Febra la copii

Febra reprezintă un mecanism natural de apărare al organismului, dar este și un semn de boală. Trebuie să verifici temperatura corporală cu un termometru, acesta fiind singurul instrument care te ajută să afli valoarea exactă. Irina Costache, medic pediatru, ne spune cum se măsoară corect temperatura în funcție de vârsta copilului și care este valoarea de la care se consideră stare febrilă.

Medicul ne spune și când trebuie să intervenim cu antitermice și dacă doza se stabilește direct proporțional cu greutatea sau vârsta micului pacient.
Ce este febra? Care sunt valorile?
Ce este febra? Care sunt valorile?

Corpul nostru produce căldură și are un "termostat" care o reglează în funcție de cum ești îmbrăcat, ce alimente sau lichide ai consumat, câtă activitate...

Cum scădem febra copilului acasă? Când mergem la spital?
Cum scădem febra copilului acasă? Când mergem la spital?

Ce este febra? Febra la copii este cel mai adesea e o reacție a organismului la acțiunea unor virusuri sau bacterii și reprezintă creșterea temperaturii peste 38 C.

„Ce facem când copilul are febră?" este întrebarea ce apasă butonul de panică în cazul tuturor părinților. Primul pas, așa cum ne sfătuiește medicul pediatru, Irina Costache, este să ne păstrăm calmul și să înțelegem că febra este un episod pasager. Apelăm la măsurile tradiționale și facem împachetări cu oțet și alcool? Când administrăm antitermice și, cel mai important, când mergem la medic?

Aflăm toate detaliile direct de la specialist!
© 2024 Qbebe