Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău

Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău

Bianca Geica - Redactor Senior

Atunci când ai un copil, cheltuielile neprevăzute sunt inevitabile. Fie că este vorba de o urgență medicală, de creșterea facturilor la utilități, de (re)amenajarea camerei juniorului tău sau de cumpărături pentru școală care costă peste bugetul alocat, realizezi adesea, la sfârșitul lunii, că nu știi pe ce ai cheltuit banii.

Când ești părinte, orice cheltuială neprevăzută îți poate destabiliza bugetul, mai ales dacă nu ai un plan bine pus la punct. Te-ai gândit vreodată să faci o asigurare care să acopere cheltuielile în cazul unui eveniment neașteptat? O asigurare pentru copii și părinți nu numai că te va ajuta să ai un control eficient asupra bugetului familiei, dar te va face să te simți în siguranță atunci când te gândești la viitorul copilului tău!

Ce este asigurarea pentru copii?

La fel ca asigurarea de viață pentru adulți, asigurarea pentru copii este încheiată de părinte în beneficiul copilului, pe baza unui contract cu o companie de asigurări pe o perioadă determinată. O astfel de asigurare are grijă de copil în situațiile fericite, dar și nefericite și acoperă și o serie de cheltuieli pentru probleme de sănătate minore, specifice copilăriei care necesită spitalizare (apendicită, fracturi, operație de amigdale sau polipi etc.). NU este o asigurare de viață pentru cel mic, ci un plan de protecție care îmbină economisirea pentru copilul tău cu asigurarea de viață pentru tine, ca părinte.

O asigurare pentru copii se poate încheia încă de la primele zile de viață ale celui mic, iar vârsta maximă pe care o poate avea copilul la momentul semnării contractului este 14 ani. Ca părinte, ai libertatea să alegi ce suma vrei să investești lunar, iar din aceasta o mare parte este economisită, iar restul se direcționează către acoperirile care țin de asigurarea de viață a părintelui, cheltuieli medicale etc.

Valoarea sumelor pe care decizi să le economisești lunar pentru copilul tău determină suma asigurată de care va beneficia cel mic la sfârșitul contractului. Cu cât vei economisi pe o perioadă mai lungă de timp, ideal încă de la nașterea copilului, cu atât suma asigurată va fi mai mare.

Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău?

Dacă ești în căutarea unui plan de protecție și economisire pentru copilul tău, poți încheia o asigurare la Eurolife FFH Asigurări, compania care a lansat primul produs de asigurare pentru copii 100% online care să te ajute în construirea viitorului celui mic - asigurarea PRIMA. Ce obții cu acest plan? 

Cel mai important beneficiu pe care îl poți obține încheind o asigurare pentru copilul tău este că îi protejezi viitorul, pe baza unui plan care te disciplinează financiar. Nu mai există riscul să neglijezi economisirea lunară în favoarea unor achiziții dictate de dorințele imediate ale copilului: o bicicletă, o tabletă sau o excursie cu colegii.

Un alt aspect pozitiv atunci când închei o asigurare pentru copilul tău este că nu ai acces oricând la bani. Cel mic primește o sumă garantată la finalul asigurării, adică la vârsta de minim 18 ani sau maxim 25 de ani. Astfel, ai siguranța că vei depune toate eforturile să respecți planul de economisire și protecție, ca să-i oferi copilului tău un viitor mai luminos.

Încă un avantaj pe care îl oferă asigurarea pentru copii este că acoperă cheltuielile medicale pentru cel mic, pentru rănile provocate de accident sau pentru tratarea unor afecțiuni minore. Dacă închei asigurarea pentru copii și părinți PRIMA de la Eurolife FFH Asigurări, beneficiezi de o sumă asigurată în valoare de maximum 6.000 lei pe an contractual pentru intervenție chirurgicală din accident și intervenție chirurgicală pentru apendicită, amigdalită, polipi nazali (se plătește procent din suma pentru intervenții din accident, respectiv 100% pentru cele trei îmbolnăviri - apendicită, amigdalită, polipi nazali). De asemenea, obții 200 lei/zi pentru maximum 30 de zile pe an în cazul imobilizării în aparat gipsat.

Un alt beneficiu pe care îl aduce o asigurare pentru copil este că îi oferă celui mic sprijin în cazul în care tu rămâi fără loc de muncă. Asigurarea include și o acoprire opțională care îți oferă 2400 lei/lună timp de 3 luni / an contractual pentru activitățile celui mic, în caz că rămâi șomer.

