Nestlé lansează prima formulă pentru copii de vârstă mică cu 5 oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern

Nestlé lansează prima formulă pentru copii de vârstă mică cu 5 oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern

Andrada Popa

Noua formulă de lapte conține cel mai avansat amestec Nestle de oligozaharide importante în nutriția copiilor de vârstă mică, identice din punct de vedere structural cu cele din laptele matern.

Compania Nestlé anunță lansarea unei noi formule de lapte pentru copii de vârstă mică, ce conține un complex de cinci oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern. Prin această lansare, compania marchează dezvoltarea celei mai avansate formule de lapte din portofoliul Nestlé. Calitatea produselor Nestlé este susținută de cei peste 150 de ani de cercetare în materie de alimentație pentru copii de vârstă mică.

Oligozaharidele din laptele matern sunt componente esențiale pentru sănătatea sugarilor șicopiilor de vârstă mică, iar noile cercetări indică faptul că acestea joacă un rol important în dezvoltarea sistemului digestiv, prin favorizarea creșterii bacteriilor benefice din intestin[1][2] și beneficiile aduse metabolismului celor mici[3]. Oligozaharidele din laptele matern contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitive la nivelul flexibilității cognitive,memoriei și limbajului, procese fundamentale pentru dezvoltarea creierului[4][5][6][7]. Totodată, oligozaharidele din laptele matern ajută sistemul osos prin reducerea porozității corticale osoase cu până la 50% și creșterea mineralizării cu 8,4%[8], iar sistemul imunitar beneficiază de riscul scăzut de infecții, prin reducerea încărcăturii de agenți patogeni[9].

„Noi, cei din cadrul companiei Nestlé, înțelegem importanța nutriției pentru categoria de copii de vârstă mică și tratăm acest subiect cu seriozitate și implicare, inovația reprezentând un element fundamental în dezvoltarea portofoliului companiei. Produsele noastre sunt gândite astfel încât să se apropie cât mai mult de laptele matern, bogat în elemente nutritive. Noua formulă de lapte conține un complex de cinci oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern,ce susțin dezvoltarea corespunzătoare a celor mici. Credem că alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viață reprezintă cea mai bună opțiune pentru asigurarea dezvoltării optime a celor mici și încurajăm mamele în acest sens. În același timp, știm că alăptarea nu reprezintă întotdeauna o opțiune pentru părinți, situație în care aceștia sunt nevoiți să apeleze la formule de lapte. Pentru a-i susține pe părinți în procesul de creștere a copiilor, am lansat formula de lapte cu cinci oligozaharide, astfel încât să putem contribui la consolidarea unui viitor puternic pentru copiii de vârstă mică. ” declară Mihaela Bușu, Business Executive Officer Nestlé Infant Nutrition South East Europe.

De peste 4 ani, Nestlé încorporează oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern în formulele pentru copii de vârstă mică, oferind astfel șansa copiilor de vârstă mică ce nu pot fi alăptați să beneficieze de elemente din laptele matern,importante pentru o dezvoltare optimă.

„Primele 1.000 de zile din viața unui bebeluș sunt esențiale pentru dezvoltarea optimă a acestuia.”,precizează Thierry Philardeau, Senior Vice President Dairy Strategic Business Unit, Nestlé.„Nestlé studiază laptele matern de zeci de ani și îi recunoaște beneficiile esențiale pentru dezvoltarea optimă a copiilor de vârstă mică. Lansarea acestei formule pentru copii de vârstă mică este una dintre inovațiile Nestlé de ultimă orăși este inspirată din elementele cheie ale laptelui matern. Vom continuasă facem progrese în știința din spatele produselor noastre, pentru a oferi cea mai bună alimentație posibilă sugarilor și copiilor de vârstă mică”.

NAN® SUPREMEPRO3, prima formulă care conține complexul de cincioligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, va fi prezentă pe mai multe piețe din întreaga lume.

