Specialiștii confirmă: fiecare boală este cauzată de un dezechilibru la nivelul florei intestinale

Specialiștii confirmă: fiecare boală este cauzată de un dezechilibru la nivelul florei intestinale

Andreea Baluteanu

Hipocrate, considerat părintele medicinei, spunea cu mii de ani în urmă „toate bolile încep în intestine” și abia acum oamenii de știință au realizat câtă dreptate avea. Ultimele cercetări tind să indice faptul că fiecare afecțiune poate avea la bază un dezechilibru provocat la nivelul florei intestinale.

Îți oferim mai jos explicația acestei afirmații pe care mulți o consideră controversată și îți spunem cum poți valorifica ultimele ipoteze ale savanților pentru sănătatea copilului tău!

„Toate bolile încep în intestine”!

Despre Hipocrate se spune că a trăit peste 100 de ani, un motiv suficient pentru a lua drept literă de lege toate concepțiile grecului faimos pentru iscusința cu care trata boli și pentru descoperirile sale avansate pentru perioada în care a trăit (aproximativ 460 î.e.n – 370 î.e.n). Astfel, se pare că întemeietorul primei școli de medicină considera că „toate bolile încep în intestine” și cercetătorii de azi tind să îi dea dreptate: nu pentru toate, dar pentru majoritatea, mai ales pentru cele cronice, autoimune, metabolice și cognitive.

Care este explicația? Intestinele conțin în flora lor trilioane de bacterii, fungi și alte microorganisme, dar adăpostesc și circa două treimi din sistemul tău imunitar. Este astfel evident că această zonă este absolut esențială pentru menținerea sănătății întregului organism, iar atunci când aceasta este afectată, efectele vor fi devastatoare.

Periculoasă este, în concepția experților, și degradarea mucoasei intestinale. Odată ce aceasta este subţiată, unele substanțe toxice conținute de bacteriile din flora intestinală, numite endotoxine, ajung în sânge. Prin urmare, sistemul imunitar va reacționa imediat, recunoscând și atacând aceste molecule pe care le consideră străine și dând astfel naștere inflamației cronice. Conform unor cercetători, inflamația cronică declanșează rezistența la insulină și la leptină: de aici și până la afecțiuni precum diabetul, obezitatea sau boala ficatului gras nu mai este decât un pas.

Am putea ajunge acum la concluzia că orice răspuns al sistemului imunitar este nociv, dar nu este deloc cazul. În majoritatea situațiilor, reacția de apărare evită pătrunderea virusurilor sau a bacteriilor în organism. Dar atunci când inflamația este cronică, poate fi asociată cu unele dintre cele mai serioase afecțiuni precum diverse tipuri de cancer, ADHD, autism, Sindromul Tourette, scleroză multiplă, astm, alergii, schizofrenie, Parkinson, obezitate, boli de inimă, diabet de tipul 2, Alzheimer sau depresie.

Un alt argument care poate dovedi că afirmația lui Hipocrate este întemeiată și că există o legătură indisolubilă între sistemul digestiv și creier este legat de prezența simptomelor neurologice care indică boli digestive. Astfel, periclitarea sănătății intestinului poate fi marcată prin semne precum constipația, balonarea, diareea, gaze, durere abdominală, dar și prin simptome la care nu te-ai fi așteptat: stare de confuzie, dificultăți de concentrare, probleme cu memoria, depresie și anxietate.

Alte arii care sunt afectate de problemele intestinale sunt pielea, sistemul imunitar (inclusiv și mai ales bolile autoimune), metabolismul sau circulația sângelui.

Omni Biotic Panda, soluția împotriva dezechilibrelor intestinale

Vestea că toate bolile sunt cauzate de dezechilibre la nivelul florei intestinale poate fi descurajantă, dar și plină de speranță. Pe de o parte, ea poate sublinia faptul că suntem cel mai adesea vinovați de deteriorarea stării noastre de sănătate, dar și că putem controla, pe cât posibil, acest fenomen.

Dacă ne permitem să fim adesea iresponsabili cu propria noastră stare de bine, cu totul altfel stau lucrurile când vine vorba despre cei mici. Suplimentul alimentar Omni Biotic Panda poate fi soluția pentru o floră intestinală echilibrată, care să susțină sănătatea înfloritoare a puiului tău.

Produsul are la bază o combinație de probiotice pentru terapia dezechilibrelor imunologice. Suplimentul acționează atât la nivelul intestinului gros, cât și la nivelul intestinului subțire și reduce răspunsul la alergeni, crescând și producția de IL-10, o citokină cu efect imunomodulator. Ceea ce este remarcabil în cazul acestui supliment este că se adresează problemelor intestinale încă din prima zi de viață a puiului tău.

Suplimentul conține trei specii bacteriene foarte importante, respectiv Lactococcus lactis W58, Bifidobacterium lactis W52, Bifidobacterium bifidum W23, un aspect extrem de important deoarece s-a dovedit științific că o combinație de tulpini specifice sunt mai eficiente pentru afecțiunile particulare. Nu trebuie să îți faci griji, deoarece bacteriile supraviețuiesc în urma trecerii prin tractul gastrointestinal!

