Ghimbir în sarcină: reguli de consum

Ghimbir în sarcină: reguli de consum

Corina Naftanaila

Ghimbirul se numără printre condimentele tale preferate. Dar ştiai câte beneficii poate avea această plantă în sarcină? A venit momentul să aflii cum şi cât ghimbir trebuie să consumi pentru a te bucura de o sarcină mai uşoară.

Ghimbirul este membru de seamă al familiei plantelor medicinale, ale cărui rădăcini sunt comestibile. Este o plantă rădăcinoasă destul de săracă în grăsimi şi calorii, însă conţine suficiente cantităţi de nutrimente care te pot ajuta în sarcină.

Important! Ai aflat că ghimbirul îţi poate fi de ajutor în sarcină însă, trebuie să te consulţi cu medicul tău înainte să începi să-l consumi.

10 beneficii ale ghimbirului în sarcină

În timpul celor 9 luni de sarcină vei trece printr-o serie de schimbări fizice. Vei face cunoştinţă cu greţurile de dimineaţă, stările de ameţeală, senzaţia de aciditate şi inevitabilele gaze. Acestea pot deveni istorie cu ajutorul ghimbirului.

ceai de ghimbir in sarcina

Calmează greţurile matinale. Ghimbirul funcţionează ca un agent calmant şi reduce senzaţiile de vomă de dimineaţă. Consumat sub formă de ceai, a devenit cel mai folosit remediu contra grețurilor, în timpul sarcinii.

Ajută în absorbţia nutrimentelor. În timpul sarcinii, principalul obiectiv este colectarea substanţelor nutritive necesare dezvoltării bebeluşului. Ghimbirul stimulează absorbţia acestor substanţe pentru ca sarcina ta să decurgă normal.

Controlează nivelul de glucoză. Ceaiul de ghimbir în sarcină poate menţine sub control glucoza din sânge. De asemenea, ajută la conservarea resurselor de energie, pentru a nu avea parte de stări de epuizare fizică.

Reduce inflamaţia. Prin natura sa, ghimbirul este un bun antiinflamator, având în compoziţia sa 12 antioxidanţi. Astfel, consumul de ghimbir ajută la prevenirea inflamaţiei şi reduce umflăturile specifice sarcinii.

Reduce senzaţia de arsură din stomac. Sarcina aduce de obicei şi senzaţii neplăcute, alături de cele frumoase şi emoţionante. Printre acestea se numără şi senzaţia de arsură din stomac. Proprietăţile ghimbirului pot anula excesul de acid, care apar de regulă în timpul nopţii. Astfel, consumul unei doze de ghimbir recomandată de medicul tău, la cină, îţi poate asigura un somn liniştit.

Ameliorează gazele. Există câteva lucruri neplăcute în sarcină despre care nu te avertizează prietenele tale, cum ar fi gazele. Aici intervine din nou ghimbirul. Fiind un bun ajutor în digestie, acesta va neutraliza acele gaze îngrozitoare care îţi dau mari bătăi de cap. Astfel, consumă cantitatea recomandată de ghimbir la masa de seară şi te vei bucura de o noapte liniştită.

Ameliorează durerile. Conform cercetărilor, ghimbirul lucrează foarte bine la nivel hormonal. Acest fapt, împreună cu proprietatea de antiinflamator pot calma durerile de orice natură. Astfel, o doză de ghimbir la începutul zilei, îţi poate asigura o zi liniştită.

ceai de ghimbir in sarcina 2

Creşte apetitul sexual. Este cunoscut faptul că în sarcină, viitoarele mămici nu sunt cele mai dornice de a întreţine relaţii sexuale. Ce poate nu au aflat încă, este că ghimbirul poate îmbunătăţi sistemul circulator, ceea ce duce către o vascularizare mai puternică a organelor feminine. De aici, apare şi excitaţia şi un apetit sexual mai mare.

Întăreşte imunitatea. Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să ai parte de o răceală în timpul sarcinii. Ghimbirul te poate ajuta în prevenirea bolilor, prin consolidarea sistemului imunitar.

