Cele mai frecvente întrebări despre asigurarea de viață și economisire pentru părinți și copii

Cele mai frecvente întrebări despre asigurarea de viață și economisire pentru părinți și copii

Bianca Geica - Redactor Senior

Orice părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copiii săi: să aibă un viitor strălucit, o viață lipsită de griji și să nu ducă lipsă de absolut nimic. Să fie independenți și capabili să se descurce pe propriile picioare. Nu putem avea certitudinea că vom fi lângă ai noștri copii fizic, orice s-ar întâmpla, dar putem totuși să îi pregătim pe aceștia pentru viitor! Cu o asigurare pentru copii și părinți ai siguranța că orice s-ar întâmpla cu tine, viitorul micuților tăi este protejat.

O asigurare pentru copii și părinți se poate încheia încă din primele zile de viață ale copilului și îmbină componenta de protecție pentru părinte cu economisirea sumelor plătite lunar, în așa fel încât la sfârșitul contractului copilul să beneficieze de o sumă asigurată importantă pentru a-și îndeplini visul, oricare ar fi acesta.

Pentru a afla mai multe despre asigurarea pentru copii și părinți, am stat de vorbă cu Carmen Ciulian, Expert Asigurări de Viață Eurolife FFH! Eurolife FFH este o companie de top pe segmentul asigurărilor cu o experiență de peste 15 ani pe piața locală și acoperă un portofoliu complex de riscuri: asigurări de viaţă, asigurări de invaliditate, asigurări de şomaj, asigurări de imobil, asigurări de accidente, asigurări de sănătate, asigurări de răspundere civilă, asigurări de călătorie, asigurări de bilete.

Află tot ce trebuie să știi despre asigurarea PRIMA pentru copii și părinți, de la Carmen Ciulian, Expert Asigurări de Viață Eurolife FFH:

Qbebe: Ce este asigurarea PRIMA și cum poate fi accesată?

Carmen Ciulian: În calitate de părinți, suntem mereu preocupați de binele copilului, să îi oferim tot ce are nevoie atât emoțional, cât și financiar. Ne dorim să îi creștem și să îi susținem necondiționat în prezent și viitor și tocmai de aceea este important să fim conștienți că nu îi putem apăra de orice situație neprevazută, care poate apărea în viața lor sau a noastră, ca parinte.

De aceea, am creat Prima Asigurare pentru copii și părinti cu gândul la părinti și la preocuparea fiecaruia dintre noi de a-și proteja copilul și a-i construi un viitor sigur. Și pentru că ne dorim să le fim alături părinților cu produse simple și usor de accesat, asigurarea de viață și economisire pentru copii și părinți – PRIMA de la Eurolife FFH - poate fi activată 100% online, printr-un proces transparent și simplificat.

Faptul că părintele poate alege suma pe care o economisește lunar, este un real avantaj. Părintele poate selecta suma pe care dorește să o economisească pentru copil în functie de bugetul său, vârsta copilului la încheierea Asigurării, dar și vârsta la care copilul va beneficia de întreaga sumă asigurată. Trebuie să reții doar că suma minimă pe care o poți pune deoparte este de minim 120 lei/lună. Da, adică mai puțin de o cafea pe zi.

Mai mult, pe platforma online dedicată pot fi găsite cu ușurintă toate informațiile despre produs și cum funcționează, alături de condițiile contractuale. Părintele poate selecta inclusiv frecvența de plata, care poate fi lunară, trimestrială sau semestrială.

Q: Dacă am mai mulți copii, îi pot include pe toți în acest plan de asigurare? 

C.C.: Asigurarea PRIMA se poate încheia pentru fiecare copil în parte.

Q: În cazul în care apar probleme medicale, pot beneficia de asigurarea Prima? 

C.C.: Sigur. Planul de protecție include acoperirea de cheltuieli medicale pentru cazurile în care vorbim de accidente sau boli ale copilăriei. Astfel, asigurarea acoperă pentru copil costurile aferente spitalizării și intervenției chirurgicale din accident (în limita a 200 lei / zi), spitalizare și intervenție chirurgicală în caz de amigdalită, apendicită și polipi nazali (în limita sumei asigurate de 6000 lei/ an contractual), dar și pentru imobilizare în aparat gipsat (în limita a 200 lei / zi).

