Un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem de picant

Un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem de picant

Mariana Voinea

One Chips Challenge, provocarea periculoasă lansată pe site-urile de socializare, începe să facă primele victime. Tu ce alegi, chipsul sau viața?

Din păcate, teribilismul și număroasele provocări care apar în mediul online și pe rețelele sociale fac primele victime printre copii și adolescenți. Cei mai curajoși cred că dacă vor încerca acele provocări, vor fi mult mai apreciați de prietenii lor.

În spatele acestor provocări aparent inocente există un real pericol. Sunt numeroși copii și adolescenți care își pierd viața încercând să pară cool.

Vă aducem în atenție cazul unui adolescent care a murit după ce a mâncat un chips extrem de picant. Originar din Massachusetts, băiatul a răspuns unei provocări lansate pe un site de socializare. Decesul tânărului nu a rămas fără ecou. Se pune presiune asupra stopării acestui fenomen și asupra retragerii chipsului din magazine.

Familia adolescentului Harris Wolobah a ținut o ceremonie asemănătoare unui priveghi la o săptămână după moartea sa, care a avut loc pe data de 1 septembrie. La ceremonie au participat colegi, rude și apropiați. Fiind un iubitor al baschetului, adolescentul care se afla abia în clasa a X a, a murit din cauza ingerării unui chips extrem de picant.

El a acceptat jocul online lansat pe un site de socializare. Acest joc presupunea ca participanții să mănânce un singur chips foarte picant de la Paqui și apoi să vadă cât de mult rezistă fără apă sau fără hrană.

Din raportul poliției, rezultă că un echipaj a fost solicitat la domiciliul adolescentului pe data de 1 septembrie și l-a găsit pe acesta fără suflare și fără semne vitale. Imediat a fost transportat la spital unde i-a fost pronunțat și decesul.

Medicul legist a preciat că vor dura câteva săptămâni până când cauza exactă a decesului va putea fi determinată. Dar firma producătoare a chipsului, Paqui, deja a solicitat magazinelor să nu mai vând acest produs.

Un copil de 12 ani este în moarte cerebrală după ce a încercat o provocare de pe TikTok

În Statele Unite ale Americii, produsul costă în jur de 10 dolari și este ambalat individual într-o folie de culoare verde, cu aspect triunghiular care avertizează posibilitatea apariției unei senzații de căldură intensă și a durerilor. De asemenea, pe pachet îți recomandă ca adulții să nu lase la îndemâna copiilor chipsurile. În ciuda avertizărilor, copiii au cumpărat fără probleme acest produs.

punga de chips-uri

Chiar săptămâna trecută, o fetiță în vârstă de 10 ani din Florida a fost suspendată de la școală pentru că a adus chipsul să se laude în fața colegilor. Acest lucru a fost făcut public de către tatăl ei, D'Anton Patrick.

Alți șase copii ai școlii Forest Park au avut nevoie de atenție medicală după ce au consumat un astfel de chips”, scria pe biletul de atenționare pe care l-a primit familia fetiței de la școală.

Tatăl susține că fiul lui în vârstă de 12 ani a cumpărat chipsul de la un magazin, dar mama l-a obligat să îl arunce. În acest timp, fetița a fost foarte atentă, a căutat în gunoi și l-a luat pentru a-l duce la școală.

Pe ambalaj scrie că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor și că trebuie consumat doar de adulți. De ce se vând asemenea produse unor copii de 12 ani?” a întrebat tatăl.

În Statele Unite există un număr foarte mare de adolescenți care s-au îmbolnăvit după ce au acceptat această provocare, inclusiv trei studenți de la un liceu din California care au ajuns direct la spital. Anul trecut, la o școală din Minnesota au fost chemați paramedicii după ceișapte studenți au s-au îmbolnăvit în urma acestei provocări.

