Aceasta este prima participare a lui Vladimir la un maraton. Dacă până acum a alergat doar pe distanțe mai scurte (la Maratonul Internațional Brașov, în proba de 10 km și la TriChallenge Herbalife Brașov, la categoria individual - proba olimpică), la Maratonul București și-a propus să își testeze limitele. Motivația îi vine din faptul că, purtând tricoul Team Hope și alergând la maraton, poate atrage atenția asupra cauzei Hope and Homes for Children: sprijinul acordat familiilor foarte sărace pentru a-și putea crește copiii în loc să îi abandoneze în instituțiile administrate de stat.
"Am ales să alerg 42 km pentru că o să-mi fie foarte greu să termin cursa. Antrenamentele pe care le-am facut până acum îmi spun că-mi va fi aproape imposibil. Dar dacă Hope and Homes for Children se înhamă la o sarcină atât de grea, dacă poate să aducă speranță acolo unde este cea mai mare nevoie de ea, pot face și eu câțiva pași, fie ei și grăbiți, duminică, pe drumul acesta pavat cu bune intenții", spune Vladimir.
Vladimir Drăghia este actor (jucând în "Vocea inimii" și "Narcisa sălbatică" la Antena 1 și în zeci de reclame și spoturi TV), regizor (a realizat documentarul "Ecuad'or") și autor al unei cărți de poezii intitulate "Dragoste n-are plural". S-a implicat în cauze caritabile alături de Asociația MaiMultVerde și Special Olympics. De asemenea, a fost sportiv de performanță, practicând înotul timp de 12 ani și făcând parte din lotul olimpic de înot, și continuă să facă sport în mod regulat.
Maratonul București este o competiție organizată de Asociația Bucharest Running Club și are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunităților și companiilor în realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viață activ și sănătos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate. În prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale OMV Petrom Semimaraton București și Raiffeisen Bank Maratonul București care adună fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. Aceasta este cea de-a5 a participare a Team Hope la o competiție de alergare, până acum peste 1.000 de alergători și 200 de voluntari alegând să susțină cauza Hope and Homes for Children.
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiți în regim de urgență şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România.
Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hhc.ro.