Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău

Bianca Geica - Redactor Senior

Atunci când ai un copil, cheltuielile neprevăzute sunt inevitabile. Fie că este vorba de o urgență medicală, de creșterea facturilor la utilități, de (re)amenajarea camerei juniorului tău sau de cumpărături pentru școală care costă peste bugetul alocat, realizezi adesea, la sfârșitul lunii, că nu știi pe ce ai cheltuit banii.

Când ești părinte, orice cheltuială neprevăzută îți poate destabiliza bugetul, mai ales dacă nu ai un plan bine pus la punct. Te-ai gândit vreodată să faci o asigurare care să acopere cheltuielile în cazul unui eveniment neașteptat? O asigurare pentru copii și părinți nu numai că te va ajuta să ai un control eficient asupra bugetului familiei, dar te va face să te simți în siguranță atunci când te gândești la viitorul copilului tău!

Ce este asigurarea pentru copii?

La fel ca asigurarea de viață pentru adulți, asigurarea pentru copii este încheiată de părinte în beneficiul copilului, pe baza unui contract cu o companie de asigurări pe o perioadă determinată. O astfel de asigurare are grijă de copil în situațiile fericite, dar și nefericite și acoperă și o serie de cheltuieli pentru probleme de sănătate minore, specifice copilăriei care necesită spitalizare (apendicită, fracturi, operație de amigdale sau polipi etc.). NU este o asigurare de viață pentru cel mic, ci un plan de protecție care îmbină economisirea pentru copilul tău cu asigurarea de viață pentru tine, ca părinte.

O asigurare pentru copii se poate încheia încă de la primele zile de viață ale celui mic, iar vârsta maximă pe care o poate avea copilul la momentul semnării contractului este 14 ani. Ca părinte, ai libertatea să alegi ce suma vrei să investești lunar, iar din aceasta o mare parte este economisită, iar restul se direcționează către acoperirile care țin de asigurarea de viață a părintelui, cheltuieli medicale etc.

Valoarea sumelor pe care decizi să le economisești lunar pentru copilul tău determină suma asigurată de care va beneficia cel mic la sfârșitul contractului. Cu cât vei economisi pe o perioadă mai lungă de timp, ideal încă de la nașterea copilului, cu atât suma asigurată va fi mai mare.

Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău?

Dacă ești în căutarea unui plan de protecție și economisire pentru copilul tău, poți încheia o asigurare la Eurolife FFH Asigurări, compania care a lansat primul produs de asigurare pentru copii 100% online care să te ajute în construirea viitorului celui mic - asigurarea PRIMA. Ce obții cu acest plan? 

Cel mai important beneficiu pe care îl poți obține încheind o asigurare pentru copilul tău este că îi protejezi viitorul, pe baza unui plan care te disciplinează financiar. Nu mai există riscul să neglijezi economisirea lunară în favoarea unor achiziții dictate de dorințele imediate ale copilului: o bicicletă, o tabletă sau o excursie cu colegii.

Un alt aspect pozitiv atunci când închei o asigurare pentru copilul tău este că nu ai acces oricând la bani. Cel mic primește o sumă garantată la finalul asigurării, adică la vârsta de minim 18 ani sau maxim 25 de ani. Astfel, ai siguranța că vei depune toate eforturile să respecți planul de economisire și protecție, ca să-i oferi copilului tău un viitor mai luminos.

Încă un avantaj pe care îl oferă asigurarea pentru copii este că acoperă cheltuielile medicale pentru cel mic, pentru rănile provocate de accident sau pentru tratarea unor afecțiuni minore. Dacă închei asigurarea pentru copii și părinți PRIMA de la Eurolife FFH Asigurări, beneficiezi de o sumă asigurată în valoare de maximum 6.000 lei pe an contractual pentru intervenție chirurgicală din accident și intervenție chirurgicală pentru apendicită, amigdalită, polipi nazali (se plătește procent din suma pentru intervenții din accident, respectiv 100% pentru cele trei îmbolnăviri - apendicită, amigdalită, polipi nazali). De asemenea, obții 200 lei/zi pentru maximum 30 de zile pe an în cazul imobilizării în aparat gipsat.

Un alt beneficiu pe care îl aduce o asigurare pentru copil este că îi oferă celui mic sprijin în cazul în care tu rămâi fără loc de muncă. Asigurarea include și o acoprire opțională care îți oferă 2400 lei/lună timp de 3 luni / an contractual pentru activitățile celui mic, în caz că rămâi șomer.

