Cele mai bune vitamine pentru femei peste 40 de ani

Cele mai bune vitamine pentru femei peste 40 de ani

Andreea Bitar

Sănătatea este esențială, după cum bine știm, dar aprecierea reală pentru sănătate apare mai târziu în viață, în cazul multora dintre noi. Undeva în jurul vârstei de 30 de ani începem să devenim mai atente cu privire la cerințele cele mai subtile ale corpului nostru. Totodată, nevoile organismului se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar femeile care ajung la vârsta de 40 de ani înțeleg acest lucru foarte bine. Află, în cele ce urmează, de ce vitamine are nevoie organismul feminin ajuns la minunata vârstă de 40 de ani.

De ce ai nevoie de vitamine?

Intrarea într-o nouă decadă a vieții poate aduce cu sine atât bucurii, cât și noi provocări și neplăceri. După împlinirea vârstei de 40 de ani, femeile se confruntă cu diverse riscuri pentru sănătate, printre care se numără diabetul, bolile de inimă, cancerul la sân și hipertensiunea arterială. Toate acestea au un impact considerabil asupra stilului de viață, în special când vine vorba de alimentație, exercițiu fizic și monitorizare medicală, adică controale regulate la medic.

Un alt aspect important care intră în discuție odată cu vârsta de 40 de ani este menopauza. Deși majoritatea femeilor încep să se gândească la menopauză odată ce ating 40 de ani, preocuparea pentru perimenopauză nu este atât de prezentă pe cât ar trebui să fie. Așadar, în ciuda faptului că simptomele caracteristice la care ne gândim sunt, în mod automat, asociate cu menopauza, ele sunt, de fapt, specifice perimenopauzei. Prin urmare, multe femei la 40 de ani sunt sfătuite de către medic să înceapă un regim de suplimente, în special vitamine, precum și un tratament cu hormoni bioidentici, pentru a evita schimbările care survin odată cu perimenopauza. Schimbările sunt dictate de modificările hormonale extreme care apar în această perioadă, în care corpul se pregătește pentru ultimul ciclu menstrual, și care pot afecta diverse funcții organice, precum și psihologice.

Mai mult, femeile aflate la perimenopauză pot manifesta și simptome care le afectează din punct de vedere psihologic, cum ar fi o senzație puternică de anxietate și/sau de depresie, bufeuri, fluctuații dramatice de greutate sau stare de oboseală cronică. 

Așadar, chiar dacă nu te simți foarte bine, nu trebuie să lași starea psihică negativă să se adâncească. Este important să rămâi proactivă, să cauți soluții și să discuți cu medicul cu privire la cea mai bună variantă pentru a-ți atenua simptomele și a reveni la cursul normal al lucrurilor. În acest scop, e important să menții un stil de viață sănătos, să ai o alimentație echilibrată, susținută de suplimentele corecte, să faci sport în mod regulat și să îți menții optimismul.

E important de știut că o mare parte din simptomele și neplăcerile resimțite de femei la vârsta de 40 de ani apar din cauza unor carențe specifice de vitamine și minerale. Deși este recomandat ca aceste vitamine și minerale să fie preluate din alimentație, suplimentele nu doar că sunt o opțiune alternativă foarte bună, dar uneori alimentația nu poate acoperi o carență semnificativă, mai ales atunci când este vorba despre simptome asociate cu înaintarea în vârstă. 

Cele mai bune vitamine după 40 de ani

Unul dintre principalele aspecte la care trebuie să te gândești, atunci când decizi să începi un regim de suplimente este calitatea. Piața este saturată de opțiuni, ceea ce nu face decât să îți îngreuneze alegerea. Este important să te consulți cu medicul curant în acest sens.

În ceea ce privește cele mai bune suplimente recomandate pentru femeile aflate la vârsta de 40 de ani, îți oferim mai jos o listă de vitamine și minerale esențiale:

 • Vitamina D

Vitamina D este esențială pentru femeile aflate la 40 de ani, deoarece contribuie în mod activ la eliminarea riscului de diabet, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și chiar scleroză multiplă. În plus, vitamina D ajută la o mai bună asimilare a calciului în oase, mineral de care ai mare nevoie la perimenopauză.

 • Vitamina B12

Vitamina B12 este actorul principal în menținerea la nivel normal a funcțiilor cerebrale și a circulației sanguine. Deși vitamina B12 se regăsește în numeroase alimente, odată ce înaintăm în vârstă, rata de absorbție scade, prin urmare, este nevoie de suplimentare.

