Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Cititul în palmă: Uite cum reușești să-ți descoperi destinul

Cititul în palmă (chiromanția) este o tehnică de aflare a viitorului răspândită în toată lumea și este practicată din cele mai vechi timpuri. A apărut pentru prima dată în India, unde în continuare este o metodă des întâlnită de a prezice viitorul, însă nu a durat mult până să se răspândească în toată lumea.

Cititul în palmă s-a născut din dorința omului de a afla ce îi rezervă viitorul, iar experții în chiromanție spun că mâinile noastre sunt că niște hărți capabile să ne dezvăluie o mulțime de informații legate de viitorul nostru.

Palme desfacute pe fundal gri

Ce este chiromanția sau cititul în palmă?

Chiromanția este o tehnică de prezicere a viitorului pe baza interpretării liniilor din palmă și este întâlnită peste tot în lume, cu numeroase variații culturale. Cei care practică chiromanția sunt numiți chiromanți, cititori în palmă sau ghicitori în palmă.

Chiromanția este o practică destul de comună în multe locuri diferite din Eurasia continentală. A fost practicată în antichitate în India, Nepal, Tibet, China, Persia, Sumer, Palestina antică și Babilon. În timpul Evului Mediu, cititul în palmă a fost interzis de Biserica Catolică, fiind considerat o superstiție păgână. În perioada Renașterii, cititul în palmă a fost clasificat drept una dintre cele șapte „arte interzise”, însă a experimentat o renaștere în epoca modernă.

Ba chiar în 1889 a fost fondată în Londra ”Societatea Britanică de Chiromanție”, cu scopul declarat de a dezvoltă și de a sistematiza practicarea chiromanției și pentru a preveni apariția șarlatanilor care să-i înșele pe oameni.

Liniile din palmă - ce înseamnă?

Liniile din palmă sunt împărțite în trei categorii, în funcție de aspectul lor: linii principale, secundare și minore. Cele mai importante, sunt, bineînțeles, liniile principale, care oferă indiciile necesare pentru cititul în palmă. De obicei, ele sunt trei, dar există persoane care au patru (linia vieții, linia capului, linia inimii și linia destinului).

Multe persoane au o nedumerire când vine vorba de mâna în care ar trebui să practice cititul în palmă. Într-adevăr, mâna stângă este cea mai folosită în acest caz, dar nu este o regulă fixă, pentru că trebuie să ții cont de palma activă. De exemplu, dacă ești dreptace, mâna ta activă este dreapta, iar cea stângă, pasivă, deci palma pe care o vei folosi va fi cea dreaptă.

Ilustratie cu palma in care sunt evidentiate liniile pentru chiromantie

Linia inimii în cititul în palmă

Linia inimii este cea mai apropiată de degete. Trece de-a lungul palmei și începe, de obicei, între degetul arătător și cel mijlociu, ajungând spre lateralul palmei. Linia inimii în cititul în palmă reprezintă sentimentele și perspectivele amoroase.

Linia inimii nu îți va spune cu exactitate când îți vei întâlni sufletul pereche, însă indică modul în care intri în relație cu cei din jur. O linie a inimii foarte pronunțată, neîntreruptă sau netăiată de linii mici, este semn de noroc în dragoste și prevestește o viață amoroasă împlinită. Dacă, în schimb, linia inimii este întortocheată sau tăiată de multe linii mici, semnifică deziluzii în dragoste.

Dacă linia inimii este scurtă și dreapta, nu înseamnă că vei avea numai relații scurte sau că nu îți vei întâlni sufletul pereche, ci înseamnă, pur și simplu, că nu ești o persoană romantică. Dacă linia inimii este lungă și străbate toată palmă, înseamnă că ești foarte emotivă și pui preț pe romantism.

Dacă linia inimii este dublă, înseamnă că ești o persoană devotată, care pune mare preț pe loialitate într-o relație. O linie a inimii ușor ondulată arată mulți parteneri în viața ta, dar nicio relație serioasă.

Linia capului sau linia minții în chiromanție

Sub linia inimii se află linia capului (sau linia minții), care începe între degetul cel mare și arătător, aproape din același loc că și linia vieții și străbate mâna paralel cu linia inimii. Linia capului are legătură cu intelectul și simbolizează setea ta pentru cunoaștere și modul în care acumulezi cunoștințe, în care comunici.

Dacă linia capului este dreaptă și străbate întreagă palmă, ești o persoană analitică și logică. O linie scurtă indică o înclinație spre activitatea fizică, în defavoarea celei intelectuale. Linia capului curbată este asociată cu spontaneitatea și creativitatea, în timp ce persoanele cu o linie a capului dreapta, sunt mai practice, mai realiste și mult mai ancorate la realitate.

Dacă se observă o delimitare clară între linia capului și cea a vieții, înseamnă că îți place să te aventurezi.

Dacă linia capului este întreruptă sau dacă observi pe ea linii sau cercuri, este posibil să ai parte de crize emoționale sau poate semnifică, pur și simplu, că nu ești consecvență în gândire.

Linia vieții din palmă

Următoarea linie este linia vieții care nu, nu are nicio legătură cu durata vieții, așa cum mulți dintre noi tindem să credem. Linia vieții înconjoară degetul mare, făcând un semicerc în jurul acestuia.

O linie a vieții lungă, care acoperă o suprafață mai mare din palmă, înseamnă energie. Ești o persoană plină de viață și activă. Dacă linia vieții este scurtă, nu înseamnă că vei trăi mai puțin, ci arată abilitatea de a depăși obstacolele dificile cu care te-ai putea confuntă de-a lungul vieții.

