Cum să spălați jucăriile de pluș ale copiilor

Andreea Constantin

Aveți nevoie de câteva sfaturi despre cum să spălați jucării de pluș? Aceste comori îndrăgite pot fi un obiect mai dificil de spălat. Pot intra sau nu în mașina de spălat? Puteți folosi un detergent obișnuit sau trebuie să folosiți un produs specializat? Se va supăra micuțul dacă îi veți lua animalul de pluș suficient de mult timp pentru a-l spăla?

Să curățați rapid prietenul prețios al copilului dvs. este imperativ atunci când acesta cade în noroi. Prin urmare, este important să știți care este modul corect de a spăla un animal de pluș folosind atât mașina de spălat, cât și spălarea manuală. 

Nu spălați aceste tipuri de animale de pluș în jurul orei de somn la prânz sau seara, înainte de culcare. Aveți încredere în noi, nicio serie de jocuri pentru copii nu le va putea înlocui.

ursulet de jucarie

Cum se spală jucăriile de pluș

Există multe motive pentru care trebuie să spălați jucării de pluș: probleme la stomac virale, pot fi prăfuite de la statul pe un raft, un pic prea multă dragoste din partea proprietarului, păduchi sau alți paraziți, sau spălări frecvente pentru copiii cu alergii și astm.

Animalele de pluș sunt ca hainele - cu cât le spălați mai puțin, cu atât mai mult timp vor părea noi. După ce un animal a fost spălat, probabil că acel aspect proaspăt și nou nu va mai fi acolo. Dar cel puțin vor arăta curate!

Nu puteți spăla jucării de pluș în mașina de spălat dacă acestea:

- Au o cutie muzicală cusută în interior

- Sunt extrem de vechi și fragile

- Au elemente lipite - paiete, etc.  Ochii lipiți vor supraviețui probabil unei spălări.

- Au elemente delicate de „îmbrăcăminte" pe care nu pot fi îndepărtate (gândiți-vă la rochițe strălucitoare, de tip plasă sau coroane mici și delicate sau altele asemenea)

- Sunt umplute cu bile mici de spumă în interior și nu cu vată.

Cum se spală jucăriile de pluș în mașina de spălat

Înainte de a spăla un animal de pluș, examinați-l cu atenție. Există părți care trebuie să fie îndepărtate mai întâi? Vreo sfoară care trebuie fixată?

Animalele de pluș sunt similare cu pernele în sensul că se spală mult mai bine dacă sunt spălate într-o mașină care nu are agitator. Dacă aveți o mașină cu încărcare superioară, ați putea întotdeauna să luați o încărcătură mare și să le duceți la spălătorie. Spălarea cu un agitator tinde să facă ca unele jucării de pluș să se împacheteze din cauza agitatorului care deplasează umplutura.

După ce ați stabilit că animalul de pluș poate fi spălat, puneți-l într-un sac de rufe cu plasă.  Acesta îi oferă un nivel suplimentar de protecție împotriva agățării sau a faptului că a fost prea mult lovit în mașină.

Spălați întotdeauna jucării de pluș pe ciclul delicat. Pur și simplu nu pot tolera o spălare mai agresivă pe care ar face-o un ciclu „normal". Puteți folosi o spălare la cald sau la rece, dar evitați-o pe cea la cald. Dacă elementele sunt lipite, apa fierbinte ar putea dizolva o parte din lipici.

După spălare, scoateți-le din sac și puneți-le la uscat folosind un umeraș cu clește pentru copii sau pe cârlige în formă de S. Căldura uscătorului - chiar și la nivel scăzut - ar putea topi piesele lipite sau din plastic.

Cum se spală jucăriile de pluș de mână

Spălarea manuală a jucăriilor de pluș necesită ceva mai mult timp, dar vă asigură că acestea nu se vor deteriora. Și, în funcție de cât de importantă este acea jucărie pentru dvs. sau pentru copilul dvs., poate merita cu totul efortul suplimentar. Pentru a vă spăla manual jucăriile de pluș, trebuie doar să urmați acești pași.

- În funcție de mărimea jucăriei de pluș, umpleți chiuveta sau cada cu apă caldă.
- Adăugați o linguriță sau două de detergent blând, în funcție de mărime.
- Învârtiți apa de jur împrejur.
- Verificați și tratați în prealabil petele.
- Scufundați plușul în baie.
- Lăsați-l să se înmoaie timp de aproximativ 30-60 de minute.
- Agitați animalul de pluș în apă.
- Clătiți până când săpunul dispare complet.
- Uscați la aer. 

