„Abonament de sănătate emoțională” - Prima campanie națională de testare a sănătății emoționale a românilor

„Abonament de sănătate emoțională” - Prima campanie națională de testare a sănătății emoționale a românilor

Brigitta Szebenyi - Redactor

• Depresia, anxietatea și stresul sunt top 3 motive pentru care românii merg la Psiholog.

• Emoțiile negative provoacă boli fizice. Testarea sănătății emoționale este la fel de importantă ca analizele de sânge anuale.

• "Abonament de sănătatea emoțională" - o campanie de conștientizare și prevenție pe tema sănătății emoționale a românilor.

21 martie 2018, București - Peste 30 de specialiști în psihologie și psihiatrie din România și-au unit forțele și au lansat primul program național de testare a sănătății emoționale a românilor. Medici și psihologi, lucrând în echipă, au constatat că emoțiile și sănătatea fizică a corpului nostru sunt în strânsă legătură. Programul constă într-un test complex de evaluare psihologică, cu aplicabilitate periodică și are ca principal scop prevenirea unor afecțiuni medicale, de la cele mai ușoare - hiperaciditate, o durere trecătoare, la cele mai grave - ulcer, alergii, afecțiuni dermatologice, boli cardiovasculare, boli autoimune și chiar cancer. Acesta poate fi accesat atât sub forma unui abonament corporate, oferit de companii angajaților, cât și sub forma unui abonament individual, de către persoanele fizice. „Așa cum există testele și analizele obligatorii de sânge efectuate anual, este la fel de importantă existența unui sistem de testare anuală a sănătătii emoționale" - declară Oana Nicolau, coordonatoarea echipei de specialiști din spatele acestui program național.

Anxietatea, depresia, stresul și manifestările lui în general - insomnie, lipsa de concentrare, iritabilitate, stare de slăbiciune, palpitații, și altele - sunt fenomene atât de extinse la nivelul întregii populații, încât riscă să fie confundate cu starea de normalitate. Chiar și în lipsa unor evenimente traumatice semnificative, programul zilnic încărcat, traficul, schimbările rapide din viața personală sau profesională, incertitudinea în creștere a vieții de zi cu zi își pun amprenta în mod semnificativ asupra echilibrului nostru interior.

Atunci când vorbim de sănătate, ne limităm doar la cea fizică, la ceea ce se vede, la ceea ce se simte organic și pune în pericol viața pacientului, în modul cel mai vizibil. Nu putem însă vorbi de starea de sănătate, fără a lua în calcul atât partea fizică, cât și partea emoțională. Ambele sunt la fel de importante pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Importanța prevenției în sănătatea emoțională

Ideea acestui proiect apare după cei 10 ani de experiență pe care clinica îi are în psihologie, psihiatrie și psihoterapie individuală, de cuplu, familie și grup. Ceea ce se dorește prin campania „Abonament de sănătate emoțională" este creșterea conștientizării în legătură cu situațiile care ne tulbură sănătatea emoțională, dar pe care alegem să le tratăm doar atunci când ating praguri de suferință greu de ignorat. În același timp, campania are rol de prevenție pentru că, la fel ca în cazul sănătății corporale, o problemă depistată la timp este rezolvată cu un consum mult mai scăzut de energie, timp și bani.

oana nicolau

"Minte sănătoasă, în corp sănătos! Este o expresie cu care toți rezonăm, indiferent de sex, cultură sau vârstă. Provocările vieții de zi cu zi și suferințele emoționale își lasă amprenta asupra corpului nostru, creând predispoziția pentru afecțiuni medicale de la cele mai ușoare - hiperaciditate, o durere trecatoare, la cele mai grave - ulcer, alergii, afecțiuni dermatologice, boli cardiovasculare, boli autoimune și chiar cancer. Corpul și emoțiile sunt în strânsă legătură. Ceea ce nu reușim să spunem în cuvinte se va citi pe corp, sau va sta poate la baza erodării relațiilor cu ceilalți. Această campanie este o invitație la sănătate , privită din toate punctele de vedere." - Psihoterapeut Oana Nicolau.

Ce presupune "Abonamentul de sănătatea emoțională"?

Ceea ce ne dorim este crearea unei relații stabile, de durată între cel care vine la cabinet și psihologul, terapeutul lui. Așa cum există medici de familie la care te poți adresa în baza unei programări, este important să existe o persoană specializată care să aibă grijă de sănătatea ta emoțională și a celor dragi. Cei care își doresc să beneficieze de programele de testare dezvoltate în această campanie pot apela atât la sedințe de evaluare anuale, cât și la servicii integrate, de tipul abonamentelor. În baza unui cost lunar, clientului îi vor fi recomandate servicii de psihoterapie, logopedie, psihiatrie, în funcție de nevoile fiecăruia in parte.

