7 jucării creative care încântă orice copil curios

7 jucării creative care încântă orice copil curios

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe măsură ce copiii cresc, curiozitatea lor nu va mai fi la fel de centrată asupra propriei persoane sau a celor foarte apropiați, ci se va extinde spre universul de la grădiniță, spre cel de la școală, spre natură, spre obiecte, spre prieteni etc.. Mai mult decât atât, devenind tot mai activi, vor fi dornici să-și explice lucruri la care nici nu te-ai fi gândit. Studiile efectuate de-a lungul timpului au ajuns la concluzia că tocmai această curiozitate este cea care îi va determina pe copii să învețe lucruri noi. De asemenea, oamenii de știință au constatat că, dacă un copil nu va fi supus presiunii externe, ci va fi lăsat să se ghideze doar prin curiozitatea sa naturală, atunci achizițiile pe care le va dobândi vor fi incredibile. Desigur, este esențial ca această curiozitate înnăscută să fie cât mai mult stimulată. Cea mai la îndemână metodă este, din acest punct de vedere, implicarea copiilor în activități ludice variate. Acestea vor fi mai apreciate dacă implică jucării atractive, care le vor stârni interesul și le vor pune imaginația la treabă. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a face cunoștință cu câteva astfel de jucării, ce se disting nu numai prin calitatea deosebită, ci și prin faptul că îi ajută pe cei mici să dobândească abilități ce le vor fi utile pe parcursul întregii vieți.

Beneficiile jucăriilor creative în dezvoltarea copilului

Încă din primii ani de viață, copiii învață cel mai mult prin joc. Antrenându-ți micuțul în jocuri ce se bazează pe implicarea jucăriilor creative, vei face pași importanți pentru a-i stimula atât dezvoltarea cognitivă, cât și pe cea emoțională și pe cea fizică. Iată câteva motive pentru care asemenea jucării sunt benefice:

 • Copilul își va dezvolta limbajul și capacitatea de comunicare- Jucându-se, se va exprima liber și va ajunge să învețe cuvinte noi, extinzându-și vocabularul, obișnuindu-se să le utilizeze în contextul potrivit. Odată ce se va întâmpla așa, copilul va fi mai dornic să comunice, nu numai când se va afla alături de jucăriile sale, ci și în situații din viața de zi cu zi. Nu de puține ori ți se poate întâmpla să-ți auzi copilul cum stă de vorbă cu ele, fapt care îi va antrena și imaginația
 • Va deveni din ce în ce mai creativ- Pentru a se bucura mai mult de jucăriile sale, un copil va ajunge să inventeze „scenarii” diverse. Astfel, imaginația sa va atinge culmi nebănuite, iar capacitatea de a crea va fi tot mai mare

Fetita-care-se-joaca-cu-doua-papusi

 • Își va dezvolta empatia- De exemplu, jucăriile creative sunt ideale pentru jocurile de rol. Prin intermediul lor copilul va ajunge să înțeleagă și ce simt cei din jur, fiind mai receptiv la nevoile acestora. Grație empatiei, copilul va deprinde și compasiunea, generozitatea, învățând să le fie alături celor care, la un moment dat, se află în dificultate
 • Va învăța să găsească soluții în rezolvarea problemelor- Întrucât curiozitatea sa va fi stârnită prin joc, un copil va fi mai pregătit să caute diferite soluții pentru a-și atinge un obiectiv. De pildă, va trebui să vadă cum rezolvă un puzzle dificil, ce material ar trebui să găsească pentru pătuțul unei păpuși., cum să folosească un obiect în mai multe moduri etc.
 • Se va obișnui cu interacțiunea socială- Orice copil va constata, în anumite momente, că va fi mai plăcut să se bucure de jucăriile sale alături de ceilalți. În acest context, îi va fi mai la îndemână să stabilească noi relații sociale

