Cum cheltuiesc banii de buzunar elevii de liceu

QBebe

Bucuresti, 21 februarie 2013 - Cele mai importante lucruri pe care le-au invatat elevii pe perioada sesiunilor GROW din 2012 au fost cum sa-si planifice si cum sa foloseasca banii de buzunar, conform datelor culese de organizatorii programului. Printre prioritatile adolescentilor se numara si economisirea banilor de buzunar, elevii fiind tot mai responsabili de valoarea lor.

La intrebarea "care sunt cele mai importante lucruri pe care le-au invatat pe parcursul programului", raspunsurile elevilor de liceu care au participat la modulul "Bani de buzunar" au fost urmatoarele:
- "cum sa-mi planific banii de buzunar"
- "cum sa folosesc banii de buzunar"
- "cum sa economisesc bani de buzunar"
- "sa fiu responsabil cu banii mei".

In cifre, programul GROW a fost impresionant: aproximativ 5.000 de elevi s-au inscris la acest program, 2.500 au fost acceptati, iar 1.915 dintre acestia au terminat cursurile alternative ale programului GROW. Programul a fost implementat in 15 orase din Romania, in 181 de licee, cu participarea a 75 de traineri internationali. Modulele de educatie alternativa s-au adresat si parintilor elevilor participanti, prin cele peste 5.000 de brosuri tiparite.

KRUK International, companie de top a industriei de management al creantelor comerciale din Romania, a implementat in anul 2012 modulul educational "Bani de buzunar", elaborat impreuna cu asociatia Scoala de Valori. Aceasta abordare este o modalitate de formare prin care adolescentii invata sa se cunoasca mai bine si sa descopere instrumentele care ii vor ajuta sa acceseze informatiile de care au nevoie si mai ales cum sa le foloseasca.

Acumularea de noi cunostinte, intelegerea adevaratei valori a lucrurilor pe care le cer parintilor ii ajuta pe adolescenti sa aiba o atitudine mai responsabila a vietii de zi cu zi si sustin eforturile pe care profesorii si parintii le fac pentru a oferi o educatie solida tinerei generatii. Participarea la acest modul educational ii va ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine ce este esential pentru ei. Modulul "Bani de buzunar" a fost dezvoltat in anul 2012, in doua etape, prima sesiune implementandu-se in perioada martie-aprilie, iar cea de-a doua sesiune, in iunie-iulie.

KRUK International a avut placerea sa fie partenerul Scolii de Valori in implementarea modului "Bani de buzunar", parte a programului GROW in Romania. Anul trecut, pentru cel de-al doilea an consecutiv, programul GROW, laureat national reprezentand Romania, a primit distinctia Premiul European Charlemagne pentru Tineret, conferita de Parlamentul European si de Fundatia Premiului International Charlemagne din Aachen.

"Filozofia Grupului nostru se bazeaza pe dezvoltarea de programe de cercetare si educationale care sa ne dea posibilitatea sa oferim cele mai bune solutii persoanelor cu datorii, pentru a-i ajuta sa-si rezolve problemele financiare. Ne axam pe transmiterea catre publicul larg a cunostintelor care vor ajuta persoanele cu datorii sa inteleaga problemele financiare cu care se pot confrunta la un moment dat. Un stil de viata echilibrat si intelegerea mecanismelor economice simple sunt ingredientele unei vieti fara datorii", a declarat Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK International.

About KRUK International

KRUK International S.R.L. was established in 2007 by the KRUK Group - the leader of receivables management in Poland. The company specializes in comprehensive management of mass receivables. It works both with the finance sector and with institutional clients. KRUK International manages the receivables of banks, insurance companies, leasing companies, fixed line and mobile telephone operators and FMCG companies. It is also an active player on the debt purchasing market.

More information:
Daniela Dochia - Communication & PR Specialist KRUK International
Phone: +4031 413 20 00; mobile: 0758 066 790; e-mail: daniela.dochia@kruk.com.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce sume cheltuiesc vedetele noastre pentru educația copiilor lor
  Ce sume cheltuiesc vedetele noastre pentru educația copiilor lor

  Orice părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul său, atât când vine vorba de lucrurile necesare de zi cu zi, dar mai ales în ceea ce privește...

  Elevii primesc 500 de lei pentru rechizite. Când și cum se primesc banii
  Elevii primesc 500 de lei pentru rechizite. Când și cum se primesc banii

  Elevii și preșcolarii cu situație financiară precară vor beneficia de tichete de sprijin educațional în valoare de 500 de lei pentru anul școlar 2022-2023. Inspectoratele...

  Schimbări în acordarea burselor: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie", spune Cîmpeanu
  Schimbări în acordarea burselor: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie", spune Cîmpeanu

  Cîmpeanu: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie sau fac performanţă"

  Cum se calculeaza MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2021
  Cum se calculeaza MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2021

  Daca te-ai intrebat cum se calculeaza media de admitere la liceu, citeste in continuare. Cum se calculeaza media de admitere la liceu. Media de admitere, in baza careia se va face...

  Cum ajunge un elev cu media 9,45 la Evaluare să nu intre la liceu. Greșeala majoră pe care o fac părinții
  Cum ajunge un elev cu media 9,45 la Evaluare să nu intre la liceu. Greșeala majoră pe care o fac părinții

  6.852 de elevi care au dat Evaluarea Națională în 2022 au rămas nerepartizați la liceu după afișarea rezultatelor. 15 dintre ei au avut medii de admitere peste 9.00, trei dintre...

  Legea pentru dubla admitere la liceu nu este pe placul elevilor și părinților. „Este o povară pentru un copil de 14 ani"
  Legea pentru dubla admitere la liceu nu este pe placul elevilor și părinților. „Este o povară pentru un copil de 14 ani"

  Anunțarea unui proiect nou de lege al educației a revoltat atât elevii, cât și părinții acestora. În București, s-au strâns deja 600 de semnături...

  Gata! S-a eliminat media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu chiar din acest an școlar
  Gata! S-a eliminat media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu chiar din acest an școlar

  Ministerul Educaţiei şi partenerii de dialog social au agreat în şedinţa Comisiei de Dialog Social să elimine media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu,...

  © 2023 Qbebe