12 jucării de care cel mic se va bucura la orice vârstă

12 jucării de care cel mic se va bucura la orice vârstă

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Printre cele mai mari bucurii pe care le poți avea odată ce devii mamă este să vezi cum copilul tău progresează incredibil de la o zi la alta, acest proces fiind posibil și datorită activităților ludice. De aceea, străduiește-te să-l apropii de jucării menite să-i ofere nu numai confort și alinare, ci și să-i stimuleze dobândirea de abilități care-i vor fi utile pe parcursul întregii vieți. În cadrul articolului de mai jos vei găsi câteva idei de astfel de jucării, potrivite atât pentru fetițe, cât și pentru băieței, care cu siguranță vor intra în topul celor mai iubite.

Jucăriile de pluș și figurinele- de ce sunt binevenite pentru copii

Cu oricare dintre ele cei mici vor lega adevărate prietenii, dar și atașamente puternice, putându-le valorifica în cele mai variate jocuri. Iată de ce acestea îi sunt utile unui copil:

 • Îl impulsionează să-și exprime emoțiile- Nu-i așa că de mai multe ori ți-ai surprins copilul îmbrățișând, mângâind sau, dimpotrivă, mustrându-și jucăriile? Cu cât va învăța de la o vârstă mai fragedă să facă aceste demersuri, cu atât își va înțelege mai bine stările și emoțiile, reușind să le gestioneze cât mai eficient

 • Îl determină să fie empatic- Odată ce copilul va experimenta, prin jocurile sale, trăirile menționate anterior, dar și multe altele, va ajunge, treptat, să le identifice și să le înțeleagă și pe cele din lumea reală
 • Îl învață lucruri noi- Fie că veți avea la îndemână jucării de pluș, fie că veți avea câteva figurine, va fi o adevărată plăcere să-i prezinți copilului informații noi prin joacă. De exemplu, îl poți învăța despre animale, despre culori, despre forme, despre diverse obiecte, implicându-l inclusiv în jocuri de rol. Pe măsură ce copilul va crește, va ști el însuși cum să-și organizeze singur astfel de activități, învățând din ele lucruri la care nici nu te-ai fi gândit
 • Îl ajută să-și dezvolte imaginația- Indiferent de tipul de jocuri în care își va antrena prietenii, copilul va fi nevoit să inventeze situații noi, să aibă conversații diferite, să alcătuiască scenarii, reușind să devină tot mai creativ
 • Îl stimulează să-și îmbogățească vocabularul și să dobândească aptitudini de comunicare verbală- Cu precădere jocurile de rol sunt utile din acest punct de vedere. Cu cât va avea mai multe jucării în preajmă, cu atât copilul va fi mai tentat să le găsească utilitatea în jocurile sale, fiind necesar să poarte adesea dialoguri mai scurte sau mai lungi
 • Îl motivează să găsească soluții pentru a rezolva probleme- Această aptitudine devine tot mai importantă pe măsură ce copilul crește, în condițiile în care îl ajută să devină mai independent și mai capabil să facă față provocărilor din viața de zi cu zi
 • Îi antrenează coordonarea mână-ochi, dar și motricitatea fină- Fie că se joacă doar cu jucării de pluș, fie că se folosește și de figurine, toate acestea sunt numai bune pentru că îl vor obliga pe copil să învețe să execute mișcări coordonate, să devină îndemânatic. Ambele abilități îi vor ușura munca atât la școală, cât și mai târziu, în viața de adolescent și de adult
 • Îl determină să fie mai deschis interacțiunilor sociale- Jucăriile de pluș, dar și figurinele, pot face oricând parte din recuzita unor jocuri de grup. Astfel, datorită lor, copilul va fi mai dornic să împartă, să învețe să lucreze în echipă, să aibă răbdare cu ceilalți și să învețe de la ei lucruri folositoare
 • Îl ajută să se calmeze- Uneori, în situații dificile, tensionate, o partidă de joacă alături de jucăria de pluș sau de figurina preferată îi dă copilului imboldul necesar pentru a se calma și a-și redobândi starea de bine

Variante adorabile pentru fanii plușurilor

Dacă ai un copil care nu acceptă să doarmă sau să meargă undeva fără jucăria preferată sau dacă acesta vrea pur și simplu să stea de vorbă cu un prieten adevărat, atunci jucăriile de pluș de la jucariaperfecta.ro sunt binevenite. Simple figurine de pluș sau jucării interactive, acestea vă vor cuceri pe dată!

