Cât de des trebuie să faci sex dacă vrei să rămâi însărcinată

Cât de des trebuie să faci sex dacă vrei să rămâi însărcinată

Irina Olteanu - Redactor Senior

Cu toate că ai cu siguranță tendința de a apela la partide de sex extrem de dese pentru a crește șansele de a rămâne însărcinată, adevărul este că această practică nu se dovedește întotdeauna necesară și mai ales utilă. Iată ce recomandă specialișii în acest sens, precum și alte informații importante legate de frecvența recomandată a partidelor de sex.

Cât de des trebuie să faci sex pentru a rămâne însărcinată și când trebuie să faci sex pentru a rămâne însărcinată sunt întrebările care se află de obicei pe buzele tuturor celor care își doresc să devină părinți. Deși obținerea unei sarcini nu mai este la fel de ușoară pe cât îți părea în adolescență, nu este nici atât de complicată pe cât ai putea crede. Programarea partidelor de sex constituie principala preocupare a majorității cuplurilor care încearcă să conceapă un copil. În acest sens, regula de bază este că dacă nu faci sex în timpul perioadei fertile a lunii, nu poți rămâne însărcinată (această perioadă este cu 2-3 zile înainte de ovulație). Cu toate acestea, dacă faci sex suficient de des, este posibil să nu mai fie necesară programarea sexului în funcție de ovulație.

care este frecventa recomandata a partidelor de sex

Este necesar să faci sex zilnic?

Unele cupluri renunță la orice barieră și încearcă să întrețină zilnic raporturi sexuale. Pur și simplu nu doresc să rateze perioada fertilă a lunii. Cu toate că această metodă poate funcționa în unele situații, dacă durează mai mult de o lună sau două, practica poate deveni obositoare. În plus, nici nu este necesară. 

Există două metode pentru programarea sexului în sarcină: așa-numita metodă răspândește bogăția și metoda pe locuri, fiți gata start. Care este frecvența partidelor de sex depinde de metoda pe care o preferi și dacă nu există probleme legate de factorul de infertilitate masculină, precum probleme cu numărul de spermatozoizi.
- Metoda răspândește bogăția - încercarea de a depista și urmări ovulația se poate dovedi un proces stresant pentru multe femei. Indiferent de metoda de ovulație aleasă - verificarea în fiecare dimineață a temperaturii, urinarea pe benzi ovulatorii, examinarea salivei sau a mucusului cervical pentru a urmări semne ale fertilității - atunci când acorzi atenție deosebită ciclurilor menstruale și semnelor ovulatorii poți ajunge să te simți epuizată în decurs de câteva săptămâni sau luni. În timp ce unele femei se simt confortabil să urmărească ovulația, altele devin anxioase și copleșite de acest proces. Pentru femeile stresate, metoda răspândește bogăția este probabil cea mai bună. În loc să programezi sexul pentru ovulație, ar trebui să ai parte de partide de sex în fiecare săptămână. În acest mod ajungi să faci sex cel puțin o dată în timpul perioadei fertile cu această metodă. Astfel, ar trebui să urmărești să faci sex de cel puțin 3-4 ori pe săptămână, în decursul ciclului menstrual, mai exact din două în două zile.
- Metoda pe locuri, fiți gata, start. Dacă ești încântată de metoda de a urmări și depista ovulația și îți dorești să îți concentrezi eforturile sexuale pe cea mai fertilă perioadă a lunii, metoda aceasta este cea optimă pentru tine. În cazul în care numărul de spermatozoizi este normal sau sănătos, din ceea ce știi, cel mai bine este să faci sex zilnic dacă: ai mucus cervical fertil, un test pozitiv de depistare a ovulației sau un test pozitiv pentru salivă. Cum procedezi în cazul în care folosești metoda temperaturii bazale a corpului? Dacă ciclul tău menstrual este regulat, înseamnă că știi data aproximativă în care ovulezi în fiecare lună. În acest caz ar trebui să faci sex timp de 3 zile înainte de perioada în care te aștepți să ovulezi și, de asemnea, în ziua în care aștepți să ovulezi. Cu toate acestea, ar trebui să faci în continuare sex pe durata ciclului menstrual, doar pentru a menține calitatea spermei în parametri optimi.

De asemenea, ar trebui să-ți acorzi timp să te bucuri de partidele sexuale fără a avea în permanență în minte misiunea de a procrea. Și încă un sfat pe care poate nu îl cunoști: există o teorie prin care sperma poate fi de ajutor embrionului în dezvoltare. Acest lucru înseamnă că sexul după ovulație și chiar după ce ai conceput poate ajuta la fixarea sarcinii.

Probleme care necesită reducerea numărului de partide sexuale

Un număr redus de spermatozoizi constituie o problemă ce ține de fertilitatea masculină care influențează șansele de concepție. Dacă acesta este cazul cu partenerul tău, medicul poate recomanda o frecvență redusă a partidelor de sex.
Dacă numărul de spermatozoizi este la limita normalului sau sub aceasta, recomandarea generală este să faci sex la două zile în perioada fertilă. De exemplu, dacă în ziua de luni obții primul rezultat predictiv pozitiv al ovulației sau observi mucus cervical fertil, ar trebui să faci sex luni, să nu faci marți și apoi să faci sex miercuri, să nu faci joi și să faci sex încă o dată vineri. Ziua de pauză va reînnoi rezerva de spermă, posibil crescând șansele de a obține o sarcină. Indiferent de abordarea aleasă, nu face sex de două ori pe zi. Acest sfat este valabil și în cazul în care partenerul tău are un număr normal de spermatozoizi. Poate părea că dacă ai parte de mai multe partide de sex cresc proporțional și șansele de sarcină, însă de fapt o frecvență prea mare poate scădea numărul de spermatozoizi sănătoși.

