„Copiii fac baie doar joia și duminica și se joaca pe computer doar marțea și joia”. Cum își educa o mamă cei 6 copii

„Copiii fac baie doar joia și duminica și se joaca pe computer doar marțea și joia”. Cum își educa o mamă cei 6 copii

Mariana Voinea

Într-o casă cu șase copii, și baia trebuie programată. O mamă deja celebră pe TikTok își expune public programul zilnic al copiilor săi, atribuțiile acestora și primește numeroase critici, îndeosebi privind obiceiurile ce țin de igiena familiei...

A fi părinte a șase copii nu este deloc ușor. Cu atât de mulți prichindei în jurul tău, cu diferite nevoi, cerințe și preferințe, îți este foarte greu să ții cont de reguli, cărți de parenting și preferi să-ți creezi propriile tale reguli ale casei pe care toată lumea să le respecte. Indiferent de alegerile pe care le faci în viața ta de părinte, vei fi mereu judecat de cei din jur.

Iar internetul este un loc propice pentru a obține tot hate-ul de care cu siguranță nu ai nevoie. Îți poate confirma acest lucru o mamă pe nume Sharon, celebră pe Tiktok, care a primit foarte multe comentarii negative în urma unui videoclip în care prezintă regulile familiei ei.

Copiii stau pe telefoane și jocuri video marțea și joia și fac baie miercurea și duminica”

femeie ochelari albastri

Aceste reguli ar putea părea extreme pentru unii dintre noi, dar nu și pentru Sharon. Susține că numai așa poate să își determine copiii să fie disciplinați, să respecte nevoile și dorințele fiecăruia dintre ei, precum și regulile familiei. Așadar, copiii primesc permisiunea de a se juca pe laptop marțea și joia timp de o oră. Astfel știu cine a folosit ultimul acest dispozitiv și cine l-ar fi putut strica. Miercurea și duminica toată lumea face baie generală. Dar desigur, dacă mai au nevoie de un duș sau de baie în oricare altă zi a săptămânii, sunt liberi să se spele.

Copiii primesc bani de buzunar. Iată cum!

Sharon susține că fiecare dintre copiii ei primește bani de buzunar în fiecare săptămână în funcție de vârsta pe care o au. Așadar, le oferă câte un dolar pentru fiecare an, dar asta nu înseamnă că nu pot cere și ceva extra atunci când au nevoie. De asemenea, copiii cei mari sunt plătiți să aibă grijă de cei mai mici pentru că nu este de datoria lor să își ia o astfel de responsabilitate.

@sharon.a.life This makes me aound really put together and strict but really we’re just always barely keeping our heads above water, and all of this helps with that! #bigfamilylife #momlife #motherhood #momtips #momsoftiktok ♬ original sound - Sharon.a.life

 

De asemenea, cei șase copii nu au voie să își petreacă noaptea la altcineva acasă sau să participe la petreceri în pijamale. Sharon mărturisește că această decizie o ia din considerente de siguranță.

Sunt o mamă leneșă: nu îmi spăl copiii în fiecare zi, nu îi duc la școală și spun DA mai mereu

Fiecare membru al familiei are cel puțin două sarcini de îndeplinit

femeie bluza alba

Fiecare membru al familiei are cel puțin două sarcini de îndeplinit pe care le va face zi de zi pentru întregul an. Nu avem liste sau grafice făcute în acest sens, nimeni nu se plânge, nimeni nu refuză, iar copiii devin din ce în ce mai buni la îndeplinirea sarcinilor care le sunt atribuite”, mărturisește Sharon.
Pe de altă parte, fiecare copil beneficiază de două activități extracurriculare la alegere, cum ar fi o oră de muzică, de teatru, un sport, lecții de dans, în funcție de talentul și de preferința fiecăruia dintre ei.

„Copiii mei primesc telefon mobil la vârsta de 12 ani”

cuplu

La împlinirea vârstei de 12 ani copiii lui Sharon primesc telefonul mobil, până atunci nici nu se pune problema de folosirea unui astfel de dispozitiv. În ceea ce privește hrana, mama are o rutină destul de neobișnuită. Familia consumă același fel de mâncare în fiecare seară până când se satură și membrii familiei cer altceva.„Copiii nu mănâncă nicăieri altundeva decât în bucătărie”, susține mama.

Copiii sunt încurajați să devină creativi și există o anumită zonă a casei în care își pot exprima talentele, pot picta, desena, lipi, cu condiția să nu plece din acea zonă în timpul activității.
Ultima și poate cea mai importantă regulă a casei este aceea că în fiecare marți seara mama pleacă în oraș pentru a se relaxa.

