10 lucruri pe care trebuie să le știi despre casa în care se vor muta prințul Harry și Meghan Markle

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre casa în care se vor muta prințul Harry și Meghan Markle

Otilia Geavlete - Redactor Senior

Frogmore Cottage din Windsor va fi în curând noua casă a Prințului Harry și a lui Meghan Markle. Pentru că tânărul cuplu urmează să aibă un copil, actuala locuință, Nottingham Cottage din cadrul Palatului Kensington va fi înlocuită cu o reședință mult mai spațioasă. De fapt, este vorba de o clădire regală luxoasă, care a găzduit cândva o compatrioată a lui Meghan, americanca Wallis Simpson, femeia pentru care a abdicat unul dintre suveranii Marii Britanii.

Meghan Markle este a doua americancă pentru care Frogmore Cottage va deveni, în curând, locul pe care îl numește acasă. Până acum, prințul Harry și Meghan au ocupat un apartament cochet, cu două camere, în cadrul Palatului Kensington. Dar, pentru că tânăra familie se va mări în curând, este nevoie de o casă cu adevărat regală, iar Frogmore Cottage întrunește astfel de cerințe aristocratice. În plus, această clădire ascunde și o poveste de dragoste, care o face și mai atrăgătoare.

harry si meghan

Iată care sunt cele mai importante zece "secrete" ale viitoarei reședințe:

1. Frogmore Cottage - fosta casă a ducilor de Windsor

Istoria acestei clădiri se leagă de povestea romantică dintre regele Edward al VIII-lea și Wallis Simpson, o femeie din înalta societate americană. Pasiunea față de Wallis a condus la o adevărată criză constituțională, pentru că aceasta divorțase de două ori înainte să se căsătorească cu Edward, iar Casa regală și Parlamentul nu puteau accepta o astfel de situație. Până la urmă, Edward a abdicat și s-a retras împreună cu Wallis la Frogmore Cottage, preluând titulatura de duci de Windsor.

2. Casa se află în apropierea unui cimitir regal

Clădirea se află în apropierea cimitirului Royal Burial Ground, unde sunt înmormântați Wallis și soțul ei. Deși Wallis a murit în Franța, casa regală si-a dat acordul ca ea să fie înmormântată lângă fostul rege. În aceeași zonă, totuși separat se găsește și Mausoleul Reginei Victoria, unde se odihnesc mai mulți membri ai familiei regale, printre care soțul acesteia, prințul Albert și trei dintre copiii lor.

3. Este o clădire care face parte din patrimoniul național

Frogmore Cottage este o clădire impresionantă, fiind înregistrată drept construcție de Gradul II în Lista Patrimoniului l Național al Marii Britanii. Este o reședință regală din secolul al XVII-lea, aflată la aproximativ un kilometru de Castelul Windsor, care a fost cumpărată de regele George al III-lea, în 1792, ca dar pentru soția sa, regina Charlotte.

 

 

4. Un cămin pentru diverse personalități

Frogmore Cottage a găzduit de-a lungul timpului mai multe personalități, printre care un alt american faimos, Henry James Sr., autor și teolog, tatăl scriitorului Henry James și al renumitului psiholog William James. Servitorul personal al Reginei Victoria, Abdul Karim, a locuit de asemenea aici din 1897, cu soția și tatăl său, iar Marea Ducesă Xenia Alexandrovna de Rusia si-a petrecut la Frogmore Cottage o parte din exilul său, în 1920.

5. O reședință cu un nume bizar

Numele ciudat al viitoarei case a prințului Harry și a lui Meghan Markle i-a fost dat din cauza broaștelor (frog in engleză), care se găsesc din belșug în lacurile din apropiere. Se spune că Regina Victoria a luat aici micul dejun pe 28 iunie 1875 și a remarcat „un număr imens de broaște mici", pe care le-a găsit „dezgustătoare". Denumirea de Frogmore Cottage s-a impus apoi si a rămas neschimbată până în ziua de astăzi.

6. O adevărată reședință regală cu 10 dormitoare

Time Magazine scria că Ducele și Ducesa de Sussex au făcut un uriaș pas imobiliar, mutându-se din apartamentul de două camere de la Palatul Kensington în locuința fastuoasă de la Frogmore Cottage. Noua casă a prințului Harry și a lui Meghan Markle este, mai degrabă, un castel. Are două etaje, este acoperită cu stuc și are un parapet, fiind înconjurată de un adevărat parc regal, cu lac și mulți copaci. În interior, se află 10 dormitoare, spațiul fiind decorat cu picturi din secolul al XVIII-lea, ale artistei Mary Moser. Mobilierul este, de asemenea, de epocă, aparținând Royal Yacht Britannia. Se intenționează, însă, ca vechea clădire să fie renovată și redecorată, pentru a deveni o locuință modernă pentru cuplul regal.

7. Un peisaj pitoresc, demn de plimbările familiei regale

Regina însăși a declarat că Frogmore Cottage deține un loc special în inima familiei regale, reprezentând un mediu relaxant și minunat, pentru plimbările sale și ale altor membri ai casei regale. Clădirea se află în cadrul Home Park, iar peisajul din jurul său este foarte pitoresc, cu grădini luxuriante, din perioada Reginei Charlotte, după 1790. Sunt peste 4000 de arbori și arbuști în jurul reședinței, constituind un întreg domeniu.