De asemenea, copilul primește ajutor în cazul în care părintele nu mai poate fi alături de el. Știm, nu vrei să te gândești la ce este cel mai rău, dar există situații nefericite când unul dintre părinți suferă o problemă sau un accident în urmă căruia își pierde viața. Pentru aceste momente tragice, asigurarea va fi preluată de compania de asigurări și plătită până la dată stabilită de părinte, așa cum este specificat în contract. Vei avea liniștea că prichindelul tău va beneficia de susținerea financiară necesară atunci când va dori să urmeze cursurile unei universități de prestigiu, să urmeze un curs de perfecționare sau să înceapă propria afacere. 

Bucură-te de beneficiile asigurării PRIMA, primul plan online de protecție și economisire pentru copilul tău! 

Poți activa planul de asigurare Asigurare PRIMA pentru copilul tău, 100% online, încă din primele zile de viață până la vârsta de maxim 14 ani. Asigurarea pentru copii PRIMA poate fi achiziționată 100% online, printr-un proces simplificat, transparent și ușor de parcurs! Astfel, o poți încheia din confortul casei tale, fără sa mai fii nevoit să te deplasezi. Găsești toate informațiile de care ai nevoie, cu privire la condițiile contractuale și beneficiile pachetului de asigurare ales, direct pe site www.eurolife-asigurări.ro/despre-asigurarea-prima.

Intră acum pe www.eurolife-asigurări.ro și informează-te cu privire la beneficiile pe care ți le pot aduce asigurările, în cazul unor evenimente neprevăzute!

Surse foto: istockphoto.com, Eurolife FFH

Surse articol: eurolife-asigurari.ro

Articolul urmator
Educația financiară pe înțelesul tuturor: Cum te pregătești financiar pentru fiecare etapă a vieții
Educația financiară pe înțelesul tuturor: Cum te pregătești financiar pentru fiecare etapă a vieții

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce ar trebui să îți încurajezi copilul să țină un jurnal? Ce beneficii îi aduce această activitate?
  De ce ar trebui să îți încurajezi copilul să țină un jurnal? Ce beneficii îi aduce această activitate?

  Marele avantaj al unui jurnal este că nu te obligă să scrii într-un anumit mod, ci îți permite, în funcție de preferințe, să îți exprimi liber emoțiile,...

  Cum îți dai seama că cel mic este pregătit să doarmă peste noapte la un prieten
  Cum îți dai seama că cel mic este pregătit să doarmă peste noapte la un prieten

  Micuțul tău a crescut și a început să-și facă relații stabile de prietenie! Inevitabil, va veni vremea (dacă nu a venit deja) în care se va pune problema să doarmă...

  Cum îți dai seama că cel mic nu este doar mofturos, ci are o tulburare alimentară
  Cum îți dai seama că cel mic nu este doar mofturos, ci are o tulburare alimentară

  Toți copiii trec prin etapa în care fac mofturi la mâncare. În această etapă, e posibil ca al tău copil să mănânce doar câteva alimente, având o...

  Cum reacționezi și ce trebuie să faci când/dacă cel mic îți spune "mami, sunt prost"
  Cum reacționezi și ce trebuie să faci când/dacă cel mic îți spune "mami, sunt prost"

  La fel ca și noi, adulții, unii copii au stimă de sine scăzută și ca atare, se critică pe sine destul de mult, deseori adresându-și cuvinte urâte, care îl fac să...

  De ce este absolut necesar ca cel mic să știe numărul tău de telefon
  De ce este absolut necesar ca cel mic să știe numărul tău de telefon

  Îți amintești și tu că atunci când erai mic, te puneau să reții numărul de telefon de acasă? În caz că te pierdeai, puteai să apelezi la un adult care să te...

  Vorbim „pe limba” bebelușului: 8 semne prin care cel mic îți comunică nevoile în primele luni de viață
  Vorbim „pe limba” bebelușului: 8 semne prin care cel mic îți comunică nevoile în primele luni de viață

  Nu e întotdeauna ușor să „descifrezi” limbajul unui bebeluș. Asta pentru că, încă vorbiți limbi diferite. Tocmai de aceea, e bine să-l înveți pe copilul...

  10 cuvinte care îți fac viața mai ușoară, dacă cel mic reușește să le învețe repede
  10 cuvinte care îți fac viața mai ușoară, dacă cel mic reușește să le învețe repede

  Copiii sunt diferiți și își dezvoltă limbajul într-un mod diferit. Unii vorbesc mai devreme, alții mai târziu. Important este ca micuții să învețe cuvintele...

  Mindfulness pentru copii: cum să-l înveți pe cel mic să practice acest obicei
  Mindfulness pentru copii: cum să-l înveți pe cel mic să practice acest obicei

  Mindfulness reprezintă practica de a trăi în momentul prezent cu deschidere și curiozitate. Uite care sunt beneficiile acestui obicei și cum poți să-l înveți pe cel mic...

  © 2024 Qbebe