ECONOMIDA

De bifat: lista completă pentru un botez perfect

A venit și momentul mult așteptat de proaspeții părinți: botezul copilului. Sigur, de regulă mamele sunt cele entuziasmate de pregătirile pentru marele eveniment din viața bebelușului. Motivul este cât se poate de simplu, doamnele vor să iasă din rutina zilnică instaurată de la nașterea mezinului familiei. Așadar, se stabilesc detalii, se pregătesc liste întregi pentru ca totul să fie perfect și, nu în ultimul rând, se trec în revistă trend-urile în materie de petreceri de botez și ținute. Toate acestea sunt floare la ureche pentru o mămică experimentată la acest capitol, dar ce se întâmplă atunci când mama este la început de drum în arta organizării petrecerii de botez? Atunci, nu trebuie să facă altceva decât să parcurgă lista completă pentru un eveniment complet, pe care am pregătit-o cu multă grijă și atenție.

Să recunoaștem, petrecerea de botez nu mai este de multă vreme la fel ca în vremea copilăriei noastre. Evoluția este cât de poate de clară, astfel încât botezul a ajuns în prezent la nivelul unei nunți, din punct de vedere al pregătirilor și cheltuielor impuse. Dacă în vremea când tehnologia nu era la cote atât de ridicate, petrecerea de botez se organiza acasă, într-un spațiu restrâns și cu un meniu pe care l-am păstrat numai de sărbători, iată că botezul generației milenare se ridică la rang de artă. Hai să parcurgi lista pe care orice botez perfect trebuie să o urmărească. Te sfătuim să faci alegeri inteligente pentru ca bugetul proaspetei familii extinse să nu intre la apă considerabil.

Pasul 1- Alegerea nașilor de botez

Da, este un must din lista de pregătire. Trebuie să alegi nașii de botez înțelept, pentru că aceștia vor juca rolul de părinți spirituali ai copilului tău. Datoria lor este să vegheze pașii micuțului și să-i sfătuiască sănătos în lipsa ta și a partenerului de viață. De asemenea, alegerea perfectă a nașilor bebelușului poate fi considerată un mare avantaj. Te vor ajuta cu pregătirile, mai ales dacă și ei au trecut la rândul lor prin proiectul "botezul copilului".

botez

Pasul 2 - Alegerea locației de botez și de ce nu, a temei petrecerii

Locația este un alt lucru important de care trebuie să te ocupi cât mai repede. Aceasta trebuie să fie accesibilă (invitații vin din colțuri diferite ale orașului) și să aibă spațiu pentru copii. Da, un alt lucru pe care îl vei descoperi odată cu noul rol îmbrățișat, este faptul că părinții merg la petreceri însoțiți de copii. Așadar, dacă vrei să te bucuri de a atmosferă caldă și liniștită, fără urlete și plânsete, trebuie să ai în vedere organizarea unui loc pentru micuții invitați. De asemenea, nu uita și de noua modă în materie de botezuri, petrecerea tematică. Cercetează ofertele de aranjamente și de costumații și alege-o pe care care crezi că este compatibilă cu familia ta.

Pasul 3 - Lumânarea de botez

Lumanare Eduard Royal Un detaliu ce nu poate lipsi de la botezul mezinului este lumânarea de botez. Aceasta simbolizează lumina de care noul creștin trebuie să se bucure în viață. Aparent, este lumina divină ce le urmează pașii, asemeni nașilor de botez, ce trebuie să se ocupe de achiziționarea lumânării. Oferta este mai mult decât variată, așa că oricare ar fi alegerea, cu siguranță va fi una fericită. Pentru a te asigura că nu dai greș, vizitează magazinul online botezz.ro.

Pasul 4 - Ținutele pentru întreaga familie

Fără doar și poate, este pasul preferat al doamnelor, mai ales al celor pasionate de articolele vestimentare. Așadar, dacă alegi o temetică, trebuie să adaptezi ținutele pentru a se încadra perfect în tabloul gândit de tine. În schimb, dacă optezi pentru un botez standard, sesiunea de shopping este ceva mai ușoară. Cu toate acestea, dat fiind faptul că botezul este organizat la scurtă vreme după naștere, sunt mămici ce nu se simt tocmai mândre de corpul lor, ceea ce îngreunează procesul de selecție. În acest caz, alegi hainele care îți pun în evidență zonele care încă îți sunt pe plac. De exemplu, dacă ai rămas cu puțină burtică, dar bustul este în cea mai bună formă, optează pentru o rochie de tip baby doll cu decolteu adânc, dar decent. De asemenea, dacă vrei să-ți etalezi picioarele, dar ți se pare că mâinile nu arată grozav, atunci poți îmbrăca o rochie scurtă, cu mâneci voluminoase și proporțiile se schimbă.

