Contributors
Manute Creative

3 probleme în trimestrul 3 de sarcină pe care le rezolvi cu vitamine prenatale

Ultimul trimestru de sarcină poate fi considerat cel mai greu din punct de vedere fizic, pentru că greutatea bebelușului crește, la fel ca și dificultățile pe care le vei întâlni în tot mai multe mișcări. De asemenea, nici la capitolul hormoni lucrurile nu sunt cu mult mai diferite, fiind perioada în care vei experimenta destul de multe modificări de comportament și dispoziție. Sigur, acestea sunt cauzate și de pregătirile pe care trebuie să le faci pentru venirea pe lume a celui mai mic membru al familiei și de stresul provocat de dorința ca totul să fie perfect și de disconfortul fizic. Vei avea impresia ce ești într-o cursă contra cronomentru, dar noi te sfătuim să tratezi lucrurile cu calm și să nu uiți să ai grijă de sănătatea ta pentru că, din păcate, există câteva probleme cu care te poți confrunta în trimestrul 3 de sarcină. Află care sunt acestea și cum le poți evita prin intermediul vitaminelor prenatale.

Iată că aproape ai parcurs cu bine primele două trimestre ale sarcinii și ești din ce în ce mai aproape de marea întâlnire cu bebelușul tău. Se poate spune că ce-a fost mai greu a trecut, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți neglijezi sănătatea, ci dimpotrivă. Trimestrul 3 de sarcină este intervalul în care trebuie să acorzi de două ori mai multă atenție odihnei și stării tale generale, cât și activității bebelușului. De ce? Pentru că și în această ultimă etapă de sarcină poți avea de-a face cu anumite probleme în sarcină. Ignorate, nedescoperite și netratate la timp, îți pot pune în pericol sănătatea și dezvoltarea copilului.

Vestea bună este că le poți preveni cu ajutorul vitaminelor prenatale, cum sunt cele Femibion Sarcină Sănătoasă 2. Dar mai întâi hai să descoperi câteva detalii despre problemele din trimestrul 3 de sarcină.

trimestrul 3 de sarcina

Diabet gestațional

Este una dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate întâlnite în ultimul trimestru de sarcină. Mai exact, conform Asociației Americane de diabet, 9,2 % dintre femeile însărcinate se confruntă cu diabetul gestațional. Cauza principală o reprezintă dezechilibrul hormonal manifestat în timpul lunilor de sarcină, ce face ca organismul tău să nu mai folosească eficient insulina. În lipsa acesteia, glucoza (cantitatea de zahăr din sânge) va crește. Diabetul gestațional nu este un pericol pentru mamă, dar poate influența apariția macrosomiei (greutate mai mare a bebelușului decât cea normală). De cele mai multe ori, valorile glucozei revin la normal după naștere, dar pot fi ținute sub control și printr-o dietă echilibrată, atent urmărită și indicată de un medic specialist.

Anemie

Fierul este esențial pentru buna funcționare a organismului și joacă un rol important în sarcină. Acesta este responsabil cu producerea hemoglobinei (proteina prezentă în globulele roșii ce transportă oxigenul către celule), de care creșterea fătului are nevoie precum și dezvoltarea placentei. Există posibilitatea să ai de-a face cu o ușoară scădere a resurselor de fier, însă un deficit major, anemie, poate reprezenta o problemă serioasă. Dacă te confrunți cu anemia în ultimul trimestru de sarcină te vei simți slăbită și obosită, însă dacă aceasta se agravează apare riscul nașterii înainte de termen.

Este foarte important de reținut faptul că pe lângă anemia provocată de deficitul de fier, mai există și anemia provocată de lipsa vitaminei B12 și a acidului folic. În mod normal, cantitățile necesare ale acestor minerale sunt luate din alimente, dar în sarcină vei avea nevoie de doua ori mai multe surse bogate în fier, acid folic și vitamine pentru ca al tău organism să susțină dezvoltarea bebelușului.