Experții recomandă dușul de două ori pe săptămână la copii

femeie ochelari

Cu siguranță baia copiilor de două ori pe săptămână vi s-a părut o măsură extremă, nu-i așa? Ei bine, experții recomandă părinților să își spele copiii de două ori pe săptămână, conform unui studiu efectuat de specialiștii Harvard. Totodată, reprezentanții Cleveland Clinic sfătuiesc părinții să ia în calcul și vârsta copiilor înainte de a le crea un program de baie.

Pentru bebeluși sau copii mici, baia ar trebui să aibă loc de trei ori pe săptămână, iar copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani pot avea nevoie de dușuri mai frecvente, mai ales dacă practică anumite sporturi. Iar cei aflați la perioada pubertății ar trebui să facă duș în fiecare zi pentru că hormonii pot provoca o transpirație urât mirositoare.

Ce înseamnă mamă leneșă și de ce trebuie să fii una

Ce spun internauții despre regulile casei lui Sharon?

portret femeie

O astfel de postare nu a putut să rămână fără comentarii și vizualizări, iar Sharon a reușit să strângă mii de opinii, unele pro, altele contra regulilor casei.
„Când eram mică mama ne făcea baie o dată pe săptămână și atunci știam să ne purtăm frumos, nu aveam alergii alimentare, nu ne îmbolnăveam așa des și cu siguranță nu întorceam vorba părinților”, mărturisește un urmăritor în comentarii.

„Pe măsură ce copiii cresc au nevoie de duș mai des mai ales că se murdăresc, transpiră, iar anii pubertății sunt cei mai delicați în acest sens”, a scris altcineva în comentarii.
Nu este indicat să faci baie în fiecare zi pentru păr și pentru piele, ci mai degrabă o dată la două trei zile, cu apă mai călduță în loc de dușurile fierbinți”, îi scrie altcineva în secțiunea de comentarii.

„Sunt copiii tăi, faci ce vrei. Medicul dermatolog pe care l-am ales mi-a spus că oamenii fac baie mult prea des. Nu mai asculta părerile răutăcioase ale celorlalți”, a fost părerea unui alt urmăritor.
Eu am trăit cu impresia că toată lumea face baie în fiecare zi, până când am dat peste videoclipul tău și peste comentariile internauților. Sunt cu adevărat șocată”, a comentat o femeie.

Fiul meu avea în clasă un băiețel care susținea că face baie o dată pe săptămână și de care toți colegii se fereau pentru că mirosea foarte urât. Poate că acest lucru nu este valabil pentru copiii mici, dar pe măsură ce cresc, igiena este foarte importantă”, a comentat o persoană referitor la regulile casei lui Sharon.

„Săracii profesori ai copiilor tăi... Copiii mei fac duș în fiecare dimineață înainte de a pleca la școală și în fiecare seară înainte de a se culca. Spun că așa se relaxează și miros frumos. Pe mine nu mă interesează de igiena voastră în familie, ci de ceea ce trebuie să îndure săracii profesori”, a comentat altcineva la videoclipul lui Sharon.

„Sunt o mamă neglijentă pentru că le fac baie copiilor mei de 2 ori pe săptămână?!”

femeie bluza alba ochelari

Desigur că mama nu a lăsat lucrurile așa și a explicat într-o postare ulterioară de ce alege acest stil de parenting pentru copiii ei.
„Noi locuim într-o zonă cu un climat foarte uscat și copiii mei au piele foarte sensibilă. Dacă ar face baie în fiecare zi, atunci cu siguranță pielea lor ar avea de suferit, indiferent de cât de multe loțiuni aș folosi. Și Asociația Americană a Dermatologilor recomandă baia de două, maxim trei ori pe săptămână pentru copii. Desigur că, dacă au nevoie de duș în fiecare zi și practică un anumit sport, copiii mei pot face duș, dar altfel nu văd rostul comentariilor răutăcioase”.

Ulterior, femeia a dat un interviu pentru The New York Times în care s-a autointitulat „o mamă neglijentă care le face copiilor baie doar de două ori pe săptămână” și care a provocat un val de reacții pe internet. Sharon precizat că niciunul dintre copiii ei nu văd acest stil de viață ca fiind un program despotic și doi dintre ei sunt în perioada pubertății și adolescenței și fac duș mult mai des decât ceilalți copii. Aceștia se descurcă singuri și au grijă de propria lor igienă fără ca mama să se mai implice.

