Magie la Festivalul Opera Copiilor 2019!

Corina Naftanaila

Opera Comică pentru Copii (OCC) a dat deja startul distracției pentru toți copiii din București! Organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, Festivalul Opera Copiilor (FOC), o inițiativă pentru întreaga familie, s-a bucurat de un public numeros, curios și entuziast, care a participat la numeroasele activități și jocuri interactive.

Prima zi a celei de-a V-a ediții FOC a adus pe scena Grand Arena din cadrul OCC un super eveniment muzical - Gala Cantus Mundi. Sute de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi au susținut un concert impresionant dedicat copilăriei. Micii spectatori au putut să își testeze creativitatea prin diverse jocuri muzicale, sesiunea de karaoke sau cea de improvizație sonoră, coordonată de cântăreața de muzică jazz, Irina Sârbu.

Festivalul Opera Copiilor continuă până pe 16 iunie!

Timp de patru weekend-uri pline, Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici, alături de părinții lor, să se bucure de o mulțime de activități cu intrare liberă:

- Grădina cu Jocuri, amenajată cu sute de boardgames-uri, jocuri de strategie sau jocuri de logică
- Căsuța din Copac, una dintre cele mai importante atracții unde cei mici pot participa la recitaluri și lansări de carte sau pot interacționa, pentru 30 de minute, cu Biblioteca Vie, ascultând istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC.
- Sesiunile de lectură „Vedetele citesc povești în Copac", la care Felicia Filip, Marian Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Toth Zoli, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac și mulți alți artiști și vedete vor citi micilor vizitatori poveștile favorite.

distractie la opera comica pentru copii"Festivalul Opera Copiilor (FOC) împlinește cinci ani, iar acest copil minunat al OCC pregătește, an de an, surprize, activități și spații de joacă noi. FOC este o poveste a copilăriei care se spune în cele trei săli ale Operei Comice pentru Copii - Sala Mare, Sala Mozart și Sala UnderGrant, dar și în alte trei spații exterioare - Street Stage, Scena din Copac și Grand Arena OCC, un loc extraordinar unde vor avea loc spectacole de toate genurile și unde publicul și artiștii de pe scenă se vor simți ca într-o familie.

Dragi copii, veniți la Opera Comică pentru Copii pentru că este minunat! Întotdeauna am această stare de necuprindere pentru că nu pot să exprim prin cuvinte cât de frumos este la OCC. Vă invit pe toți să veniți și să descoperiți că vorbele nu au aceeași putere ca o plimbare în lumea copilăriei Operei Comice pentru Copii. La mulți ani, FOC! La mulți ani tuturor copiilor!", declară soprana Felicia Filip, Directorul General al Operei Comice pentru Copii.

Tot în cadrul Festivalul Opera Copiilor, cei mici se vor putea distra la: Piscina cu bile, Fun Racing, unde pistele de raliuri în miniatură îi așteaptă pe cei împătimiți de automobile, la Aventura Parc, dar și la zona de Water Fight. De asemenea, micuții își pot dezvolta creativitatea la Atelierele printre nori, organizate la 8 metri înălțime, sau își pot testa abilitățile de a lucra în echipă în cadrul jocurilor Treasure Hunt sau Escape Room.

Echipa Operei Comice îi invită pe copii și pe adulți deopotrivă să viziteze cele două expoziții interactive cu acvarii cu pești exotici și cu fluturi vii. Pe acoperișul OCC, vizitatorii vor putea să privească cerul și stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale amplasate cu ocazia festivalului. Simultan activităților desfășurate în curtea OCC, pe scenele celor trei săli - Sala Mare, Sala UnderGrant și Salonul Mozart - se vor desfășura cele mai îndrăgite spectacole ale Operei Comice pentru Copii.

Vinerea magică, premieră absolută la Festivalul Opera Copiilor!

distractie in apaVineri, 31 mai, ora 19:00, la Grand Arena - spațiu dedicat evenimentelor speciale din cadrul FOC, bucureștenii pot viziona cel mai modern spectacol de magie susţinut de binecunoscutul magician și iluzionist Bogdan Muntean, fost concurent la "Românii au Talent", desemnat "Cel Mai Bun Magician din țară". Vă așteaptă magie şi iluzionism, suspans și trucuri captivante, show de lumini şi momente pline de mister!