8. Ce va cuprinde casa cuplului regal după renovare

Clădirea a fost organizată anterior sub forma a cinci unități, fiecare locuită de diverse persoane din suita regală. Deși este denumită Cottage= căsuță, este în realitate o locuință după standardele regale. O perioadă a fost cămin pentru mai mulți bucătari regali și familiile acestora. Există scări interioare care leagă cele două etaje ale clădirii. La finalul renovării, planul prevede ca reședința să cuprindă 10- 12 dormitoare, camere de oaspeți, camere de zi, sală de gimnastică.

9. Clădirea se află în parcul privat al Reginei

Home Park este domeniul privat al reginei Elisabeta. El servește ca un fel de intrare pe domeniul mai mare al Castelului Windsor, care este deschis pentru public. Darren McGrady, fostul bucătar al reginei, care a locuit o perioadă în apropiere de Frogmore Cottage, relatează: „De fapt sunt trei spații, Frogmore Cottage, Frogmore House și Frogmore Stables. Este mult mai privat ca la Kensington Palace. Regina își refăcea aici puterile și își plimba câinii. Harry și Meghan pot să-și plimbe și ei câinii aici, să meargă fără să fie deranjați oriunde pe domeniu."

castel

10. Un loc cu multe posibilități de divertisment

Darren McGrady consideră Frogmore Cottage un loc unde poți face o mulțime de lucruri. „Este foarte potrivit pentru prințul Harry și Meghan, spune el, mai ales că le place să stea mult în aer liber În apropiere de Frogmore Cottage se află și un teren foarte mare de golf. De pe peluza poți vedea Clubul de Cricket al Casei Regale și poți asculta sunetul pădurii de sălcii. Apoi poți să admiri Grădinile Frogmore, unde Meghan și Harră au avut recepția de seară la nuntă. Poți merge cinci minute peste deal, să iei ceaiul cu Regina, la Castelul Windsor."

Surse: .https://www.inquisitr.com; https://www.townandcountrymag.com; https://www.housebeautiful.com; https://www.hellomagazine.com

 

Articolul urmator
ANAF vrea ca profesorii care dau meditații să aibă casă de marcat și să plătească impozite
ANAF vrea ca profesorii care dau meditații să aibă casă de marcat și să plătească impozite

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Viața de părinți: Meghan Markle și Prințul Harry
    Viața de părinți: Meghan Markle și Prințul Harry

    La începutul lui 2021 o veste mare trâmbița peste tot în lume! Meghan și Harry, poate cel mai celebru cuplu din lume, au anunțat că așteaptă cel de-al doilea copil,...

    Ce relație are prințul Harry cu soacra lui
    Ce relație are prințul Harry cu soacra lui

    Prințul Harry se bucură de o legătură specială cu mama lui Meghan Markle, Doria Ragland. Nu numai că acesta a descris-o anterior pe soacra lui ca fiind „uimitoare”, dar s-a...

    Rețeta regală dezvăluită: cum prepari acasă tortul cu lămâie și soc pe care Meghan si prințul Harry l-au avut la nunta
    Rețeta regală dezvăluită: cum prepari acasă tortul cu lămâie și soc pe care Meghan si prințul Harry l-au avut la nunta

    Pe 19 mai 2018 întreaga planetă își concentra atenția asupra nunții dintre prințul Harry și Meghan Markle. Prezența actriței în viața familiei regale a dat peste...

    Meghan Markle a avut primul job la 13 ani! Ce făcea și câți bani câștiga
    Meghan Markle a avut primul job la 13 ani! Ce făcea și câți bani câștiga

    Primul job al lui Meghan Markle nu a fost la Hollywood. Până să obțină rolul lui Rachel Zane în serialul „Suits”, Ducesa de Sussex a avut timp să exploreze și...

    Prințul Harry, dezvăluiri emoționante despre mama lui, Prințesa Diana: „Nu am multe amintiri timpurii despre mama mea. E ca și cum le-aș fi blocat”
    Prințul Harry, dezvăluiri emoționante despre mama lui, Prințesa Diana: „Nu am multe amintiri timpurii despre mama mea. E ca și cum le-aș fi blocat”

    În ultimii ani, Prințul Harry a făcut numeroase dezvăluiri despre familia sa și nu a ezitat să vorbească și despre mama lui, Prințesa Diana. Era adolescent când aceasta...

    Zodiile care mută munții din loc pentru ceea ce vor
    Zodiile care mută munții din loc pentru ceea ce vor

    Dacă anumite persoane preferă să nu facă eforturi deosebite pentru a obține diverse lucruri, așteptând să vadă ce le oferă viața, pentru altele este extrem de important să...

    9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă
    9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă

    Ești pe punctul de a deveni mamă vitregă? Uite 9 lucruri de care trebuie să ții cont, pentru a menține o relație bună cu copilul.

    6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge B (3)
    6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge B (3)

    Ai grupa de sânge B3? Cu siguranță îți dorești să afli cât mai multe informații despre această grupă sanguină, care este și cea mai rară. Știai că doar 9% din...

    © 2024 Qbebe