Fetite-care-se-joaca-de-a-tea-party

 • Își va identifica stările, emoțiile, sentimentele și le va gestiona tot mai bine- Jucăriile creative sunt cele care îl vor determina pe copil să se confrunte cu diverse stări/emoții încă de la o vârstă fragedă. Spre exemplu, poate să-i fie mai greu să mențină jucării în echilibru, să sorteze anumite piese etc. ceea ce îl poate duce la furie. Alături de acest sentiment negativ, va fi cuprins și de o bucurie imensă când va vedea că, la final, a găsit soluțiile pentru a rezolva asemenea probleme. Cu timpul, va înțelege următorul mecanism: este necesar să se mențină cât mai calm pentru a privi o problemă și din alt unghi, întrucât așa sunt șanse mai mari să o soluționeze
 • Se va bucura de abilități motrice bune- Jucăriile ce presupun să fie asamblate, să fie poziționate în anumite moduri pentru a se putea juca cu ele etc. sunt numai bune pentru a dezvolta motricitatea fină și mișcările coordonate ale copilului
 • Va deprinde abilități intelectuale ce vor fi esențiale pentru a se descurca în viața de zi cu zi- Când se va juca, copilul poate fi pus în situația de a sorta, de a număra, de a recunoaște anumite forme geometrice, de a măsura etc.. Datorită acestor abilități își va antrena și capacitatea de a rezolva probleme și va deveni mai îndemânatic
 • Va dobândi o mai bună capacitate de concentrare- Odată ce are la dispoziție o jucărie creativă, un copil va începe să fie tot mai interesat de aceasta. Întâmplându-se așa, va fi tot mai curios să descopere lucruri noi legate de ea, ceea ce îl va motiva să rămână atent, concentrat și să fie din ce în ce mai răbdător

Baietel ce se joaca cu o pizza de lemn pe care vrea sa o puna intr-un cuptor de lemn

Ne jucăm, învățăm, de jucăriile Elcokids ne bucurăm!

În cadrul universului Elcokids poți găsi oricând o gamă variată de jucării, pe care copilul tău le va îndrăgi din prima clipă. Printre acestea se numără și jucăriile creative, menite să vă ajute să petreceți cât mai mult timp de calitate împreună, construindu-vă amintiri de neuitat. Descoperiți câteva sugestii în acest sens!

O păpușică încântătoare

Jocurile cu păpuși au numeroase efecte pozitive asupra unei fetițe, cum ar fi: o învață să fie empatică, să aibă compasiune, îi vor dezvolta imaginația, vocabularul, o vor stimula să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor sau să fie responsabilă.

Pentru ca micuța ta să se joace cu mare plăcere cu păpușile, fă-i o surpriză extraordinară dăruindu-i o păpușă Llorens. Păpușile de acest tip au fost create special ca să dureze, fiind disponibile în multiple modele. Ele sunt realizate manual, din material de o înaltă calitate, având un aspect foarte realist.

Colectie de papusi Miss Minis Llorens

Dacă ai acasă o „fashionistă”, o Păpușă Llorens Miss Dana Star îi va fi în mod cert pe plac. Aceasta poartă o frumoasă blăniță albă, o rochiță roz și două accesorii încântătoare: o acadea pufoasă și o mică poșetă. Miss Dana se va transforma într-o prietenă pe cinste a fetiței tale și o va putea însoți peste tot.

Papusa Miss Dana Star

În afară de simpatica Dana Star, porniți în căutarea altor păpuși cu totul speciale pe elcokids.ro.

O căsuță de păpuși din lemn

Căsuțele de păpuși cu accesorii sunt unele dintre cele mai prețioase jucării ale copilăriei, iar fetițele vor fi în culmea fericirii să aibă la dispoziție unele cât mai încăpătoare și mai frumoase. Lemnul este un material cald, natural și rezistent, de aceea micuțele domnișoare se pot bucura pentru vreme îndelungată de una dintre jucăriile preferate.

Căsuța de păpuși Le Toy Van Mayberry Manor îndeplinește toate aceste cerințe și va intra în atenție de prima dată de când va fi văzută. Fiind construită cu 3 etaje, este de fapt un conac pictat (cu vopsea pe bază de apă, sigură pentru copii) în nuanțe pastelate, ce are: o mansardă, o scară pentru aceasta, bovindouri generoase, geamuri (ce se pot deschide), coșuri de fum, un panou reversibil pentru acoperiș (ce poate deveni o grădină cu cărare). În plus, căsuța a fost concepută cu despărțitoare de camere, astfel încât toți musafirii să se simtă în largul lor.

Casuta din lemn pentru papusi Mayberry Manor Le Toy Van

Pentru mai multe modele de căsuțe de păpuși din lemn, toate adorabile și lucrate cu cea mai mare grijă, fiți la curent cu noutățile de pe elcokids.ro.

O bucătărie de lemn cu accesorii

Ce poate fi mai nimerit decât această jucărie creativă pentru un joc de rol pe cinste! Potrivită atât pentru fetițe, cât și pentru băieței, Bucătăria din lemn Janod, design personalizat, cu sunete, este ideală pentru ca micuții să poată „prepara” acolo tot ce le dorește inima. Din dotarea ei nu lipsesc cuptorul (cu butoane rotative, cu efecte sonore), o chiuvetă (realizată din oțel inoxidabil), un cuier (pentru a avea la dispoziție ustensilele de bucătărie) și o poliță (pentru organizarea cât mai bună a spațiului).

