Poveste de alaptare in public: ”Sânii au fost făcuți să hrănească bebeluși. Așa cum lingura ta a fost făcută să mănânci ciorba”

Andrada Popa

Alăptarea în public încă mai este un subiect controversat. O demonstrează cu vârf și îndesat epoca Social Media, care oferă mamelor de pretutindeni ocazia să își facă vocea auzită povestind întâmplări care, uneori, sunt de-a dreptul șocante. Acesta este și cazul unei mămici din Florida, activistă pentru drepturile femeilor și decisă să facă din alăptarea în public un act normal, de hrănire. Pentru că ”sânii au fost făcuți să hrănească bebeluși. Așa cum lingura ta a fost făcută să mănânci ciorba”, scrie ea.

Ashley Kaidel a rămas însărcinată cu primul ei copil la 23 de ani. Iar la 24 de ani a devenit faimoasă ca una dintre mămicile care au schimbat istoria alăptării și încă o mai schimbă. Aventura ei a început în 2015, când, aflată într-un restaurant, a decis să își alăpteze bebelușul, fără să se acopere. Imediat a primit dezaprobări din partea unei femei aflată în restaurant. Ashley a decis că nu se va lăsa înfrântă de atitudinea dezgustată a femeii și de aici a rezultat o postare pe facebook care a făcut imediat înconjurul lumii, o fotografie însoțită de un mesaj ce răsună și acum și are un efect incredibil pentru mamele care alăptează.

Iată ce scria Ashley:

Azi am postat o fotografie cu fiul meu care se hrănea neacoperit într-un restaurant. În fotografie pare că mă uit aiurea în zare. În realitate mă uit în ochii unei femei care se holbează la mine. Se uită la mine cu dezgust și își clatină capul a dezaprobare cu scopul de a mă umili și intimida, spunându-mi indirect că ceea ce fac este greșit și că trebuie să mă acopăr. 

Să vă explic de ce am postat această fotografie și de ce aleg să alăptez în public neacoperită. Nu vreau să spun că toată lumea trebuie să alăpteze fără să se acopere. Arătați-vă sânii! Dacă o mamă se simte mai confortabil să se acopere, atunci așa trebuie să facă. Acestea fiind spuse, motivul pentru care am postat poza este mama aceea care a încercat să alăpteze în public neacoperită o dată, și a fost umilită, a primit comentarii urâte, a fost rugată să părăsească locația sau să se acopere. 

 1. Mamele care alăptează sunt protejate de lege. Pot alăpta oricum, oriunde, oricând. Este dreptul lor. 
 2. Nu trebuie să te simți niciodată rușinată, subapreciată, umilită sau ca și cum ai face ceva greșit pentru că îți hrănești copilul așa cum este dat de la natură. 

Citește și: S-a votat legea alăptatului în public! Ce amenzi riscă cei ce discriminează mamele care alăptează

Fac asta pentru acea persoană care are mentalitatea următoare: <<Sânii sunt ca să stea acoperiți. Numai pentru ochii soțului. Sunt ceva intim. Este un lucru personal și privat să îți hrănești bebelușul. Acoperă-te din respect. Copiii mei nu trebuie să vadă asta. Pleacă din cameră. ”>> și alte replici pe care oamenii învechiți le dau. 

3. Sânii au fost creați să susțină viața bebelușului, să îl hrănească înainte de a deveni obiecte sexuale. Singurul lor scop pe această lume este să hrănească bebelușii. Nu este nimic bizar la asta și nu este nicio diferență între mine hrănindu-mi bebelușul și tine mâncând ciorbă cu lingura. 

4. Este nedrept și egoist să îi ceri unei mame să plece de la masă sau de la un eveniment pentru că te simți tu inconfortabil că ea ăși hrănește bebelușul. Nimeni pe această lume nu trebuie să fie izolat și umilit pentru că mănâncă, mai ales când tu mănânci și ridiculizezi pe cineva care face ce faci și tu. Nu est emai ușor să te uiți în altă parte decât să sugerezi unei mame și copilului ei să părăsească locația? Cât de îngânfat și egoist ești? Uită-te în altă parte. Este atât de simplu. 