Nu numai copiii ci și adulții și-au testat toleranța la picant

În vârstă de 31 de ani, Joaquin Diaz un lucrător în construcții din Bronx, New York își amintește că a cumpărat chipsul și l-a degustat după ce a găsit câteva filmări pe social media. El susține că a făcut acest lucru din pură curiozitate și pentru că îi plac mâncărurile picante.

După această experiență, a declarat că chipsul nu numai că era foarte picant, ci i-a provocat și probleme de sănătate. Bărbatul a avut crampe stomacale și diaree și din această cauză a trebuit să și ia liber a doua zi de la muncă.

În ciuda acestor probleme, Diaz își propusese să mai încerce o dată chipsul, dar după ce a auzit de moartea adolescentului, și0a promis că nu o va mai face.

În vârstă de 56 de ani creatorul de conținut și designerul grafic din Palatine Illinois, Roger Trier a postat un videoclip pe YouTube și pe Tiktok cu el acceptând această provocare. Bărbatul susține că peste 20 de ani și-a antrenat toleranța la picant și că multe persoane nu înțeleg consecințele provocărilor lansate în social media.

Nicio persoană sub 18 ani nu ar trebui să accepte provocările cu chipsuri picante sau orice altă mâncare picantă fără supravegherea unui adult, pentru că nu știu cum să reacționeze la simptomele intense și nici nu înțeleg ce riscuri își asumă”, afirmă Trier.

Chipsul a fost retras din rafturile magazinelor mari din Statele Unite ale Americii. Marii retaileri Amazon și eBay au procedat la fel.

Mare grijă, părinți! TikTok a mai făcut o victimă: o fetiță de 10 ani și-a pierdut viața în urma unei provocări

Produsul se bucura de o popularitate atât de mare, după toate videoclipurile postate pe TikTok, pe Facebook și pe Instagram în care copiii, adolescenții sau adulții arătau modul în care reacționau după ce desfăceau chipsul picant și îl băgau în gură. Unele videoclipuri sunt foarte greu de privit pentru că protagoniștii se îneacă, icnesc și imploră apă.

Nici reprezentanții Meta care dețin Instagram și Facebook sau Google care deține YouTube, sau reprezentantii Tiktok nu au răspuns întrebărilor reprezentanților mass media de a și nu au prezentat o opinie pertinentă asupra acestor incidente și impactului videoclipurilor.

Reprezentanții companiei producătoare de chips își exprimă regrete profunde pentru tragedia în care a fost implicat tânărul. ”Am observat o creștere îngrijorătoare a numărului de copii și adolescenți care cumpără și consumă acest produs, de aceea am decis să colaborăm cu reprezentanții marilor magazine să îl scoatem de la vânzare”, au declarat reprezentanții Paqui.

One Chips Challenge este un produs foarte picant care conține porumb albastru, ulei de șofrănel sau de floarea-soarelui, precum și sare de mare, Carolina Reaper Pepper și Naga Viper Paper, unele din cele mai picante substanțe.

În România, chipsul poate fi găsit pe site-urile online de specialitate la un preț de până în 50 RON.
Această provocare reprezintă un real pericol pentru tineri și adolescenți dar și pentru adulți deopotrivă.

Potrivit Centrului Național de Intoxicații, produsul are un conținut mare de capsaicină, iar consumul cauzează dureri de gât, de ochi și poate cauza și probleme mai grave de sănătate precum atac de cord și leziuni cerebrale.

Îl menționăm și pe youtuberul Alex Montrey, cu peste 1 milion de abonați care a acceptat provocarea și s-a filmat în timp ce consuma chipsul, afirmând ”este videoclipul pe care îl regret cel mai mult. Simt că îl am pe diavol în stomac. Dacă nu mă credeți, uitați ce cantitate de apă am băut”.

Este necesar să se tragă un semnal de alarmă asupra consumului anumitor produse care par inofensive, dar care pot provoca chiar decesul. De asemenea, este cazul să limităm provocările din social media, acceptate de copii de vârste fragede, care devin victime.

