Discuții aprinse între o mamă si ministrul Educației: "Nu îndrăzniți să îmi spuneți mie de responsabilitate. Ne-ați trimis copiii în prima linie a acestei boli fără nici un fel de responsabilitate”"

Discuții aprinse între o mamă si ministrul Educației: "Nu îndrăzniți să îmi spuneți mie de responsabilitate. Ne-ați trimis copiii în prima linie a acestei boli fără nici un fel de responsabilitate”"

Andrada Popa

Ana Măiţă, una dintre cele mai puternice voci din zona de parenting a țării noastre, președinta asociației "Mame pentru mame", a avut o discuție tranșantă cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ajungând să îl amenințe cu procese dacă vor exista copii care se vor îmbolnăvi grav sau își vor pierde viața din cauza infectării cu Covid-19 în cadrul școlii. 

Invitată la Antena 3, Ana Măiță, președinta asociației "Mame pentru mame" a generat o discuție aprinsă cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu cu privire la dechiderea școlilor în format fizic în condiții de siguranță. Discuția a portni de la faptul că în localitatea Afumați școala a început online prima săptămână, iar din această săptămână copiii au revenit fizic la școală, fără să fie testați. De aici supărarea părinților, care consideră că toți copiii trebuiau testați, înainte de a veni fizic la școală. Întrebat de ce nu s-au folosit testele aflate în depozit pentru a testa toți copiii, ministrul a replicat că părinții nu și-au dat acordul. 

Decizia însă la acest moment este aceea de testare a tuturor cazurilor simptomatice și a tuturor cazurilor de infectare, testare a contacților direcți. Mai mult decât atât, vreau să vă reamintesc că au fost peste un milion de teste la începerea școlii din care s-au folosit puțin peste 20.000, procent infim pentru că părinții nu şi-au dat acordul pentru testarea cu aceste teste pe care le-au considerat invazive, uneori pe bună dreptate, mai ales la elevii de vârstă mică.”, precizează Cîmpeanu.

Însă problema nu vine numai de la testarea copiilor, ci și de la faptul că se ia drept etalon pentru funcționare școlilor rata de infectare oficială a zilei de vineri, pentru ziua ce urmează. Detaliu care este periculos pentru copii, deoarece rata de infectare de vineri poate să fie sub 6, ca luni, când copiii vin fizic la școală, să crească cu mult peste 6. 

Citește și: A patra zi de școală și copilul meu a luat deja COVID

Sorin Cîmpeanu a replicat că ordinul de ministru reglementează activitatea în școli, pentru nevoia de predictibilitate și că faptul că au crescut cazurile este cauzat de finalul vacanței, copiii venind infectați din spații aglomerate  sau de pe litoral. ”Domnule ministru dacă vinerea trecută au fost 5,9 la mie cazuri, sâmbătă s-au făcut șase, duminică au trecut de 6 la mie cazurile în localitatea Afumați, dumneavoastră credeți că elevii noștri vor fi mai protejați dacă merg la școală până la vinerea ce urmează ca să se înscrie în textul foarte restrictiv al ordinului dumneavoastră? Adică practic ei vor fi expuşi toată săptămâna la o rată de infectare enormă pentru că dumneavoastră țineți cu dinții de această zi de vineri? Din punct de vedere epidemiologic nu face absolut niciun sens aceasta prevedere pe care, repet, o subliniați și o impuneți cum mare fermitate", a spus Ana Măiţă. 

În primul rând ordinul de Ministru reglementează activitatea în școli. Cazurile de infectare de care faceți vorbire sunt cazuri de infectare la finalul vacanței de vară în care copiii noștri au fost pe plaje supraaglomerate, la evenimente sociale și în tot felul de alte locații, nicidecum nu sunt generate de infectare în școală. Mai mult decât atât, amintesc din punct de vedere epidemiologic asumarea a fost a Ministerului Sănătății pentru că ordinul este comun semnat și de ministrul Sănătății. Nu cred că cineva își poate imagina o țară în care școlile se închid lunea, se deschid marțea, se deschid miercurea și se deschid iarăși vinerea. Este nevoie de predictibilitate", a subliniat ministrul.

„Nu îndrăzniți să îmi spuneți mie de responsabilitate. Am copil de 12 ani pe care nu îl pot vaccina”

Domnule ministru nu îndrăzniți să îmi spuneți mie de responsabilitate. Am copil de 12 ani pe care nu îl pot vaccina și pe care ar trebui să îl trimit la școală fizic și pentru care îmi tremură sufletul să nu se îmbolnăvească. Nu îndrăzniți să îmi pun spre mie de asumare. Ați făcut presiuni asupra Ministerului Sănătății să vă accepte condițiile de neacceptat prin care puneți în pericol copiii. Vaccinare nu vreți să impuneți cadrelor didactice, testare nu faceți cum îndrăzniți să spuneți că vă asumați ceva? Asociația "Mame pentru mame" va plăti avocat în instanță pentru orice familie care va avea un copil sub 12 ani îmbolnăvit grav sau decedat din pricina Covid-19 la școală, pentru că eu sunt hotărâtă se chem în instanță și să pedepsesc așa cum spune legea și pe dumneavoastră și pe orice ministru care ne-a trimis copiii în prima linie a acestei boli fără nici un fel de responsabilitate și asumare", a declarat Ana Măiţă la Antena 3. 

