Cele 10 lucruri pentru bebeluși care nu trebuie să-ți lipsească

Cele 10 lucruri pentru bebeluși care nu trebuie să-ți lipsească

Raluca Margean - Redactor

Când ești mamă și părinte pentru prima dată ești tentată să cumperi toate produsele de pe piață destinate bebelușilor. De multe ori faci cheltuieli inutile cumpărând produse pe care nu le vei folosi niciodată sau le vei folosi prea puțin. Află care sunt cele 10 lucruri pentru bebeluși de care ai cu adevărat nevoie pentru noul membru al familiei.

Ce trebuie să știi înainte de a face cumpărături pentru nou-născut?

Magazinele pentru bebeluși conțin nenumărate articole care promit că-ți vor face viața mai ușoară, însă în realitate nu vei avea nevoie chiar de toate. De fapt, lucrurile pentru bebeluși se împart în trei categorii, și anume: produse absolut necesare, produse pe care ar fi frumos să le ai și produse care nu-și merită deloc banii. Așadar, înainte de a merge la cumpărături, fă o listă cu produsele de care ai absolută nevoie, pentru că acestea trebuie să fie în continuare prioritatea ta. Noi ți-am pregătit o astfel de listă, citește mai departe să vezi care sunt cele 10 lucruri pentru bebeluși fără de care te vei descurca foarte greu în primul an de viață al copilului tău.

Care sunt cele 10 lucruri pentru bebeluși de care chiar ai nevoie?

  • 1. Haine pentru bebeluși

Hainele le vei alege în funcție de vârsta sau de mărimea bebelușului. Cumpără doar haine din bumbac, care să fie Lucruri- pentru-bebelusi-bebelus în salopetaconfortabile și ușoare. Nu te ghida după tendințele în moda pentru bebeluși și nu cumpăra numai haine de firmă. Cele mai scumpe haine nu înseamnă și cele mai bune, așadar citește cu atenție eticheta și alege produse în care bebelușul tău să fie comod. Ai grijă să ai în garderobă și câteva produse cu o mărime un pic mai mare pentru că bebelușii cresc foarte repede. De asemenea, hainele primite de la rude sau prieteni sunt o opțiune bună, așadar nu le refuza. Caută haine moi, suficient de largi încât să se poată mișca liber și durabile. Este important ca hainele să reziste la spălări frecvente. De asemenea, evită îmbrăcămintea care are ciucuri, panglici și astfel asemenea accesorii deoarece acestea prezintă un pericol de sufocare. Îmbrăcămintea organică reprezintă alegerea ideală, însă este de obicei mai scumpă. Orice ai alege, folosește un detergent blând și prietenos pentru bebeluși pentru a preveni iritarea pielii. În principiu, vei avea de body-uri cu mânecă lungă și scurtă, pijamale, pantalonași, pulovere, șosetuțe și căciuli. Iarna vei avea nevoie și de salopetă de fâș.

  • 2. Scutece absorbante, șervețele umede și cremă pentru prevenirea iritaților

Pregătește-te cu scutece din abundență. Vei avea nevoie de mai multe scutece pe zi, așadar asigură-te că ai stocuri pregătite și că nu rămâi niciodată fără. Scutecele trebuie schimbate des, astfel încât să nu lași ud copilul prea mult timp deoarece pielea bebelușului este foarte sensibilă și se poate irita foarte repede. Dacă vrei să faci economie la ceva, în niciun caz nu poți face economie la scutece. Pe lângă scutece vei avea nevoie de șervețele umede și cremă pentru funduleț care să prevină iritațiile. Recomandat este să speli cu apă bebelușul după fiecare scaun (cel mai bine în chiuveta de la baie), iar șervețele umede să le folosești doar în cazul în care nu ai acces la o sursă de apă. Crema trebuie folosită pentru a preveni iritațiile.   

  • 3. Pat cu saltea și masă de înfășat pentru nou-născut

Este bine să obișnuiești bebelușul într-un pat al său, chiar dacă vor fi momente când vei fi nevoită să-l iei cu tine în pat. Patul pentru bebeluș poate fi din lemn sau mai simplu și mai practic, din plasă. Acesta din urmă este și pliabil și îl poți lua cu tine dacă ai nevoie. Patul din lemn este mai tare și mai rigid, cele mai populare sunt cele din plasă. Caută un pat care are și o masă de înfășat stabilă, te va ajuta foarte mult. În cazul în care nu are inclusă masa, aceasta se poate cumpăra separat și este foarte utilă.

  • 4. Sac de dormit

Unele mămici nu folosesc pături subțiri pentru bebeluș deoarece ar putea exista un risc de sufocare. În schimb acestea folosesc saci de dormit, care sunt oarecum mai siguri. Există mai multe feluri de saci de dormit, mai subțiri sau mai groși, în funcție de nevoie. Este important să nu-l înfofolești prea tare pe bebeluș și să fii atentă să fie potrivit pentru mărimea sa. El are nevoie să se miște liber în sacul de dormit, să nu-l îngrădească în niciun fel.