Deosebită prin design și atenția acordată detaliilor, bucătăria aceasta poate fi personalizată fără probleme datorită a 2 stickere (cu teme diferite), atât pe partea de sus, cât și pe părțile laterale sau chiar pe ușă.  Parcă ați vrea și voi, mami și tati, să aveți o bucătărie atât de bine pusă la punct, nu-i așa?

Bucatarie de jucarie de lemn, de la Janod, design personalizat cu sunete

Dacă vă veți îndrăgosti de bucătăria din lemn prezentată și veți simți că v-ar trebui o adevărată colecție, nu vă faceți griji. Fiți la curent cu produsele disponibile pe elcokids.ro și alegeți ceea ce vă face cu ochiul!

Un cărucior de lemn, ideal pentru jocurile de rol

Încă din primele clipe în care veți vedea această jucărie, veți spune pe loc: „Yummy!”. Căruciorul din lemn JaBaDaBaDo, cu înghețată, multicolor, încântă nu doar prin culorile pastelate, ci și prin aspectul celor 5 înghețate pe băț și al celor 5 înghețate la pahar (cu globuri detașabile). Mare va fi plăcerea când îl vei vedea pe copilul tău cum se joacă cu drag, cum își imaginează că te îmbie pe tine sau pe alte jucării să cumpărați înghețata preferată.

Copilul va fi în culmea fericirii să-și deplaseze căruciorul cu înghețată peste tot (acesta are roți de lemn) și să poată să-și promoveze „marfa” datorită a două accesorii inspirate: un recipient pentru topping și o lingură pentru servirea înghețatei.

Jucarie Carucior de lemn cu inghetata

Pentru micii și marii iubitori ai jocurilor de rol, Elcokids vine în întâmpinarea dorințelor voastre cu numeroase alte variante de jucării, pe care copiii le vor include în topul preferințelor.

Un joc de memorie

Jocurile de acest fel sunt deosebit de educative, nu numai pentru că vor îmbunătăți memoria copilului, ci îi vor fi utile și în vederea creșterii capacității de concentrare, a acumulării de noi cunoștințe din diverse domenii.

Jocul de memorie Indigo Jamm Arca lui Noe, din lemn, poate fi achiziționat pentru copiii cu vârsta de peste 1 an. Animăluțe drăgălașe stau într-o arcă, fiecare având „căsuța” ei. Spre exemplu, cu ajutorul acestui joc poți să-ți familiarizezi copilul cu conceptul de permanență a obiectelor (potrivit acestuia, un obiect/o ființă nu dispare chiar dacă nu mai este văzut/ văzută la un moment dat) sau, în funcție de vârsta pe care o are, poți să-l înveți denumirile de animale.

Funcționalitatea acestei jucării este conferită și de următoarele aspecte: animalele (vopsite cu vopsea pe bază de apă, inofensivă pentru copii) pot fi utilizate și în cadrul altor jocuri (de aceea sunt numai bune pentru stimularea creativității copilului), iar arca poate fi utilizată și pe post de obiect decorativ, fiind confecționată din lemn de arbore de cauciuc.

Joc de lemn cu animalute ce se ascund intr-o arca

O jucărie de echilibru

Numai bună pentru a-l ajuta pe copilul tău (este potrivit pentru copiii de peste 12 luni) să învețe într-o manieră inedită și agreabilă cum să sorteze și să formeze perechi, Jucăria de echilibru Le Toy Van Arca lui Noe este confecționată tot din lemn (pictat cu vopsea pe bază de apă).
Uimește-l pe micul tău curios cu câteva detalii ce țin de animăluțele aflate pe arcă, lasă-l să-și pună la treabă imaginația incluzându-le în alte jocuri sau pur și simplu străduiți-vă să formați o stivă din ele, astfel încât arca să-și păstreze totuși echilibrul. Va fi foarte interesant să descoperiți dacă toate animalele pot urca pe arcă, fără să cadă.

Jucarie de lemn cu animalute colorate ce pot fi stivuite intr-o arca

Dacă v-au plăcut cele două variante de „Arca lui Noe” căutați și alte jucării fascinante pe elcokids.ro.