Despre oligozaharidele din laptele matern

Oligozaharidele din laptele matern sunt ingrediente esențiale pentru sănătatea sugarilor șicopiilor de vârstă mică. Cercetările nu pot cuprinde integral complexitatea dinamicii acestor substanțe și modurile în care acestea ajută și protejează sănătateacopiilor de vârstă mică. Au fost identificate peste 200 de oligozaharide distincte din laptele matern, cu o matrice diversă prezentă la mamele care alăptează. Acestea se încadrează în trei categorii principale: neutre fucozilate, neutre ne-fucozilate și sialilate. NAN® SUPREMEPRO 3 conține un amestec de cinci oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, reprezentând toate cele trei categorii, fiind astfel singura formulă dezvoltată care oferă cel mai avansat amestec Nestlde oligozaharide importante în nutriția copiilor de vârstă mică, identice din punct de vedere structural cu cele din laptele matern.

Istoria cercetării și inovației Nestlé

Nestlé are o istorie amplă în materie deinovații, în ceea ce privește dezvoltarea de soluții nutriționale pentru sugari și copii de vârstă mică.  Din 2017, Nestlé a făcut progrese semnificative în încorporarea oligozaharidelor identice structural cu cele din laptele maternîn formulele pentru copii de vârstă mică, rezultat al cercetărilor continue cu privire la laptele matern și importanța acestuia pe termen lung, în parteneriat cu instituții cheie renumite la nivel internațional. Primul studiu clinic efectuat pe formula ce conține un complex de cinci oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern a demonstrat că aceasta este sigură și susține o creștere adecvată vârstei, similară cu cea a copiilor alăptați.

Despre Nestlé

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.

Nestlé for Healthier Kids

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. În România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația Prais.

Nestlé Needs YOUth

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Nestlé for a Waste Free World

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Nestlé Începe Sănătos. Crește Sănătos

Campania Nestlé Începe Sănătos. Crește Sănătos 2015-2016 este o continuare a celei demarate de Nestlé în 2010, când s-a desfășurat și un studiu cu privire la alimentația sugarilor și a copiilor mici din România.Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, format din 615 mămici cu copii până în 3 ani, care nu mai sunt alăptați exclusiv la sân.

Rezultatele studiului au scos la iveală gradul scăzut de informare a părinților cu privire la importanța unei nutriții corecte, care să pornească odată cu sarcina mamei și să cuprindă cel puțin primele 1000 de zile, și nevoia constantă a unui program de educare în această direcție.

Campania este susținută de o platformă dedicată: www.nestlebaby.ro/primele-1000-de-zile, un hub de informare pentru părinți, cu articole educaționale, interviuri și opinii ale medicilor cu privire la primele 1000 de zile. Tot în cadrul campaniei, a fost lansată și aplicația de monitorizare a creșterii copilului, disponibilă pe Android și IOS.

Indexul de Parenting

Indexul de Parenting (The Parenting Index) oferă un nou cadru pentru înțelegerea experienței din prezent a părinților din întreaga lume. Lansarea și publicarea acestuia în 2021 a avut loc la inițiativa Nestlé, ca parte a angajamentului continuu al companiei de a sprijini familiile în primele 1.000 de zile de viață ale copiilor. Indexul de Parenting (The Parenting Index) se bazează pe datele din raportul The Parenting Index Survey realizat de Kantar în perioada 14 ianuarie - 27 februarie 2020. Un eșantion reprezentativ la nivel național de mame și tați cu copii de 0-12 luni a fost studiat în 16 țări. În prima etapă a studiului au fost realizate 8.045 de interviuri (500 pe țară în 16 țări). În cea de-a doua etapă au fost realizate 900 de interviuri (300 în China, Spania și SUA) pentru a evalua indicațiile timpurii ale impactului pandemiei globale Covid-19 asupra Indexului.