Citește și: La început de școală, priviți în ochii copiilor voștri și asigurați-vă că acolo vedeți copilăria, nu pandemia

Emisiunea care cuprinde discuția dintre cei doi poate fi urmărită aici.

 

Vom trage împreună la răspundere civila și penala Ministerul și pe Ministrul Educației pentru modul catastrofal în care ne-au expus copiii la îmbolnăvire și moarte.

Ana Măiță a continuat discursul și pe pagina ei de Social Media, precizând că va susține orice părinte care va avea probleme medicale grave cu copilul său din cauza infectării cu Covid-19 la școală. 

Anunț public: În lumina modului total iresponsabil și neasumat în care Ministerul Educației și Ministrul Sorin Câmpeanu a considerat să organizeze anul scolar 2021-2022, neluand în fapt nicio măsură eficienta pentru a proteja elevii de infectare cu Covid-19 (nici impunerea vaccinării în rândul cadrelor didactice, nici testare masiva a elevilor, nici impunerea testării pe cheltuiala proprie a cadrelor didactice și personalului scolar care refuza vaccinarea și nici închiderea școlilor când se atinge pragul de 6 la mie decât daca e într-o zi de Vineri!?!) Asociația Mame Pentru Mame a carei Președintă sunt a decis să ofere sprijin juridic în instanță oricărei familii al carei copil nevaccinat de sub 12 ani sau de peste 12 ani (daca are contraindicație medicala pentru vaccinare) vă fi internat la AȚI sau vă deceda din pricina infecției cu Covid-19 contractate la scoală.
Vom trage împreună la răspundere civila și penala Ministerul și pe Ministrul Educației pentru modul catastrofal în care ne-au expus copiii la îmbolnăvire și moarte. Asociația poate fi contactata la office@mamepentrumame.ro
Vă reamintesc tuturor că luni în spitalele din România erau internați cu COVID 230 de copii, dintre care 20 la terapie intensivă, în creștere față de ziua anterioară, conform datelor oficiale transmise de autorități.

Surse: Antena 3, Hotnews, Facebook

Articolul urmator
O elevă dă în judecată Ministrul Educației după ce i s-a tăiat bursa cu care își plătea naveta ca să ajungă la școală
O elevă dă în judecată Ministrul Educației după ce i s-a tăiat bursa cu care își plătea naveta ca să ajungă la școală

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O mamă este furioasă în online după ce fostul soț a botezat copiii fără acordul ei. "Copiii mei au ca nași persoane pe care nici nu le cunosc"
    O mamă este furioasă în online după ce fostul soț a botezat copiii fără acordul ei. "Copiii mei au ca nași persoane pe care nici nu le cunosc"

    Drepturile și obligațiile care le revin părinților cu copii mici după divorț sunt uneori greșit înțelese. Foștii parteneri, care odată s-au iubit pentru a aduce pe lume...

    Ora de educație sexuală la fel ca ora de religie? Ce propune Ministrul Educației
    Ora de educație sexuală la fel ca ora de religie? Ce propune Ministrul Educației

    Senatul a respins marți obiecțiile formulate de președintele Klaus Iohannis, în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului, privind proiectul privind desfăşurarea orelor de...

    Sora mea îmi critică dur mereu modul în care îmi cresc copiii, dar ea nici măcar nu este mamă
    Sora mea îmi critică dur mereu modul în care îmi cresc copiii, dar ea nici măcar nu este mamă

    O mamică povestește, pe Reddit, ca s-a săturat de comentariile surorii sale cu privire la felul in care ea isi creste copilul și spune că aceasta nu ar trebui să aibă o opinie...

    A aflat că tatăl ei nu este părintele biologic în timpul unei discuții aprinse în familie
    A aflat că tatăl ei nu este părintele biologic în timpul unei discuții aprinse în familie

    O femeie în vârstă de 30 de ani a aflat în timpul unei discuții aprinse cu familia că tatăl său biologic este alt bărbat decât cel care a crescut-o.

    Nu, nu îmi iubesc toți copiii la fel
    Nu, nu îmi iubesc toți copiii la fel

    Dacă ai mai mult de un copil, probabil te raportezi diferit la fiecare copil, pentru că fiecare om e diferit, chiar și dacă vorbim despre gemeni. În această notă, o mamă de...

    De mâine toți elevii se reîntorc în bănci. Precizări importante de la Ministrul Educației
    De mâine toți elevii se reîntorc în bănci. Precizări importante de la Ministrul Educației

    Începând de miercuri toți elevii din țară, inclusiv cei din clasele gimnaziale și de liceu se vor reîntoarce în bănci, în localitățile care intră...

    O țară întreagă se uită în ochii părinților ai căror copii au murit de Covid și spune: "Oricum erau bolnavi..."
    O țară întreagă se uită în ochii părinților ai căror copii au murit de Covid și spune: "Oricum erau bolnavi..."

    Nu am văzut popor mai cinic și mai egoist decât noi! Nu ne pasă deloc! Dacă nu suntem direct afectați, de ce să ne intereseze de cei din jurul nostru? Ieri au murit doi copii din...

    Motivul pentru care Andreea Bănică nu şi-a trimis fiica la şcoală: "Am un sentiment ciudat..."
    Motivul pentru care Andreea Bănică nu şi-a trimis fiica la şcoală: "Am un sentiment ciudat..."

    Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi, Andreea Bănică, a explicat pe o reţea de socializare de ce consideră că este mai bine ca fiica sa, Sofia Maria, să înveţe...

    © 2024 Qbebe