Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Ața roșie pentru bebeluși: semnificație și superstiții

Ața roșie pentru bebeluși este considerată, în tradiția populară, un talisman care ferește de deochi, blesteme, farmece și de alte energii negative. Foarte multe persoane cred în puterea ocrotitoare a firului roșu și nu sunt puțini părinții care obișnuiesc să prindă o ață roșie la încheietura mânuței bebelușului, pentru a-l feri de toate relele care s-ar putea abate asupra lui.

Ața roșie la mâna bebelușului

Ața roșie pentru bebeluși este mai mult decât un simplu fir roșu legat la încheietura mâinii. În multe culturi, ața roșie este considerată, mai degrabă, un talisman care protejează și poartă noroc. Chiar dacă o zărim cel mai des la mânuțele bebelușilor, ața roșie este purtată de multe ori și de adulții care cred că firul roșu este un scut energetic foarte puternic.

ata rosie pentru bebelusi

Firul roșu vine din credința adepților Cabalei, care cred în puterea acestui talisman și îl poartă la mâna stângă pentru a ține departe energiile negative și a atrage, în schimb, succesul, bogăția, fericirea și sănătatea. Potrivit diane.ro, unii evrei ortodocși așează un fir roșu de ață în apropierea patului copiilor mici, pentru a-i apăra de forțe sau influențe malefice.

În tradiția cabalistică, ața roșie este confecționată, de obicei, din lână naturală, întrucât se crede că această are un efect pozitiv inclusiv asupra circulației sângelui, poate grăbește vindecarea rănilor, poate înaltura inflamatia și poate ușura durerea. Asta pentru că lâna este o sursă de electricitate statică ce accelerează circulația sanguină și o reglează.

Medicii sunt, însă, sceptici cu privire la efectele firului roșu asupra sănătății și spun că nu există nicio explicație științifică în acest sens. Aceștia nu cred în puterea ocrotitoare a firului roși și mai spun că purtatul acestei ate roșii la mână poate oferi, cel mult, doar un confort psihologic.

Pe ce mână se poartă șnurul roșu?

Potrivit diane.ro, ața roșie se poartă, de regulă, la mâna stângă, fiindcă partea stânga a unei persoane este mai încărcată de sânge, fiind latura egocentrică și slabă a sufletului sau. Uneori, în tradiția evreiască, firul roșu este înfășurat de șapte ori în jurul mâinii stângi. Acest lucru semnifică nevoia de protecție din partea Domnului în fiecare din cele șapte zile ale săptămânii.

De asemenea, nu trebuie să lege oricine ață roșie la mâna bebelușului sau la încheietura oricărei alte persoane. Cel care va înnoda firul roșu trebuie să aibă sufletul curat și o energie puternică și neapărat trebuie să fie o persoană apropiată (persoana iubita, o rudă, un prieten apropiat).

bebelus cu bratara rosie la mana

Brățări din ață roșie pentru bebeluși

Când vine vorba de ața roșie pentru bebeluși, poți confecționa chiar tu una dintr-un fir roșu de lână și o poți încărca energetic în palme cu toate gândurile tale pozitive și dorințele pentru viitorul celui mic.

De asemenea, pe piață există o mulțime de modele de brățări din ață roșie pentru bebeluși, perfecte pentru toate gusturile. De la șnururi roșii, simple, până la brățări cu tot felul de pandantive cu diverse semnificații. Poți alege brățări roșii cu cruciulițe, pentru a-l proteja pe cel mic de rele, brățări cu semnul infinitului, cu îngeraș - care simbolizează protecție, bănuț pentru prosperitate, fluture pentru libertate și așa mai departe. Ai o mulțime de opțiuni!

Brățără pentru nou-născut

Fie că ești însărcinată și te pregătești să îl întâmpini cât de curând pe bebe, fie că vrei să oferi un cadou unei viitoare mămici o brățară roșie pentru bebeluș, îți recomandăm să apelezi la producătorii care confecționează astfel de produse adaptate pentru mânuța nou-născutului.

Alege o brățară cu prindere reglabilă, în așa fel încât să poată fi purtată mulți ani și asigura-te că pandantivul este din aur sau argint, că să reziste trecerii timpului și să nu irite pielea sensibilă a bebelușului.

Ața roșie pentru bebeluși are, așadar, o mulțime de semnificații. Tu ce părere ai? Crezi în puterea ocrotitoare a aței roșii? 

Surse: diane.rokarmaandluck.com, honeygood.com

Infectiile urechii la bebelusi. Cum iti dai seama ca are infectie la urechi. Cand trebuie sa mergi la medic

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Vineri 13. De ce este considerată ziua de vineri 13 cu ghinion. Superstitii din intreaga lume
  Vineri 13. De ce este considerată ziua de vineri 13 cu ghinion. Superstitii din intreaga lume

  Vineri 13 este o zi considerata cu ghinion in multa lume. Se considera ca superstitia zilei de vineri 13 a plecat de la ziua in care s-a arestat majoritatea cavalerilor templieri (inclusiv...

  Ce semnificație importantă are sărbatoarea Sfântului Alexandru
  Ce semnificație importantă are sărbatoarea Sfântului Alexandru

  În fiecare an, pe 30 august, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Alexandru, o importantă figură bisericească care a trăit în secolul al IV-lea, pe vremea...

  Sfantul Ilie – Traditii, obiceiuri, superstitii. De ce nu e bine sa muncesti si ce trebuie sa faca fetele!
  Sfantul Ilie – Traditii, obiceiuri, superstitii. De ce nu e bine sa muncesti si ce trebuie sa faca fetele!

  Ca si San-George si Sanmedru, Sant-Ilie este o divinitate populara care a preluat numele si data celebrarii de la un sfant crestin - sfantul Prooroc Ilie (Sfantul Ilie ). In traditia...

  Mituri si superstitii legate de sarcina. Unele sunt amuzante, altele chiar periculoase
  Mituri si superstitii legate de sarcina. Unele sunt amuzante, altele chiar periculoase

  Tehnologia si progresul medicinei au transformat experienta sarcinii pentru femeile moderne. Analizele prenatale pot indica sexul copilului, cantitatea de lichid din placenta, greutatea...

  Salată de sfeclă roșie fiartă
  Salată de sfeclă roșie fiartă

  Sfecla roșie este una dintre legumele cele mai bogate în nutrienți, conținând vitaminele A, B, C, dar și minerale (cum ar fi potasiu și mangan). De aceea, încearcă...

  Semnificaţii, tradiţii şi superstiţii pentru Săptămâna Patimilor
  Semnificaţii, tradiţii şi superstiţii pentru Săptămâna Patimilor

  Mare sau Săptămâna Patimilor este ultima săptămână a Postului Paştilor, de la SâSăptămânambăta lui Lazăr până în Ziua de Paşti. În...

  Ștefan Bănică a ales un nume cu semnificație aparte pentru fiul său
  Ștefan Bănică a ales un nume cu semnificație aparte pentru fiul său

  Ștefan Bănică Jr. a devenit tată pentru a treia oară ieri, pe 16 mai și a dezvăluit povestea care stă în spatele alegerii numelui fiului său.

  © 2019 Qbebe