Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Laptele matern este foarte apreciat nu doar pentru că asigură o dezvoltare armonioasă a copilului, ci și pentru că poate fi valorificat în mai multe moduri. Ai auzit până acum de faptul că ar putea fi utilizat și pentru a fi unul dintre ingredientelui unui săpun pentru pielea foarte sensibilă? La așa ceva s-a gândit o femeie însărcinată când i-a cerut surorii sale, care alăptează, să-i dea și ei lapte pentru a obține din el săpun pentru bebeluș. Vezi care a fost reacția acesteia!

A fost rugată de sora ei să-i dea lapte matern pentru a face din el săpun

O femeie în vârstă de 31 de ani, mama a doi copii, a povestit, pe o rețea de socializare, ce i-a cerut sora ei însărcinată. A explicat faptul că îi oferă unuia dintre copii (în vârstă de 6 luni) lapte matern, dar că trece printr-o perioadă mai dificilă și că este nevoită să-și pompeze laptele. Sora ei i-a cerut să-i dea lapte matern pentru a-l folosi la prepararea săpunului pentru bebelușul care urma să vină pe lume.

„Am 31 de ani, iar cel de-al doilea copil al meu are vârsta de 6 luni. Întrucât am avut probleme în această perioadă, am folosit exclusiv lapte matern pompat cu pompa de sân- îl pompez câte 20 de minute, de patru ori pe zi. Notă explicativă: îmi displace să apelez la pompare, mă simt ca și cum aș fi o vacă și experimentez „aversiune față de alăptare”, ceea ce înseamnă, în esență, că, de fiecare dată când vreau să alăptez mă copleșesc hormonii într-un mod negativ și devin extrem de furioasă.

Pentru sora mea a fost dificil să poată rămâne însărcinată, dar a reușit până la urmă și acum este însărcinată în șase luni cu o fetiță. Este mereu ocupată pentru a fi cât mai bine pregătită pentru sarcina pe care o așteaptă DE MULȚI ANI. 

În urmă cu aproximativ o săptămână, mi-a cerut lapte matern pentru a face din el SĂPUN pentru copilul ei nenăscut. Citise ceva în legătură cu îngrijirea pielii sensibile a unui nou-născut și își făcea griji în legătură cu faptul că fiica ei ar putea să-i moștenească problemele pe care le are cu pielea (nu este vorba despre o anumită afecțiune, ci despre o sensibilitate ridicată). Ar avea nevoie de 350 ml de lapte. Pentru cei care nu știu, înseamnă o cantitate mare. De pildă, ar fi echivalentul a 2 mese pentru fiul meu și implică 2 sesiuni de pompare.”

femeie care extrage lapte matern cu ajutorul pompei de san

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

Și-a refuzat sora

Întrucât nu și-a dorit să aibă o confruntare cu sora ei, cea care a fost rugată să ofere lapte matern pentru obținerea de săpun pentru bebeluș și-a luat un răgaz de câteva zile până când i-a dat un răspuns acesteia. A fost vorba de un refuz, iar în urma acestuia sora i-a spus că este „egoistă”, după cum se poate observa și din materialul furnizat de „Reddit”:

„Întrucât îmi displac confruntările am așteptat câteva zile până când i-am răspuns că NU, că refuz să îi dau lapte matern. Am nevoie de el pentru copilul meu. Acum ea este furioasă pe mine și se plânge la mama noastră și la cealaltă soră că sunt egoistă și că nu îi susțin sarcina-miracol. Ce credeți, sunt o persoană rea?”

După ce și-a refuzat sora, a avut parte de susținere în mediul online

Cea care a dezvăluit că sora sa vrea laptele ei matern ca să facă săpun pentru copilul nenăscut are parte de susținere în mediul online. În schimb, criticile au venit pentru soră, așa cum se poate sesiza și din comentariile disponibile pe „Reddit” și în „Mirror”:

 • „Sora își poate folosi propriul lapte matern ca să facă din el săpun. În ce lume trăim! Unele femei chiar se chinuiesc să aibă lapte pentru bebelușii lor. Sora ta este egocentrică și egoistă”
 • „Nu spun că nu este vorba despre un bebeluș-miracol, dar și tu ai nevoie să îl hrănești pe al tău. Dacă este atât de preocupată și vrea săpun din lapte matern, atunci poate să cumpere unul sau să cumpere lapte matern și să-și facă ea săpunul”
 • „Este vorba despre laptele TĂU, pentru COPILUL TĂU. Nu o lua în seamă pe sora ta!” 
 • „Dacă sora ta vrea lapte ca să facă săpun, să meargă la un magazin specializat ca să cumpere. Sau poate să cumpere un alt fel de săpun pentru pielea sensibilă. Tu nu ai lapte precum o vacă”
 • „Înțeleg faptul că a așteptat mult timp pentru a o avea pe fiica ei, dar îți cere ție să o pui pe aceasta mai presus de copilul tău și încă nu a născut. Nu ai de ce să te simți stânjenită. Sănătatea ta mentală, în special aversiunea față de alăptare, sunt lucruri mult mai importante decât săpunul pentru bebelușul ei”
 • „Sora ta își poate face săpun din propriul ei lapte matern. Poate atunci va înțelege și ea că nu este tocmai ușor să alăptezi”
 • „Îmi pare rău pentru tine. Am doi copii și habar nu aveam că hormonii pot duce la aversiunea față de alăptare și la alte probleme. Este pur și simplu îngrozitor când le aud și pe alte femei prin ce trec din această cauză. Am avut o prietenă ce suferea de atacuri de panică în perioada în care își alăpta cel de-al treilea copil. Mi-a fost foarte milă de ea”

Surse: mirror.co.uk, reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soția mea nu vrea să o adoptăm pe sora mea orfană pentru că am convenit să nu facem copii
  Soția mea nu vrea să o adoptăm pe sora mea orfană pentru că am convenit să nu facem copii

  Un utilizator de Reddit trece printr-o situație disperată, spune el, pentru că soția sa refuză să accepte adopția surorii lui care a rămas fără ambii părinți.

  După ce bebelușul meu a murit, sora mea mi-a furat hainele lui pentru copilul ei
  După ce bebelușul meu a murit, sora mea mi-a furat hainele lui pentru copilul ei

  Nu există nimic mai dureros pe acest Pământ pentru un părinte decât pierderea unui copil. Indiferent când apare, un astfel de episod este poate cea mai taumatizantă...

  Mă gândesc să divorțez pentru că soțul meu vrea numai nume ridicole pentru copilul nostru nenăscut
  Mă gândesc să divorțez pentru că soțul meu vrea numai nume ridicole pentru copilul nostru nenăscut

  Opiniile părinților asupra numelui pe care îl vor alege pentru copilul lor pot fi atât de diferite, încât în unele cazuri se poate ajunge chiar la un conflict...

  Sora mea nu vrea să mă ajute cu copiii pentru că are grijă de câini abandonați
  Sora mea nu vrea să mă ajute cu copiii pentru că are grijă de câini abandonați

  Nu sunt puține cazurile în care te aștepți ca rudele să-ți vină în ajutor când este vorba despre copiii tăi. Uneori însă, întrucât fiecare are...

  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc
  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc

  Trebuie să vă cer părerea. Pentru că simt că fierb de furie. Pe scurt, mama mea vrea să își facă testamentul. Zice ea că simte că i se apropie în câțiva ani...

  Tragedie de mamă: copilul meu nu mai vrea să facă poze cu mine
  Tragedie de mamă: copilul meu nu mai vrea să facă poze cu mine

  Vine un moment în viața oricărei mame cred când copilul său nu mai vrea sub nicio formă să apară în poze. Dar nu în orice poze, ci în pozele tale....

  Soțul meu nu a vrut să-și anuleze weekend-ul cu băieții când i-am spus că sora mea este în spital
  Soțul meu nu a vrut să-și anuleze weekend-ul cu băieții când i-am spus că sora mea este în spital

  Când treci prin momente dificile, simți nevoia mai mult ca oricând să te bucuri de sprijinul celor apropiați. Cu atât mai mult cu cât vine vorba despre partenerul...

  Sora mea și-a botezat copilul cu numele fetiței mele care a murit la 2 săptămâni de la naștere și sunt furioasă
  Sora mea și-a botezat copilul cu numele fetiței mele care a murit la 2 săptămâni de la naștere și sunt furioasă

  Să pierzi o sarcină este cumplit, mai ales când îți dorești să devii mamă. Știu pentru că ți eu am trecut prin asta. Știu pentru că am ascultat și am citit poveștile...

  © 2022 Qbebe