___________________________________________________________________________

[1]Rochat F, et al. Abstract 1431 accepted at    WCPGHAN Congress 2020

[2] Van den Abbeele P, et al. Nutrients 2021; 13:726        

[3]Oliveros E, et al. J Nutr Food Sci 2021; 4:100024

[4] Cho S, et al. Abstract accepted at WCPGHAN Congress 2020

[5] Hauser J, et al. Abstracts 1279 and 1287 accepted at WCPGHAN Congress 2020

[6] Berger B, et al. nBio 2020; 11(2):e03196-19

[7]Oliveros E, et al. J NutrBiochem2016; 31:20 - 27

[8] Bonnet N, et al. Abstract accepted at ASBMR Congress 2020

[9]Rochat F, et al. Abstract 1431 accepted at    WCPGHAN Congress 2020

Articolul urmator
Câțiva copii nevoiași din Moldova au ajuns pentru prima dată la mare datorită preotului Dan Damaschin
Câțiva copii nevoiași din Moldova au ajuns pentru prima dată la mare datorită preotului Dan Damaschin

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copilul tău refuză laptele matern congelat? Iată cauza!
  Copilul tău refuză laptele matern congelat? Iată cauza!

  Atunci când ii oferi lapte direct din sân, bebelușul îl acceptă cu plăcere, acceptă chiar și biberonul cu lapte praf, dar când îi oferi laptele tău...

  Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut
  Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut

  Laptele matern este foarte apreciat nu doar pentru că asigură o dezvoltare armonioasă a copilului, ci și pentru că poate fi valorificat în mai multe moduri. Ai auzit până...

  Poza care a uimit internetul și care demonstrează cum laptele matern protejează bebelușul de boli
  Poza care a uimit internetul și care demonstrează cum laptele matern protejează bebelușul de boli

  Alături de nutrienții atât de valoroși pe care îi furnizează, laptele matern poate să îi ofere protecție bebelușului împotriva diferitelor boli. Atât...

  Trucul ingenios prin care o mamă depozitează rapid laptele matern. Video-ul ei a devenit viral
  Trucul ingenios prin care o mamă depozitează rapid laptele matern. Video-ul ei a devenit viral

  Ingeniozitatea unei mame care alăptează nu are limite, mai ales când vine vorba de a economisi timp și de a limita efortul. Așa că nu a fost de mirare când o mamă din Texas...

  Consultantul în alăptare ne învață: cum să extragi eficient laptele matern
  Consultantul în alăptare ne învață: cum să extragi eficient laptele matern

  Alăptarea este un fenomen natural care în societatea modernă primește foarte multă atenție. Grație noilor tehnologii și invenții, mamele sunt ajutate să își mărească...

  Mirela Vaida, vacanță de lux cu familia în Poiana Brașov: „Este prima ieșire în formulă completă, după mai bine de un an de pandemie!”
  Mirela Vaida, vacanță de lux cu familia în Poiana Brașov: „Este prima ieșire în formulă completă, după mai bine de un an de pandemie!”

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a postat recent, pe o rețea de socializare, imagini din cele câteva zile pe care le-a petrecut alături de familia ei la Poiana Brașov....

  Tranzitul intestinal al copilului în primul an de viață. Copii alăptați vs. copii crescuți cu lapte formula
  Tranzitul intestinal al copilului în primul an de viață. Copii alăptați vs. copii crescuți cu lapte formula

  Tranzitul gastrointestinal reprezintă procesul prin care alimentele care au fost ingerate vor fi digerate și prelucrate în timp ce vor traversa tractul digestiv. Modul în care...

  Laptele praf făcut acasă este sigur pentru bebeluși? Răspunsul specialiștilor
  Laptele praf făcut acasă este sigur pentru bebeluși? Răspunsul specialiștilor

  Din ce în ce mai mulți părinți iau în considerare varianta de a prepara laptele praf acasă. Însă este o hrană sigură pentru bebeluși? Aflați mai jos.

  © 2024 Qbebe