De asemenea, copilul primește ajutor în cazul în care părintele nu mai poate fi alături de el. Știm, nu vrei să te gândești la ce este cel mai rău, dar există situații nefericite când unul dintre părinți suferă o problemă sau un accident în urmă căruia își pierde viața. Pentru aceste momente tragice, asigurarea va fi preluată de compania de asigurări și plătită până la dată stabilită de părinte, așa cum este specificat în contract. Vei avea liniștea că prichindelul tău va beneficia de susținerea financiară necesară atunci când va dori să urmeze cursurile unei universități de prestigiu, să urmeze un curs de perfecționare sau să înceapă propria afacere. 

Bucură-te de beneficiile asigurării PRIMA, primul plan online de protecție și economisire pentru copilul tău! 

Poți activa planul de asigurare Asigurare PRIMA pentru copilul tău, 100% online, încă din primele zile de viață până la vârsta de maxim 14 ani. Asigurarea pentru copii PRIMA poate fi achiziționată 100% online, printr-un proces simplificat, transparent și ușor de parcurs! Astfel, o poți încheia din confortul casei tale, fără sa mai fii nevoit să te deplasezi. Găsești toate informațiile de care ai nevoie, cu privire la condițiile contractuale și beneficiile pachetului de asigurare ales, direct pe site www.eurolife-asigurări.ro/despre-asigurarea-prima.

Intră acum pe www.eurolife-asigurări.ro și informează-te cu privire la beneficiile pe care ți le pot aduce asigurările, în cazul unor evenimente neprevăzute!

Surse foto: istockphoto.com, Eurolife FFH

Surse articol: eurolife-asigurari.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Eurolife FFH & Stem Sure lansează prima asigurare din România care acoperă cheltuielile cu tratarea autismului
  Eurolife FFH & Stem Sure lansează prima asigurare din România care acoperă cheltuielile cu tratarea autismului

  Asigurarea STEMCare Autism decontează costul de 6,000 Euro al unui potențial transplant cu celule stem pentru a trata autismul.

  Cum îți dai seama că cel mic are o viroză respiratorie?
  Cum îți dai seama că cel mic are o viroză respiratorie?

  Virozele respiratorii se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale sezonului rece. Copiii dezvoltă, în medie, 6 infecții virale pe an, care sunt cauzate de diferite tipuri...

  Copilul tău învață ceva la școala online? Uite cum îți poți da seama
  Copilul tău învață ceva la școala online? Uite cum îți poți da seama

  Școala online în perioada pandemiei reprezintă o reală provocare atât pentru părinți, cât și pentru copii. Sunt situații în care copiii nu sunt atrași de...

  Cum vorbești cu cel mic despre bani? 3 metode prin care să începi educația financiară
  Cum vorbești cu cel mic despre bani? 3 metode prin care să începi educația financiară

  Ești un părinte responsabil care face totul pentru copilul său. Îi oferi orice, poate chiar mai mult decât cere, astfel încât să umpli golul rămas în...

  Cel mic se concentrează greu? Uite cum îl ajuți să învețe mai repede
  Cel mic se concentrează greu? Uite cum îl ajuți să învețe mai repede

  Copilului tău îi este greu să se concentreze? Lipsa atenției și agitația sunt fenomene des întâlnite în rândul copiilor, mai ales în această...

  6 sfaturi neaşteptate de parenting de la Will Smith
  6 sfaturi neaşteptate de parenting de la Will Smith

  Actorul american Will Smith şi soţia sa, Jada (actriţă, scriitoare, producător, femeie de afaceri), sunt cunoscuţi şi pentru relaţia strânsă pe care o au cu copiii lor (Jaden...

  Când și cum ne dăm seama că trebuie să mergem cu cel mic la logoped?
  Când și cum ne dăm seama că trebuie să mergem cu cel mic la logoped?

  Când începe copilul să vorbească? Fiecare părinte este nerăbdător să își audă prichindelul rostind primele cuvinte. Tresare la fiecare gângurit și simte o...

  Cel mic este alergic sau răcit? Cum le deosebim
  Cel mic este alergic sau răcit? Cum le deosebim

  Este sezonul alergiilor, dar și cel al răcelilor. Polenul și praful din aer favorizează manifestările alergice la cei mici, în timp ce variațiile de temperatură specifice...

  © 2022 Qbebe