Pe lângă cheltuielile medicale acoperite pentru cel mic, asigurarea PRIMA are și o componentă importantă de protecție în cazul în care părintele întră în șomaj (situație în care se acoperă suma de 2400 lei timp de 3 luni – pentru acoperirea cheltuielilor cu cel mic), dar și pentru situația nefericită a decesului părintelui - prin care ai garanția că cel mic va primi, la maturitatea contractului, suma pe care ai vrut să o pui deoparte pentru el.

Q: Acest plan de asigurare este valabil doar în țară sau și în străinătate?

C.C.: Planul de Asigurare PRIMA a fost creat astfel încât să poată fi accesat de toți părinții, fie că vorbim de părinti rezidenți în România, fie de părintii care locuiesc sau au rezidență în alte state din afara României, fiind un produs cu teritorialitate internațională. Astfel, în cazul în care intervine unul dintre evenimentele asigurate fie în România, fie în afara țării, copilul beneficiază de toate acoperirile contractului, respectiv:

 • Protecție în caz de deces al părintelui și garantarea sumei asigurate la maturitatea contractului;
 • În cazul decesului din accident al parintelui, asigurat copilul primește la acel moment 50.000 lei sumă asigurată fixă;
 • Suma asigurată de maximum 6.000 lei/an contractual pentru acoperirea cheltuielilor medicale în caz de intervenție chirurgicală din accident și interventie chirurgicală la nivelul apendicelui, amigdalelor, polipilor nazali;
 • Suma asigurată de 200 lei/zi de spitalizare în cazul unui accident sau din cauza spitalizării pentru apendicită, amigdalită sau polipi nazali, cu acoperirea unui maxim de 90 de zile /an contractual;
 • Suma asigurată de 200 lei/zi de imobilizare în aparat gipsat, cu acoperirea unui maximum de 30 zile de imobilizare/an contractual.

Acoperirea în caz de șomaj îndeplinește criteriile din legislația românească de acordare a unei indemnizații în cazul pierderii locului de muncă. De aceea acoperirea de Șomaj disponibilă în produsul PRIMA poate fi accesată exclusiv de părinții care dețin un loc de muncă în România. Această acoperire este opționala și nu poate fi accesată de părintii care sunt angajați în alte state.

Q: De la ce vârstă a copilului se poate accesa pachetul de asigurare? 

C.C.: Asigurarea PRIMA poate fi încheiată încă din primele zile de viață ale copilului până la vârsta de maximum 14 ani; la data maturitatii contractului, copilul poate avea între 18 si maximum 25 de ani. Cât privește vârsta părintelui care încheie asigurarea acesta poate avea, la data încheierii asigurării, minim 18 ani și maximum 65 de ani.

Q: Care sunt avantajele și dezavantaje acestei asigurări?

C.C.: În primul rând, un astfel de plan de economisire determină o disciplină financiară, aceea de a economisi lunar, cu garanția că la maturitate, orice s-ar întampla, copilul tău va avea o sumă fixă de bani care îi poate da un start în viață și îi poate susține planurile.

Probabil că mulți părinți peferă să pună banii într-un cont sau, de ce nu, într-o pușculiță. Deși și această metodă te ajută să economisești pentru cel mic, în 18 ani, vor exista luni în care ai uitat sau pot apărea situații în care să dai altă utilitate banilor respectivi. În plus, la asigurare ai și alte beneficii extra pe care un cont bancar nu ți le poate oferi, cum este protecția dată de o asigurare de viață.

De asemenea, în cazul unei asigurări pentru copii nu ai acces oricand la bani, iar acest aspect poate fi considerat uneori un dezavantaj, alteori un avantaj, depinde de perspectiva din care privim acest tip de produs.

