Bebeluș născut la 23 de săptămâni, se luptă să respire. Clinica de avorturi îl aruncă într-o pungă la gunoi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Un bebeluș născut viu la 23 de săptămâni într-o clinică de avorturi din SUA și-a pierdut viața după ce fost pus într-o pungă de gunoi și aruncat la scurt timp după naștere.

Sycloria Williams (18 ani) a hotărât să facă un avort pe când se afla în săptămânile 22-23 de sarcină. Totul se întâmpla în anul 2006, când în statul Florida și în alte state din SUA erau permise avorturile realizate în ultima parte a trimestrului al doilea de sarcină.

Tânăra s-a adresat unei clinici de avorturi din afara orașului Miami și a plătit 1200$ pentru intervenție. Ea a mers la clinica respectivă în dimineața zilei de 20 iulie 2006, după ce cu o zi înainte primise medicamentele și instrucțiunile necesare. Acolo a primit două pastile pentru dilatarea cervixului și a fost rugată să-l aștepte pe cel care urma să efectueze avortul (numele său este Pierre Renelique). Acesta a întârziat, Sycloria a început să se simtă rău, personalul i-a dat un halat și a fost dusă într-un salon.

După administrarea medicamentelor, tânăra a simțit „o durere mare” și a născut o fetiță , căreia i-a pus numele Shanice. Autopsia efectuată după o anumită perioadă de la decesul copilului a demonstrat că plămânii ei erau plini de aer, ceea ce însemna că aceasta se născuse vie.

Până să sosească la clinică Pierre Renelique, cineva a tăiat cordonul ombilical, a scăpat-o pe jos pe fetița născută prematur, după care a luat-o, a pus-o într-o pungă de gunoi și a aruncat punga.

Nu s-ar fi știut nimic despre evenimentul din clinica din Florida dacă nu ar fi existat un telefon anonim la poliție, în care s-a dezvăluit ce se întâmplase acolo. Deși nu se s-a aflat niciodată cine a dat acel telefon, poliția bănuiește că ar fi fost vorba de un angajat al clinicii și că bebelușul fusese aruncat de pe acoperișul clinicii. 

Inițial polițiștii nu au găsit corpul bebelușului, dar mai târziu l-au descoperit tot în pungă, într-o cutie de carton.

Sycloria Williams a refuzat la început să vorbească despre ceea ce i s-a întâmplat, dar în luna ianuarie a anului următor a decis să mărturisească „uciderea fiicei sale”, explicându-le anchetatorilor că a suferit de pe urma traumelor serioase suferite în urma intervenției de la clinica de avorturi. Avocatul ei a menționat că femeia nu dorea despăgubiri, scopul deschiderii unui proces și a aducerii în fața instanței a celor responsabili având drept scop ca experiența trăită de clienta sa să nu mai fie trăită și de alte mame.

În urma a ceea ce s-a petrecut la clinica de avorturi, s-a constatat că Pierre Renelique falsificase acte medicale, că a dat sarcini inacdevate unor persoane necalificate și că a comis malpraxis. Inițial licența acestuia a fost restricționată, putând să realizeze avorturi doar în prezența unui medic licențiat, care să evalueze și fișele medicale. S-a solicitat însă ca licența de practică a lui Pierre Renelique să fie suspendată definitiv.

Investigațiile efectuate au dus la concluzia că în Florida mai avuseseră loc nașteri ale unor bebeluși vii în urma procedurilor de avort. În câteva state din SUA se realizează cercetări legate de supraviețuirea bebelușilor născuți vii după avort.

Cazul Sycloriei Williams nu a fost singurul de acest gen petrecut în ultimele decenii pe teritoriul SUA. S-a estimat că aproximativ 61 milioane de bebeluși au fost uciși, din 1973, după ce s-au născut vii în urma avorturilor.

Cei care militează pentru avorturi au vorbit despre moartea fetiței din Florida ca fiind din cauza „prematurității extreme”, excluzându-se ideea comiterii unei crime.

De cealaltă parte, după evenimentul din Florida din 2006, inițiatorii „Actului de Protecție pentru Bebelușii Supraviețuitori ai Avorturilor” susțin pedepsirea celor care contribuie la uciderea bebelușilor prematuri născuți după un avort, solicitându-se ca personalul medical prezent la efectuarea avortului să le acorde și acestor bebeluși aceeași grijă precum o au față de bebelușii născuți în condiții normale.

Surse: cbsnews.com, edition.cnn.com, lifenews.com

Surse foto: istockphoto.com, pexels.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Micuțul miracol: cum a fost salvat un bebeluș prematur cu o pungă de sandviș
  Micuțul miracol: cum a fost salvat un bebeluș prematur cu o pungă de sandviș

  Un bebeluș prematur născut la 22 de săptămâni a supraviețuit și este acum perfect sănătos după ce a fost salvat cu ajutorul unei ... pungi de sandviș.

  Cea mai tânără victimă a coronavirusului: un bebeluș a decedat la numai 7 săptămâni
  Cea mai tânără victimă a coronavirusului: un bebeluș a decedat la numai 7 săptămâni

  Pandemia de Covid-19 devine din ce în ce mai periculoasă și ia cu ea din ce în ce mai multe victime, de toate vârstele. Cea mai tânără victimă este un bebeluș...

  O femeie a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva Covid-19
  O femeie a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva Covid-19

  O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în timp ce era însărcinată, a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva virusului. Celine Ng-Chan,...

  ULTIMA ORĂ! Primul bebeluș din România născut cu coronavirus
  ULTIMA ORĂ! Primul bebeluș din România născut cu coronavirus

  Un bebeluș s-a născut cu noul coronavirus la Maternitatea din Sibiu. Mama sa, o femeie de 26 de ani, a fost diagnosticată cu Covid-19 încă de când era însărcinată,...

  Un bebeluș din Cluj a murit după ce a fost născut pe ascuns și abandonat în cadă
  Un bebeluș din Cluj a murit după ce a fost născut pe ascuns și abandonat în cadă

  Caz cutremurător în Cluj, unde un bebeluș a murit după ce a fost născut pe ascuns și abandonat în cadă. Copilașul s-a născut viu, dar a fost găsit fără suflare...

  Bebeluș născut prematur depistat cu Covid-19 în Botoșani. Mama sa a fost testată pozitiv
  Bebeluș născut prematur depistat cu Covid-19 în Botoșani. Mama sa a fost testată pozitiv

  Un bebeluş care a fost născut prematur la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani a fost confirmat cu COVID-19. Anunțul a fost...

  Bebeluș cu două capete născut la spitalul Elias din București. Imaginile au fost făcute publice, fără acordul părinților
  Bebeluș cu două capete născut la spitalul Elias din București. Imaginile au fost făcute publice, fără acordul părinților

  Caz incredibil în România! Un bebeluș cu două capete a fost adus pe lume prin cezariană, la spitalul Elias din Capitală. Din păcate, copilașul malformat a murit la...

  © 2023 Qbebe