Disponibilitate pentru toți românii

Alături de Clinica Oana Nicolau se află clinici partenere din întreaga țară, primele orașe care s-au alăturat campaniei fiind Iași, Cluj, Timișoara Oradea și Craiova. Accesul la sistemul de testare dezvoltat în cadrul campaniei "Abonament de sănătate emoțională" este însă disponibil oricărui român, de pe teritoriul țării sau din afara ei, prin intermediul serviciilor online.

Despre Clinica Oana Nicolau

Clinica Oana Nicolau își desfășoară activitatea de mai bine de 10 ani pe piața din România. Clinica dispune de peste 30 de specialiști în psihologie, psihiatrie, psihoterapie, coaching, logopedie și nutriție. Prețurile clinicii variază de la 100 de lei pentru serviciile de logopedie, 180 de lei pentru terapiile individuale și 220 de lei pentru terapiile de cuplu sau familie.

Mai multe detalii despre Campania "Abonament de sănătate emoțională"

www.clinicaoananicolau.ro/abonament-sanatate-emotionala

Articolul urmator
Note greșite la Evaluarea Națională! Contestațiile au ridicat mediile și cu 6 puncte
Note greșite la Evaluarea Națională! Contestațiile au ridicat mediile și cu 6 puncte

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Traumele emoționale „moștenite” de la părinți. Cum le depășim?
    Traumele emoționale „moștenite” de la părinți. Cum le depășim?

    Trauma emoțională reprezintă un răspuns psihic la un eveniment profund stresant, care se mai numește și eveniment traumatic. Cele mai multe traume își au originea în...

    Ce înseamnă un copil crescut de părinți cu inteligență emoțională scăzută
    Ce înseamnă un copil crescut de părinți cu inteligență emoțională scăzută

    Inteligența emoțională se referă la capacitatea unei persoane de a recunoaște, de a utiliza, de a-și gestiona propriile emoții într-un mod pozitiv, astfel încât să...

    Dr. Mihai Craiu „Nu avem campanie de vaccinare împotriva rotavirusului, cauza nr.1 de deces în rândul copiilor sub 1 an”
    Dr. Mihai Craiu „Nu avem campanie de vaccinare împotriva rotavirusului, cauza nr.1 de deces în rândul copiilor sub 1 an”

    Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă asupra cazurilor de infecție cu rotavirus! În România nu există campanie națională de vaccinare împotriva...

    Zodiile cu cele mai grele bagaje emoționale
    Zodiile cu cele mai grele bagaje emoționale

    Oricare dintre noi are momente în care se simte copleșit de ceea ce are pe suflet și, din acest motiv, simțim că nu ne este ușor să ne implicăm în noi relații, să...

    5 abilități emoționale pe care trebuie să le ai ca să fii o mamă bună
    5 abilități emoționale pe care trebuie să le ai ca să fii o mamă bună

    Încă din primele clipe în care îți iei micuțul în brațe, te gândești la ce ar trebui să faci pentru a-i oferi tot ce este mai bun. În aceste...

    9,82 la gimnaziu și 4,7 la Evaluarea Națională. Admiterea la liceu, schimbările dorite de Ministrul Educației
    9,82 la gimnaziu și 4,7 la Evaluarea Națională. Admiterea la liceu, schimbările dorite de Ministrul Educației

    Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a se apropie cu pași repezi, iar Ministrul Educației vorbește despre viitoare schimbări care țin de admiterea la liceu. Care este...

    S-a demonstrat că pisicile sunt cele mai eficiente în tratarea dezechilibrelor emoționale
    S-a demonstrat că pisicile sunt cele mai eficiente în tratarea dezechilibrelor emoționale

    Terapia cu ajutorul animalelor de companie a devenit tot mai apreciată în ultimele decenii. Printre cele mai populare tipuri de terapii este cea care se realizează cu ajutorul...

    Trucul de trei minute care te ajută să formezi o legătură emoțională strânsă cu bebelușul tău
    Trucul de trei minute care te ajută să formezi o legătură emoțională strânsă cu bebelușul tău

    Mamele formează o legătură cu bebelușul încă de când aceștia sunt în burtică. Cu toate acestea, există metode menite să strângă și mai mult această...

    © 2024 Qbebe