Pasul 5 - Alege trusoul copilului

Aici intervine ajutorul nașilor de botez. Tradiția spune că trusoul bebelușului este sarcina nașilor, așadar trebuie să te consulți cu ei la acest capitol. Trusoul este un element foarte important la botez, reprezentând dealtfel primul cadou al copilului devenit creștin. Acesta conține prosop pentru bebeluș, sticluță pentru mir, săpun, fașă din bumbac, prosop pentru preot. Pe platfoma botezz.ro ai la dispoziție o gamă variată de modele fabuloase. 

Pasul 6 - Alegerea hainelor bebelușului

Este un pas pe cât de plăcut, pe atât de greu de bifat, având în vedere oferta de haine adorabile existente pe piață. Conform tradiției, părinții trebuie să achiziționeze un set de articole vestimentare pe care bebelușul să le îmbrace înainte de botez și un altul pe care îl va purta după ceremonie. Sigur, în unele zone ale țării, nașii sunt cei ce se ocupă de alegerea hainelor de creștin. Așadar, trebuie să vă puneți de acord în legătură cu acest detaliu, să vizitați magazinul online botezz.ro și apoi nu vă mai rămâne altceva de făcut decât să așteptați mare eveniment.

 Set Rochie Athena  Costum Picasso

Pasul 7 - Fotograf, DJ, ursitoare

Am stabilit deja că petrecerile de botez din zilele noastre sunt departe de cele organizate în urmă cu un deceniu. Asta înseamnă că trebuie să iei considerare și serviciile la modă pentru acest tip de petrecere. Vei avea cu siguranță nevoie de un fotograf, care să surprindă cele mai emoționante momente, înainte, în timpul și după petrecere. Trebuie să asiguri și distracția pentru cei mari, alegând un DJ la curent cu trend-urile muzicale și, în cele din urmă, ursitoarele. Programul zânelor va fi un spectacol magnific pentru cei mici, care adoră să privească personaje de poveste în mărime naturală. 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Listă completă cu produsele de care ai nevoie în bagajul de maternitate
  Listă completă cu produsele de care ai nevoie în bagajul de maternitate

  Momentul în care te pregătești să devii mamă este unul încărcat de o mulțime de emoții, după o așteptare de 9 luni. Chiar dacă vei petrece un timp scurt în...

  Vacanța cu copilul: Lista completă de lucruri ce nu trebuie să lipsească din bagaj
  Vacanța cu copilul: Lista completă de lucruri ce nu trebuie să lipsească din bagaj

  Să pregătești un bagaj complet pentru vacanță nu este un demers tocmai la îndemână, mai ales dacă ești mămică. Pentru a-ți fi mai ușor din acest punct de vedere,...

  10 intamplari penibile in timpul sexului. Le-ai „bifat” si tu?
  10 intamplari penibile in timpul sexului. Le-ai „bifat” si tu?

  Toti oamenii au trecut printr-o experienta jenanta in dormitor, indiferent ca este ceva petrecut in timpul partidei de amor, sau poate partenerul a spus ceva atat de prostesc incat a ruinat...

  8 obiceiuri ale părinţilor periculoase pentru copii. Noi am bifat 3 dintre ele! Voi?
  8 obiceiuri ale părinţilor periculoase pentru copii. Noi am bifat 3 dintre ele! Voi?

  O relaţie sănătoasă între părinţi şi copii se numără printre priorităţile fiecărui adult. Părinţii sunt un model pentru copii, aşa că fiecare mişcare pe care o faci este...

  Vrei un botez de poveste? Iată soluția pentru experiențe originale și amintiri fericite
  Vrei un botez de poveste? Iată soluția pentru experiențe originale și amintiri fericite

  Există oare un părinte pentru care botezul nu este important? Cred că știm cu toții răspunsul! Botezul copilului are o valoare spirituală foarte mare, fiind momentul în care...

  Filmare profesionistă la botez? Cine, cum și cât costă!
  Filmare profesionistă la botez? Cine, cum și cât costă!

  Pentru fiecare părinte este importantă creștinarea bebelușului, acesta fiind momentul în care cel mic își face intrarea în lume. Este de la sine înțeles faptul...

  Câte nume primesc copiii născuți în religia ortodoxă la Botez
  Câte nume primesc copiii născuți în religia ortodoxă la Botez

  Fiecare religie se ghidează după niște norme și valori, iar obiceiurile sunt de căpătâi, în special în momentele cruciale ale vieții: nașterea și moartea.

  © 2019 Qbebe