Surse foto: istockphoto.comfacebook.com

Surse articol: apnews.com.g4media.ro

Articolul urmator
Caz rar în lume! Un băiețel de 2 ani din Nevada a murit din cauza unei infecții care „i-a mâncat creierul”
Caz rar în lume! Un băiețel de 2 ani din Nevada a murit din cauza unei infecții care „i-a mâncat creierul”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Un adolescent ucrainean își crește singur cei patru frați, după ce mama lor i-a murit în brațe
    Un adolescent ucrainean își crește singur cei patru frați, după ce mama lor i-a murit în brațe

    Cel mai trist lucru despre tragedie este că aproape întotdeauna vine neinvitată, schimbând viețile oamenilor în mod neașteptat. Un băiat din Ucraina este nevoit să...

    O femeie de 26 de ani a murit subit în timpul unei ieșiri de seară. O altă femeie, mamă a doi copii, a murit subit după ce a ieșit la alergat
    O femeie de 26 de ani a murit subit în timpul unei ieșiri de seară. O altă femeie, mamă a doi copii, a murit subit după ce a ieșit la alergat

    Jessica Whaley, din Marea Britanie, a murit subit la vârsta de 26 de ani și a fost găsită inconștientă pe stradă. Paramedicii nu au reușit să o resusciteze. O altă femeie,...

    Un adevărat miracol! Un adolescent a făcut infarct și a murit, dar a revenit la viață la rugămințile fierbinți ale mamei
    Un adevărat miracol! Un adolescent a făcut infarct și a murit, dar a revenit la viață la rugămințile fierbinți ale mamei

    Doar printr-un miracol a fost readus la viață tânărul de 16 ani care a făcut infarct odată ajuns în vârful peretelui de alpinism pe care se cățăra, alături de...

    Un adolescent s-a trezit la viață după ce a fost declarat mort. Incidentul a soluționat misterul morții fratelui său din urmă cu trei ani
    Un adolescent s-a trezit la viață după ce a fost declarat mort. Incidentul a soluționat misterul morții fratelui său din urmă cu trei ani

    Sammy, un adolescent de 16 ani, a făcut atac de cord în timp ce se cățăra pe stânci cu prietenii lui. A fost imediat dus la spital și după 90 de minute de resuscitare, a...

    Nuntă cu peripeții: cum au ajuns mirii la destinație, după ce câinele le-a mâncat pașaportul
    Nuntă cu peripeții: cum au ajuns mirii la destinație, după ce câinele le-a mâncat pașaportul

    Știți că uneori, sunt oameni care vor să pună bețe în roate unui cuplu, sau care chiar se opun unei nunți? Ei bine, acest cuplu din Boston, SUA, a avut parte de susținerea...

    7 lucruri pe care le-am învățat după ce copilul meu a murit
    7 lucruri pe care le-am învățat după ce copilul meu a murit

    Experiența pierderii unui copil este una dintre cele mai dure prin care poți trece. Durerea atinge cote inimaginabile, îmbinându-se, de cele mai multe ori, cu sentimentul de...

    O femeie însărcinată în 7 luni a murit subit după ce a spus că nu se simțea foarte bine
    O femeie însărcinată în 7 luni a murit subit după ce a spus că nu se simțea foarte bine

    O femeie din Marea Britanie a murit subit, însărcinată în 7 luni, după ce a spus că nu se simțea foarte bine. A lăsat în urmă trei copii îndurerați și...

    Vorbe de parinte: Potoleste-te ca mi-ai mancat sufletul! Or fi consecinte sau nu?
    Vorbe de parinte: Potoleste-te ca mi-ai mancat sufletul! Or fi consecinte sau nu?

    Micuta Diana de 9 ani e in culmea fericirii. Tocmai a aflat ca va pleca cu toata familia ei draga la mare, mami, tati, fratiorul mai mic Mihaita si catelul lor Pufi. Diana este o fire...

    © 2024 Qbebe