Maxim Vengerov va concerta la Gala UNICEF - Camera Deputatilor 2014

Cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, pe data de 20 noiembrie 2013, UNICEF Romania si Camera Deputatilor organizeaza, pentru al doilea an consecutiv, o Gala de Informare si Strangere de Fonduri in vederea protejarii copiilor impotriva violentei. Maxim Vengerov, unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii, numit adesea cel mai bun violonist in viata, va oferi un recital extraordinar in cadrul Galei.

Maxim Vengerov este Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, fiind primul cantaret de muzica clasica care a primit aceasta functie (in 1997).

In calitate de Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, Maxim a inspirat prin intermediul muzicii sale copii din intreaga lume. Castigator al premiilor Grammy, Maxim Vengerov a sustinut concerte sold out cu cele mai ilustre orchestre (Berlin Philharmonic, London Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Toronto and Montreal Symphony Orchestra, Mariinsky Theatre Orchestra, Chicago Symphony Orchestra) si cei mai faimosi dirijori din lume si a oferit recitaluri solo in cele mai importante orase de pe mapamond. 
Gala de Informare si Strangere de Fonduri este parte a campaniei "Violenta verbala raneste", derulata de UNICEF in perioada octombrie 2014 - iunie 2015.
"Daca noi reusim sa asiguram un viitor mai bun pentru copii nostri atunci cu siguranta vom reusi sa asiguram un viitor mai bun pentru societatea in care traim", a declarat Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor.

Si de aceasta data, Gala va reuni membri ai Guvernului si Parlamentului, ai mediului diplomatic si de afaceri, personalitati publice, artisti si jurnalisti, care doresc sa sustina campania UNICEF impotriva violentei verbale asupra copiilor. Gala va fi prezentata de Andreea Marin, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania. Un moment special al serii va fi si Licitatia de Papusi, create de copii si designeri celebri.

"Protejarea copiilor impotriva oricarui tip de violenta reprezinta cea mai importanta si valoroasa investitie pe care o tara o poate face pe termen lung si care depinde de fiecare dintre noi. Am incredere ca Maxim Vengerov, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, ne va ajuta sa mobilizam si mai multa lume in beneficiul copiilor vulnerabili", a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania.

UNICEF lucreaza impreuna cu autoritati centrale si locale, ONG-uri si alti parteneri pentru a dezvolta si implementa modele eficiente inclusiv din punct de vedere al costurilor pentru a preveni violenta, pentru a imbunatati cadrul legal si pentru a influenta normele sociale. Fondurile stranse in urma Galei vor sustine eforturile UNICEF ca fiecare comunitate din Romania sa aiba un asistent social, un asistent medical si o scoala prietenoasa care sa identifice cat mai repede cazurile de violenta impotriva copiilor si sa ofere sprijin.
Holzindustrie Schweighofer, Raiffeisen BANK, Softmedica si Siemens sunt companiile ce au raspuns deja pozitiv apelului nostru de combatere a violentei verbale impotriva copiilor.


Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si a guvernelor.

 

UNICEF: Cel puțin 45 de copii au murit în atentatele din Sri Lanka

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce este util un umidificator în camera copilului?
  De ce este util un umidificator în camera copilului?

  Un aer uscat este una dintre cele mai comune cauze ale alergiilor, iritațiilor nasului sau gâtului, dar poate da naștere și altor probleme respiratorii, mai serioase. Este valabil...

  Aer bun pentru un năsuc nebun: De ce este esenţial un umidificator în camera bebeluşului?
  Aer bun pentru un năsuc nebun: De ce este esenţial un umidificator în camera bebeluşului?

  Mic, dar plin de personalitate, năsucul jucăuş al bebeluşului tău are nevoie de o atenţie specială, mai ales atunci când dă semne de răceală.

  Cum amenajezi o cameră pentru o fată și un băiat?
  Cum amenajezi o cameră pentru o fată și un băiat?

  Fericită este familia în care răsună de zor glasuri de copii! Bucuria, energia, și imaginația lor se reflectă în orice colțișor al casei, cu precădere în...

  Ce să faci și ce să eviți atunci când amenajezi camera bebelușului
  Ce să faci și ce să eviți atunci când amenajezi camera bebelușului

  Amenajarea camerei pentru copii poate fi o experiență amuzantă, dar trebuie să recunoști că este și copleșitoare. Alegerea culorilor și a mobilierului, găsirea unor soluții de...

  Ce galerii pentru perdele sunt recomandate în camera copilului
  Ce galerii pentru perdele sunt recomandate în camera copilului

  Amenajarea camerei copilului este ceva ce sigur îți va face plăcere. Decorul ferestrei nu este însă doar o alegere de design, ci și una de siguranță. Este înțelept...

  Cum alegi corpurile de iluminat pentru camera copilului
  Cum alegi corpurile de iluminat pentru camera copilului

  Ai ales mobilierul, ai cumpărat deja covorul și draperiile, dar nu știi exact pentru ce să optezi în materie de corpuri de iluminat?

  5 detalii de care să ții cont când amenajezi camera unui școlar
  5 detalii de care să ții cont când amenajezi camera unui școlar

  Gata, clopoțelul a început să sune, semn că cei mici merg din nou la școală. Asta nu înseamnă altceva decât că este timpul pentru a reamenaja camera școlarului. Da,...

  © 2019 Qbebe