Din grija pentru copilul tau

Autoritățile din România știau că mama care și-a ucis copilul în bătaie avea probleme psihice

O serie de informații noi în cazul copilului de 9 ani, din Cluj, omorât în bătaie de către propria sa mamă, au ieșit la iveală. Procurorii declară că cel mic s-a luptat timp de 8 ore cu ultima fărâmă din viață, însă sfârșitul a fost tragic.

Confrm medicilor, dacă ar cineva ar fi sunat la salvare în decursul celor 8 ore, băiatul ar fi avut mari șanse de supraviețuire!

Se pare că femeia suferea de tulburări psihice severe, diagnosticate oficial

Copilul a murit la ora 23:00, iar motivul pentru care mama l-a omorât în bătaie a fost ridicol: Luca mințise cu privire la o portocală pe care declarase că nu a luat-o. După decesul copilului, partenerul femeii a sunat la 112.

Luca, alături de frații săi gemeni care probabil suferiseră experiențe similare au fost duși la IML pentru o investigație minuțioasă. Se pare că alături de informații legate despre moarte copilului în sine, au ieșit la suprafață și informații despre modalitatea în care au decis autoritățile să gestioneze cazul.

se stia ca mama are retard mintal

Reprezentanții Consiliului Județean erau informați cu privire la condiția mamei - știau foarte clar faptul că femeia suferea de retard mintal, în momentul în care și-a cerut copiii înapoi. Alături de aceștia, psihologii știau foarte bine că femeia manifesta accese de agresivitate și tulburări de comprotament, având antecedente în acest sens. Cu toate acestea, dosarul care a lăsat copiii în cele din urmă mamei lor, a fost înaintat.

Cei doi copii au ajuns în cele din urmă, din nou, în grija statului, în timp ce o asociație din Cluj a pregătit înmormântarea lui Luca, programată chiar astăzi.

Psihologii au trimis în instanță un dosar prin care au cerut ca gemenii să se poată întoarce la mama lor, conștienți fiind de faptul că femeia suferea de retard mintal. Valentin Jucan din cadrul Consiliuliu Județean Cluj declară: Sunt nişte deficienţe generale de sistem, adică ne referim la partea de legislaţie naţională. Cum anume sunt efectuate dosarele psihologice, care sunt documentele care stau la baza deciziilor de a scoate din sistem şi de a reîncadra în familie un minor. Preşedintele a decis să sesizeze Avocatul Poporului."

Consiliul Județean dorește acum schimbarea legislației, ca urmare a faptului că familia nu a fost controlată suficient de bine în urma întoarcerii copiilor în acel cadru, cunoscându-se foarte bine toate detaliile.

Direcția pentru Protecția Copilului Cluj consideră că a respectat legea și se apără, declarând:

"Confimăm faptul că mama avea un retard mintal, fiind încadrară în grad de handicap, dar dorim să subliniem având în vedere faptul că mama avea deja un copil de care se ocupa în mod adecvat, copilul beneficia de îngrijire adecvată, noi am mers foarte tare pe faptul că mama avea experienţă ca părinte... Reintegrarea gemenilor în familie s-a făcut în conformitate cu legislaţia în vigoare."

Mama copiilor a fost monitorizată timp de 6 luni, după care nimeni nu a mai dat importanță cazului. Vecinii relatează că se auzeau constant urlete de ajutor înfiorătoare din partea micuților, însă nimeni nu a sunat niciodată la 112 și nimeni nu a povestit aceste lucruri decât după tragedia petrecută recent.

Oana Mândruț, preşedinte organizaţie Life Education for All: "Eu cred că nu doar mama este vinovată şi nu doar ea trebuie să plătească. DGASPC este la fel de vinovată, legislația este deficitară, din păcate ne împiedicăm de acele regulamente în loc să punem cu adevărat copilul pe primul plan. Cred că şi vecinii sunt la fel de vinovaţi şi toţi cei care ştiau sau bănuiau şi nu au făcut absolut nimic."

Surse: stirileprotv.ro, spynews.ro, digi24.ro

Sfârșit cumplit pentru un băiețel! A fost ucis în bătaie de mama și frații lui

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ești workaholic? 8 probleme de sănătate pe care le vei avea în câțiva ani
  Ești workaholic? 8 probleme de sănătate pe care le vei avea în câțiva ani

  Trăim în secolul vitezei, iar oamenii au ajuns să muncească din ce în ce mai mult. Însă când munca devine un stil de viață pot apărea o mulțime de probleme de...

  7 avantaje psihice pe care părinții le au față de persoanele care nu au copii
  7 avantaje psihice pe care părinții le au față de persoanele care nu au copii

  Să devii părinte este, deopotrivă, o binecuvântare și o mare responsabilitate. Înseamnă să renunți la multe momente de odihnă și de distracție, la ieșirile cu...

  4 probleme din viata reala care-i ingrijoreaza pe copii
  4 probleme din viata reala care-i ingrijoreaza pe copii

  Din prisma adultului, viata copilului este una lipsita de griji. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Sunt o multime de situatii care-i preocupa pe cei mici. Iata 4 probleme din viata reala...

  Probleme din cel de-al treilea trimestru de sarcină care te scot din sărite
  Probleme din cel de-al treilea trimestru de sarcină care te scot din sărite

  Ultimul trimestru de sarcină este și el plin de tot felul de provocări. Parcurge articolul de mai jos pentru a vedea care sunt cele mai cunoscute probleme cu care te poți confrunta...

  Părintele Vasile Ioana: Cuvintele pe care copilul nu trebuie să le audă din gura ta, mamă!
  Părintele Vasile Ioana: Cuvintele pe care copilul nu trebuie să le audă din gura ta, mamă!

  Părintele Vasile Ioana îndeamnă părinții să nu le spună copiilor anumite vorbe, care i-ar putea răni profund și care le poate afecta stima de sine.

  10 aptitudini de care are nevoie copilul tău pentru a avea succes
  10 aptitudini de care are nevoie copilul tău pentru a avea succes

  Toți părinții își doresc ca ai lor copii să crească și să aibă succes în viață, motiv pentru care nu precupețesc efort, timp sau bani pentru ca cei mici să obțină...

  Probleme grave de sănătate care pot să apară din cauza stresului din trafic
  Probleme grave de sănătate care pot să apară din cauza stresului din trafic

  Stresul a ajuns să reprezinte o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Însă atunci când este prelungit și intens poate conduce la probleme cardiovasculare. Qbebe a apelat la...

  © 2019 Qbebe