 • Magneziul

După pragul de 40 de ani, riscul de hipertensiune și de boli de inimă crește la femei. Acesta poate fi gestionat cu ajutorul alimentației și a suplimentelor corecte. Magneziul este foarte important din acest punct de vedere, contribuind semnificativ la scăderea riscului de boli cronice. Mai mult, consumul de magneziu ajută la menținerea sănătății musculare și cerebrale. Este, de departe, unul dintre cele mai importante suplimente recomandate după 40 de ani.

 • Calciul

Calciul este considerat inamicul bolilor de oase, dar are mult mai multe de oferit, în special la perimenopauză. Așadar, calciul susține sănătatea sistemului osos, dar contribuie și la menținerea tonusului general, la sănătatea dinților, a pielii, unghiilor și părului. În plus, suplimentarea cu calciu începând chiar de la vârsta de 30 de ani, conform indicațiilor medicului, poate contribui semnificativ la atenuarea simptomelor de perimenopauză.

 •  Potasiul

Pentru femeile aflate la postmenopauză, acest mineral este foarte important, pentru că ajută la reducerea riscului de atac cardiovascular și la menținerea circulației sanguine în parametri normali. Atenție, însă, la cantitate. Este recomandat să te consulți cu medicul curant înainte de a începe suplimentarea cu potasiu, pentru că acesta vine la pachet și cu diverse reacții adverse.

Cum îți asiguri aportul de vitamine după 40 de ani?

Pentru un aport corect de vitamine și minerale, în special după vârsta de 40 de ani, este important să menții un stil de viață sănătos și echilibrat. Acest lucru se traduce printr-o alimentație bogată în nutrienți și alimente proaspete, neprocesate, prin mișcare fizică regulată și printr-o igienă corespunzătoare a somnului.

Specialiștii sugerează că nu e niciodată prea târziu să te apuci de sport, chiar dacă suferi de probleme ale oaselor și articulațiilor. Cu ajutorul unui profesionist, poți construi o rutină de sport indicată nevoilor tale, ceea ce te va ajuta să îți crești mobilitatea și flexibilitatea. În plus, te vei bucura de o stare de spirit mult mai bună și de un somn mai profund.

Nu în ultimul rând, discută cu medicul curant despre opțiunile de suplimente sau de tratament pentru a echilibra nivelul de estrogen în organism, odată ajunsă la perimenopauză. Acest aspect este esențial pentru a depăși fără probleme această perioadă.

Articolul urmator
Cele mai bune exerciții pentru picioare livrate de experți
Cele mai bune exerciții pentru picioare livrate de experți

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer
  Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer

  Două fetițe de 4 și 5 ani au devenit cele mai bune prietene în spital, după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu leucemie.

  Am 29 de ani, iar fiica mea are 22. Suntem cele mai bune prietene!
  Am 29 de ani, iar fiica mea are 22. Suntem cele mai bune prietene!

  Odată ce te hotărăști să îți întemeiezi o familie alături de un bărbat divorțat cu copii, una dintre cele mai mari provocări este să fii acceptată de către aceștia....

  Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă
  Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă

  Cum alegem cele mai bune uleiuri esențiale? Uleiurile esențiale aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, având un spectru larg de utilizare. Sunt eficiente atât...

  Reginele zodiacului! Ele sunt cele mai puternice femei din horoscop
  Reginele zodiacului! Ele sunt cele mai puternice femei din horoscop

  Ele reușesc să se facă întotdeauna remarcate! Sunt ambițioase, determinate și mereu pregătite să înfrunte orice situație. Nu se tem să își asume riscuri și orice...

  Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun
  Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun

  Un cofetar profesionist cu o experiență de peste 10 ani, împarte cu noi secretele sale pentru cele mai gustoase fursecuri de Crăciun pe care, spune el, le vom savura până la...

  Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii
  Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii

  La fel cum s-a întâmplat în cazul altor aspecte ale vieții, și în ceea ce privește zodiile s-au creat, de-a lungul timpului, diverse stereotipuri. Acestea țin de...

  Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare
  Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare

  „Ce avem la cină? Ew, te rog, nu pește!”, „Pot să mă uit la asta? Pot să mă uit la asta? Dar mamă! Prietenii mei au voie!” Vă sună cunoscut? Mamele au cea...

  Cele mai bune fructe de toamnă pentru toată familia
  Cele mai bune fructe de toamnă pentru toată familia

  Pe măsură ce anotimpurile se schimbă la fel se întâmplă și cu produsele proaspete disponibile. Toamna ne oferă o gamă de produse proaspete și frumoase, iar acesta este un...

  © 2024 Qbebe