Omni Biotic Panda se administrează cel târziu din a 32-a săptămână de sarcină, iar pentru nou-născuți din prima zi de viață. Firește, produsul este util în orice moment al sarcinii pentru alinarea eventualelor tulburări de tranzit ale viitoarei mămici. Omni Biotic Panda poate continua să fie administrat și în timpul alăptării. Suplimentul este recomandat și pentru intoleranța alimentară, atât la copii, cât și la adulți, dar și după radioterapie și chimioterapie.

Pentru adulți, un plic de Omni Biotic Panda se amestecă în cantitatea recomandată de lichid și, după 10 minute necesare activării, se bea. Doza este de un plic pe zi.

La bebeluși se amestecă un plic de Omni Biotic Panda în laptele matern sau în apă fiartă și se picură direct în gura sugarului cu ajutorul unei pipete. Dacă nu îți alăptezi bebele, amestecă un plic de Omni Biotic Panda o dată pe zi, în sticlă. Specialiștii indică să dizolvi conținutul plicului în lichide care nu depășesc temperatura de 40 de grade celsius.

Specialiștii recomandă cure de minim 3-6 luni pentru ca beneficiile să fie de durată, însă modalitatea de administrare depinde extrem de mult și de gravitatea afecțiunii de care suferi, dar și de vârstă și de stilul de viață. În general, Omni Biotic Panda ar trebui utilizat anual, cu precădere în perioadele solicitante, așa cum sunt primăvara și toamna.

Hipocrate a avut dreptate, au decis oamenii de știință: fiecare boală pornește de la un dezechilibru al florei intestinale. Ai grijă de sănătatea digestivă a copilului tău și creează astfel fundamentul unei viitoare sănătăți ireproșabile cu Omni Biotic Panda! Comandă suplimentul online!

 

Surse foto: iStock

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Specialiștii confirmă: tot mai multe femei aleg să devină mame după 45 de ani
    Specialiștii confirmă: tot mai multe femei aleg să devină mame după 45 de ani

    Din ce în ce mai multe femei preferă să se bucure de anii tinereții, să își termine studiile și să aibă o carieră solidă înainte de a deveni mame. Progresele...

    Importanța microbiotei intestinale în creșterea și dezvoltarea copilului
    Importanța microbiotei intestinale în creșterea și dezvoltarea copilului

    Când vine vorba de sănătatea prichindeilor noștri, noi, mămicile, suntem ca niște leoaice. Îi ocrotim și încercăm să îi protejăm, așa cum știm noi mai...

    Specialiștii avertizează! De ce nu este bine să bei apa care a stat la soare într-o sticlă de plastic
    Specialiștii avertizează! De ce nu este bine să bei apa care a stat la soare într-o sticlă de plastic

    Mai ales în zilele toride, organismul nostru are nevoie de apă, fiindcă se deshidratează mult mai rapid decât de obicei. Pe lângă faptul că ne potolește setea, apa...

    „Adicția nu este doar o decădere morală. Este o boală”. Cum a reușit o mamă să se vindece de dragul familiei
    „Adicția nu este doar o decădere morală. Este o boală”. Cum a reușit o mamă să se vindece de dragul familiei

    Indiferent de natura lor, dependențele reprezintă o adevărată provocare și, pentru a fi contracarate, este nevoie și de ajutor specializat. O femeie din SUA și-a dat seama că venise...

    Este indicată inducerea nașterii la 39 de săptămâni? Ce spun specialiștii
    Este indicată inducerea nașterii la 39 de săptămâni? Ce spun specialiștii

    Inducerea nașterii se referă la stimularea contracțiilor uterine înainte ca travaliul să înceapă, astfel încât să aibă loc o naștere pe cale vaginală....

    Antibioterapia la copii. Impactul antibioticelor asupra microbiotei intestinale și cum putem sa îi protejăm pe copii
    Antibioterapia la copii. Impactul antibioticelor asupra microbiotei intestinale și cum putem sa îi protejăm pe copii

    E natural ca, atunci când copilul suferă, fie că îl doare gâtul sau îl tulbură urechea, să intrăm într-o stare de nervozitate atroce, virând ușor...

    Cum i-am spus fiului meu de 11 ani că boala lui este incurabilă
    Cum i-am spus fiului meu de 11 ani că boala lui este incurabilă

    Una dintre cele mai dure experiențe prin care poate trece un părinte este să descopere că micuțul său are o boală incurabilă. Lucrurile se complică mai mult în momentul...

    Rolul bacteriilor lactice în boala diareică acută a copilului
    Rolul bacteriilor lactice în boala diareică acută a copilului

    Conform FAO/WHO(2002), “probioticele sunt considerate microorganisme vii care atunci când sunt administrate în doza corespunzătoare pot conferi un beneficiu pentru...

    © 2024 Qbebe