Anxietatea, depresia, stresul și manifestările lui în general - insomnie, lipsa de concentrare, iritabilitate, stare de slăbiciune, palpitații, și altele - sunt fenomene atât de extinse la nivelul întregii populații, încât riscă să fie confundate cu starea de normalitate. Chiar și în lipsa unor evenimente traumatice semnificative, programul zilnic încărcat, traficul, schimbările rapide din viața personală sau profesională, incertitudinea în creștere a vieții de zi cu zi își pun amprenta în mod semnificativ asupra echilibrului nostru interior.
Atunci când vorbim de sănătate, ne limităm doar la cea fizică, la ceea ce se vede, la ceea ce se simte organic și pune în pericol viața pacientului, în modul cel mai vizibil. Nu putem însă vorbi de starea de sănătate, fără a lua în calcul atât partea fizică, cât și partea emoțională. Ambele sunt la fel de importante pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.
Importanța prevenției în sănătatea emoțională
Ideea acestui proiect apare după cei 10 ani de experiență pe care clinica îi are în psihologie, psihiatrie și psihoterapie individuală, de cuplu, familie și grup. Ceea ce se dorește prin campania „Abonament de sănătate emoțională" este creșterea conștientizării în legătură cu situațiile care ne tulbură sănătatea emoțională, dar pe care alegem să le tratăm doar atunci când ating praguri de suferință greu de ignorat. În același timp, campania are rol de prevenție pentru că, la fel ca în cazul sănătății corporale, o problemă depistată la timp este rezolvată cu un consum mult mai scăzut de energie, timp și bani.
"Minte sănătoasă, în corp sănătos! Este o expresie cu care toți rezonăm, indiferent de sex, cultură sau vârstă. Provocările vieții de zi cu zi și suferințele emoționale își lasă amprenta asupra corpului nostru, creând predispoziția pentru afecțiuni medicale de la cele mai ușoare - hiperaciditate, o durere trecatoare, la cele mai grave - ulcer, alergii, afecțiuni dermatologice, boli cardiovasculare, boli autoimune și chiar cancer. Corpul și emoțiile sunt în strânsă legătură. Ceea ce nu reușim să spunem în cuvinte se va citi pe corp, sau va sta poate la baza erodării relațiilor cu ceilalți. Această campanie este o invitație la sănătate , privită din toate punctele de vedere." - Psihoterapeut Oana Nicolau.
Ce presupune "Abonamentul de sănătatea emoțională"?
Ceea ce ne dorim este crearea unei relații stabile, de durată între cel care vine la cabinet și psihologul, terapeutul lui. Așa cum există medici de familie la care te poți adresa în baza unei programări, este important să existe o persoană specializată care să aibă grijă de sănătatea ta emoțională și a celor dragi. Cei care își doresc să beneficieze de programele de testare dezvoltate în această campanie pot apela atât la sedințe de evaluare anuale, cât și la servicii integrate, de tipul abonamentelor. În baza unui cost lunar, clientului îi vor fi recomandate servicii de psihoterapie, logopedie, psihiatrie, în funcție de nevoile fiecăruia in parte.
Disponibilitate pentru toți românii
Alături de Clinica Oana Nicolau se află clinici partenere din întreaga țară, primele orașe care s-au alăturat campaniei fiind Iași, Cluj, Timișoara Oradea și Craiova. Accesul la sistemul de testare dezvoltat în cadrul campaniei "Abonament de sănătate emoțională" este însă disponibil oricărui român, de pe teritoriul țării sau din afara ei, prin intermediul serviciilor online.
Despre Clinica Oana Nicolau
Clinica Oana Nicolau își desfășoară activitatea de mai bine de 10 ani pe piața din România. Clinica dispune de peste 30 de specialiști în psihologie, psihiatrie, psihoterapie, coaching, logopedie și nutriție. Prețurile clinicii variază de la 100 de lei pentru serviciile de logopedie, 180 de lei pentru terapiile individuale și 220 de lei pentru terapiile de cuplu sau familie.
Mai multe detalii despre Campania "Abonament de sănătate emoțională":