  • 5. Cadă mică pentru baia bebelușului

Lucruri- pentru-bebelusi-bebelus in cadă

Poți folosi chiuveta de la baie pentru a spăla beblușul la funduleț, dar ai nevoie și de o cadă pentru a-i face baia de seară. Unele mămici spală beblușul în fiecare seară, iar altele nu. De obicei este bine ca nou-născutul să aibă o rutină, să știe ce-l așteaptă. În plus de asta, o baie caldă înainte de somn îl va ajuta să doarmă mai bine.

  • 6. Șampon și cremă speciale pentru bebluși

Șamponul de baie și crema de după baie sunt unele din acele lucruri pentru bebeluși de care ai neapărat nevoie. Șamponul trebue să fie unul prietenos, o formulă ”fără lacrimi”, fără parabeni, fără parfum și alte substanțe toxice.  

  • 7. Prosop special pentru bebeluș

Prosoapele obișnuite sunt prea groase și mari pentru a fi folos pentru bebeluși. Alege un prosop moale, special pentru cei mici și șterge-l cu blândețe după ce a ieșit din baie. De obicei prosoapele pentru bebeluși au și o glugă ca să fie mai ușor să-l înfășori și să-l ștergi pe cap.

  • 8. Pernă de alăptat

Se poate să alăptezi și fără pernă, însă aceasta îți ușurează foarte mult munca. Pernele de alăptat sprijină bebelușul în timpul alăptării și te ajută să nu-ți mai încordezi mușchii spatelui și gâtului.

  • 9. Biberoane dacă nu alăptezi

Lucruri-pentru-bebelusi-bebelusi care beau din biberon

Este inutil să spunem cât de importante sunt biberoanele dacă nu alăptezi. Trebuie să ai pregătite 2-3 biberoane pe care poți să le sterilizezi cu apă fiartă. Dacă vrei, te poți folosi de un sterilizator de biberoane, însă acest lucru este opțional. Apa fiartă funcționează foarte bine. În ceea ce privește biberoanele, unele mămici folosesc biberoanele din sticlă, pentru a evita posibile substanțe toxice din biberoanele de plastic.    

  • 10. Interfon pentru camera bebelușului

Acesta este unul din lucrurile pentru bebeluși care îți va fi cu adevărat de folos. Dacă bebelușul este în altă cameră, îl poți auzi rapid atunci când plânge și te poți duce la el să-l iei în brațe și să-l liniștești. Cu ajutorul interfonului poți dormi mult mai liniștită și îți va folosi până la o vârstă mai înaintată a copilului. Acest sistem de monitorizare îți ușurează foarte mult viața și merită toți banii.

 Surse: parents.com, babycenter.com

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Viața cu suzetă: argumente pro și contra pe care orice părinte trebuie să le audă
Viața cu suzetă: argumente pro și contra pe care orice părinte trebuie să le audă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele mai grele 9 „lucruri” la care trebuie să renunți după ce bebelușul crește
    Cele mai grele 9 „lucruri” la care trebuie să renunți după ce bebelușul crește

    Primul an de viață al unui copil este plin de provocări pentru mame dar, totodată, îți oferă momente cu totul speciale, pe care nu le vei uita niciodată. Acestea sunt legate, pe...

    Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru o imunitate puternică
    Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru o imunitate puternică

    Ca părinți, vrem să facem tot ce ne stă în putere pentru a-i feri pe micuții noștri de răceli, gripă, viroze respiratorii sau alte afecțiuni care le-ar putea cauza orice fel...

    Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic
    Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic

    Toamna este de departe unul dintre cele mai imprevizibile anotimpuri. Azi ne răsfață cu temperaturi plăcute, mâine ne forțează să scoatem de la naftalină ghetele și gecile de...

    Sunt pediatru: iată cele 5 lucruri pe care nu le-aș face niciodată copilului meu
    Sunt pediatru: iată cele 5 lucruri pe care nu le-aș face niciodată copilului meu

    De câte ori nu v-ați întrebat cum își crește un pediatru copilul? Oare urmează sfaturile pe care ni le dă și nouă, părinților? Ei bine, iată că era Social Media...

    Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă
    Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă

    Magneziul este unul dintre cele mai cunoscute minerale regăsindu-se, în diverse forme, în corpul uman, în cel al animalelor, în plante, în mare și în...

    9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă
    9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă

    Ești pe punctul de a deveni mamă vitregă? Uite 9 lucruri de care trebuie să ții cont, pentru a menține o relație bună cu copilul.

    5 lucruri pe care NU trebuie să le faci în travaliu, conform unei asistente specializată în nașteri
    5 lucruri pe care NU trebuie să le faci în travaliu, conform unei asistente specializată în nașteri

    În ceea ce privește travaliul, există multe informații false sau care nu se mai aplică în ziua de azi. Iată 5 lucruri de evitat atunci când te pregătești să naști.

    20 de lucruri despre autism pe care oricine trebuie să le știe
    20 de lucruri despre autism pe care oricine trebuie să le știe

    În ultimii ani auzi vorbindu-se tot mai des despre autism, o tulburare de dezvoltare de natură neuropsihiatrică, afectând comportamentul, interacțiunea socială și...

    © 2024 Qbebe