Un instrument muzical de lemn

Instrumentele muzicale de jucărie sunt oricând alegerea potrivită pentru copiii ce ar vrea să cânte cât e ziua de lungă.
Chitara din lemn JabaDaBaDo cu 6 corzi întruchipează o chitară adevărată tocmai datorită acestora, ce se pot acorda. Mai mult decât atât, există și alte corzi de rezervă, dar și o pană, pentru ca viitorul artist al familiei să poată „rupe” scena de acasă sau să-și imagineze că este aplaudat de mii de fani.

Chitara de jucarie din lemn

Nu numai iubitorii de chitară își pot regăsi instrumentul muzical preferat într-o jucărie minunată din lemn, ci și cei care sunt pasionați de altele. În cadrul elcokids.ro puteți să găsiți, de exemplu, un pian, o mandolină, un acordeon, o tobă, un xilofon, un flaut sau un set de maracas.

Surse: brighthorizons.com, fatherly.com, playgroundprofessionals.com

Surse foto: elcokids.ro,facebook.com

Articolul urmator
De ce se plictisesc copiii atât de repede de jucării? Părerea specialistului
De ce se plictisesc copiii atât de repede de jucării? Părerea specialistului

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un copil de 4 ani dat dispărut de familie a fost găsit mort în cufărul cu jucării din camera lui
  Un copil de 4 ani dat dispărut de familie a fost găsit mort în cufărul cu jucării din camera lui

  Tragedie fără margini în Statele Unite, unde un băiețel de doar 4 ani, inițial dat dispărut de familie, a fost găsit fără suflare în cufărul cu jucării din camera lui....

  Prăjitura Mimoza: deliciul cu care îți vei încânta copiii
  Prăjitura Mimoza: deliciul cu care îți vei încânta copiii

  Prăjiturile cu foi și cremă fac parte dintre cele mai apreciate deserturi. Sunt preferate și pentru că reprezintă una dintre principalele opțiuni când este vorba despre un...

  Vrei să crești un copil responsabil? Lista de 8 lucruri pe care orice părinte trebuie să o știe
  Vrei să crești un copil responsabil? Lista de 8 lucruri pe care orice părinte trebuie să o știe

  Copiii au nevoie să fie responsabili de la cele mai fragede vârste. În funcție de vârstă, părinții pot da micuților sarcini menite să le aducă o mulțumire de sine...

  „Mi-au spus că risc un avort care mi-ar pune viața în pericol”. Mărturia unei mame care a refuzat cu orice preț să facă întrerupere de sarcină și acum are un copil sănătos
  „Mi-au spus că risc un avort care mi-ar pune viața în pericol”. Mărturia unei mame care a refuzat cu orice preț să facă întrerupere de sarcină și acum are un copil sănătos

  O mamă și-a dorit mai mult decât orice să-și aducă copilul pe lume, chiar dacă medicii i-au spus că șansele să facă asta sunt foarte mici. Și a reușit. Atât ea,...

  „Am născut la 27 de săptămâni și bebelușul meu a stat 73 de zile în spital”. Povestea unui copil care a vrut cu orice preț să trăiască
  „Am născut la 27 de săptămâni și bebelușul meu a stat 73 de zile în spital”. Povestea unui copil care a vrut cu orice preț să trăiască

  Ne pregăteam pentru venirea pe lume a lui Riley în septembrie. Dar universul a avut alte planuri, iar băiatul nostru s-a născut la 27 de săptămâni, în mijlocul verii,...

  Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative, pe 11-12 iunie, la Grădina cu Artiști
  Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative, pe 11-12 iunie, la Grădina cu Artiști

  În weekendul 11-12 iunie, Grădina cu Artiști, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, se întoarce în spațiul său de desfășurare cu tradiție, Parcul...

  Bona mi-a convins copiii ca ea este mama lor. Iar eu sunt doar cea care aduce bani și le ia mancare și jucării
  Bona mi-a convins copiii ca ea este mama lor. Iar eu sunt doar cea care aduce bani și le ia mancare și jucării

  Coșmarul unei mame a început când a primit o nouă bonă pentru copiii ei. Bona i-a convins pe copiii ei că ea este mama lor adevărată, și a făcut-o atât de bine...

  Femeia care se îndrăgostește pe loc de orice persoană pe care o întâlnește. De ce boală extrem de rară suferă de fapt
  Femeia care se îndrăgostește pe loc de orice persoană pe care o întâlnește. De ce boală extrem de rară suferă de fapt

  O tânără în vârstă de 27 de ani își arată iubirea necondiționată oricui îi iese în cale, datorită unui sindrom rar de care suferă.

  © 2024 Qbebe