Cu cât linia vieții este mai adâncă, mai bine pronunțată în palmă, cu atât viața ta va fi mai echilibrată. O linie superficială poate indica o viață plină de schimbări.

Dacă linia vieții este întreruptă, după care se continuă aproape de încheietura palmei, înseamnă schimbări sau evenimente care întrerup cursul obișnuit al vieții. De regulă, semnifică o schimbare importantă în viața ta, un moment de cumpănă care îți va schimba radical percepția asupra vieții.

Dacă linia vieții are ramificații care se desprind din partea superioară, înseamnă că vei avea succes și multe realizări în viață.

Linia destinului în palmă

Linia destinului trece prin mijlocul palmei și nu toate persoanele o au. Linia destinului indică educația, alegerea carieriei, obstacolele și succesele în viață.

Dacă ai linia destinului în palmă, înseamnă că vei face eforturi pentru a-ți atinge obiectivele. Linia destinului mai este considerată și un al norocului.

Absența liniei destinului înseamnă, într-adevăr, o viață variată și interesantă, dar persoana în cauza nu va depune vreun efort considerabil pentru a reuși într-un anumit domeniu.

Citit în palmă – linia căsătoriei și linia divorțului

Linia căsătoriei se află sub degetul mic, la baza acestuia mai exact și este foarte scurtă. Așa cum ți-ai dat seama deja, linia căsătoriei poate spune când te vei căsători, dacă te vei căsători, cât va dura mariajul tău și cât de fericită vei fi. Linia căsătoriei este cea care ne poate oferi detalii inclusiv despre divorț.

Dacă linia căsătoriei este aproape de linia inimii, ai mari șanse să te căsătorești devreme, înainte să împlinești 30 de ani.

Dacă linia căsătoriei se află la jumătatea distanței dintre linia inimii și baza degetului mic, înseamnă că ești suficient de rațională încât să iei o decizie potrivită cu privire la viitorul relației tale.

Dacă linia este lungă şi bine marcată, înseamnă că inima ta aparține unei singure persoane și că vei avea o căsnicie durabilă și fericită.

Dacă ai două sau mai multe linii, nu înseamnă că te vei căsători de mai multe ori, ci că este posibil să fii nevoită să alegi între doi pretendeti. O iubire din trecut îți poate tulbura actuala relație și te va face să te îndoiești dacă actualul tău partener este, într-adevăr, cel cu care îți dorești să petreci tot restul vieții. Alți experți în chiromanție sunt de părere că mai multe linii ale căsătoriei indică numărul copiilor pe care îi vei avea.

Cititul în palmă nu va mai fi un mister pentru tine. Mâinile sunt că niște hărți care dezvăluie o mulțime de caracteristici legate de destin, așa că dacă ești curioasă să afli ce spun palmele tale despre viața ta, sperăm că articolul nostru ți-a fost de ajutor. Tu ce ai descoperit?

8 lucruri pe care femeile trebuie sa le stie despre sex

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Misterul literei X din palma ta. Afla ce semnifica
  Misterul literei X din palma ta. Afla ce semnifica

  Pe baza stiintei antice a citirii in palma, stim ca liniile si simbolurile sunt asociate cu personalitatile si cu perspectivele viitoare din punct de vedere al carierei, vietii, mariajului,...

  Infertilitatea nu este o boală! Uite cum reușești să rămâi însărcinată cu ajutorul specialiştilor de la IVF Zlin
  Infertilitatea nu este o boală! Uite cum reușești să rămâi însărcinată cu ajutorul specialiştilor de la IVF Zlin

  Infertilitatea este o problemă ce afectează femeile pe mai multe planuri, atât fizic, cât și psihic. Imposibilitatea de a aduce un copil pe lume este privită ca o condamnare...

  Ce înseamnă dacă ai litera M în palmă
  Ce înseamnă dacă ai litera M în palmă

  Se spune că liniile din palmă pot spune multe despre personalitatea unui om.

  Vino să descoperi că „La școală este ca-n povești” cu trupa PAM PAM la Plaza România
  Vino să descoperi că „La școală este ca-n povești” cu trupa PAM PAM la Plaza România

  Sâmbătă, 4 noiembrie între orele 16:00 and 18:00, copiii sunt invitați să intre în Imperiul Învățăturii cu trupa PAM PAM în cadrul spectacolului...

  Stresul în vremuri tulburi: Cum reușești să-ți păstrezi calmul
  Stresul în vremuri tulburi: Cum reușești să-ți păstrezi calmul

  Fără doar și poate, stresul este afecțiunea secolului în care trăim. Este pe buzele tuturor și ne face rău, dar este parte din tine. Curios, nu-i așa? Ei bine, da, fiecare...

  Primele imagini cu Gigi Hadid însărcinată. Uite cât e de frumoasă!
  Primele imagini cu Gigi Hadid însărcinată. Uite cât e de frumoasă!

  Au trecut mai bine de trei luni de când supermodelul Gigi Hadid a anunțat că așteaptă un copil cu Zayn Malik, fostul component al trupei One Direction. Cei doi au fost foarte...

  Fiica lui Răzvan Simion are 16 ani. Uite cât de mult seamănă cu tatăl ei!
  Fiica lui Răzvan Simion are 16 ani. Uite cât de mult seamănă cu tatăl ei!

  Fiica lui Răzvan Simion a împlinit 16 ani, iar omul de televiziune i-a transmis acesteia un mesaj emoționant.

  © 2019 Qbebe