Anunț major pentru părinții cu copii între 5 și 11 ani. Când va fi disponibil vaccinul anti-Covid

Bianca Geica - Redactor Senior

Anunț important pentru părinții care vor să își vaccineze copiii împotriva COVID-19! Directorul Pfizer anunță că vaccinul anti-COVID va fi disponibil până în toamna și la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Când va fi disponibil vaccinul anti-Covid pentru copiii între 5 și 11 ani

Vaccinul anti-COVID, autorizat în prezent la persoanele de peste 12 ani, ar putea fi disponibil începând din toamna acestui an și în rândul copiilor sub 11 ani, anunță directorul companiei Pfizer. Potrivit Fox News, directorul Pfizer a declarat că intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru utilizarea vaccinului său la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani până în septembrie sau octombrie.

fetita care ii face o injectie cu serinta de jucarie ursuletului de plus

Vicepreședintele departamentului de cercetare și dezvoltare clinică a vaccinurilor la Pfizer, Dr. Alejandra Gurtman, a vorbit despre datele și termenele din spatele studiilor clinice pediatrice joi, în timpul unui simpozion virtual al Universității Johns Hopkins și al Universității din Washington. Aceasta a explicat că testele au implicat o „strategie de de-escaladare” a dozei de vaccin pentru a determina doza adecvată pentru fiecare grupă de vârstă. Astfel, Pfizer a selectat doze mai mici de vaccin pentru copiii sub 11 ani față de doza administrată minorilor de peste 12 ani.

Citește și: Cazurile de Covid sunt rare printre copii. De ce trebuie să îi vaccinăm?

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, vaccinul va fi administrat la un nivel de doză de 10 micrograme (ug), în timp ce cei mai mici de 5 până la 6 luni vor primi un nivel de doză de 3 ug.

Gurtman a mai precizat că Pfizer a inițiat deja studii, în fază avansată, pentru toate cele trei grupe de vârstă, în SUA, Polonia, Spania și Finlanda. Urmează să fie vaccinați 4.500 de participanți cu două doze la un interval de 21 de zile.

Citește și: Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid pe copiii sub 12 ani

„Plănuim depunerea autorizației de utilizare de urgență pentru grupul de vârstă mai mare, adică 5-11 ani, în luna septembrie, octombrie a acestui an, iar grupul mai tânăr va urma la scurt timp după aceea”, a declarat expertul Pfizer. 

Elevii ar putea fi vaccinați în școli începând de anul viitor

Revenind la vaccinarea copiilor de peste 12 ani, Sorin Ion, Secretarul de stat din Ministerul Educației, a anunțat că elevii ar putea fi vaccinați în unitățile de învățământ începând de anul viitor. Va fi nevoie de acordul părinților. În acest sens, Ministerul Educației a trimis o solicitare inspectoratelor școlare din țară care presupune înregistrarea cadrelor didactice în platforma de înscriere pentru vaccinare.

„Nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a declarat Sorin Ion, după ce săptămâna trecută a participat, alături de ministrul Sorin Cîmpeanu, la o discuție la Guvern pe tema vaccinării copiilor cu vârste de 12-15 ani, potrivit Digi24.

asistenta medicala care ii face un vaccin unei fetite

În acest context, președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, este de părere că mesajele transmise în cadrul campaniei de informare cu privire la vaccinare nu sunt pe înțelesul copiilor. Din punctul sau de vedere, mesajele campaniei nu sunt adaptate la nivelul de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte.

„Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”, a spus Rareș Voicu, potrivit sursei citate.

Imunizarea copiilor între 12 și 15 ani a început pe 2 iunie în România, iar până acum, la nivel național, au fost vaccinați peste 140.000 de adolescenți cu cel puțin o doză din serul anti-COVID.

Citește și: Nou studiu: adulții vaccinați protejează și copiii nevaccinați

 • Surse: foxnews.com, digi24.ro, evz.ro, hotnews.ro
 • Sursă foto principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Vaccinul COVID-19 va fi testat și pe copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani
  Vaccinul COVID-19 va fi testat și pe copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani

  Una dintre cele două mari companii producătoare de vaccinuri pentru combaterea noului coronavirus, Moderna, a anunțat ieri că a început testarea vaccinului său și pe grupa de...

  Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie!
  Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie!

  Începând cu data de 26 ianuarie, copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-Covid. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, în...

  Vaccinul anti-COVID urmează să fie testat și în rândul copiilor
  Vaccinul anti-COVID urmează să fie testat și în rândul copiilor

  Recent, s-a anunțat că vaccinul anti-COVID produs de Universitatea Oxford și de AstraZeneca va fi testat și pentru copii. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla detalii...

  Vaccinul Pfizer, eficient 100% împotriva COVID-19 la copiii între 12 și 15 ani!
  Vaccinul Pfizer, eficient 100% împotriva COVID-19 la copiii între 12 și 15 ani!

  Recent, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de vaccin împotriva noului coronavirus, Pfizer, a anunțat că, în urma unui test clinic, s-a constatat că vaccinul...

  Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid pe copiii sub 12 ani
  Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid pe copiii sub 12 ani

  Pfizer a început testarea vaccinului său anti-COVID pe copiii sub 12 ani, inclusiv pe bebelușii de 6 luni. Primii voluntari au primit deja dozele de vaccin miercuri, potrivit...

  Când vor fi vaccinați anti-Covid copiii sub 12 ani
  Când vor fi vaccinați anti-Covid copiii sub 12 ani

  Anthony Fauci, medic imunolog, specialist în boli infecțioase și conducătorul „Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase” din SUA a declarat recent că...

  Când începe vaccinarea anti-COVID la copiii din România
  Când începe vaccinarea anti-COVID la copiii din România

  Vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani a început mai repede decât ne așteptam, mai exact din 2 august, cu vaccinul Moderna. Însuși Valeriu Gheorghiță,...

  © 2023 Qbebe