Preeclampsie

Cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, preeclampsia este o afecțiune periculoasă pentru mamă și bebeluș. Apare de obicei după 20 de săptămâni de sarcină și, conform Fundației de Preeclampsie, adolescentele, femeile de peste 35 de ani și cele aflate la prima sarcină prezintă un risc mai mare de a dezvolta această problemă. Se manifestă prin apariția unei hipertensiuni arteriale, eliminarea proteinelor prin urină și senzație de membre umflate. De asemenea, unele viitoare mămici pot lua mai mult în greutate, pot acuza dureri de cap, tulburări de vedere și dureri la nivelul abdomenului superior.

Aceste afecțiuni apărute în ultimul trimestru de sarcină pot tulbura evoluția perfectă a sarcinii, însă cu ajutorul primit din partea medicului, ce ți-a urmărit întreg parcursul, vei reuși să le depășești. Mai mult, acestea pot fi prevenite cu ajutorul vitaminelor prenatale potrivite, ce-ți vor asigura aportul necesar de vitamine și minerale și te vor ajuta să-ți ții hormonii sub control. 

femibion 2Femibion Sarcină Sănătoasă 2 este combinația optimă de nutrienți recomandată din a 13-a săptămână de sarcină până la încheierea alăptării, pentru a asigura aportul optim de DHA (acid gras polinesaturat Omega 3) și pentru menținerea nivelului de folați. Conține DHA, folati (Metafolin®, acid folic), complex de vitamine B, vitamina C şi E, iod. DHA este un compus esențial în dezvoltarea creierului copilului în timpul trimestrelor 2 și 3 de sarcină, cât și în timpul perioadei de alăptare.

 

 

Surse: onlymyhealth.com, webmd.com, healthline.com, ncbi.nlm.nih.gov.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  7 probleme pe care trebuie să le rezolvi înainte să naști
  7 probleme pe care trebuie să le rezolvi înainte să naști

  Perioada de sarcină, mai ales când intri în luna a șaptea, poate fi foarte agitată. Ziua cea mare se apropie, problemele se adună și simți că nu mai ai timpul și energia...

  7 vitamine pentru mamele care au probleme cu căderea părului
  7 vitamine pentru mamele care au probleme cu căderea părului

  Alături de o rutină zilnică de îngrijire a părului, pentru ca acesta să-și mențină sănătatea și frumusețea este foarte important să beneficieze și de anumiți nutrienți....

  4 probleme cu oasele la copii și cum le rezolvi
  4 probleme cu oasele la copii și cum le rezolvi

  Printre cele mai serioase probleme cu care copilul tău poate să se confrunte, încă din primii ani de viață, se numără și cele cu oasele. Din articolul de mai jos vei afla nu...

  3 probleme digestive ale bebelușului și cum le rezolvi prin alimentație
  3 probleme digestive ale bebelușului și cum le rezolvi prin alimentație

  Unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate ale bebelușilor sunt cele cele digestive. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, un rol esențial în gestionarea lor...

  Katy Perry, probleme în sarcină: ce a făcut cand a ajuns într-un magazin
  Katy Perry, probleme în sarcină: ce a făcut cand a ajuns într-un magazin

  Sarcina se pare că îi da mari bătăi de cap lui Katy Perry, care zilele trecute a adormit într-un magazin!

  Vloggerița Irina Deaconescu are probleme cu sarcina: „Bebelușul meu deja se chinuie”
  Vloggerița Irina Deaconescu are probleme cu sarcina: „Bebelușul meu deja se chinuie”

  Una dintre cele mai de succes vloggerițe din România, Irina Deaconescu, a realizat mai multe postări pe rețelele de socializare legate de problemele pe care le are în...

  Deea Maxer are probleme cu sarcina: risc ca uterul să nu mai țină greutatea bebelinei
  Deea Maxer are probleme cu sarcina: risc ca uterul să nu mai țină greutatea bebelinei

  Deea Maxer trece prin clipe dificile în timpul sarcinii. La momentul actual se pare că vedetei îi este interzisă activitatea fizică din cauza unor probleme medicale.

  © 2021 Qbebe