Animale de pluș Anizoomals Keel Toys 18 cm
Vrei să-l înveți pe copilul tău lucruri noi despre animalele de la Zoo? În acest caz, pune-i la dispoziție o colecție de animale de pluș. Acestea sunt confecționate din pluș de calitate, fiind foarte plăcute la atingere și determinându-l pe copil să nu mai vrea să se despartă de ele.
Există mai multe variante, tot ce trebuie să faci fiind să iei în seamă preferințele copilului și să-i aduci mai aproape prietenii pe care și-i dorește cu adevărat.

Urs de pluș uriaș 100 cm
Acest urs se poate transforma cât ai clipi din ochi în jucăria de confort a copilului tău. Nu numai că este foarte drăgălaș, dar materialul din care este confecționat este deosebit de plăcut. De asemenea, cu ajutorul său, copilul poate organiza adevărate jocuri de rol, în care să implice și alte jucării, distrându-se de minune.

Ursuleț aniversar de pluș Pipp 14 cm
Cine nu ar vrea să-l aibă drept cadou aniversar? Piticul tău va fi extrem de bucuros când va ști că are un nou tovarăș de joacă sau de somn, încercând să fie mereu prin preajma lui.
Jucăria se remarcă prin finisajele de calitate și prin materialul atât de catifelat, încât până și ție îți va veni să o strângi la piept!

Figurină de pluș Purcelușa Peppa 18 cm
Fetiței tale nu îi stă gândul decât la desenele cu adorabila Peppa Pig? Atunci ai la îndemână soluția perfectă: o minunată colecție de figurine de pluș care le întruchipează pe unele dintre cele mai cunoscute personaje.
De exemplu, o puteți alege pe Purcelușa Peppa, care înfățisează acest personaj îndrăgit. După aceea nu vă rămâne decât să o antrenați în jocurile preferate!

Cățel de pluș interactiv Wish Me roz 23 cm
Pentru un mic vorbăreț, care ar vrea să stea permanent de vorbă cu cineva, acest cățeluș va fi prietenul perfect.
Confecționat din pluș fin, cu finisaje de calitate, noul prieten al copilului tău funcționează în felul următor: dacă i se dă un pupic pe botic, fundița se va aprinde, iar dacă îți vei pune o dorință și vei sufla, se va stinge. Pentru o experiență de interacțiune completă, este necesar să fie atins într-unul dintre cele 4 puncte.

Dragonul de pluș interactiv Torch FurReal Friends
Copilul tău va avea ocazia să se implice în orice jocuri de rol, dezvoltându-și imaginația, dar și empatia, datorită unui dragon de pluș simpatic și dornic de afecțiune.
Ceea ce îl va atrage cel mai mult pe copilul tău la noua sa jucărie este faptul că dragonul poate răspunde atingerii sale cu peste 50 de sunete și combinații de mișcare. De pildă, dacă îi va apăsa medalionul, dacă va fi mângâiat pe nas ori hrănit, va reacționa în cele mai expresive moduri: cu flăcări colorate, chicoteli, strănuturi și chiar cu mișcări ale capului sau ochilor.

Ai un mare amator de figurine? Iată ce i-ai putea oferi

Pentru a-l stimula pe copil să se deprindă cu rezolvarea de probleme, cu lucrul în echipă, dar și să-și îmbogățească vocabularul, coordonarea mână-ochi, să devină mai receptiv la lumea din jur și să fie tot mai îndemânatic, pune-i la dispoziție o gamă variată de figurine. Mai jos vei descoperi câteva sugestii, care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente gusturi.

Figurină articulată cu lumini Marshall Mighty Pups Patrula Cățelușilor
Mare bucurie pentru toții fanii Patrulei Cățelușilor! Pot avea oricând la îndemână 6 cățeluși isteți, ajutându-i să găsească diverse soluții și să se distreze împreună.
Surpriza va fi mai mare când copilul va constata că figurina sa poate să miște capul în orice direcție, iar prin apăsarea butonului din spatele cățelușilor vor fi activate lumini, astfel încât să se redea mai mult atmosfera fascinantă din celebra animație.

Set de joacă Squad Mode Set Fortnite
Surprinde-ți copilul când va vedea, printre jucăriile sale de suflet, că îi are și pe eroii preferați din jocul Fornite: Rex, Cuddle Team Leader, Brite Bomber, Ragnarok. Alături de ei, setul său de joacă include 4 materiale de construcție din lemn, 5 arme și 4 unelte de recoltat.
Ceea ce vă va cuceri și pe voi, cei mari, este că fiecare figurină are 19 puncte de articulație și este lucrată foarte atent, respectându-se cele mai fine detalii. Datorită lor, va fi mult mai ușor să se reconstituie lumea prezentată în joc.