O altă problemă în care poate fi recomandată o frecvență redusă a partidelor de sex este cea în care există probleme cu fertilitatea de factor feminin. Medicul ginecolog poate dori să acorde un răgaz de timp ca medicația să acționeze sau poate dori să evite o sarcină în scopul efectuării unei intervenții chirurgicale sau a altei situații care presupune un risc pentru făt.

care este frecventa recomandata a partidelor de sex

De reținut

Atunci când ești nerăbdătoare să devii mămică, este destul de ușor să complici lucrurile mai mult decât trebuie. Este adevărat că sunt șanse mai mari să obții mai rapid o sarcină dacă faci sex în perioada fertilă, însă este la fel de adevărat că dacă faci sex frecvent toată luna sunt șanse să rămâi eventual gravidă. Urmărirea ciclului menstrual poate fi de ajutor și la început distractivă, dar în timp se poate tranforma într-o reală corvoadă. Regula de aur valabilă din vremuri vechi este să faci sex de 2-3 ori pe săptămână deoarece nu poți ști cu exactitate momentul ovulației. Iar dacă ții cont de perioada fertilă, o dată pe zi, zilnic în cele 5-6 zile fertile. Dacă faci sex cu mai mult de 5 zile înainte de ziua ovulației sau după ziua ovulației nu vei rămâne însărcinată.

Surse: http://pregnancy.lovetoknow.com; www.verywell.com; www.babymed.com

Articolul urmator
Ce este testul Harmony, cât costă, când și de ce trebuie făcut de gravide?
Ce este testul Harmony, cât costă, când și de ce trebuie făcut de gravide?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Dacă vrei să crești un copil flexibil și adaptabil, trebuie să faci aceste trei lucruri
    Dacă vrei să crești un copil flexibil și adaptabil, trebuie să faci aceste trei lucruri

    Copiii se simt bine atunci când au o rutină, deoarece predictibilitatea îi ajută să se simtă în siguranță. Copiii mei, de exemplu, au voie ca înainte de culcare...

    Cea mai eficientă metodă dacă vrei un somn de calitate pentru copilul tău. Un studiu dezvăluie ce trebuie să faci
    Cea mai eficientă metodă dacă vrei un somn de calitate pentru copilul tău. Un studiu dezvăluie ce trebuie să faci

    Te numeri printre părinții care consideră că animalele de companie nu au ce caută în apropierea bebelușului sau a copilului mic? Ei bine, studiile arată că prezența unui...

    De ce îți blochează zodiile numărul de telefon! Evită să le faci asta dacă vrei să îți mai răspundă la apeluri
    De ce îți blochează zodiile numărul de telefon! Evită să le faci asta dacă vrei să îți mai răspundă la apeluri

    Fiecare dispune de un anumit nivel al toleranței în ceea ce privește lucrurile pe care le suportă. Spre exemplu, sunt persoane pe care nu le deranjează dacă primesc de foarte...

    Ce boli depistează hemoleucograma și cât de des trebuie făcută
    Ce boli depistează hemoleucograma și cât de des trebuie făcută

    Analizele de sânge sunt necesare indiferent de vârstă, în condițiile în care oferă informații valoroase despre starea de sănătate, arătând nu numai cum...

    Studiile confirma: iata cat timp trebuie sa astepti ca sa faci al doilea copil
    Studiile confirma: iata cat timp trebuie sa astepti ca sa faci al doilea copil

    Conform unui nou studiu desfasurat in cadrul Centers for Disease Control and Prevention in Statele Unite, femeile ar trebui sa faca o pauza de minim 18 luni intre primul si al doilea copil,...

    7 semne că trebuie să îți disciplinezi copilul, dacă nu vrei să îl scapi de sub control
    7 semne că trebuie să îți disciplinezi copilul, dacă nu vrei să îl scapi de sub control

    Nevoia copilului de a fi tot mai independent, pe măsură ce crește, te pune permanent în fața unor noi comportamente. Pentru a le putea gestiona cât mai eficient, astfel...

    4 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii un părinte mai bun
    4 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii un părinte mai bun

    Cine nu își dorește să fie cel mai bun părinte pentru copilul său? Ar fi ideal dacă i-am putea crește într-un mod în care să nu cunoască suferință, să se simtă...

    Carbohidrații nu sunt dușmanii! Ce trebuie să știi despre indicele glicemic dacă vrei să slăbești
    Carbohidrații nu sunt dușmanii! Ce trebuie să știi despre indicele glicemic dacă vrei să slăbești

    Nu trebuie să renunți la carbohidrați pentru a scăpa de acele kilograme în plus care îți dau bătăi de cap! Probabil că ești familiarizată cu conceptul de bază al...

    © 2024 Qbebe