"Flautul Fermecat" și "Eliza, micuța florăreasă" vă așteaptă pe 1 și 2 iunie

Sâmbătă și duminică, la Sala Mare, de la orele 11:00 și 17:00, respectiv 11:00 și 15:00, toți iubitorii OCC sunt invitați la spectacolul de operă "Flautul Fermecat", de W. A. Mozart.
Povestea emoționantă a tânărului prinț Tamino este transpusă în muzică, dans, decoruri, costume în regia lui Cristian Mihăilescu, scenografia Vioricăi Petrovici, coregrafia lui Cătălin Caracaș.

Tot sâmbătă și duminică (de la orele 11:00 și 13:30), cei care doresc să urmărească o poveste spusă numai în pași de dans sunt invitați la spectacolul de balet "Eliza, micuța florăreasă", la Sala UnderGrant. Povestea Elizei ne amintește că cele mai importante vise sunt acelea care pornesc din inimă și ne modelează purtarea și gândirea.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

Despre toate activitățile și surprizele pregătite pentru următoarele weekenduri FOC găsiți informații pe site-ul Operei Comice, www.operacomica.ro, pe conturile de Facebook și de Instagram ale instituției și evenimentului, precum și în comunicatele viitoare.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ziua Constantin Brâncuși: 9 detalii neștiute despre viața și opera lui
  Ziua Constantin Brâncuși: 9 detalii neștiute despre viața și opera lui

  Ne place să ne lăudăm cu Brâncuși și nu există român care să nu știe de Masa Tăcerii sau Coloana Infinitului. Însă, câți dintre noi știm cu adevărat cine...

  Un magazin mic, dar plin de magie!
  Un magazin mic, dar plin de magie!

  Aparut pe piata din toamna anului 2019, Magazinul lui Tommi a devenit destul de repede indragit in randul proaspetelor mamici. De ce? Simplu :) pentru ca ofera produse de calitate premium...

  Proiecte minunate și activități pentru toată familia la Opera Comică pentru Copii
  Proiecte minunate și activități pentru toată familia la Opera Comică pentru Copii

  Au început înscrierile și preselecțiile la Atelierele Micul Artist de la Opera Comică pentru Copii. Balet, Dans Contemporan, Zumba, Fotografie, Oratorie, Comunicare,...

  10 nume de copii inspirate din opera lui Mihai Eminescu
  10 nume de copii inspirate din opera lui Mihai Eminescu

  În fiecare an, pe 15 ianuarie, românii îi aduc un omagiu marelui poet Mihai Eminescu și sărbătoresc și Ziua Națională a Culturii, care a fost marcată pentru prima...

  10 bărbați faimoși care și-au înșelat soțiile cu bonele copiilor
  10 bărbați faimoși care și-au înșelat soțiile cu bonele copiilor

  Viața personală a vedetelor este adesea marcată de controverse și de scandaluri, în special când vine vorba despre căsnicii. Parcurgând cu atenție articolul de mai...

  Mirela Vaida acuzată că nu are grijă de igiena copiilor ei! Ce a făcut vedeta
  Mirela Vaida acuzată că nu are grijă de igiena copiilor ei! Ce a făcut vedeta

  Mirela Vaida, una dintre cele mai cunoscute moderatoare de emisiuni de televiziune din România, a fost recent cu copiii săi la plajă în județul Cluj, pe malul râului...

  Actorul și-a înșelat iubita cu bona copiilor! „Am fost un idiot. M-am comportat groaznic”
  Actorul și-a înșelat iubita cu bona copiilor! „Am fost un idiot. M-am comportat groaznic”

  Putem spune că actorul Jude Law este mai cunoscut pentru infidelitățile sale, decât pentru cariera lui în cinematografie. Cine nu își mai aduce aminte de celebrul...

  15 minciuni ale copiilor pe care părinții le cred mereu
  15 minciuni ale copiilor pe care părinții le cred mereu

  Pe măsură ce un copil crește și devine tot mai independent, dorește să testeze și reacțiile adulților din preajma sa. De aceea, nu ar trebui să te mire dacă micuțul tău va...

  © 2022 Qbebe