Relaxează muşchii obosiţi. Durerile de spate şi de picioare nu vor fi niciodată mai deranjante ca în perioada celor 9 luni de sarcină. Trebuie să ştii că ghimbirul ajută la ameliorarea acestor dureri şi la relaxarea muşchilor solicitaţi.

Atenţie! Indiferent de problemele pe care le vei întâmpina în timpul sarcinii nu este indicat să începi tratarea lor fără acordul medicului. El este singurul care îţi poate da cele mai bune sfaturi pentru tine şi bebeluşul tău.

Sfaturi pentru mămici

Poţi folosi atât ghimbir proaspăt, cât şi uscat, în ceai;

Foloseşte ghimbir proaspăt în bucătărie, peste cartofi copţi, legume fierte sau peşte la grătar;

Este recomandat să eviţi suplimentele alimentare pe baza de ghimbir. Acestea conţin o doză foarte concentrată din plantă şi ar putea pune în pericol sarcina;

Este indicat să consumi ghimbir pentru că acesta creşte depozitele de fier şi vitamina C, care sunt necesare pentru dezvoltatea sistemului imunitar al bebeluşului tău;

Când cumperi ceai de ghimbir, asigură-te că nu conţine şi alte plante pe care nu le cunoşti, sau care ştii că ţi-ar putea face rău.

Servește ceaiul de ghimbir cu lămâie. Gustul acrișor va neutraliza într-o oarecare măsură iuțeala plantei.

Surse: americanpregnancy.org, webmd.com, momjunction.com, livestrong.com, babycenter.com, thehealthyhoneys.com, sfatulmedicului.ro.

Articolul urmator
Medicii nu mi-au diagnosticat sarcina heterotopică, cu gemeni fraternali, așa că am ajuns la operație de urgență
Medicii nu mi-au diagnosticat sarcina heterotopică, cu gemeni fraternali, așa că am ajuns la operație de urgență

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Alge nori: beneficii și idei de consum
    Alge nori: beneficii și idei de consum

    Algele Nori, un tip de alge comestibile, au fost o piatră de temelie a bucătăriei asiatice timp de secole, celebrată nu numai pentru aroma sa unică umami, ci și pentru profilul său...

    Grâu spelta: beneficii și idei de consum
    Grâu spelta: beneficii și idei de consum

    Surse de proteine, de vitaminele B și E, de minerale, de proteine, de fibre și de carbohidrați, cerealele fac parte din alimentația noastră din cele mai vechi timpuri. Datorită...

    Alune de pădure: beneficii și mod de consum
    Alune de pădure: beneficii și mod de consum

    Cu textură crocantă și deosebit de versatile, alunele sunt îndrăgite întrucât se consumă atât ca atare, cât și adăugate în preparate sărate sau...

    Guava: beneficii, proprietăți și moduri de consum
    Guava: beneficii, proprietăți și moduri de consum

    Surse de vitamine, de minerale, de fibre și de apă, fructele tropicale pot contribui la asigurarea unei diete echilibrate. Deși nu este la fel de cunoscută precum mango, ananasul sau...

    Semințe de cânepă: beneficii și idei de consum
    Semințe de cânepă: beneficii și idei de consum

    Probabil ai auzit de cânepă și de cultivarea ei pentru fibre textile, însă, știai că semințele sale sunt considerate un superaliment? Folosite de mii de ani în...

    Pătrunjelul: beneficii și mod de consum
    Pătrunjelul: beneficii și mod de consum

    Pătrunjelul este o plantă aromatică, cu un gust deosebit, folosită în bucătărie pentru a da savoare preparatelor, dar și apreciată pentru beneficiile sale pentru sănătate. Cu...

    Făina de proumb: beneficii și idei de consum
    Făina de proumb: beneficii și idei de consum

    Făina de porumb este un produs alimentar obținut prin măcinarea boabelor de porumb uscate. Este un ingredient de bază în multe bucătării din întreaga lume, fiind utilizată...

    Cicoare: beneficii, contraindicatii și mod de consum
    Cicoare: beneficii, contraindicatii și mod de consum

    Cicoarea, cunoscută științific sub numele de Cichorium intybus, este o plantă erbacee cu flori albastre care face parte din familia Asteraceae. Originară din Europa, cicoarea a devenit...

    © 2024 Qbebe