Povestea de iubire emoționantă a maestrului Mircea Albulescu. A stat 50 de ani lângă soția sa, până ce moartea i-a despărțit

Povestea de iubire emoționantă a maestrului Mircea Albulescu. A stat 50 de ani lângă soția sa, până ce moartea i-a despărțit

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Mircea Albulescu face parte dintre cei mai apreciați actori români, jucând în numeroase piese de teatru și în filme, dar având mult succes și în teatrul radiofonic. De asemenea, a fost pasionat de poezie și, vreme de 20 de ani, a fost profesor la „Academia de Teatru și Film”, la catedra de „Arta Actorului”. În planul vieții personale, a preferat să fie cât mai discret. Parcurgând articolul de mai jos, poți descoperi cine a fost partenera de viață a celebrului actor și cât de mult a suferit acesta odată cu trecerea ei în neființă, acum mai bine de 15 ani. 

A avut o carieră remarcabilă

Numele real al maestrului Mircea Albulescu a fost, de fapt, Iorgu Constantin V. Albulescu. Astfel, Iorgu a fost numele pe care i-l alesese tatăl său, Constantin era numele purtat de nașul său, iar Mircea a fost numele pe care l-a ales mama lui, Olga Tempinski (de origine poloneză). 

Înainte să ajungă să se remarce în universul teatrului, a absolvit Școala Medie de Arhitectură în anul 1952. A început prin a fi actor amator în echipa de teatru din cadrul Ateneului Popular „Ana Ipătescu”, iar în anul 1952 a devenit student al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa Aurei Buzescu. În ultimul an de facultate, Lucia Sturza Bulandra l-a selectat în echipa de actori a teatrului „Bulandra”. În 1956 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică.

Pe parcursul carierei sale, maestrul Mircea Albulescu a interpretat în jur de 80 de roluri în piese de teatru. Printre cele mai cunoscute apariții ale sale pe scenă sunt cele din piese precum „A douăsprezecea noaptea”, „Moartea unui comis voiajor”, „Danton”, „Despot Vodă”, „Azilul de noapte”, „O scrisoare pierdută”, „Molto, gran' impressione”, „Livada de vișini”, „Vizita bătrânei doamne” sau „Revizorul”.

Mircea Albulescu in doua spectacole de la Teatrul National Bucuresti

De asemenea, a jucat și în peste 70 de filme, printre care: „Dacii”, „Mihai Viteazul”, „Actorul și sălbaticii”, „Nea Mărin miliardar”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Craii de curte veche”, „Generalul” sau „Ana”.

În același timp, timp de 40 de ani, marele actor a avut și peste 300 de roluri în teatrul radiofonic. De altfel, a fost și doctor în Arte, susținând teza intitulată „Teatrul Radiofonic; convertibilitatea mijloacelor de expresie actoricească în procesul creației”.

Nu în ultimul rând, a îndrăgit mult poezia. De aceea, în anul 2009, a fost protagonistul primului CD ce aparține colecției „Mari actori români”. Acest CD se numește „Fluturele de aur” și include 26 de poezii recitate.

I-a fost alături soției sale timp de 50 de ani

Maestrul Mircea Albulescu s-a căsătorit cu dragostea vieții sale, Maria, pe când avea vârsta de 22 ani, chiar în anul în care absolvise Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Într-un interviu acordat pentru revista „Taifasuri”, a povestit că a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soție „la un ceai”, unde venise însoțită „de un alt băiat”. 

actorul Mircea Albulescu in tinerete

Maria Albulescu a fost răpusă de cancer în anul 2007. După dispariția celei alături de care a avut parte de o frumoasă poveste de dragoste, Mircea Albulescu a stat de vorbă cu sursa citată anterior și a explicat cât de mult a suferit aceasta înainte să treacă în neființă. În plus, a ținut să-și expună punctul de vedere referitor la ce este iubirea: „În ultimii ani, a avut o înfiorătoare suferinţă, stătea pe un pat şi devenise un cadavru viu. Nu pe toţi ne iubeşte Dumnezeu atât de tare, încât să ne ia fulgerător de aici. Despre iubire vorbind, după părerea mea, este un Everest al durerii. Nu cred în iubirile fericite, zglobii, haida-hopa, hopa-topa, uite-aşa. O iubire este un lucru extraordinar de greu şi de important şi, de aceea, oamenii care au parte de asemenea sentimente sunt verticali, pentru că ea este o greutate ce ţi se atârnă de picioare şi-ţi dă verticalitate”.

