Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Am plecat de la petrecerea celui mai bun prieten al fiului meu după ce mama lui mi-a spus că are vărsat de vânt

Gabriela Paladi - Contributor

Mamele uneori ne surprind de-a dreptul. Și nu este deloc de judecat, pentru că devenim atât de subiective și atât de dornice să ne facem copiii fericiți, încât uneori deciziile raționale și responsabile sunt departe de noi. Acesta este cazul unei mame care a decis că ziua de naștere a fiului ei și fericirea lui sunt mai importante decât sănătatea prietenilor lui. Povestea este mai veche, din prima parte a acestui an, și mi-a amintit-o una dintre prietenele mele care are un copil în grupa mare acum la grădiniță. Iată ce mi-a povestit:

”Sunt mamă de Robert, care este acum la grădință la grupa mare. Cel mai bun prieten al lui, Andrei, și-a serbat ziua de naștere la începutul acestui an, în luna iunie. A invitat toată clasa de la grădiniță și alți prieteni de-ai lui la un loc de joacă foarte drăguț și Robert abia aștepta să se ducă. Iar Andrei nu mai înceta să povestească despre cât de tare se vor distra și era foarte entuziasmat. 

Petrecerea era programată sâmbătă dimineața și vorbisem destul de des cu mama lui Andrei când îi așteptam să iasă de la grădi, pentru că eram curioasă ce costuri implică închirierea unui astfel de loc de joacă. Îmi spusese că plătise avans 1200 de lei pentru 20 de copii și că la final ar mai fi nevoie să dea încă vreo 1000, în funcție de consumație. Totul era inclus în 1800 de lei, animatori, tort, confetti, pizza, sucuri. Mai puțin ce consumau părinții, care aveau la dispoziție niște aperitive sărate și dulci și băuturi fără alcool. Prețul nu este foarte mare, dar nici de neglijat. Dar, na, ce nu facem noi pentru copiii noștri. 

Cu două zile înainte de petrecere, Andrei nu a venit la grădiniță. Educatoarea nu știa nimic iar mama lui nu mi-a răspuns la telefon. A dat un mesaj vineri seara pe grup să ne spună că ne așteaptă mâine la petrecere. A doua zi Robert era extaziat, s-a trezit cu noaptea în cap și abia aștepta să ajungem acolo. Am ajuns într-un final și era nebunie. Copiii erau în culmea fericirii și se bucurau la maximum de toate facilitățile locației. Eu m-am așezat alături de ceilalți părinți și îi urmăream curioasă, atentă să nu se lovească. Evident că în câteva minute Andrei a căzut și Robert peste el într-un tobogan gonflabil.

copii la loc de joaca

Am ajuns repede la ei și am observat că Andrei avea niște bubițe pe față și pe mânuțe. M-am întors la locul meu și am întrebat-o pe mama lui ce a pățit. Mi-a spus relaxată că are vărsat de vânt. Eu am rămas șocată. Au auzit și celelalte mame și au tăcut șocate. Cred ca niciuna dintre noi nu știa ce să spună. Ne-a văzut fețele și a spus că nu a avut încotro, că pierdea avansul și că Andrei și-a dorit foarte tare petrecerea. Că este vaccinat. Și că oricum Andrei a fost contagios cu 2 zile înainte să îi apară erupția miercuri, așa că sigur toți copiii au luat deja de la grădiniță. 

M-am ridicat și i-am spus că trebuia să îmi ofere șansa de a lua această decizie, nu să decidă ea în locul meu. L-am strigat pe Robert și i-am spus că plecăm. Nu am stat să văd ce au făcut celelalte mame. Evident că Robert a făcut și el vărsat de vânt două săptămâni mai târziu. De fapt, toți copiii care au participat la petrecere, 12 la număr, au făcut vărsat de vânt. Cei care nu au venit la petrecere, deși au intrat în contact cu Andrei la grădiniță, nu au făcut. Știu că trebuia să facă la un moment dat, dar ce a făcut mama lui Andrei nu a fost deloc etic și corect. Trebuia să anunțe fiecare mamă în parte și am fi decis noi dacă să îi aducem sau nu. Majoritatea mămicilor au rămas cu copiii la petrecere, pe principiul că oricum trebuie să facă și boala asta. Așa că nu cred că ar fi rămas fără invitați. Eu una aș fi anulat petrecerea, dar eu sunt eu. Uneori mult prea corectă.”

Citește și:

 

Surse foto: istockphotos.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (22)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2022 Qbebe