Sharon și-a explicat și alegerea zilelor în care copiii fac baie, și anume miercurea și duminica, pentru că duminica toată lumea participă la slujba la biserică, iar miercurea este jumătatea săptămânii.

Decizia ei controversată i-a adus și câștiguri fabuloase și mămica celor șase copii susține că a donat 1000 $ unei asociații denumite „Doctori fără frontiere”, o asociație menită să ajute oamenii aflați în crize, în război, implicându-se în proiecte umanitare în peste 70 de țări.

O femeie minunată, cu un suflet mare, dar cu alegeri foarte controversate pentru creșterea și educarea copiilor ei, Sharon merită toată atenția internauților pentru că oferă un altfel de exemplu părinților din întreaga lume.

Surse foto: tiktok.com

Surse articol: boredpanda.comnypost.com

Articolul urmator
Alarmant și îngrijorător! O fetiță de doar 11 ani din Republica Moldova a devenit mamă
Alarmant și îngrijorător! O fetiță de doar 11 ani din Republica Moldova a devenit mamă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O mamă își crește și educă cei 5 copii într-un cort, în pădure. "Îmi trăiesc viața așa cum vreau, nu plătesc chirie, nu sunt stresată"
    O mamă își crește și educă cei 5 copii într-un cort, în pădure. "Îmi trăiesc viața așa cum vreau, nu plătesc chirie, nu sunt stresată"

    O mamă locuiește cu cei cinci copiii ai săi și soțul într-un cort. Copiii sunt educați „acasă”, iar femeia este cât se poate de mândră de decizia ei....

    Sunt o mamă extenuată, iar soțul și copiii mei mă fac din ce în ce mai nefericită. Vreau doar să fiu lăsată în pace!
    Sunt o mamă extenuată, iar soțul și copiii mei mă fac din ce în ce mai nefericită. Vreau doar să fiu lăsată în pace!

    Extenuarea fizică și psihică și presiunea care se pune asupra mamelor care au un job full time, copii de crescut și gospodărie de întreținut se resimt foarte puternic, mai ales...

    O mamă a decis să-și crească cei doi copii în gen neutru: „Nu vreau să creadă că sunt limitați la a fi incluși în doar două categorii”
    O mamă a decis să-și crească cei doi copii în gen neutru: „Nu vreau să creadă că sunt limitați la a fi incluși în doar două categorii”

    Un cuplu din Australia își crește cei doi copii în gen neutru. Amy și Danny spun că nu se adresează celor mici conform sexului pe care îl au, ci mai degrabă...

    Picnic cu peripeții: cum își protejează o mamă copilul de un urs care se afla la doar câțiva centimetri distanță
    Picnic cu peripeții: cum își protejează o mamă copilul de un urs care se afla la doar câțiva centimetri distanță

    O mamă și cei doi copii ai săi se aflau într-o zonă de picnic, în apropierea unei păduri și mâncau. Deodată, un urs negru și-a făcut apariția și a început...

    O mamă este acuzată că-și abuzează intim copilul de 2 ani pentru că fac baie împreună
    O mamă este acuzată că-și abuzează intim copilul de 2 ani pentru că fac baie împreună

    Pentru multe mame, baia alături de copilul lor e ceva normal, natural, având în vedere că relația mamă-copil e una atât de intimă. Totuși, nu multe persoane...

    O mamă dermatolog își spală nou-născutul doar cu apă, fără săpun sau alte produse pentru bebeluși
    O mamă dermatolog își spală nou-născutul doar cu apă, fără săpun sau alte produse pentru bebeluși

    O mamă din Australia a uimit internetul atunci când a dezvăluit pe rețelele de socializare că nu folosește niciun produs dermato-cosmetic pentru a-și spăla copilul. O face doar...

    O „bunicuță” de doar 36 de ani își critică fiica de nici 18 ani care a adus pe lume deja 3 copii
    O „bunicuță” de doar 36 de ani își critică fiica de nici 18 ani care a adus pe lume deja 3 copii

    O „bunicuță” își postează nemulțumirile pe platforma de socializare Tiktok, prezentând situația fiicei ei care nu a împlinit nici 18 ani și care...

    Am făcut un copil doar ca să îmi fac soțul fericit
    Am făcut un copil doar ca să îmi fac soțul fericit

    Dacă pentru unele femei să devină mame înseamnă cel mai mare vis, cea mai importantă realizare a vieții, pentru altele nu se întâmplă așa. Dimpotrivă, gândul...

    © 2024 Qbebe