Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

O angajată a primăriei a recunoscut și ea că a fost în Israel. 31 de pacienți cu Covid-19 confirmați în România

Primarul Gabriela Firea a anunțat în această dimineață că una dintre angajatele Primăriei Capitalei de la Evidența Populației a călătorit în Israel alături de cel de-al 17-lea pacient confirmat cu coronavirus. În acest moment sunt 31 de pacienți confirmați cu Covid-19.

 

 "Aș dori să menționez că am închis Biroul de la Evidența Populației, pentru că o colegă a anunțat abia azi dimineață faptul că s-a aflat în excursie în Israel cu pacientul de 60 de ani, fost ofițer la DSP. Toate cele 70 de persoane angajate la Evidenta Populatiei  au intrat in izolare la domiciliu, li se vor face testele necesare si procedam deja la dezinfectia sediului." a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei, in aceasta dimineata.

Pacientul care a venit din Israel si nu a declarat asta, a infectat pana acum 6 persoane. 

"Nu venea dintr-o zonă intens afectată, deci venea din Israel, nu s-a putut identifica ca fiind suspect. Cazurile noi de ieri (marți-n.r.) și cel de astăzi (miercuri-n.r.), avem vreo șase persoane care au fost infectate de acest pacient, de cazul index venit din Israel. Asta arată că boala se transmite ușor, contactul apropiat favorizează transmiterea infecției. Din fericire, cazurile de la noi au fost cel mult forme medii, care nu au pus în pericol viața persoanelor infectate.”, a declarat Rafila, la Digi24. Alexandru Rafila crede că numărul persoanelor depistate pozitiv din rândul celor care au intrat în contact cu bărbartul ar putea crește. "Putem să ne așteptăm să mai avem persoane pozitive în rândul celor care au fost contacți ai persoanelor infectate, dar ăsta nu e un lucru rău, înseamnă că știm de la cine au luat infecția și putem să luăm măsuri care să prevină răspândirea infecției.”, a adăugat Rafila.

România a intrat în scenariul 2

Incepand de la al 25lea pacient confirmat cu Covid-19, Romania intra in scenariul 2 al epidemiei, care cuprinde un număr de 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

Scenariul 2 implică:
– anchete epidemiologice mai extinse
– secții separate în spital pentru coronavirus
– limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare – cele pentru boli cronice sau intervenții programate
– control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele din zona roșie sau galbenă
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că scenariul 2 înseamnă răspândirea sporadică în comunitate.

"Tin sa mentionez ca nu ducem lipsa de kituri si nici de profesionisti. Am suplimentat totul, pentru ca ne pregatim pentru un aflux de cetateni care vin de peste granite si care vor fi introdusi in izolare volunatra la domiciliu, cei care vin din zone galbene,  iar cei care vin din zone rosii, vor intra in carantina. Tin sa multumesc colegilor nostri care fac o munca titanica, cei angrenati in testari si in toate anchetele epidemiologige.Rugam si pacientii si colegii sa fie calmi si sa faca un triaj cat mai corect. Este prima linie pentru evitarea raspandirii. Inspectorii sanitari au dat amenzi de 300 de mii de lei pentru nerespectarea izolarii la domiciliu. Spiritul civic este partea cea mai importanta din lupta cu acest virus. Multumesc celor care stau in izolare si au inteles acest mesaj.", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

"Nu vom face nicio exceptie! Rugam cei care vin in Romania din zonele afectate sa inteleaga ca nu puteam face exceptii. Familiilor cu copii li s-au asigurat camere sa stea impreuna. Dar in carantina. Plangerile in aceasta privinta sa se faca online. Carantina va rmaane, fara exceptii. Rugam, de asemenea, parintii, sa evite cluburile de vacanta si after-school-urile. Daca trimit copiii acolo este ca si cum scoala nu a fost inchisa si masura nu a fost luata.", declara Raed Arafat la conferinta de presa organizata in dimineata zilei de 11 martie.

Lista actualizata a regiunilor si localitatilor din zona rosie si zona galbena cu transmitere a COVID-19

Cazurile de coronavirus Covid-19 confirmate în România

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fiul mijlociu al lui David Beckham este îndrăgostit! Iubita lui a fost angajată de Victoria Beckham
  Fiul mijlociu al lui David Beckham este îndrăgostit! Iubita lui a fost angajată de Victoria Beckham

  NU degeaba îl cheamă Romeo! Fiul mijlociu al cuplului Victoria şi David Beckham a postat recent pe o reţea de socializare o poză cu el şi cu iubita sa, Mia Regan. Iată cum arată...

  A fost anunțat primul medicament care s-a dovedit a fi cu adevarat eficient in tratarea Covid-19
  A fost anunțat primul medicament care s-a dovedit a fi cu adevarat eficient in tratarea Covid-19

  Remdesivir a devenit primul medicament care s-a demonstrat a fi eficient în tratarea simptomelor cauzate de noul coronavirus, Covid-19. Pacienții infectați care au fost trataați cu...

  Şi Ducesa de Cambridge este o mamă ca oricare: ce a recunoscut în faţa Reginei
  Şi Ducesa de Cambridge este o mamă ca oricare: ce a recunoscut în faţa Reginei

  Kate Middleton a avut o conversaţie cu Regina, mărturisindu-i un aspect legat de viaţa sa de mamă. Iată ce nu s-a ferit să recunoască în faţa acesteia!

  S-au descoperit anticorpi Covid la un nou-născut, după ce mama lui a fost vaccinată cu prima doză în sarcină
  S-au descoperit anticorpi Covid la un nou-născut, după ce mama lui a fost vaccinată cu prima doză în sarcină

  Recent, cercetători americani de la Universitatea „Atlantic” din Florida au descoperit anticorpi împotriva Covid-19 la un nou-născut a cărui mamă primise prima doză...

  Ce a dezvăluit un studiu al chinezilor pe copiii bolnavi de Covid-19
  Ce a dezvăluit un studiu al chinezilor pe copiii bolnavi de Covid-19

  Un studiu al chinezilor făcut pe copiii bolnavi de Covid-19 din Wuhan a dezvăluit caracteristici ale bolii, unele neașteptate.

  Povestea tristă a copilului român născut în Italia, care nu este recunoscut de nicio țară
  Povestea tristă a copilului român născut în Italia, care nu este recunoscut de nicio țară

  Fabio are numai opt ani și ar putea fi considerat un copil ca oricare altul. Cu excepția faptului că nicio țară nu-l recunoaște: nici Italia, țara în care s-a născut, nici...

  Delia a recunoscut de ce nu face copii: ”Sunt prea tânără și prea bătrână ca să am un copil. Aș crea încă o problemă Universului”
  Delia a recunoscut de ce nu face copii: ”Sunt prea tânără și prea bătrână ca să am un copil. Aș crea încă o problemă Universului”

  Delia este o cântăreață extrem de apreciată, însă mulți dintre fanii ei sunt extrem de preocupați și cu privire la aspectele ce țin de viața personală, în...

  © 2021 Qbebe