Soția maestrului era cunoscută drept o persoană generoasă, care iubea mult animalele. Despre ea au ținut să vorbească și vecinii din blocul în care locuiau actorul și partenera sa de viață. Potrivit informațiilor furnizate de „wowbiz.ro”, despre Maria Albulescu s-au dezvăluit următoarele lucruri: „Doamna Albulescu...Era o mare iubitoare de animale. Chiar dacă de multe ori a întâmpinat ostilitatea unor vecini, dânsa hrănea în fiecare zi toți câinii vagabonzi care se aciuiau în jurul blocului unde locuia...Îi ducea și la veterinar pe cei grav bolnavi. Cred că jumătate din veniturile ei și ale soțului se duceau pe îngrijirea patrupezilor. Mircea a fost devastat de moartea ei...”

A suferit enorm după moartea soției sale

Invitat la emisiunea „Dincolo de aparențe”, în anul 2015, Mircea Albulescu a venit cu detalii despre momentele grele prin care a trecut după ce soția lui s-a stins. Conform informațiilor puse la dispoziție de „Libertatea”, a precizat că: „Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo...”

Tot în același an, într-un interviu pe care l-a acordat Oanei Turcu pentru emisiunea „Refresh”, a mărturisit cât de mult suferea după dispariția femeii iubite: „Nu bănuiam cât de dor îmi va fi de ea. Din când în când, las câte o haină de-a ei aruncată printr-un colț al casei, ca și cum ar fi aici. Sau îmi aranjez seara masa pentru micul dejun, apoi dimineața mă prefac să sunt surprins că mi s-a pregătit totul...Mi-au spus câțiva prieteni să mă însor din nou! Dar nu pot...”.

Altă dată, stând de vorbă cu „OK!”, maestrul nu s-a ferit să spună ce a făcut imediat după moartea soției sale: „După mai bine de 50 de ani de convieţuire, primul gest neprietenos pe care l-a făcut nevastă-mea a fost să moară înaintea mea. Am fugit de acasă vreo opt luni, pentru că nu mai puteam suporta. Fiecare colţişor îmi amintea de ea... În acest răstimp, am chemat meşterii care mi-au schimbat totul în casă...”

maestrul Mircea Albulescu trist

Dragoste la prima vedere între doi mari actori, ce dăinuie de 58 de ani. Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț trăiesc o iubire de poveste

Cei doi au un fiu

Mai demult, într-un interviu, unul dintre cei mai mari actori români a recunoscut că fiul său, Matei, a venit pe lume după mai mulți ani în care el și soția lui s-au străduit să devină părinți. Așa cum reiese și din datele oferite de „FANATIK”, Mircea Albulescu nu a ezitat să facă următoarea afirmație: „Nu eu sunt tatăl copilului! Tatăl copilului meu este o doctoriţă care doi ani s-a chinuit cu nevastă-mea să rezolve să facem un copil. A venit la mine şi mi-a spus: domnul Albulescu, mâine, între orele 05.00 şi 23:00, trebuie să vă culcaţi cu soţia dumneavoastră, dacă nu, am chinuit-o degeaba doi ani!”

Matei Albulescu nu a moștenit talentul tatălui său, fiind pasionat de mașini și de motociclete. Acum câțiva ani a fost director în cadrul „Porsche România”, iar în anul 2015 a fondat „RideX”, un program de training pentru motociclism. Între timp, a devenit și instructor și tourguide BMW Motorrad, on-road & off-road. În plus, a absolvit „BMW Motorrad International Instructor Academy” și „BMW Motorrad International Tourguide Academy”.

Matei, fiul actorului Mircea Albulescu

Renumitul actor a avut numeroase probleme de sănătate după moartea soției lui

În noiembrie 2014, pe când se afla la Timișoara pentru a juca în piesa „Bădăranii”, maestrul Mircea Albulescu se prezentase la Spitalul Județean de Urgență din acest oraș întrucât avea dureri în piept. A fost apoi transferat la „Institutul de Boli Cardiovasculare” din Timișoara, unde a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe cord deschis și i s-au montat trei stenturi. În decembrie 2014, a fost externat și a ajuns la un centru de recuperare cardiologică din București. 

