Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Țara care înlocuiește bancnotele vechi cu unele noi, pentru a opri răspândirea Covid-19

În lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, o țară europeană a decis să înlocuiască bancnotele vechi cu unele noi.

Armenia, fostă republică a Uniunii Sovietice și punct de frontieră din Occident spre Orient, a hotărât să înlocuiască treptat bancnotele folosite, în încercarea de a preveni cât mai mult răspândirea coronavirusului.  Totodată, Banca Centrală a Armeniei i-a sfătuit pe oameni să evite efectuarea de plăţi în numerar acolo unde este posibil, relatează Reuters, citată de Agerpres. În această situație de pandemie sunt recomandate tranzacțiile online.

Armenia a înregistrat, la 17 martie, 28 cazuri de coronavirus, potrivit situației globale actualizate zilnic și publicate pe http://www.cnscbt.ro/.

bani inlocuiti coronavirus

Banii pot răspândi molime

Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, avertizează că bancnotele sunt un pericol și pot râspândi foarte ușor boli.

"O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoşi când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunţat la cash. În rest, e o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă şi nici nu ştii când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poţi să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni şi mai departe?", a spus Adrian Vasilescu, scrie Știrile Pro TV.

Banii murdari pot fi spălați cu apă și săpun, întrucât bancnotele noastre sunt din plastic. Însă Banca Națională nu face astfel de operațiuni, ci doar verifică dacă sunt bani falși și scoate din circulație bancnotele deteriorate.

În SUA, banii intră în carantină

Nu doar Armenia a luat măsuri cu privire la limitarea răspândirii coronavirusului. Astfel, Banca Centrală americană a anunțat că dolarii care ajung în SUA după ce au circulat în Asia vor intra în carantină. Ele vor rămâne închise pentru o perioadă minimă de 7-10 zile, în loc de 5 zile cum se întâmpla până acum, şi până la maximum 60 de zile, potrivit relatărilor apărute în presa americană.

În China și Coreea de Sud, banii vor fi dezinfectați

Banca Centrală a Chinei a declarat, la jumătatea lunii februarie, că bancnotele folosite vor fi dezinfectate şi puse în carantină pe o perioadă de până la 14 zile înainte de a reintra în circulaţie.

Și Coreea de Sud pune banii în carantină pentru două săptămâni, potrivit unui anunț făcut pe 13 martie. Măsura e menită să înlăture orice urmă de coronavirus şi chiar vor arde o parte din bancnote în efortul de a stopa epidemia, potrivit Reuters.

Mai mult decât atât, Coreea de Sud va trece bancnotele printr-un proces de spălare la temperaturi extrem de ridicate, înainte de a le repune în circulaţie. Procedura este standard în această țară și presupune ca banii să fie ținuți 2-3 secunde la temperaturi de 150 de grade Celsius, apoi păstrați la 42 de grade Celsius după împachetarea lor. În acest mod se dezinfectează bancnotele.

Surse: Știrile Pro TV, Digi24

Chirurgul care a operat o fetiță bolnavă de COVID-19, la Constanța: "I-am spus soției că voi opera un copil infectat cu COVID-19. A început să plângă"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Alăptarea nu înlocuiește vaccinarea
  Alăptarea nu înlocuiește vaccinarea

  Un mit frecvent vechiculat în rândul celor care nu susțin și nu practică vaccinarea constră în faptul că alăptarea mamei protejează suficient încât să...

  “Hipoxia veselă”, simptomul Covid-19 care ne face să NU ne dăm seama că suntem infectați
  “Hipoxia veselă”, simptomul Covid-19 care ne face să NU ne dăm seama că suntem infectați

  Informațiile pe care le avem cu privire la Covid-19 par să se modifice și să se înmulțească constant. Recent au fost observați pacienți care se confruntă cu așa-numita...

  Care sunt categoriile de oameni și copii care pot fi grav afectați de Covid-19
  Care sunt categoriile de oameni și copii care pot fi grav afectați de Covid-19

  Deși riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus și de a dezvolta o formă severă diferă de la om la om, sunt categorii de persoane care prezintă risc ridicat.

  A fost anunțat primul medicament care s-a dovedit a fi cu adevarat eficient in tratarea Covid-19
  A fost anunțat primul medicament care s-a dovedit a fi cu adevarat eficient in tratarea Covid-19

  Remdesivir a devenit primul medicament care s-a demonstrat a fi eficient în tratarea simptomelor cauzate de noul coronavirus, Covid-19. Pacienții infectați care au fost trataați cu...

  Jurnal de fapte bune în vremuri de pandemie: românii care ne salvează țara
  Jurnal de fapte bune în vremuri de pandemie: românii care ne salvează țara

  În vremuri grele, românii dau dovadă de spirit de solidaritate și nu se dau în spaet când trebuie să ajute. În plină pandemie de coronavirus, sistemul...

  Țara care ne bagă copiii în mormânt
  Țara care ne bagă copiii în mormânt

  Dragi părinți, voi mai puteți să citiți știrile? Am senzația ca 1 din 3 știri este despre cum alt copil a intrat în spital, a ajuns în comă sau a murit din cauza...

  De ce părinții nu se pot opri din a vorbi despre copilul lor: explicația psihologului
  De ce părinții nu se pot opri din a vorbi despre copilul lor: explicația psihologului

  Toți părinții adoră să vorbească despre copiii lor și în special să îi laude. Atât de mult încât devin deseori realmente deranjanți. Care este...

  © 2019 Qbebe