13 produse și accesorii pe care o mamă care alăptează trebuie să le aibă

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Încă din primele clipe de viață ale bebelușului nostru, ne gândim la ce am putea face pentru a-l alăpta cât mai mult pe cale naturală. Specialiștii sunt de părere că, în acest demers, nu vor fi esențiale doar starea de sănătatea a mamei, ci și diferite produse și accesorii speciale pentru a ușura și stimula procesul de alăptare. În articolul de mai jos veți găsi mai multe exemple de astfel de produse și accesorii, care nu ar trebui să lipsească din „recuzita" niciunei mămici ce alăptează.

Produse și accesorii necesare îngrijirii sânilor în timpul alăptării

Pentru a putea să ne alăptăm bebelușul în cele mai bune condiții, este necesar să ne confruntăm cu cât mai puțin disconfort la nivelul sânilor. De pildă, va fi esențial să prevenim cât mai mult apariția iritațiilor și fisurilor din zona mamelonului, care pot duce inclusiv la întreruperea prematură a alăptării.
Multi-Mam comprese Ne va fi mai ușor să ne atingem acest scop folosindu-ne și de produsele din gama Multi-Mam . Acestea oferă o îngrijire optimă și delicată în perioada alăptării, fiind recomandate în prevenirea și tratarea disconfortului. De asemenea, ele sunt sigure pentru mamă și copil, au la bază ingrediente naturale și nu conțin conservanți.
Multi- Mam Compresses (comprese, 12 bucăți) este un produs recomandat pentru:
• Disconfortul datorat mameloanelor deteriorate: durere, inflamații, umflături și sensibilizare.
• Îmbunătățirea stării țesutului mamelonului
• Prevenirea infecțiilor
Produsul are efect antiinflamator, analgezic și antiseptic, nefiind toxic dacă este înghițit.
Cum se utilizează: compresa va fi aplicată pe mamelon cu partea impregnată, fiind păstrată acolo pentru cel puțin 5 minute. Se va recomanda acest tratament de cel puțin două ori pe zi, până când simptomele neplăcute se ameliorează. Nu ar trebui însă să fie folosite pentru mai mult de 30 de zile de tratament.

Multi-Mama Balm Multi-Mam Balm (30 ml)
Se bazează pe o selecție de uleiuri vegetale. O caracteristică distinctă a produsului este dată de prezența Squalenului, o componenta esențială a sebumului uman. Gelul se absoarbe rapid, nu imprimă gust sau miros pielii și este absolut sigur dacă este înghițit de copil. De aceea, nu este necesară îndepărtarea sa înainte de alăptare, oferind astfel protecție directă și în timpul alăptatului.
Multi-Mam Balm se aplică pe mamelon și se masează ușor.

Multi-Mama Lanolin Multi-Mam Lanolin (30 ml)
Este un produs destinat îngrijirii mameloanelor sensibile și uscate ale femeilor care alăptează. Totodată, este natural, nu are gust sau miros și este inofensiv pentru copii. Nu este necesară îndepărtarea produsului înainte de alăptare.
Multi-Mam Lanolin poate fi aplicat pe tot parcursul zilei, dar pentru o protecție optimă este indicat înainte de alăptare. Se va aplica de minimum două ori pe zi, pe întreaga zonă a mamelonului.

Thermopad 2 în 1 THERMOPAD cald/rece
Setul 2 în 1 THERMOPAD conține 2 pernuțe termo cu gel Philips Avent Thermopads și 2 huse moi de bumbac, detașabile și lavabile. Acestea au rolul de a alina durerea de sâni din timpul alăptării.
Pentru a beneficia de ele în varianta caldă, vei proceda astfel:
• Vei introduce pernuțele într-un bol cu apă fierbinte
• Le vei șterge cu un prosop uscat
• Vei acoperi pernuțele cu husa de bumbac
• Înainte de folosirea pernuțelor termo verificați temperatura testând pe dosul mâinii
• Aplică pernuțele pe sân
Dacă vrei să le folosești în varianta rece (va fi ideal pentru sânii angorjați), vei urma aceste instrucțiuni:
• Vei introduce pernuțele în frigider, congelator sau într-un bol cu gheață
• Vei acoperi pernuțele cu husa de bumbac
• Aplică pernuțele pe sân

Protectoarele pentru mamelon (2 bucăți la o cutie)
Disponibile în două variante (standard: pentru un diametru protecție mamelon de 2,5 cm și o lungime protecție mamelon de 2 cm și mici: pentru un diametru protecție mamelon de 2 cm și o lungime protecție mamelon de 1,5 cm), acestea protejează mamelonul iritat sau crăpat.
Sunt confecționate din silicon ultrafin, fără gust sau miros. Au forma specială de fluture pentru a permite bebelușului tău contactul cu pielea ta. Astfel, bebelușul îți poate simți și mirosi pielea, stimulând în continuare secreția lactată în timp ce suge.
Se recomandă folosirea lor până în momentul vindecării ragadelor mamare.