În mai puțin de doi ani, în aprilie 2016, artistul a ajuns, tot din pricina unor probleme cardiace, la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost internat de urgență. Pe 8 aprilie 2016, a murit în acest spital.

Surse foto: facebook.com/MirceaAlbulescu/, facebook.com/Maestriifilmuluisiteatruluiromanesc, facebook.com/TNB.Ro, facebook.com/bulandra/, facebook.com/www.ridex.ro/, captură youtube.com (România TV)

Surse articol: adevarul.ro, click.ro, cristi-brancu.rofanatik.ro, gandul.ro, libertatea.ro, okmagazine.ro, romanialibera.ro, romania-actualitati.ro, spynews.ro, stirileprotv.ro, taifasuri.ro, teatruradiofonic.com, wowbiz.ro

Articolul urmator
Ce poveste frumoasă de iubire a trăit regretatul George Nicolescu, cântărețul orb. Și-a cunoscut soția la 18 ani dar nu i-a văzut chipul niciodată
Ce poveste frumoasă de iubire a trăit regretatul George Nicolescu, cântărețul orb. Și-a cunoscut soția la 18 ani dar nu i-a văzut chipul niciodată

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    După 69 de ani de căsnicie, și-au petrecut ultimele zile ținându-se de mână. Au rămas unul lângă celălalt până la 91 de ani și până la ultima suflare
    După 69 de ani de căsnicie, și-au petrecut ultimele zile ținându-se de mână. Au rămas unul lângă celălalt până la 91 de ani și până la ultima suflare

    După 69 de ani de căsnicie, și-au luat „Adio”, ținându-se de mână. Povestea înduioșătoare a unui cuplu care a rămas împreună, la bine și la...

    Părinții mei m-au împiedicat să mă căsătoresc cu prima mea iubire când aveam 18 ani. Acum am 78 de ani și sunt în sfârșit soția lui
    Părinții mei m-au împiedicat să mă căsătoresc cu prima mea iubire când aveam 18 ani. Acum am 78 de ani și sunt în sfârșit soția lui

    S-au îndrăgostit când aveau 18 ani și și-au dorit să se căsătorească, însă părinții i-au împiedicat. Au reușit să-și îndeplinească visul abia la...

    Scrisoarea emoționantă scrisă de tatăl lui Elvis Presley după moartea acestuia
    Scrisoarea emoționantă scrisă de tatăl lui Elvis Presley după moartea acestuia

    Elvis Presley a murit la 42 de ani, pe 16 august 1977. Tatăl său, Vernon Presley, la câteva luni după o pierdere dificilă a iubitului spu fiu, a dat un interviu exclusiv pentru...

    Cele 3 cupluri din zodiac legate prin iubire eternă! Nimic, nici măcar moartea, nu le poate rupe legătura
    Cele 3 cupluri din zodiac legate prin iubire eternă! Nimic, nici măcar moartea, nu le poate rupe legătura

    Trei cupluri din zodiac sunt cu adevărat binecuvântate de Divinitate! Nativii nu sunt doar compatibili, ci făcuți unul pentru celălalt.

    Nu contează cine ești, contează să iubești. Povestea emoționantă a unui băiețel înțelept
    Nu contează cine ești, contează să iubești. Povestea emoționantă a unui băiețel înțelept

    În vitrina unui magazin de animale era un afiş: “Căţeluşi de vânzare”. Un băieţel de 9 ani intră şi întreabă care-i preţul unui căţeluş.

    „E rece și nu se mișcă”. Povestea micuțul Harry, un miracol al vieții! Cum a învins moartea și a renăscut
    „E rece și nu se mișcă”. Povestea micuțul Harry, un miracol al vieții! Cum a învins moartea și a renăscut

    Micuțul Harry venise pe lume de doar două zile atunci când mama sa l-a luat în brațe și a descoperit că nu se mișcă și că temperatura corpului său mic e rece....

    Copiii mei au stat cu câinele familiei până a murit. Este parte din procesul vieții
    Copiii mei au stat cu câinele familiei până a murit. Este parte din procesul vieții

    În ultimele două săptămâni am văzut-o pe cățelușa noastră, Stitich, în vârstă de 16 ani, cum rămânea încet-încet fără viață... Era ca...

    © 2024 Qbebe