Aveti idee cat de curat, umed sau uscat este aerul din camera copilului? Este un aspect adesea trecut cu vederea, insa nu mai putin important decat tipul de lapte praf sau calitatea saltelei din patutul de bebe.
In primele luni de viata bebelusii stau foarte mult in casa, iar calitatea aerului pe care il respira este foarte importanta. Trebuie sa aveti grija ca nivelul umiditatii din camera copilului sa fie in jur de 60 %Rh. Singurul caz in care umiditatea din camera bebelusului poate sa ajunga la 80% Rh este atunci cand acesta este nascut prematur, insa incaperea trebuie aerisita foarte bine si des, pentru a nu se dezvolta mucegaiul si igrasia.
O umiditate scazuta in camera unui bebelus, ii va provoca uscarea pielii, usucarea mucoaselor, diverse probleme respiratorii, senzatii de iritare si usturimi ale gatului sau cruste in nas.
Daca umiditatea este doar putin mai scazuta, problema se rezolva cu un vas cu apa pozitionat pe calorifer, dar daca este mult sub acest nivel trebuie sa utilizati un umidificator.
In cazul in care umiditatea este mult peste nivelul de 60% Rh, iarasi este o problema, si o puteti rezolva folosind un dezumidificator casnic. Problemele de sanatate care apar din cauza umiditatii in exces sunt: igrasia, mucegaiul si diverse ciuperci, iar acestea cauzeaza probleme foarte grave tuturor persoanelor care locuiesc intr-un astfel de mediu, nu doar celor mici. Copiii pot dezvolta alergii, rinite, faringite, bronsite, astm bronsic, micoze si alte infectii ale tractului respirator. Sistemul lor imunitar are mult de suferit din cauza umiditatii ridicate.
Un nivel al umiditatii ce depaseste 80% Rh poate deteriora peretii casei, mobila, obiectele de valoare, cum ar fi tablourile, iar hainele si covoarele capata un miros urat.
Pentru a va monitoriza in permanenta nivelul umiditatii din casa si din camera bebelusului este nevoie de un higrometru, dispozitiv care nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta.
Daca stiti cu siguranta ca nivelul umiditatii din caminul vostru sau din camera bebelusului este unul ridicat, primul pas este sa achizitionati un dezumidificator casnic. Rolul dezumidificatorului este acela de a aspira din incapere aerul incarcat cu particule de apa, a-l usca si apoi a-l retrimite in camera, mai uscat. Pe piata exista o multitudine de aparate de acest fel, insa recomandat ar fi sa achizitionati un dezumidificator, care sa aiba un higrometru incorporat, dar si functie de purificator. Dezumidificatorul devine si un excelent purificator de aer, atunci cand are inclus si un set de filtre performante - filtru HEPA si eventual filtru de Carbon.
Atunci cand aerul este si uscat si purificat, copilul vostru sigur va respira un aer mult mai sanatos, filtrele retinand pana la 99% dintre particulele poluante din aer. Prin purificare, aerul devine foarte curat, eliminand si cele mai mici particule de praf, polen, alergeni, acarieni, bacterii si virusuri, noxe si alte particule poluante extrem de mici din aer, astfel incat plamanii celui mic vor primi doar aer curat.
Daca v-ati decis ca aveti nevoie de un astfel de aparat, va putem face si o recomandare. Dezumidificatorul casnic AlecoAir D23 Classy este un aparat multifunctional, avand atat functie de dezumidificare, cat si de purificare. Functia de purificare poate fi activata independent, realizandu-se prin intermediul pre-filtrului antibacterian lavabil, filtrului HEPA si Carbon sau activarea functiei de Ionizare. Aparatul are o mare capacitate de dezumidificare, fiind potrivit pentru suprafete de pana la 55 mp. Astfel, acesta poate fi folosit in camera copilului, intr-un living-room mai mare sau intr-un apartament de 2 camere.
Acest dezumidificator casnic propus de alecoair.ro este foarte util pentru orice familie care are copii si datorita functiei de Uscare Rufe. Cu ajutorul lui puteti sa uscati hainutele, in baie sau pe balcon, mult mai repede decat in mod normal, fara mirosuri neplacute, fara risc de igrasie si mucegai, si mult mai economic decat atunci cand utilizati un uscator de rufe electric.
Functia Child Lock permite blocarea display-ului si a butoanelor, iar cei mici nu au acces la setarile aparatului, sa le modifice.
Faptul ca are higrometru incorporat va permite setarea umiditatii dorite, ceea ce este un plus. Display-ul digital este usor de utilizat si foarte intuitiv, iar Timerul va permite sa setati durata de functionare a aparatului, fara a mai avea o grija in plus.
Designul modern in stil scandinav, face ca dezumidificatorul casnic AlecoAir D23 Classy sa se incadreze perfect in orice incapere.
Orice parinte isi doreste ce este mai bun si mai sanatos pentru copilul sau, in special in primii ani de viata. De aceea un dezumidificator cu functie de purificator nu reprezinta un moft, ci modul in care puteti sa creati un mediu mult mai sanatos pentru cel mic si pentru intreaga familie.
