Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Pentru toți părinții care aleargă neobosit să ofere. Opriți-vă! Copiii vor doar dragoste

Toți părinții ajung angrenați într-o veșnică alergătură pentru a oferi tot ce au mai bun copiilor și pentru a se asigura că cei mici sunt fericiți. Adevărul este că acest efort este inutil pentru că ei nu își doresc realmente niciun lucru, vor doar dragoste.

Părinții care aleargă neobosit să ofere

Părinții sunt determinați să ofere necontenit, să muncească asiduu, să facă mereu tot ce le stă în puteri pentru a-și mulțumi copiii. Adevărul este însă că aceste eforturi supraomenești sunt de multe ori în van. Copiii nu au nevoie nici de tone de jucării și nici de cele mai moderne haine, ei au o nevoie primordială, care nu implică nicio cheltuială, iar aceasta se numește dragoste.

Ne dorim să devină niște adulți de succes, bine integrați în societate, să fie capabili să dezvolte relații armonioase, însă prinși în această alergătură continuă, în care la final de zi ne rămân doar câteva minute libere, nu realizăm că pentru a se întâmpla acest lucru, pentru a crește așa cum ne dorim, copiii au nevoie de multă iubire.

Indiferent ce stil de parenting abordezi, vechi sau nou, indiferent ce principii sau reguli aveți în familie, copilul tău va crește bine atâta timp cât îl iubești. Părinții care își îmbrățișează copiii, care vorbesc și se joacă cu ei, care dau dovadă de răbdare și care le oferă sprijin și asigurări constante celor mici reușesc să aibă copii fericiți. Căci, până la urmă, fericirea lor este singurul lucru care contează. Nenumărate studii de parenting au ajuns la concluzia că atunci când îți iubești copiii faci o diferență, în atât de multe feluri.

copiii vor dragoste

Iubirea pentru copilul tău îl ajută să devină un adult sănătos și fericit

Iubirea pentru copilul tău îi influențează dezvoltarea. Dezvoltarea copilului tău nu implică doar mâncare și efort fizic, ci și iubire. Copiii care sunt susținuți de părinții lor când se confruntă cu diverse încercări ajung să aibă creiere mai mari.

Susținerea copilului tău îi va îmbunătăți încrederea în sine. Poți fi tentat să creși un copil autonom pentru că îți dorești să fie puternic și să învețe să aibă încredere în el însuși.  Însă adevărul este că încrederea în sine a unui copil se bazează pe cât de multă încredere îi oferă părinții; acest aspect este cu atât mai important pentru fete.

Căldura ta ca părinte ajută să crești un copil mai sănătos. Cu cât un copil simte că primește căldură și afecțiune, cu atât mai sănătos va crește.

Când crezi în copilul tău ajunge să aibă rezultate mai bune la școală. Încercăm să le umplem programul zilnic al copiilor cu diverse activități care credem că le aduc succesul.  Copiii care au avut părinți ce au crezut în abilitățile lor au ajuns să aibă note mai mari decât cei care nu au fost susținuți.

Indiferent ce venituri ai, ce stil de viață duce familia ta, atâta timp cât copilul tău știe că ai încredere în el, că îi oferi iubire, căldură, afecțiune și sprijin, va deveni adultul sănătos și fericit care îți dorești să fie.

Sursă:www.parent.com

Andreea Bălan: Mi se pare că este o prostie ca părinții să arate și să ofere haine de brand copiilor

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  NU asa ii oferi dragoste copilului! 10 greseli pe care le fac parintii
  NU asa ii oferi dragoste copilului! 10 greseli pe care le fac parintii

  In general, parintii isi doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor. Vor sa le ofere tot ce n-au avut ei insisi atunci cand erau micuti. Uneori, insa, parintii exagereaza in incercarea lor...

  Azi este Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor. Rugăciunea pe care toți părinții trebuie să o știe
  Azi este Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor. Rugăciunea pe care toți părinții trebuie să o știe

  Pe 26 noiembrie îl serbăm pe Sfântul Cuvios Stelian, cel îndrăgit de credincioși pentru iubirea sa față de copii.

  Noul animal de companie pe care toți părinții îl vor aproba
  Noul animal de companie pe care toți părinții îl vor aproba

  Cine dorește un animal de companie inedit pentru copilul său poate să apeleze și la meduzele de acvariu. Pentru ca acestea să poată rezista în afara habitatului lor, iar...

  5 concepte psihologice pe care toţi părinţii trebuie să le ştie şi să le înţeleagă
  5 concepte psihologice pe care toţi părinţii trebuie să le ştie şi să le înţeleagă

  Practicile de parenting de pe glob împart trei scopuri principale: se asigură de sănătatea și siguranța copiilor, pregătesc copiii pentru viața în calitate de adulți...

  7 fraze Montessori pe care toți părinții ar trebui să le folosească
  7 fraze Montessori pe care toți părinții ar trebui să le folosească

  Metoda Montessori este o metodă educațională elaborată de către medicul italian Maria Montessori în prima jumătate a secolului 20, care a devenit tot mai populară în...

  Dana Rogoz, cel mai emoționant mesaj pentru băiatul ei, la început de școală. Toți părinții trebuie să îl citească
  Dana Rogoz, cel mai emoționant mesaj pentru băiatul ei, la început de școală. Toți părinții trebuie să îl citească

  Vlad Luca, cel mai mare dintre copiii Danei Rogoz, va începe de luni şcoala, fiind în clasa pregătitoare. Descoperă ce i-a urat vedeta fiului ei cu această ocazie!

  Jason Momoa, tatăl anului: ce și-a tatuat pe piept din dragoste pentru copiii lui
  Jason Momoa, tatăl anului: ce și-a tatuat pe piept din dragoste pentru copiii lui

  Voi fi sinceră de la început: nu m-am putut abține să nu scriu aceast articol. Asta pentru că Jason Momoa mi se pare a fi bărbatul perfect, mai ales după ce am citit ultimul...

  © 2019 Qbebe