Ce materiale sunt de evitat atunci când alegi hainele pentru bebelușul tău

Corina Naftanaila

Nimic nu este la fel de delicat sau sensibil ca pielea unui bebeluș, iar fiecare mamă dorește să-și protejeze copilul. Cu toate acestea, în fiecare mămică există tentanția de a alege haine bebeluși în funcție de modelele frumoase sau stiluri la modă, ceea ce le-ar putea face să ignore materialul din care sunt făcute articolele vestimentare.

Ei bine, este complet în regulă să îți îmbraci copilul conform modei, dar ceea ce este mai important este să te asiguri că bebelușul tău se simte confortabil în materialul pe care îl poartă.

Diferitele haine bebeluși sunt fabricate din țesături sintetice sau materiale asemănătoare care au fost tratate folosind substanțe chimice dăunătoare. Aceste substanțe chimice sau solvenți tind să rămână în țesătură chiar și după spălare și, datorită contactului permanent cu pielea, pielea sensibilă a bebelușului poate dezvolta erupții cutanate sau diferite feluri de alergii.

Așadar, oricât de mult îți plac cumpărăturile pentru bebelușul tău, este mai bine să eviți anumite țesături în care să îmbraci copilul.

haine bebelusi

Poliester & Nylon

Ambele materiale sunt fabricate folosind aditivi pe bază de petrochimie care emit COV, adică compuși organici volatili, care pot provoca astm, alergii și alte infecții pulmonare copilului tău.

Teflon

Orice bucată de îmbrăcăminte pe a cărei etichetă arată că este rezistentă la șifonare este probabil acoperită cu Teflon, care ajută la menținerea hainelor fără cute. Articolele de îmbrăcăminte acoperite cu teflon pot lua foc dacă sunt expuse la căldură.

Rayon

Majoritatea oamenilor se află sub concepția greșită că, din moment ce raionul este fabricat folosind pastă de lemn, este o țesătură sigură și naturală pentru a face haine bebeluși. Pentru a spune adevărul, nici această țesătură nu este mai puțin dăunătoare, deoarece ea trebuie să treacă printr-un tratament chimic care îi poate provoca unui bebeluș diverse pericole pentru sănătate, cum ar fi dureri de cap, greață, vărsături, dureri musculare și dureri toracice.

Acrilice

Foarte asemănătoare cu lâna la înfățișare, acrilicele sunt utilizate la scară largă în fabricarea de haine pentru copii și sunt mult mai ieftine decât lâna. Acestea sunt fabricate folosind o combinație de diferite substanțe toxice.

Acetat și triacetat de celuloză

Ambele materiale sunt fabricate din fibre de celuloză și sunt făcute pentru a fi supuse unor tratamente chimice extinse care le dau finisajul dorit. Cercetările au arătat că pot provoca diverse alergii cutanate, erupții cutanate și chiar dificultăți de respirație la copii.

Ce materiale să alegi, în schimb

Următoarele materiale sunt recomandate atât atunci când alegi haine bebeluși, cât și pentru lenjeria de pat și accesorii.

Bumbac

Țesătura din bumbac este cea mai populară alegere pentru haine bebeluși. Bumbacul este moale și foarte absorbant și este delicat cu pielea bebelușului. Țesătura organică, în special țesătura de bumbac organic, este alegerea perfectă pentru copii, deoarece este cultivată fără utilizarea de substanțe chimice și îngrășăminte.

Jerseu

Jerseul este cel mai întâlnit tricot, iar această țesătură este o altă alegere perfectă pentru haine bebeluși, având în vedere capacitatea de a rezista la uzură. Jerseul este respirabil și ușor, fiind o alegere excelentă care rezistă la scămoșare și este foarte elastic. Jerseul este, de asemenea, incredibil de moale, ceea ce îl face o țesătură fantastică pentru haine simple.

Minky

Minky este un material rafinat din fibre de poliester cu caracteristici deosebite. Este moale, țesătura fiind excelentă pentru păturile confortabile și animalele moi de pluș și jucăriile.

Lână

Lâna este cunoscută pentru căldura sa, ceea ce o face o țesătură pentru îmbrăcăminte și pături. Lâna se usucă repede și este extrem de moale, materialele fabricate din lână fiind astfel perfecte pentru copii. Acest material este și ușor de spălat și rezistent la pete.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să alegi mai ușor hainele pentru copilul tău
  Cum să alegi mai ușor hainele pentru copilul tău

  În special dacă ești la primul copil, alegerea hainelor pentru cel mic poate fi o activitate distractivă și care îți permite să fii cât mai creativă. În...

  Top 5 meserii de evitat când îți alegi soțul, realizat de o avocată specializată în divorțuri
  Top 5 meserii de evitat când îți alegi soțul, realizat de o avocată specializată în divorțuri

  Plecând de la o statistică generală și de la experiențele avute de-a lungul timpului în profesia ei, o avocată a adus în discuție faptul că și meseria pe care o are...

  8 semne că, atunci când va deveni adult, copilul tău va fi plin de bani
  8 semne că, atunci când va deveni adult, copilul tău va fi plin de bani

  Cu toții ne dorim ca micuții noștri să aibă un viitor strălucit în față, iar mulți dintre noi avem „norocul” de a avea copii cu adevărat speciali, supradotați,...

  I-am dat surorii mele gravide hainele de bebeluș ale copilului meu și mi-a reproșat că nu sunt de firmă și sunt uzate
  I-am dat surorii mele gravide hainele de bebeluș ale copilului meu și mi-a reproșat că nu sunt de firmă și sunt uzate

  Hainele pentru bebeluși pot fi destul de costisitoare, motiv pentru care mulți părinți se bucură de fiecare dată când primesc body-uri, bluze sau pantalonași de la rude sau...

  După ce bebelușul meu a murit, sora mea mi-a furat hainele lui pentru copilul ei
  După ce bebelușul meu a murit, sora mea mi-a furat hainele lui pentru copilul ei

  Nu există nimic mai dureros pe acest Pământ pentru un părinte decât pierderea unui copil. Indiferent când apare, un astfel de episod este poate cea mai taumatizantă...

  Iată ce se întâmplă atunci când copilul tău nu închide telefonul sau televizorul în timp ce mănâncă. Este grav!
  Iată ce se întâmplă atunci când copilul tău nu închide telefonul sau televizorul în timp ce mănâncă. Este grav!

  Obișnuiți să luați masa în familie în fața televizorului? Copilul tău nu lasă telefonul din mână nici măcar atunci când mănâncă? Potrivit unui studiu...

  Bebelușul tău are o criză puternică de plâns? Când trebuie să te duci la medic
  Bebelușul tău are o criză puternică de plâns? Când trebuie să te duci la medic

  Atunci când sugarul are o criză puternică de plâns, ce te-ar determina să mergi cu el la medic? Te lași influențată de propria ta panică, de sfaturile celor din jurul...

  © 2022 Qbebe