Secretul unei vieti lungi si sanatoase? O portie de cereale la micul dejun! O dieta bogata in cereale reduce riscul aparitiei cancerului, bolilor cardiovasculare si diabetului

Consumul a cel putin 34 de grame de cereale integrale pe zi reduce riscul unei morti premature cu aproximativ 17 procente, sustine un nou studiu.

Studiul a fost efectuat la Harvard Public School of Health si a luat in considerare factori precum sanatatea, activitatea fizica si riscul aparitiei obezitatii. Conform rezultatelor studiului, riscul de dezvoltarea a unor afectiuni pe termen lung scade cu pana la 17 procente intr-o dieta alimentara ce cuprinde cereale integrale.

Dr. Lu Qi, profesor asociat la Harvard, a afirmat: "Studiul nostru indica faptul ca un consum ridicat de cereale integrale si seminte poate reduce riscul aparitiei unor afectiuni precum cancer, boli de inima, diabet si afectiuni cardiorespiratorii."
Studiul a evaluat 367,422 de participanti pe o perioada de 19 ani, cu varste peste 50 de ani. In 1993, voluntarii au primit un set de intrebari pentru a se colecta informatii despre obiceiurile lor alimentare.

Surse: dailymail.co.uk,  livescience.co.uk, express.co.uk

Studiu: consumul de legume verzi de către femeile însărcinate scade riscul apariției astmului la bebeluși

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Studiu: vitamina D scade riscul apariției cancerului
    Studiu: vitamina D scade riscul apariției cancerului

    Când vei realiza o trecere în revistă a celor mai importante vitamine pentru sănătatea fizică și psihică, nu vei putea să nu iei în calcul vitamina D. Așa cum vei...

    Șnițel în crustă de fulgi din cereale
    Șnițel în crustă de fulgi din cereale

    Șnițelele sunt unele dintre felurile de mâncare preferate de către copii. Le poți conferi o savoare și un gust cu totul aparte dacă le vei prăji într-o crustă de cereale....

    Studiu: alăptarea timp de 6 luni reduce riscul de diabet cu 50%
    Studiu: alăptarea timp de 6 luni reduce riscul de diabet cu 50%

    Pe lângă numeroase beneficii pe care le oferă alăptarea, iată că aceasta poate reduce și riscul de diabet cu un procent considerabil, respectiv 50%. Aceasta este concluzia la...

    Micul dejun: detalii de la medicul nutriționist pe care nu le știai
    Micul dejun: detalii de la medicul nutriționist pe care nu le știai

    Micul dejun joacă un rol mai important în cadrul meselor zilnice decât îți imaginai. Atunci când este echilibrat și sănătos, te ajută să îți...

    Micul dejun în familie poate să ajute copilul în a-și crește imaginea de sine
    Micul dejun în familie poate să ajute copilul în a-și crește imaginea de sine

    Când vine vorba despre alimentația copilului tău, știi cât este de important să aibă parte de mese regulate și de gustări. Din articolul de mai jos vei descoperi rolul pe...

    Mâncăm sau nu micul dejun? Care este adevărul despre cea mai controversată masă a zilei
    Mâncăm sau nu micul dejun? Care este adevărul despre cea mai controversată masă a zilei

    Despre micul dejun se spune că este cea mai importantă masă a zilei și, până în prezent, specialiștii recomandau să nu sărim peste el, dimpotrivă, să fie cât mai...

    Micul dejun perfect din punct de vedere nutrițional
    Micul dejun perfect din punct de vedere nutrițional

    Dacă ne dorim un mic dejun cât mai sănătos, plin de nutrienți esențiali, putem încerca varianta de sandviș de mai jos. Se prepară foarte ușor și rapid, ajutându-ne...

    © 2019 Qbebe