Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?

Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?

Bianca Geica - Redactor Senior

Majoritatea femeilor își doresc un partener atașat de familie, care să își respecte părinții și să își iubească, în primul rând, mama. Pentru că modul în care un bărbat se comportă cu mama lui îți poate indică și modul în care se va comportă și în viață de cuplu. Dar ce se întâmplă atunci când partenerul este atât de apropiat de mama lui încât acest lucru ajunge să distrugă relația de cuplu? Și nu vorbim de dependență lui de mama, ci de depedența mamei de băiatul ei.

O femeie de peste Ocean povestește cum relația soțului sau cu mama lui le-a afectat destul de puternic mariajul. Aceasta spune că soacra ei se comportă ca și cum ea ar fi casatorită cu soțul ei:

„Soacra mea este extrem de atasata de soțul meu și este foarte protectoare cu el. Până cand mama lui a ajuns să se mute la noi anul trecut, în timpul pandemiei, căsnicia noastră era una calmă și veselă. Acum ea a preluat frâiele in bucătăria noastră și a început să pregătească mesele pentru soțul meu și pentru ea.

Este conștientă de faptul că sunt la dietă, așa că a pregătit mancare pentru ea și pentru soțul meu, fără să mai țină cont și de mine. De fiecare dată când eu și soțul meu ne certam din orice motiv, ea îl forțează să doarmă cu ea în cameră ca urmare a neînțelegerii noastre.

Sunt deja câteva luni bune de când eu și soțul meu am încetat să mai comunicăm unul cu altul, iar el continuă să-mi amintească faptul că ar trebui să mă străduiesc mai mult. Nu mai suport să fiu în preajma acestei femei, care ne distruge căsnicia”.

Ce să faci când soacra ta se comportă ca și cum ar fi căsătorită cu soțul tău

Dacă te regăsești într-o astfel de situație, psihoterapeuții spun că este perfect normal ca acest lucru să cauzeze probleme între tine și soțul tău, deoarece nu petreci suficient timp singură cu el, ceea ce este esențial în orice relație. Dar merită, de asemenea, remarcat faptul că se pare că, în cazul de mai sus, soacra preferă să petreacă timp cu „fiul ei” mai degrabă decât cu „soțul nurorii sale”. Mai mult, este posibil ca soacra să aibă dificultăți de adaptare la noul mediu, motiv pentru care ia măsuri atât de drastice pentru a fi cu cineva sau ceva cu care se simte bine, cum ar fi fiul ei.

Într-un astfel de caz, comunicarea poate fi foarte benefică. Discuțiile sincere și deschise atât cu soacra, cât și cu partenerul de cuplu despre modul în care toate acestea au un impact relației voastre, ar putea soluționa o bună parte din problemă.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta atunci când relația dintre partenerul tău și mama lui vă amenință relația:

  • Înțelege situația

Pentru unii părinți, copiii lor vor rămâne întotdeauna mici, indiferent de vârsta pe care o au. Este plăcut să vezi cum mama lui încă îi pregătește felul lui preferat de mâncare de fiecare dată când are ocazia cum tatăl lui insistă să meargă cu el în camping sau la pescuit de sărbători, așa cum o făceau înainte, dar va fi iritant dacă ei îl cocoloșesc mereu.

Păstrează-ți calmul și acceptă faptul că părinții iubitori își vor copleși întotdeauna copiii cu iubire în felul lor unic, ceea ce este minunat atâta timp cât avanlanșa de iubire și atenție nu dăunează relației sau căsniciei voastre. În plus, privește și partea bună. Dacă partenerul tău a crescut cu o mamă afectuoasă, care i-a arătat iubire, blândețe, afecțiune și respect, va învăța să facă același lucru față de tine, partenera lui de viață. Nu va fi un efort pentru el să se manifeste iubitor, atent, afectuos în relație.

  • Păstrează legătura cu mama soacră în mod regulat

Dacă nu locuiți sub același acoperiș cu părinții lui, păstrează legătură cu mama lui în mod regulat. Astfel, ea va înțelege că băiatul ei este pe mâini bune și se va bucură să o cunoască mai bine pe cea alături de care odorul ei își va petrece tot restul vieții. Mergeţi împreună la cumpărături, vorbiți la telefon când se poate și vizitați-va când aveți ocazia.

  • Evită să te cerți cu soacra ta

Dacă relația cu soacra ta nu este una tocmai roz, evită certurile. Nu ajută cu nimic și pot chiar exacerba problemele existente.

  • Stabilește anumite limite

Mama partenerului tău nu este adversara ta, dar nici nu are dreptul să decidă asupra relației voastre de cuplu. Ţine problemele de cuplu departe de ea și și stabilește anumite reguli care să o ajute să înțeleagă exact care este locul ei în viață voastră.

  • Asigur-o că nu vrei să îi iei locul

Este esențial să o convingi pe soacra ta că nu îi vei lua locul în viața fiului ei. Încurajează-ți partenerul să petreacă timp cu mama lui, să o cheme la o cină în familie, la voi acasă sau să ieșiți împreună în oraș sau chiar în vacanțe.

  • Nu îl implica pe soțul tău în disputele cu mama soacră

Nu îl implica pe soțul tău în disputele cu mama soacră, fiindcă nu vei reuși decât să inrautatesti lucrurile. Chiar și dacă soacră încearcă să își implice fiul în disputele voastre, păstrează-ți calmul și spune-i acestuia că nu este cazul să se amestece. Tu și soacra ta sunteți suficient de mature pentru a vă descurca singure în această situație.

Aceasta este o luptă pe care este mai bine să o duci singură, indiferent dacă ai de-a face cu o soacră pasiv-agresivă sau cu una care este de-a dreptul nepoliticoasă. Bineînțeles, poți cere sfatul și sprijinul altor persoane dragi - prieteni și rude -, dar nu îl implica pe soțul tău.

  • Analizează-ți propriul comportament

Trebuie să faci un pas înapoi și să te gândești la modul în care interacționezi soacra ta. Este simplu să spui: „Nu vreau să am o relație cu soacra mea”. Este nevoie de multă muncă și efort pentru a stabili o legătură cu ea și cu restul familiei soțului tău. Așadar, analizează-te și vezi ce poți face pentru a-ți îmbunătăți relația cu soacra ta.

  • Dacă toate celelalte eșuează, păstrați distanța

Puțină distanță poate fi uneori cel mai bun leac pentru o soacră manipulatoare emoțional. Ia-i puterea de a-ți controla căsnicia. Jocurile minții și comportamentul înșelător pătează viața oricui. Ca urmare, trebuie să iei măsurile necesare pentru a-ți menține sănătatea emoțională și mentală.

Discută cu soțul tău despre comportamentul mamei sale și nu ezita să îl pui să vorbească și să stabilească limite adecvate între familiile voastre.

Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul momtivational.com.

Citește și:

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită
Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (9)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2024 Qbebe