Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Parintii copiilor bolnavi sunt spijiniti de Fundatia Ronald McDonald

Fundatia Ronald McDonald a fost infiintata in anul 1998 in Romania si s-a implicat in proiecte dedicate protectiei copiilor aflati in spitale, educatiei celor defavorizati sau reconstructiei de locuinte, atunci cand acestea au fost afectate de calamitati naturale.

Pentru ca in cadrul Fundatiei, sanatatea copiilor si mai ales oferirea de sanse famiilor care nu au mijloacele materiale necesare pentru a fi alaturi de copiilor lor bolnavi a fost mereu o prioritate, s-au construit cele 2 case Ronald McDonald in Timisoara si Bucuresti, prin intermediul carora au fost ajutate pe parcursul timpului peste 11,000 de familii.

In acest an, Fundatia continua campania "Mi-e pofta sa fac bine!" care se va desfasura in perioada 17 - 23 noiembrie in toata tara. In acest an, cauza pentru care lupta Fundatia este construirea celei de a treia case Ronald McDonald. Casele construite prin intermediul Fundatiei ofera cazare gratuita si toate conditiile necesare parintilor ai caror copii sunt internati in spitale pentru tratamente pe termen lung.

De asemenea, pentru a face cat mai cunoscuta aceasta cauza, vineri, 21 noiembrie, intre orele 10:00 - 14:00, la restaurantul McDonald's din Piata Romana se organizeaza McHappy Day, ziua in care vedetele devin purtatoare ale mesajului Fundatiei Ronald McDonald- "Mi-e pofta sa fac bine!".
Evenimentul umanitar are ca scop strangerea de fonduri pentru construirea celei de a treia case Ronald McDonald, De asemenea, in cadrul campaniei "Mi-e pofta sa fac bine!" desfasurata in perioada 17 - 23 noiembrie, in fiecare dintre cele 67 restaurante McDonald's din tara, clientii, angajatii si partenerii companiei sunt incurajati sa doneze pentru cauza Fundatiei din acest an.

McDonald's va dona cate un leu din fiecare Big Mac sau McChicken (sandvis sau meniu) vandut in perioada campaniei, totul pentru a strange suma necesara pentru inceperea construirii celei de a treia case a Fundatiei.
Incepand cu anul 2013, Fundatia Ronald McDonald Romania este condusa de un Consiliu Onorific, care cuprinde lideri din domenii precum: medicina, mass-media sau mediul de afaceri. Din acest consiliu fac parte: Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Prof. Univ. Dr. Margit Serban, directorul sectiei de hemato-oncologie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Louis Turcanu", Dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva, Amalia Nastase, personalitate publica si Daniel Boaje, Director General al McDonald's Romania.

Alte proiecte ale Fundatiei Ronald McDonald in Romania
Fundatia Ronald McDonald este principalul sustinator al celor doua case din Bucuresti si Timisoara si, in plus, ofera sprijin diferitelor initiative care ajuta copiii bolnavi si familiile acestora. Printre alte proiecte ale fundatiei se numara proiectul «Operation Smile», prin care o echipa internationala de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii cu malformatii faciale, infiintarea unei sectii de oncologie-hematologie pediatrica la Spitalul Clinic Judetean din Targu Mures, construirea unui lift in Spitalul de copii Louis Turcanu din Timisoara care sa faciliteze accesul copiilor operati la etajele superioare, dotarea Spitalului pentru Copiii Grigore Alexandrescu cu echipamente medicale performante de imagistica, cel mai important fiind un computer tomograf performant care ajuta la diagnosticarea corecta a peste 3000 de copii anual.

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fundația pentru Copii Ronald McDonald susține lupta împotriva Covid-19
  Fundația pentru Copii Ronald McDonald susține lupta împotriva Covid-19

  O donație de 60.000 de euro va susține lucrările de amenajare a noii secții ATI de la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan. Din luna aprilie, Casa Ronald McDonald...

  Modul inedit prin care o mamă a scăpat de curățat voma copiilor când sunt bolnavi
  Modul inedit prin care o mamă a scăpat de curățat voma copiilor când sunt bolnavi

  O mamă cu mai mulți copii a dezvăluit într-o postare de pe Facebook trucul ce o ajută să scape de curățat voma acestora.

  Top 16 minciuni pe care parintii le spun copiilor lor
  Top 16 minciuni pe care parintii le spun copiilor lor

  Nu exista parinte care sa nu fi spus macar o minciuna copilului sau. In acelasi timp, este bine sa renunosti asta. Ca parinte, uneori, esti nevoit sa-i ascunzi adevarul copilului tau....

  4 greşeli în educaţia copiilor pe care părinţii le fac fără să vrea
  4 greşeli în educaţia copiilor pe care părinţii le fac fără să vrea

  Educaţia copiilor este foarte importantă pentru părinţi. Ei se străduiesc să fie părinţi buni, să le dea copiilor cele mai bune exemple, să fie modele desăvârşite, însă, nu...

  7 lucruri pe care părinții le sacrifică pentru a oferi o viață mai bună copiilor
  7 lucruri pe care părinții le sacrifică pentru a oferi o viață mai bună copiilor

  Încă din primele clipe în care ne ținem copiii în brațe, nu numai că simțim o bucurie imensă, dar știm și că ne vom confrunta cu numeroase provocări. Acestea nu...

  4 greseli pe care parintii le fac cand le vorbesc copiilor despre sex
  4 greseli pe care parintii le fac cand le vorbesc copiilor despre sex

  Una dintre discutiile cele mai inspaimantatoare pentru parinti este cea despre sex. Sa le vorbesti copiilor despre sex poate fi stanjenitor si foarte inconfortabil. Cu toate aceastea, o...

  12 moduri prin care părinții distrug viețile copiilor
  12 moduri prin care părinții distrug viețile copiilor

  Chiar dacă ne dorim tot ce este mai bun pentru copilul nostru, nu de puține ori se poate întâmpla să facem demersuri care îi pot face mai mult rău decât bine....

  © 2019 Qbebe