 Protectoare standard pentru mamelon  protectoare mici pentru mamelon
   

Scoicile pentru sân
Scoicile cu orificii Philips AVENT (este un set ce cuprinde o pereche de scoici cu orificii pentru aerisire și o pereche fără aerisire) sunt accesorii ce oferă o susținere extrem de delicată pentru a reduce tensiunea sânilor angorjați și permit o circulație eficientă a aerului pentru a grăbi vindecarea mameloanelor inflamate.
Pentru colectarea laptelui care picură în timpul alăptării sau în momentul utilizării pompei pentru sân, se recomandă scoicile fără orificii.

Scoici pentru san

Tampoane refolosibile pentru san Tampoanele refolosibile pentru sân
Acestea sunt concepute pentru a evita pătarea hainelor cu lapte matern. Sunt fabricate din fibre naturale (100% bumbac), cu un design exterior atractiv, sunt lavabile, astfel încât se pot refolosi pe toata perioada alăptării (se pot spăla la 40 de grade, în mașina de spălat).
Tampoanele refolosibile pentru sân sunt formate din 3 straturi:
• un strat de bumbac foarte moale și delicat
• un strat absorbant de mijloc, ce protejează împotriva petelor nedorite
• un strat de exterior dantelat pentru o înfățișare cât mai feminină și pentru o bună fixare de sutien

Tampoane de noapte pentru san Tampoanele de noapte pentru sân (20 de bucăți)
Sunt concepute pe baza unui interior stratificat, mai gros, destinat absorbției complete pe timpul nopții, pentru cât mai mult confort.
Ele conțin 4 straturi, după cum urmează:
• Primul strat se mulează pe forma sânului, fiind prevăzut cu orificii de absorbție
• Cel de-al doilea strat este foarte moale și asigură mult confort
• Cel de-al treilea strat protejează contra scurgerilor nedorite
• Cel de-al patrulea strat permite aerisirea sânului, fiind prevăzut cu dublă bandă adezivă, pentru o mai bună fixare.

Citește și: Sânii în alăptare: 10 semne că au nevoie de îngrijire specială

Produse necesare pentru ușurarea alăptării și pentru a-i asigura bebelușului mai mult lapte

Când alăptăm, una dintre principalele noastre griji este legată de faptul dacă al nostru bebeluș primește suficient lapte.
În acest scop, pentru a fi sigure că al nostru micuț va beneficia de o cantitate optimă de lapte, iar noi ne putem simți cât mai confortabil pe parcursul alăptării, putem apela cu încredere la produsele din gama Philips AVENT. Acestea se caracterizează prin pasiunea pentru inovație, excelența în design și producție, reprezentând alegerea mamelor din peste 60 de țări. Iată câteva exemple de astfel de produse:
Pompa electronica pentru san Philips Avent NATURAL Pompa electronică pentru sân
Aceasta îți va fi de mare ajutor întrucât:
Are o formă ergonomică- În comparație cu alte pompe pentru sân, nu e nevoie să te apleci pentru a te asigura că laptele nu se varsă și ajunge în biberon. Astfel, nu vor fi pierderi de lapte, iar tu nu vei avea dureri de spate.
Este prevăzută cu setări simple- Pornește într-un mod delicat care ajuă la stimularea lactației. După aceea poți alege dintre cele trei viteze de extragere a laptelui.

Are o diafragmă din silicon
Aceasta este prevăzută cu pernuțe de masaj care stimulează reflexul de curgere al laptelui imediat după începerea pompării.

Tetina inclusă are un design asemănător cu sânul mamei
Din acest motiv, se poate alterna hrănirea la sân cu hrănirea cu biberonul.

Pompa este compactă și ușor de utilizat oriunde
Funcționează cu transformator (5V) sau pe baterii (4x AA)

Pompa manuala pentru san Philips AVENT Natural Pompa manuală pentru sân
Și aceasta îți poate facilita procesul de alăptare întrucât are și ea următoarele caracteristici:
• Are formă ergonomică
• Are diafragmă de silicon cu pernuțe de masaj
• Supapa reglează intensitatea absorbției, în funcție de gradul de confort
• Are putere de sucțiune 200-220 mmHg
• Prezintă un design compact-Nu este voluminoasă, poate fi ușor transportată și depozitată.

Niplette Philips AVENT
Dacă te confrunți și tu cu problema mameloanelor aplatizate sau ombilicate, ce îngreunează considerabil procesul de alăptare, apelează la un produs inovator, din gama Philips Avent : Niplette.
Niplette Philips AVENT este un accesoriu revoluționar inventat de
Dr. Douglas McGeorge, unul din liderii chirurgiei plastice din Marea Britanie. Dispozitivul este simplu și nedureros, poate fi folosit de femei la orice vârstă. Folosește principiul extinderii țesuturilor prin sucțiunea delicată și îndelungată a canalelor galactofore. Se ascunde în interiorul sutienului și poate fi utilizat atât ziua, cât și noaptea.
Regenerarea musculară este cheia succesului la Niplette, iar alăptarea se realizează mult mai ușor.

