Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

La cate zile dupa menstruatie poti ramane insarcinata?

Perioada in care poti ramane insarcinata dupa menstruatie depinde de ciclul menstrual al fiecareia dintre noi in parte.

 

Ovulatia are loc cam la jumatatea ciclului menstrual. Daca, spre exemplu, ai un ciclu menstrual de 28 de zile (pentru a stabili durata ciclului tau menstrual, calculul porneste de la prima zi de menstruatie, pana la urmatoarea), atunci, cel mai probabil, vei ovula in a 14-a zi.

calendar sarcina

Poți rămâne însărcinată înainte de menstruație cu 10 zile?

Adica, cele mai mari sanse pentru a ramane insarcinata sunt cu 12-14 zile inainte de menstruatie. Așadar, ținând cont de limita de 12-14 zile înainte de ciclul menstrual, ei bine, da, poți rămâne însărcinată înainte de menstruație cu 10 zile. 

Durata ciclului este, insa, cea mai importanta pentru a-ti da seama daca ai putea ramane insarcinata la scurt timp dupa menstruatie. Daca ciclul tau este mai scurt de 28 de zile, iar menstuatia dureaza mai mult de trei zile, atunci poti ramane insarcinata imediat dupa aceasta perioada.

Poți rămâne însărcinată în ultima zi de ciclu?

Mai mult, ai putea ramane insarcinata si daca ai avut un contact sexual in perioada de menstruatie, in conditiile in care sperma poate "supravietui" in vagin pana la cinci zile. Deci, da, se poate să rămâi însărcinată chiar și în ultima zi de ciclu menstrual.

Daca nu iti doresti sa ramai insarcinata, este bine sa stabilesti, impreuna cu medicul specialist, o metoda contraceptiva potrivita.

Perioadele în care ești fertilă

Pentru a scăpa de grija unei sarcini nedorite, este, însă, bine să știi care sunt perioadele din lună în care ești foarte fertilă. Îți prezentăm un calendar cu fazele fertilitatii si ale infertilitatii, de-a lugul unui ciclu menstrual.

 • perioada infertila: din prima zi de menstruatie pana in ziua a 8-a
 • faza de fertilitate crescuta: intre ziua a 9-a si ziua 20
 • a doua perioada infertila: din ziua 21 pana incepe urmatorul ciclu

ATENTIE! In cazul in care ai cicluri neregulate, perioadele fertile sunt mai lungi.

Ce se intampla daca ai un ciclu mai scurt de 28 de zile

In cazul in care ai ciclul menstrual mai scurt de 28 de zile, perioada in care esti fertila incepe mai devreme de ziua a 9-a a ciclului. Asadar, daca ciclul tau dureaza 24 de zile, ovulatia va avea loc in a 10-a zia ciclului, iar perioada de fertilitate va incepe din ziua a cincea pana in a 10-a. Daca sangerarea are loc cinci zile si ai raport sexual, exista posibilitatea sa ramai insarcinata imediat, pentru ca, asa cum spuneam mai sus, spermatozoizii rezista in vagin pana la cinci zile. La fel si in cazul in care sangerezi zece zile si ai contact neprotejat in cea de-a 11-a zi. 

Ce se intampla daca ai un ciclu mai lung de 28 de zile

Dacă ai un ciclu mai lung de 28 de zile, perioada in care esti fertila debuteaza in cea de-a noua zi a ciclului. Asadar, daca, sa presupunem, ciclul tau dureaza 34 de zile, ovulatia va avea loc in cea de-a 20-a zi a ciclului si vei fi fertila intr-o perioada cuprinsa intre a 15-a si a 20-a zi de ciclu. Daca sangerarea dureaza cinci zile, cu zece zile inainte de perioada fertila vei putea avea contact seual neptrotejat in siguranta. Daca sangerarea dureaza zece zile, atunci vei putea avea contact sexual neprotejat cinci zile.

Poti afla foarte usor perioada fertila cu ajutorul acestui calculator.

La cât timp după sex poți afla că ești însărcinată

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  S-a trezit după 4 zile de comă și a aflat că născuse între timp, deși nici nu știa că e însărcinată
  S-a trezit după 4 zile de comă și a aflat că născuse între timp, deși nici nu știa că e însărcinată

  O adolescentă s-a dus la somn cu o durere de cap puternică, a intrat în comă, s-a trezit patru zile mai târziu, față în față cu o veste extrem de șocantă:...

  În comă de 14 ani, o femeie este violată și rămâne însărcinată. Ce se va întâmpla cu copilul ei
  În comă de 14 ani, o femeie este violată și rămâne însărcinată. Ce se va întâmpla cu copilul ei

  Autoritățile din Arizona au de-a face cu un caz fără precedent. O femeie aflată în comă de 14 ani a născut un băiețel la câteva zile după Crăciun.

  Carrie Underwood a dezvăluit că a suferit trei avorturi spontane, înainte de a rămâne însărcinată
  Carrie Underwood a dezvăluit că a suferit trei avorturi spontane, înainte de a rămâne însărcinată

  Carrie Underwood, frumoasa blondă care a câștigat American Idol în anul 2005, a făcut mărturisiri emoționante într-un interviu acordat în cadrul unei emisiuni...

  Semnele de epuizare la copii. In cate activitati il poti implica, pe varste
  Semnele de epuizare la copii. In cate activitati il poti implica, pe varste

  Multi parinti isi fac un titlu de mandrie personala daca al lor copil se duce la tot felul de activitati suplimentare celor practicate la gradi sau la scoala: la inot, la dansuri, la karate,...

  Frici ale bărbaților atunci când partenera rămane însărcinată
  Frici ale bărbaților atunci când partenera rămane însărcinată

  Se știe că apariția unui copil schimbă în bună măsură viața tinerei mămici. Dar ce se întâmplă în sufletul taților? Neliniștile acestora sunt adeseori...

  De ce ne mai plângem? Câte locuri mai sunt, de fapt, în grădinițele de stat, cu 5 zile înaintea începerii anului școlar
  De ce ne mai plângem? Câte locuri mai sunt, de fapt, în grădinițele de stat, cu 5 zile înaintea începerii anului școlar

  În urma unei anchete desfășurate de ziarul „Evenimentul Zilei”, s-a aflat câte locuri sunt de fapt libere în grădinițele de stat din București.

  © 2019 Qbebe