Cum se curăță animalele de pluș prăfuite

Dacă animalele dvs. de pluș sunt doar puțin prăfuite, nu au nevoie de o baie completă. În schimb, le puteți scoate afară și le puteți scutura de praf. Odată ce nu mai sunt prăfuite, folosiți o cârpă umedă pentru a le șterge ușor, îndepărtând orice particule încăpățânate. Amestecați o linguriță sau două de oțet alb în apa în care înmuiați cârpa pentru a rezolva orice pete încăpățânate de pe animalul de pluș prăfuit.

Cât de des trebuie spălate jucăriile de pluș

Atâta timp cât animalul de pluș este curat și copilul dvs. nu este bolnav, spălarea unui animal de pluș o dată pe lună este o regulă bună de bază. Dacă este purtat în mod excesiv sau este pătat, atunci ar fi bine să îl spălați un pic mai des, cum ar fi o dată pe săptămână. Cu toate acestea, dacă aveți de gând să spălați un animal de pluș destul de des, folosirea metodei de spălare manuală este mai delicată și poate oferi mai puțină uzură asupra animalului de pluș.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dr. Craiu: ”De dragul copiilor voștri, purtați mască! Spălați-vă pe maini! Mai mult de 8 din 10 copii au luat Covid de la familia lor!”
  Dr. Craiu: ”De dragul copiilor voștri, purtați mască! Spălați-vă pe maini! Mai mult de 8 din 10 copii au luat Covid de la familia lor!”

  ”Din păcate nu este o piesă de teatru, deși imaginea de mai jos este un afiș de spectacol...”, scrie Dr. Mihai Craiu pe Facebook, rugând părinții să fie responsabili...

  O lecție prețioasă de la cei mai calmi părinți de pe Planetă: cum gestionează inuiții crizele de furie ale copiilor
  O lecție prețioasă de la cei mai calmi părinți de pe Planetă: cum gestionează inuiții crizele de furie ale copiilor

  Crizele de furie sunt coșmarul majorității părinților, mai ales că de cele mai multe ori acestea au loc fix când ți-e lumea mai dragă: în supermarket, pe stradă,...

  Medicii avertizează: În aceste vremuri de pandemie, tăiați-vă unghiile! Degeaba vă spălați pe mâini, dacă aveți unghiile lungi!
  Medicii avertizează: În aceste vremuri de pandemie, tăiați-vă unghiile! Degeaba vă spălați pe mâini, dacă aveți unghiile lungi!

  În contextul pandemiei de coronavirus, când igiena și izolarea sunt singurele modalități prin care ne putem feri de acest virus agresiv și invizibil, medici de pretutindeni...

  Fetița dependentă de jucăria de care uitase și alte dependențe ale copiilor
  Fetița dependentă de jucăria de care uitase și alte dependențe ale copiilor

  Fetița mea de 11 ani nu prea se mai joacă cu jucării de pluș, dar recent a făcut obsesie pentru broscuța sa interactivă de pluș pe care o are de la naștere. Toată ziua se plimba cu...

  15 minciuni ale copiilor pe care părinții le cred mereu
  15 minciuni ale copiilor pe care părinții le cred mereu

  Pe măsură ce un copil crește și devine tot mai independent, dorește să testeze și reacțiile adulților din preajma sa. De aceea, nu ar trebui să te mire dacă micuțul tău va...

  Copilărie pierdută! Povestea celor două fetițe din Roman care își vând jucăriile ca să plătească facturile
  Copilărie pierdută! Povestea celor două fetițe din Roman care își vând jucăriile ca să plătească facturile

  Copilăria ar trebui să fie cea mai frumoasă etapă din viață unui om, o perioada lipsită de griji, dar plină de jocuri și zâmbete. Din păcate, însă, nu toți copiii au...

  19 momente de poveste: Surorile Kardashian şi-au asortat ţinutele cu cele ale copiilor şi a ieşit un cadru de vis
  19 momente de poveste: Surorile Kardashian şi-au asortat ţinutele cu cele ale copiilor şi a ieşit un cadru de vis

  Surorile Kardashian uimesc adesea prin ţinutele alese şi se pare că nici micuţii lor nu fac excepţie. În cadrul articolului de mai jos vei descoperi momente în care acestea...

  Prietenie versus conectare – una din nevoile de bază ale copiilor
  Prietenie versus conectare – una din nevoile de bază ale copiilor

  Cum au fost afectați copiii noștri de pandemie și cum le-a fost afectată viața socială, dar mai ales cum îi putem ajuta noi să treacă mai ușor de aceasta perioadă, vorbim cu...

  © 2022 Qbebe