Niplette corector mamelon

 

Recipiente pentru stocarea laptelui matern Produse ideale pentru stocarea laptelui matern

În condițiile în care mamele care alăptează vor să fie în continuare cât mai active, acest fapt înseamnă că vor trebui să le asigure bebelușilor laptele matern chiar și când ele nu pot fi cu ei. Tocmai în acest scop a fost creată gama Philips AVENT , ce cuprinde recipiente de stocare a laptelui, dar și pungi speciale pentru depozitare.
Recipientele de stocare a laptelui matern - Un singur sistem, mai multe opțiuni!
Ele pot fi folosite pentru colectarea, stocarea si hranirea bebelusului cu lapte matern, având următoarele caracteristici:
• Multifunctionale
• Rezistente
• Sterilizabile
• Reciclabile
• Compatibile în cuptorul cu microunde
• Nu conțin BPA
Nu este necesar să transferați laptele în biberon, întrucât prin atașarea adaptorului cu tetină recipientul se poate transforma în biberon.

Punga pentru stocarea laptelui matern Pungile speciale pentru depozitarea laptelui matern (set ce conține 25 de pungi/180 ml)
Pungile pentru depozitarea laptelui Philips AVENT ofera un mod sigur si convenabil pentru a colecta laptele matern. Acestea sunt realizate dintr-un plastic ranforsat cu strat dublu și au un sigiliu puternic pentru a asigura protecția laptelui în timp ce este depozitat. De asemenea, ele sunt rezistente, ușor de depozitate și de etichetat. În plus, deshiderea largă asigură siguranța în timpul umplerii și turnării.
Pentru o igienă maximă, fiecare pungă este pre-sterilizată și sigilată.

Citește și: Alaptarea: semne ca bebelusul nu primeste suficient lapte

Voi știați până acum care sunt produsele și accesoriile necesare unei mame care alăptează?


Surse
www.clarkscondensed.com ; www.parenting.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tabelul pe care orice mamă bună trebuie să îl aibă pe frigider
  Tabelul pe care orice mamă bună trebuie să îl aibă pe frigider

  Ne-am învățat să facem reguli pentru copiii noștri, însă mai puțin să facem reguli și pentru noi. Și nu mă refer aici la regulile de alimentație sau cele de la job,...

  „Ești dezgustătoare!” Un bărbat urlă la o mamă care alăptează într-o cafenea
  „Ești dezgustătoare!” Un bărbat urlă la o mamă care alăptează într-o cafenea

  O mamă din Australia a dezvăluit cum a fost agresată verbal de un bărbat într-o cafenea, când acesta a văzut-o alăptând.

  Cercetătorii de la Harvard spun că un copil trebuie să aibă aceste 12 calități ca să aibă succes în viață
  Cercetătorii de la Harvard spun că un copil trebuie să aibă aceste 12 calități ca să aibă succes în viață

  Ce determină o persoană să exceleze nu doar la locul de muncă, ci și pe plan personal? Cunoștințele, intuiția și viziune sunt cu siguranță niște atribute cheie. Însă ceea...

  8 articole vestimentare pe care orice femeie însărcinată trebuie să le aibă
  8 articole vestimentare pe care orice femeie însărcinată trebuie să le aibă

  Bucurie mare, te pregătești pentru cea mai frumoasă etapă din viața ta. Încă puțin și faci cunoștință cu puiul tău, pe care îl protejezi și-l ajuți să crească...

  Mama anului: are 15 copii, dintre care 6 adolescenți! Iată cum reușește să aibă cea mai curată casă
  Mama anului: are 15 copii, dintre care 6 adolescenți! Iată cum reușește să aibă cea mai curată casă

  Atunci când ai un copil, să păstrezi casa curată reprezintă o adevărată provocare, mai ales dacă ești ordonată din fire și vrei ca totul să arate mereu impecabil. Jucării...

  Nimic nu este imposibil! O arata o mama care isi alapteaza copilul in timp ce danseaza la bara
  Nimic nu este imposibil! O arata o mama care isi alapteaza copilul in timp ce danseaza la bara

  Nevoile copilului nu tin cont de timp, activitate sau spatiu. O mama din California a aratat acest lucru intr-un video postat pe contul sau de Facebook.

  Îngrijirea tenului acasă - 8 produse pe care trebuie să le folosească mămicile
  Îngrijirea tenului acasă - 8 produse pe care trebuie să le folosească mămicile

  Carantină, izolare, auto-izolare – au devenit esența subiectelor zilnice de discuție din familia ta și este de la sine înțeles de ce. Până și cei mici știu că...

  In sfarsit, atitudinea potrivita cu privire la mamicile care alapteaza in public
  In sfarsit, atitudinea potrivita cu privire la mamicile care alapteaza in public

  Ador simplitatea, scrisul grabit si micuta fata zambitoare de la sfarsit. Dar cel mai mult, pe langa faptul ca e o idée britanica, iubesc mesajul. Recent, in Cheltenham, Anglia a...

  © 2022 Qbebe