Vârsta nu este un obstacol! Cu fertilizarea în vitro poți deveni mamă și la 40 de ani

Andreea Constantin

După o anumită vârstă, se știe că rezerva ovariană scade și crește frecvența ciclurilor anovulatorii. În ziua de azi, multe căsătorii au loc mai târziu și astfel dorința de a rămâne însărcinată poate veni și la vârsta de 40 de ani. Deși este mai greu, totuși este posibil să devii mamă și la această vârstă.

Întâmpini dificultăți în a rămâne însărcinată? Alege fertilizarea în vitro, într-o clinică cu laborator RUA, de ultimă generație, unde există o echipă de medici supraspecializați, care aplică cele mai avansate metode medicale cu cele mai noi echipamente și astfel ratele de succes pot fi chiar mai mari de 70%!

Ratele de succes variază în funcție de vârsta ovocitelor unei femei și de mulți alți factori, așa că ar fi indicat să discuți acest lucru cu un medic specialist în fertilitate, pe care îl poți găsi de exemplu la clinica de fertilizare în vitro în București

După obținerea embrionilor, în urma procedurii de fertilizare in vitro, se poate face un diagnostic genetic și se selectează cei mai sănătoși embrioni. Selectarea embrionilor creați în timpul procedurii FIV se realizează de rutină în funcție de morfologia lor, de numărul de celule, de structura lor, alinierea acestora și alte criterii. 

Uneori, înainte de procedura de embriotransfer, este necesară și o metodă de screening genetic pre-implantațional prin care se prelevează celule din fiecare embrion și se examineză componența genetică a acestuia. În acest fel, medicii se pot asigura că bebelușul se va naște sănătos din punct de vedere genetic. 

Potrivit cercetătorilor, șansele de concepție scad cu mult după vârsta de 40 de ani. Se spune că la 45 de ani, șansa de a rămâne însărcinată este mai mică de 5%.

Care sunt cele mai frecvente cauze de infertilitate?

O problemă destul de frecventă la femei, care afectează fertilitatea la orice vârstă, este endometrioza ori sindromul ovarelor polichistice (PCOS). Aceaste patologii sunt destul de complexe și ar trebui tratate într-o clinică specializată de medicină reproductivă. În acest fel se vor evalua problemele acestei boli, amploarea și impactul ei odată cu procesul de concepție și sarcină. 

Prin tehnica de fertilizare în vitro (FIV) se pot depăși obstacolele în calea concepției, ce sunt asociate acestei patologii. 

O altă problemă directă a infertilității este fibromul uterin. În  acest caz, este important să se facă controale ginecologice periodice în scopul de a vedea locația și dimensiunea fibromului. Medicii spun că un fibrom voluminos poate cauza dificultăți în concepție sau probleme în timpul sarcinii. 

O altă cauză mai puțin frecventă este deficiența hormonală, ori secreția anormală de FSH și LH. Cei doi homoni responsabili de ovulație sunt:

- Hormonul foliculostimulant (FSH)
- Hormonul luteinizant (LH). 

Aceștia sunt produși de glanda pituitară în mod regulat. Uneori însă, din cauza unor factori – precum stresul fizic și emoțional – poate să apară o deficiență hormonală, care să afecteze ovulația. Uneori chiar și obezitatea poate interfera cu acest proces hormonal. Există și anumite boli ale glandei pituitare care au fost asociate cu tulburările hormonale, cu producția excesivă de prolactină. 

Dacă îproducția sa devine excesivă, hormonul prolactinic poate suprima producerea de hormoni FSH și GnRH. Asta ar putea crea probleme precum incapacitatea de a concepe și menstruație neregulată. În acest caz, prolactina poate da anumite simptome, cum ar fi: 

- Uscăciune vaginală
- Infertilitate
- Absența sau neregularități ale menstruației 
- Nivel scăzut de estrogen 
- Secreții albe lăptoase la sâni, cu excepția sarcinii
- Cefalee, dureri de cap, disconfort, tulburări de vedere. 

Cauze ale unui nivel ridicat de prolactină pot fi următoarele probleme de sănătate: tumoare benignă în glanda pituitară, boli de ficat, boli de rinichi, sindromul ovarului polichistic. 

O altă afecțiune este stenoza cervicală, ce apare în cazul unei leziuni la nivelul colului uterin. Dacă în colul uterin nu este produs suficient mucus pentru a favoriza pasajul și motilitatea spermei, iar în plus are loc și îngustarea sau chiar obstrucția colului uterin, atunci sperma nu poate să ajungă la ovul. 

La unele cupluri, cauzele infertilității nu pot fi depistate cu exactitate, pot fi anumiți factori minori ce provoacă probleme atât la femei cât și la bărbați.  

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Este însărcinată! Vedeta din Gossip Girl va deveni mămică la 35 de ani
  Este însărcinată! Vedeta din Gossip Girl va deveni mămică la 35 de ani

  Dacă ai urmărit cu sufletul la gură fiecare episod din ”Gossip Girl”, cu siguranță știi deja că Leighton Meester, protagonista serialului care și-a lăsat amprenta asupra...

  Rihanna este însărcinată! Va deveni mamă pentru prima dată
  Rihanna este însărcinată! Va deveni mamă pentru prima dată

  Gata, este oficial! Rihanna se pregătește să devină mamă pentru prima dată! A ales să facă marele anunț într-un mod cu totul și cu totul special!

  Kirsten Dunst este însărcinată! Actrița va deveni pentru a doua oară mamă!
  Kirsten Dunst este însărcinată! Actrița va deveni pentru a doua oară mamă!

  Una dintre cele mai faimoase actrițe de la Hollywood este deja mama unui băiețel, iar de curând a anunțat că familia ei se va mări iar. Parcurge cu atenție articolul de mai jos...

  Lili Sandu este însărcinată: Este un miracol! Mă pregăteam de fertilizare in vitro
  Lili Sandu este însărcinată: Este un miracol! Mă pregăteam de fertilizare in vitro

  Lili Sandu vine cu o veste extraordinară! Este însărcinată: „Am mai auzit alte cupluri cărora li s-a întâmplat asta, dar nu credeam că...”

  Este însărcinată! Supermodelul român de talie internaţională va deveni mamă pentru prima oară
  Este însărcinată! Supermodelul român de talie internaţională va deveni mamă pentru prima oară

  Face parte dintre cele mai apreciate supermodele internaţionale,defilând de-a lungul timpului pe unele dintre cele mai vestite podiumuri din lume. Este vorba despre românca...

  Este din nou însărcinată la 42 de ani! Va deveni mămică pentru a patra oară
  Este din nou însărcinată la 42 de ani! Va deveni mămică pentru a patra oară

  S-a remarcat de-a lungul timpului nu doar ca model, ci și ca actriță. Între timp, a devenit mama a trei copii, iar acum este din nou însărcinată. Parcurge articolul de mai...

  Ce este paralizia în somn, la ce vârstă poate surveni și cum o poți ameliora
  Ce este paralizia în somn, la ce vârstă poate surveni și cum o poți ameliora

  O problemă mai puțin întâlnită, denumită paralizie în somn, presupune inabilitatea de a-ți mișca corpul atunci când adormi sau când te trezești. Poate...

  O fetița de 13 ani din Cluj este „căsătorită” cu un bărbat în vârstă de 75 de ani
  O fetița de 13 ani din Cluj este „căsătorită” cu un bărbat în vârstă de 75 de ani

  Un bărbat de 75 de ani din Italia s-a „căsătorit” cu o minoră de doar 13 ani dintr-o comună clujeană. Deși între cei doi există o diferență de vârstă de 62...

  © 2022 Qbebe