Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Bebeluș născut la 23 de săptămâni, se luptă să respire. Clinica de avorturi îl aruncă într-o pungă la gunoi

Un bebeluș născut viu la 23 de săptămâni într-o clinică de avorturi din SUA și-a pierdut viața după ce fost pus într-o pungă de gunoi și aruncat la scurt timp după naștere.

Sycloria Williams (18 ani) a hotărât să facă un avort pe când se afla în săptămânile 22-23 de sarcină. Totul se întâmpla în anul 2006, când în statul Florida și în alte state din SUA erau permise avorturile realizate în ultima parte a trimestrului al doilea de sarcină.

Tânăra s-a adresat unei clinici de avorturi din afara orașului Miami și a plătit 1200$ pentru intervenție. Ea a mers la clinica respectivă în dimineața zilei de 20 iulie 2006, după ce cu o zi înainte primise medicamentele și instrucțiunile necesare. Acolo a primit două pastile pentru dilatarea cervixului și a fost rugată să-l aștepte pe cel care urma să efectueze avortul (numele său este Pierre Renelique). Acesta a întârziat, Sycloria a început să se simtă rău, personalul i-a dat un halat și a fost dusă într-un salon.

După administrarea medicamentelor, tânăra a simțit „o durere mare” și a născut o fetiță , căreia i-a pus numele Shanice. Autopsia efectuată după o anumită perioadă de la decesul copilului a demonstrat că plămânii ei erau plini de aer, ceea ce însemna că aceasta se născuse vie.

Până să sosească la clinică Pierre Renelique, cineva a tăiat cordonul ombilical, a scăpat-o pe jos pe fetița născută prematur, după care a luat-o, a pus-o într-o pungă de gunoi și a aruncat punga.

Nu s-ar fi știut nimic despre evenimentul din clinica din Florida dacă nu ar fi existat un telefon anonim la poliție, în care s-a dezvăluit ce se întâmplase acolo. Deși nu se s-a aflat niciodată cine a dat acel telefon, poliția bănuiește că ar fi fost vorba de un angajat al clinicii și că bebelușul fusese aruncat de pe acoperișul clinicii. 

Inițial polițiștii nu au găsit corpul bebelușului, dar mai târziu l-au descoperit tot în pungă, într-o cutie de carton.

Sycloria Williams a refuzat la început să vorbească despre ceea ce i s-a întâmplat, dar în luna ianuarie a anului următor a decis să mărturisească „uciderea fiicei sale”, explicându-le anchetatorilor că a suferit de pe urma traumelor serioase suferite în urma intervenției de la clinica de avorturi. Avocatul ei a menționat că femeia nu dorea despăgubiri, scopul deschiderii unui proces și a aducerii în fața instanței a celor responsabili având drept scop ca experiența trăită de clienta sa să nu mai fie trăită și de alte mame.

În urma a ceea ce s-a petrecut la clinica de avorturi, s-a constatat că Pierre Renelique falsificase acte medicale, că a dat sarcini inacdevate unor persoane necalificate și că a comis malpraxis. Inițial licența acestuia a fost restricționată, putând să realizeze avorturi doar în prezența unui medic licențiat, care să evalueze și fișele medicale. S-a solicitat însă ca licența de practică a lui Pierre Renelique să fie suspendată definitiv.

Investigațiile efectuate au dus la concluzia că în Florida mai avuseseră loc nașteri ale unor bebeluși vii în urma procedurilor de avort. În câteva state din SUA se realizează cercetări legate de supraviețuirea bebelușilor născuți vii după avort.

Cazul Sycloriei Williams nu a fost singurul de acest gen petrecut în ultimele decenii pe teritoriul SUA. S-a estimat că aproximativ 61 milioane de bebeluși au fost uciși, din 1973, după ce s-au născut vii în urma avorturilor.

Cei care militează pentru avorturi au vorbit despre moartea fetiței din Florida ca fiind din cauza „prematurității extreme”, excluzându-se ideea comiterii unei crime.

De cealaltă parte, după evenimentul din Florida din 2006, inițiatorii „Actului de Protecție pentru Bebelușii Supraviețuitori ai Avorturilor” susțin pedepsirea celor care contribuie la uciderea bebelușilor prematuri născuți după un avort, solicitându-se ca personalul medical prezent la efectuarea avortului să le acorde și acestor bebeluși aceeași grijă precum o au față de bebelușii născuți în condiții normale.

Surse: cbsnews.com, edition.cnn.com, lifenews.com

VIDEO: O mamă își aruncă bebelușul într-un coș de gunoi și pleacă mai departe relaxată

Surse foto: istockphoto.com, pexels.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Primele sase saptamani cu bebelusul tau nou-nascut. Tot ce trebuie sa stii
  Primele sase saptamani cu bebelusul tau nou-nascut. Tot ce trebuie sa stii

  Lunga asteptare a luat sfarsit. Nou-nascutul tau este in siguranta in bratele tale. Poate ca nu arata cum ti-ai imaginat, dar sentimentele tale de entuziasm si fericire pot domina pe cele de...

  Mame celebre care au urcat pe podium la numai câteva săptămâni după ce au născut
  Mame celebre care au urcat pe podium la numai câteva săptămâni după ce au născut

  În primele luni de după naștere, o mare parte dintre noi se luptă cu tot felul de nemulțumiri legate de felul în care arată și din acest motiv evităm, pe cât...

  Am născut un bebeluș de 5 kg ... acasă
  Am născut un bebeluș de 5 kg ... acasă

  Am născut acasă, însă cu siguranță nu sunt nici prima și nici ultima femeie care face acest lucru. Ceva cu adevărat diferit în cazul meu, și aș completa și...

  VIDEO: Un bebeluș cade într-un bazin cu apă și este salvat de un alt copil
  VIDEO: Un bebeluș cade într-un bazin cu apă și este salvat de un alt copil

  Odată ce devenim mămici, ne bucurăm să-i vedem pe ai noștri micuți că sunt vioi și dornici să descopere lumea din jur. Cu toate acestea, trebuie să fim mereu în alertă și...

  Minunile medicinei: S-a născut primul bebeluş dintr-un embrion îngheţat acum 27 de ani
  Minunile medicinei: S-a născut primul bebeluş dintr-un embrion îngheţat acum 27 de ani

  În luna octombrie a acestui an, în SUA (în Tennessee) s-a născut un bebeluş dintr-un embrion ce fusese îngheţat în urmă cu 27 de ani. Parcurge articolul de...

  Clinica de mame surogat, acum un vis împlinit pentru cuplurile infertile
  Clinica de mame surogat, acum un vis împlinit pentru cuplurile infertile

  Multe cupluri din România întâmpina dificultăți atunci când vor să conceapă un copil. Inferilitatea este una dintre cele mai mari probleme ale ultimilor ani, iar...

  Reacția unui celebru actor când fetița lui se aruncă isteric pe jos, în public: „Sunt tatăl ei, nu al celor din jur. Să nu ne jenăm pentru copiii noștri”
  Reacția unui celebru actor când fetița lui se aruncă isteric pe jos, în public: „Sunt tatăl ei, nu al celor din jur. Să nu ne jenăm pentru copiii noștri”

  Tu cum reacționezi atunci când copilul tău face o criza de furie în mijlocul magazinului? Te enervezi și îi zici să nu mai plângă? Sau reacționezi exact cum a...

  © 2019 Qbebe