În final, aș vrea să punctez ca asigurarea PRIMA este solutia potrivită de protecție si economisire pentru un parinte precaut, care vrea să stea liniștit că visurile celui mic devin realitate și că problemele de sănătate “din copilărie” au acoperire.

Știm sigur că nu vrei ca cel mic să sufere în caz ca tu, ca părinte, pățești un necaz, iar noi am creat această Asigurare pentru toți parinții preocupați de viitorul copilului lor.

Mai multe despre asigurarea PRIMA pentru copii și părinți găsești și direct pe site: www.eurolife-asigurări.ro/despre-asigurarea-prima.

Surse foto: Eurolife FFH Asigurări România

Surse articol: Eurolife FFH Asigurări România

Articolul urmator
Cum te pregătești ca adult pentru viitorul copilului tău? Asigurarea pentru copii și părinți
Cum te pregătești ca adult pentru viitorul copilului tău? Asigurarea pentru copii și părinți

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top cele mai frecvente boli de vară la copii
  Top cele mai frecvente boli de vară la copii

  Vara, anotimpul vacantei, care te duce cu gandul la mare, la soare si nicidecum la boli. Cu toate acestea, o multime de afectiuni pot aparea in sezonul cald, mai ales la copii si, daca nu le...

  Înghețata, curentul și roșu în gât. Cele mai frecvente mituri despre sănătatea copiilor, demontate de medicul pediatru Oana Vîrban
  Înghețata, curentul și roșu în gât. Cele mai frecvente mituri despre sănătatea copiilor, demontate de medicul pediatru Oana Vîrban

  Copilul răcește dacă îl trage curentul. Cu cât este mai înfofolit, cu atât este mai protejat de răceli. Consumul de înghețată provocă roșu în...

  Este normal??? 20 de intrebari despre copil care ii nedumeresc pe parinti si raspunsurile lor
  Este normal??? 20 de intrebari despre copil care ii nedumeresc pe parinti si raspunsurile lor

  Oare este normal ca puiul meu sa nu doarma la pranz? De ce se comporta ca un bebelus? Este oare normal sa mearga pe varfuri? Sunt doar cateva dintre intrebarile care ii framanta pe parinti...

  De ce trebuie să mănânci supă sau ciorbă în fiecare zi? Care sunt cele mai sănătoase pentru copii și cele mai eficiente în diete
  De ce trebuie să mănânci supă sau ciorbă în fiecare zi? Care sunt cele mai sănătoase pentru copii și cele mai eficiente în diete

  Printre felurile de mâncare cele mai recomandate de medicii nutriționiști se numără și ciorbele și supele. Hrănitoare, versatile, ușor de digerat și spornice, acestea ar...

  Întrebări de logică pe care oricine trebuie să le rezolve măcar o dată în viață
  Întrebări de logică pe care oricine trebuie să le rezolve măcar o dată în viață

  Întrebările de logică sunt o minunată variantă de învățare, mai ales pentru copii, prin care pot să-și dezvolte gândirea și agilitatea. Plus că îi mențin...

  Mare grijă, părinți! TikTok a mai făcut o victimă: o fetiță de 10 ani și-a pierdut viața în urma unei provocări
  Mare grijă, părinți! TikTok a mai făcut o victimă: o fetiță de 10 ani și-a pierdut viața în urma unei provocări

  TikTok este una dintre cele mai populare aplicații în rândul copiilor și adolescenților. O mulțime de trenduri circulă pe această platforma, unele dintre ele extrem de...

  Cele mai rebele zodii! Nu ascultă niciodată de părinți
  Cele mai rebele zodii! Nu ascultă niciodată de părinți

  Astrele pot influența temperamentul, atitudinea față de ceilalți și față de viață mai mult decât îți închipui. În aceste condiții, se explică și de ce...

  Cele mai mari 5 frici ale proaspeților părinți. Ce poți face să le depășești
  Cele mai mari 5 frici ale proaspeților părinți. Ce poți face să le depășești

  Atunci când urmează să devii părinte, treci prin tot felul de stări și emoții. Printre extaz, uimire și bucurie, apare și teama de a nu fi un părinte suficient de bun....

  © 2023 Qbebe