5. Copiii tăi trebuie să vadă alăptarea așa cum trebuie să o vezi și tu. Trebuie să înțeleagă și să accepte că alăptarea și laptele matern, împreună, sunt cea mai bună soluție pentru mamă și copilul ei. Formula și biberoanele sunt doar o modă. Alăptarea nu este. Dacă fiica ta te întreabă de ce acel bebeluș suge sânul meu, ca părinte și om care înțelege respectă și apreciază efortul mamei, trebuie să îi răspunzi fiicei tale << pentru că asta este ce mănâncă bebelușul >>. Așa poate fiica ta va crește dorindu-și să alăpteze și să experimenteze legătura incredibilă dintre ea și copiii ei. 

Prin urmare, nu postez asta pentru atenție. Nu postez asta pentru că eu cred că toate mamele trebuie să alăpteze neaciperite. Postez asta să încurajez mamele. Și pe alții să facă mamele care alăptează să se simtă acceptate și susținute, nu alienate, ridiculizate și judecate. 

Semnat, 

o mamă dată naibii care alăptează neacoperită.” 

mama alaptand intr-un restaurant

Citește și: Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora

Surse: Daily Mail, Facebook

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Noua găselniță în puericultură: pălăria de alăptare în public
  Noua găselniță în puericultură: pălăria de alăptare în public

  Dacă ai alăptat vreodată în public, cu siguranță nu de puține ori te-ai „lovit” de privirile acuzatoare ale celor din jur care nu înțeleg de ce trebuie să...

  Prima băncuță de alăptare în public. Cum arată și de ce o dorim peste tot în lume
  Prima băncuță de alăptare în public. Cum arată și de ce o dorim peste tot în lume

  Deși peste tot în lumea alăptarea în public începe să nu mai fie un subiect tabu, în continuare există situații neplăcute care fac înconjurul lumii cu...

  Confuzia mamelonului la bebelusi: sfaturi pentru o alaptare mai buna
  Confuzia mamelonului la bebelusi: sfaturi pentru o alaptare mai buna

  Toti bebelusii se nasc cu reflexul de supt, asa ca stiu din instinct cum sa se hraneasca la sanul mamei. Cateodata insa, efortul de a se adapta la pozitia de alaptare este prea mare –...

  Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora
  Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora

  Samantha Gadsden are 50 de ani și are o carieră prolifică de ... doică. Mai precis, timp de 6 ani, cât și-a alăptat cei trei copii, a alăptat și alți zeci de copii.

  Două produse de puericultură interzise prin lege, după ce au fost asociate cu decesul a 200 de bebeluși
  Două produse de puericultură interzise prin lege, după ce au fost asociate cu decesul a 200 de bebeluși

  Una dintre provocările majore prin care trec părinții în primul an de viață al copilului este să-i asigure un somn în deplină siguranță, cât mai confortabil....

  Cum este normal să alăptezi în public? Fotografia care a stârnit scandal pe internet
  Cum este normal să alăptezi în public? Fotografia care a stârnit scandal pe internet

  „Ba da, i-am dat să mănânce înainte să plecăm din casă!”, „Nu îi dau cu biberonul pentru că nu îl acceptă!”, „Nu, nu pot să...

  Și-a alăptat exclusiv bebelușul, dar acesta a murit de la deshidratare. Cum a fost posibil?
  Și-a alăptat exclusiv bebelușul, dar acesta a murit de la deshidratare. Cum a fost posibil?

  O femeie din SUA a trecut în anul 2012 printr-o mare dramă după ce primul ei copil, un băiețel, a decedat pe când avea doar 19 zile. Parcurge cu atenție articolul de mai jos...

  © 2023 Qbebe