Corul Național Madrigal încheie astăzi cel de-al 55-lea turneu de Crăciun

Aproape 5.000 de spectatori au întâmpinat sărbătorile de iarnă prin bucuria și căldura colindelor interpretate de membrii Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin". Astăzi se va încheia la Ploiești seria de concerte extraordinare care au avut loc în perioada 8 - 20 decembrie, cele 11 concerte fiind susținute în: București, Târgu Mureș, Slatina, Brașov, Cluj și Ploiești. Ca în fiecare an, biletele pentru tradiționalul turneu național de Crăciun au fost epuizate extrem de rapid, în aproape toate orașele fiind necesară dublarea concertelor sau realizarea de repetiții cu public. Concertul de Crăciun al Corului Madrigal va fi transmis pe postul de televiziune Digi 24 pe 24 decembrie, de la ora 21:00, și în reluare, de la ora 01:00.

„De 55 de ani, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" aduce spiritul Crăciunului în România. Anul acesta, 6 orașe s-au bucurat de concertele vestitului ansamblu și aproape 5.000 de spectatori au aplaudat superbele creații muzicale dedicate Crăciunului. Această sărbătoare înseamnă să fim împreună, să cântăm împreună și tocmai din acest motiv, alături de Corul Madrigal au fost prezenți peste 1.500 de copii din Programul Național Cantus Mundi, care au adus vestea nașterii Domnului alături de mentorii lor și au primit ropote de aplauze." - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin.

madrigalTurneul național de Crăciun a debutat cu patru concerte consecutive în București, la Sala Mică a Palatului. Evenimentele muzicale din 10 și 11 decembrie au fost introduse ulterior, la cererea publicului, după ce biletele pentru concertele din 8 și 9 decembrie au fost epuizate. Pe 12 decembrie a avut loc concertul din Târgu Mureș, care a umplut până la refuz sala din Palatul Culturii. Turneul a continuat, pe 14 decembrie, cu un eveniment susținut la Centrul Cultural „Eugen Ionescu" din Slatina, sub coordonarea lui Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Madrigal. Pe 15 și 16 decembrie, ansamblul coral a concertat la Filarmonica din Brașov, iar în 18 decembrie îndrăgitul ansamblu coral a ajuns în Cluj, unde, datorită numărului mare de cereri din partea publicului, au fost puse în vânzare bilete și la repetiția generală desfășurată înainte de spectacol. Turneul se încheie în această seară cu un concert în Ploiești, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În fiecare oraș, publicul a avut parte de o surpriză muzicală, ultimele 3 colinde din repertoriul emoționant al Corului Madrigal fiind interpretate alături de sute de copii din rețeaua Cantus Mundi. Aproape 50 de coruri care fac parte din Programul Național Cantus Mundi au avut ocazia să aducă în sufletul publicului căldura și emoția sfintei sărbători de Crăciun, alături de mentoriii lor, membrii Corului Madrigal.

„Ca în fiecare an, avem bucuria imensă de a împărtăși emoția Crăciunului cu publicul nostru. Cum s-a întâmplat și ultimii ani, și de data aceasta am avut alături sute de copii din Programul Național Cantus Mundi. Toate corurile au fost foarte bine pregătite și pentru acest lucru vreau să mulțumesc tuturor dirijorilor care tot anul, nu doar de Crăciun, se ocupă de finisarea sonorității. A fost o energie fantastică să cântăm împreună cu toți acești copii, să transmitem această emoție frumoasă de care fiecare dintre noi are nevoie, mai ales în preajma sfintelor sărbători de Crăciun." - a spus Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin".

În 2018, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" a aniversat 55 de ani de existență neîntreruptă, iar membrii renumitului ansamblu coral au ținut să marcheze acest moment important prin mai multe evenimente. În februarie, în cadrul concertului aniversar, a avut loc lansarea unei emisiuni speciale de mărci poștale dedicată maestrului Marin Constantin, fondatorul Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin". În aprilie, Madrigalul a susținut un concert la British Museum din Londra, în cadrul Festivalului „Europe and the world", având prilejul de a cânta în premieră în emblematica Sală Rotondă de Lectură, închisă de obicei pentru public. Noiembrie a fost luna în care Corul Madrigal a inaugurat concertistic programul cultural al Sezonului România-Franța 2019 printr-o serie de concerte în Paris, Lyon și Bordeaux, urmate de un concert la Geneva. Cea mai însemnată realizare continuă să fie evoluția Programului Național Cantus Mundi, care în prezent reunește peste 1.000 de coruri din toată țara, fiind implicat în toate programele și proiectele corale de la nivel național.

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară". Este unul dintre etaloanele mondial ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. Anul acesta, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" a împlinit 55 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin". După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.000 de coruri. 40.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Parteneri media: Digi 24, Magic FM, Adevărul, Click, Click pt Femei, AgerPress, OZB Magazine
Parteneri media locali: Transilvania Expres, MyTex.ro, Brasovultau.ro, MIX Tv, Bună ziua Făgăraș, Făclia, Cluj.com, iLikeCluj, Zile și nopți Cluj, Observatorul Prahovean, Gazeta de Prahova
Sponsori: Selgros Cash&Carry, Restaurantul Sub Tâmpa

Peste 300 de copii vor susține cel mai mare recital coral din România: Gala Cantus Mundi 2016

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Moș Crăciun există și este cel mai tare! Salvată de eșecul de la serbare!
  Moș Crăciun există și este cel mai tare! Salvată de eșecul de la serbare!

  Știți care este cea mai mare fericire a unei mame? Fericirea propriului ei copil. Orice altă bucurie pălește pe lângă cea a copilului. De aici răsare și nevoie noastră, a...

  Creștem copii consumeriști. Se vede cel mai bine de Crăciun. Și este numai vina noastră!
  Creștem copii consumeriști. Se vede cel mai bine de Crăciun. Și este numai vina noastră!

  Un cadou, două, trei, zece cadouri...Cumva nici o sută nu par vreodată de ajuns. Odată primit este apreciat un timp limitat și apoi dispare în morman. Mormanul ce conține alte sute...

  Al 7 lea an la rând, dieta votată ca cea mai eficientă din lume
  Al 7 lea an la rând, dieta votată ca cea mai eficientă din lume

  Visul oricărei doamne sau domnișoare este să scape de kilogramele în plus fără prea multă transpirație și episoade de înfometare. Aparent, pot face asta cu ajutorul...

  5 sfaturi cum sa economisiti la cumparaturi, al 4-lea punct ne-a uimit si pe noi
  5 sfaturi cum sa economisiti la cumparaturi, al 4-lea punct ne-a uimit si pe noi

  Acestea sunt ponturi garantate datorita carora veti economisi și mai mult atunci cand o sa va faceti cumparaturile de pe internet.

  3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial
  3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial

  Sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Craciunul se apropie si daca esti inca in dubiul alegerii unui brad artificial sau natural, citeste in continuare.

  Cadouri de Craciun: 6 idei pentru intreaga familie
  Cadouri de Craciun: 6 idei pentru intreaga familie

  De Craciun sunt atat de multe lucruri de facut, ca lasati, ca de obicei, pe ultima suta de metri cadourile pentru cei dragi. Iar atunci intrati in panica si nu stiti ce sa luati. Cunoasteti...

  Băutură caldă de Crăciun, cu lapte, vanilie și banane
  Băutură caldă de Crăciun, cu lapte, vanilie și banane

  Nimic nu poate fi mai plăcut, de Crăciun, decât să stai alături de cei dragi în preajma bradului, ascultând colinde și savurând o băutură caldă, ce vă va...

  © 2019 Qbebe