Contributors
Manute Creative

Anunț major pentru părinții cu copii între 5 și 11 ani. Când va fi disponibil vaccinul anti-Covid

Anunț important pentru părinții care vor să își vaccineze copiii împotriva COVID-19! Directorul Pfizer anunță că vaccinul anti-COVID va fi disponibil până în toamna și la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Când va fi disponibil vaccinul anti-Covid pentru copiii între 5 și 11 ani

Vaccinul anti-COVID, autorizat în prezent la persoanele de peste 12 ani, ar putea fi disponibil începând din toamna acestui an și în rândul copiilor sub 11 ani, anunță directorul companiei Pfizer. Potrivit Fox News, directorul Pfizer a declarat că intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru utilizarea vaccinului său la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani până în septembrie sau octombrie.

fetita care ii face o injectie cu serinta de jucarie ursuletului de plus

Vicepreședintele departamentului de cercetare și dezvoltare clinică a vaccinurilor la Pfizer, Dr. Alejandra Gurtman, a vorbit despre datele și termenele din spatele studiilor clinice pediatrice joi, în timpul unui simpozion virtual al Universității Johns Hopkins și al Universității din Washington. Aceasta a explicat că testele au implicat o „strategie de de-escaladare” a dozei de vaccin pentru a determina doza adecvată pentru fiecare grupă de vârstă. Astfel, Pfizer a selectat doze mai mici de vaccin pentru copiii sub 11 ani față de doza administrată minorilor de peste 12 ani.

Citește și: Cazurile de Covid sunt rare printre copii. De ce trebuie să îi vaccinăm?

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, vaccinul va fi administrat la un nivel de doză de 10 micrograme (ug), în timp ce cei mai mici de 5 până la 6 luni vor primi un nivel de doză de 3 ug.

Gurtman a mai precizat că Pfizer a inițiat deja studii, în fază avansată, pentru toate cele trei grupe de vârstă, în SUA, Polonia, Spania și Finlanda. Urmează să fie vaccinați 4.500 de participanți cu două doze la un interval de 21 de zile.

Citește și: Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid pe copiii sub 12 ani

„Plănuim depunerea autorizației de utilizare de urgență pentru grupul de vârstă mai mare, adică 5-11 ani, în luna septembrie, octombrie a acestui an, iar grupul mai tânăr va urma la scurt timp după aceea”, a declarat expertul Pfizer. 

Elevii ar putea fi vaccinați în școli începând de anul viitor

Revenind la vaccinarea copiilor de peste 12 ani, Sorin Ion, Secretarul de stat din Ministerul Educației, a anunțat că elevii ar putea fi vaccinați în unitățile de învățământ începând de anul viitor. Va fi nevoie de acordul părinților. În acest sens, Ministerul Educației a trimis o solicitare inspectoratelor școlare din țară care presupune înregistrarea cadrelor didactice în platforma de înscriere pentru vaccinare.

„Nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a declarat Sorin Ion, după ce săptămâna trecută a participat, alături de ministrul Sorin Cîmpeanu, la o discuție la Guvern pe tema vaccinării copiilor cu vârste de 12-15 ani, potrivit Digi24.

asistenta medicala care ii face un vaccin unei fetite

În acest context, președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, este de părere că mesajele transmise în cadrul campaniei de informare cu privire la vaccinare nu sunt pe înțelesul copiilor. Din punctul sau de vedere, mesajele campaniei nu sunt adaptate la nivelul de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte.

„Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”, a spus Rareș Voicu, potrivit sursei citate.

Imunizarea copiilor între 12 și 15 ani a început pe 2 iunie în România, iar până acum, la nivel național, au fost vaccinați peste 140.000 de adolescenți cu cel puțin o doză din serul anti-COVID.

Citește și: Nou studiu: adulții vaccinați protejează și copiii nevaccinați

 • Surse: foxnews.com, digi24.ro, evz.ro, hotnews.ro
 • Sursă foto principală: istockphoto.com
Vaccinul COVID-19 va fi testat și pe copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Prima țară care a aprobat vaccinarea anti-Covid la copiii cu vârste între 12 și 15 ani
  Prima țară care a aprobat vaccinarea anti-Covid la copiii cu vârste între 12 și 15 ani

  Ministerul Sănătății din Canada a catalogat vaccinul anti-Covid Pfizer drept ”sigur și eficient” pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

  OMS confirmă: femeile însărcinate pot face vaccinul anti-Covid
  OMS confirmă: femeile însărcinate pot face vaccinul anti-Covid

  În condiţiile în care, până în momentul de faţă, nu au fost realizate studii care să demonstreze că două dintre cele mai cunoscute vaccinuri împotriva...

  8 vaccinuri anti-covid sunt în faza de testare. Când vor fi disponibile pentru public
  8 vaccinuri anti-covid sunt în faza de testare. Când vor fi disponibile pentru public

  Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că în acest moment există 8 vaccinuri anti-covid care sunt în faza de testare pe oameni. Primul care ar putea să fie gata...

  Începe vaccinarea anti-Covid prin medicii de familie. Ce spun autoritățile despre imunizarea copiilor
  Începe vaccinarea anti-Covid prin medicii de familie. Ce spun autoritățile despre imunizarea copiilor

  Miercuri începe vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie cu vaccinul Johnson & Johnson. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul...

  COVID-19 ne-a transformat în generația SANDVIȘ: trebuie să alegem între părinții noștri și copii
  COVID-19 ne-a transformat în generația SANDVIȘ: trebuie să alegem între părinții noștri și copii

  Coronavirusul este un dușman perfid. Ca să-l învingem împreună, trebuie ca toți să stăm departe unii de alții. Forțați să ne adaptăm la izolare, suntem puși în...

  O mamă cu doi copii, prima persoană care testează vaccinul pentru Covid-19
  O mamă cu doi copii, prima persoană care testează vaccinul pentru Covid-19

  O femeie de 43 de ani din Seattle a devenit prima persoană căreia i-a fost administrat vaccinul împotriva coronavirusului, aflat în perioada de testare. La momentul actual,...

  Ministrul Sănătății: „Vaccinarea anti-COVID-19 nu ar trebui să fie obligatorie”
  Ministrul Sănătății: „Vaccinarea anti-COVID-19 nu ar trebui să fie obligatorie”

  Schema vaccinării obligatorii intră în discuție, fiind văzută absolut necesară pentru restabilirea sănătății la nivelul populației. Cu toate acestea, ministrul Sănătății...

  © 2021 Qbebe