Figurină Buzz Lightyear Toy Story
Alături de simpaticul Buzz, nimic nu vă oprește să colecționați și restul personajelor din „Toy Story”. Avându-le pe toate, veți putea să puneți la cale diferite scenarii de joc, posibile datorită figurinelor care pot fi manipulate cu ușurință în cele mai variate poziții. Acest demers nu poate fi decât în avantajul copilului, care va învăța să fie mai atent și să-și coordoneze mai bine mișcările, inclusiv pe cele de finețe.

Figurină Pickle Blaze și Mașinile Uriașe
Băiețelul tău va fi cel mai fericit să-l aibă alături pe Pickle Blaze și să-l implice pe acesta în fel de fel de activități.
Figurinele redau fidel cele mai apreciate personaje din „Blaze and the Monster Machines”, iar copilul va fi dornic să manipuleze și accesoriile pentru a-și crea singur scenariul dorit, dezvoltându-și astfel imaginația.

Figurină Elly Balerina Pocoyo
Fetițele vor fi în culmea fericirii să o adauge în colecția de balerine și pe drăgălașa Elly din animația „Pocoyo”.
Asemenea altor figurine, jucăria o va ajuta pe micuța ta să-și dezvolte creativitatea, vocabularul, empatia și îndemânarea, simțind permanent nevoia să-și antreneze balerina în tot felul de activități.

Set de figurine The Spongebob Movie
Cui nu-i place de Spongebob? De aceea, nu mai sta pe gânduri și dăruiește-i copilului tău un set care să cuprindă cele 4 personaje vestite din filmul „SpongeBob: Aventuri pe uscat”.
Figurinele sunt create cu grija pentru cele mai mici detali, amintindu-i copilului de supereroii atât de îndrăgiți și ajutându-l să se înveselească mai mult alături de SpongeBob și de prietenii săi. Vei fi uimită să vezi în cât de multe jocuri pot fi implicați aceștia!

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  (Re)găsirea sensului vieții - o problematică care ne poate apărea în minte la orice vârstă
  (Re)găsirea sensului vieții - o problematică care ne poate apărea în minte la orice vârstă

  În urmă cu 5 ani, i-am spus terapeutei că nu știu încotro trebuie să merg, că mereu mă gândesc în ce direcție să o apuc și că adesea, mă simt pierdută....

  6 lucruri pe care trebuie să le faci dacă cel mic va merge la o școală nouă
  6 lucruri pe care trebuie să le faci dacă cel mic va merge la o școală nouă

  Întoarcerea la școală este un moment delicat atât pentru părinte, cât și pentru copil. Prima zi a elevului într-o altă unitate de învățământ poate...

  9 rețete cu făină de migdale pe care cel mic le va adora
  9 rețete cu făină de migdale pe care cel mic le va adora

  Făina de migdale se obține prin măcinarea migdalelor și poate fi folosită atât pentru a înlocui făina de grâu, cât și în completarea acesteia, pentru a...

  Vorbim „pe limba” bebelușului: 8 semne prin care cel mic îți comunică nevoile în primele luni de viață
  Vorbim „pe limba” bebelușului: 8 semne prin care cel mic îți comunică nevoile în primele luni de viață

  Nu e întotdeauna ușor să „descifrezi” limbajul unui bebeluș. Asta pentru că, încă vorbiți limbi diferite. Tocmai de aceea, e bine să-l înveți pe copilul...

  Video viral cu un copil care își descoperă umbra. Internauții spun că tatăl îl chinuie pe cel mic
  Video viral cu un copil care își descoperă umbra. Internauții spun că tatăl îl chinuie pe cel mic

  Un videoclip cu un băiețel care își descoperă propria umbră și încearcă să fugă de ea, a devenit viral pe TikTok. Micuțul, care pare să aibă în jur de doi ani,...

  Am făcut copilul la 41 de ani și sunt considerată „mamă bătrână”. Da, uneori este ciudat să am copil mic la vârsta asta
  Am făcut copilul la 41 de ani și sunt considerată „mamă bătrână”. Da, uneori este ciudat să am copil mic la vârsta asta

  Este mai neobișnuit să naști după 40 de ani, însă asta nu înseamnă că nu poți să o faci, nu-i așa? Parcurge articolul și descoperă mărturia unei mămici care a...

  Cel mic nu vrea să împartă nimic niciodată? Uite de ce și ce trebuie să faci
  Cel mic nu vrea să împartă nimic niciodată? Uite de ce și ce trebuie să faci

  Din primele luni de viață, când copilul abia învață să articuleze cuvintele și să meargă în picioare, acesta își dezvoltă un simț al proprietății foarte...

  Cel mic este introvertit? Iată cum îl poți ajuta
  Cel mic este introvertit? Iată cum îl poți ajuta

  Ce părinte nu-și dorește să crească un copil fericit și bine adaptat societății în care trăiește? Facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe micuții noștri...

  © 2024 Qbebe