Fiul meu s-a întors la școală după ce s-a vindecat de Covid. A fost pedepsit, fiind exclus de la activitățile de Crăciun

Fiul meu s-a întors la școală după ce s-a vindecat de Covid. A fost pedepsit, fiind exclus de la activitățile de Crăciun

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O mamă din Marea Britanie este nemulțumită după ce fiul ei în vârstă de 6 ani, care a lipsit o perioadă de la școală întrucât a fost infectat cu noul coronavirus, a ajuns să fie exclus de la activitățile de Crăciun cu colegii. Descoperă care a fost punctul de vedere al școlii în care învață copilul în legătură cu ceea ce s-a întâmplat!

Unui băiețel nu i s-a permis să vizioneze alături de colegi un film de Crăciun la școală

Gemma Mackenzie (din Cornwall, Marea Britanie), este foarte supărată întrucât fiul ei în vârstă de 6 ani, Odin, nu a fost lăsat să vizioneze un film de Crăciun la școală. Copilul a lipsit o perioadă întrucât s-a infectat cu Covid. Pentru „CornwallLive”, mama a menționat că:

„În urmă cu câteva săptămâni, fiul meu a lipsit de la școală întrucât s-a îmbolnăvit din cauza noului coronavirus. Majoritatea absențelor sale datează din perioada în care a făcut testul PCR și după aceea a fost bolnav. În afară de asta, a mai lipsit una sau două zile din cauza altei probleme de sănătate.

Revenit la școală, Odin a fost solicitat să meargă în altă clasă și să lucreze ceva, în timp ce colegii săi au vizionat un film de Crăciun. Pentru a putea să realizeze acest demers, regula stabilită în școala în care învață băiețelul („Fowey Primary School”) este ca fiecare elev să acumuleze un anumit număr de puncte pentru comportament, pentru atitudine, pentru calitatea muncii și pentru frecvență. 

Băiețelul care a lipsit din cauza Covid s-a întors acasă și i-a povestit mamei sale că nu a avut suficiente puncte și că a fost trimis în altă clasă pentru a lucra în plus. Auzind ce s-a întâmplat, aceasta a fost dezamăgită și furioasă pentru că Odin a fost exclus de la vizionarea filmului. Potrivit „The Sun”, Gemma a făcut următoarele afirmații:

„A venit de la școală și a spus că nu a avut suficiente steluțe pentru a putea să se uite la film și că a fost trimis într-o altă clasă pentru a lucra ceva în scris. Nu înțeleg de ce Odin a fost pedepsit pentru ceva asupra căruia nu a avut control. Este un copil cuminte, nu este neastâmpărat, nu a venit niciodată acasă cu mesaje din care să reiasă că nu s-a comportat bine și iată că fost pedepsit pentru că nu s-a dus la școală dintr-un motiv care nu a ținut de el- pentru că s-a infectat cu noul coronavirus.”

baietel-aflat-in-clasele-primare-care-scrie-ceva

Mama băiețelului i-a trimis un email învățătoarei

Pentru a încerca să înțeleagă ce s-a întâmplat de fapt, mama copilului întors la școală după ce s-a vindecat de Covid și care a fost exclus de la o activitate de Crăciun cu colegii, a hotărât să-i trimită un email învățătoarei. Conform „CornwallLive”, răspunsul primit a fost acesta:

„Bună dimineața, vă mulțumesc pentru mesaj. Din păcate, Odin nu a reușit să acumuleze suficiente puncte din cauza absențelor sale și înțeleg că este dezamăgit din acest motiv. Sistemul nostru de recompense se bazează însă și pe îmbunătățiri și pe aprecierea efortului de a învăța. Acest sistem funcționează în momentul de față în școală și a fost deja revizuit, dar voi transmite mesajul dv. și conducerii școlii.”

femeie-tânără-cu-parul-roscat-care-lucreaza-cu-laptop-ul

I-a fost trimis un email și conducerii școlii în care învață copilul

Revoltată de situația în care s-a aflat fiul ei, mama a trimist un email și către conducerea școlii. Nu a primit însă niciun răspuns, așa cum se menționează și în „The Sun”: 

„Am trimit un email școlii după răspunsul pe care l-am primit pentru a putea să-mi dau seama cum au ajuns să ia în considerare absențele pentru așa ceva, dat fiind faptul că nu a putut să vină la școală din cauza perioadei de izolare și nu am primit niciun mesaj.”

Dezamăgită și furioasă, nu s-a ferit să precizeze, pentru „CornwallLive”, că nu înțelege de ce în școala în care învață Odin s-a adoptat un asemenea sistem de acordare de recompense:

„Odin și alți câțiva copii au fost trimiși în altă clasă pentru a lucra ceva, dar pentru asta nu există un sistem de recompense. Niciunul dintre ei nu a fost neascultător- au fost trimiși acolo pentru că aveau absențe. Credem că s-a infectat cu noul coronavirus de la școală și că ne-am îmbolnăvit și noi întrucât a adus virusul de acolo. 

Ce exemplu le oferă copiilor acest sistem de recompensare bazat pe puncte? Este absolut o nebunie. Sunt într-adevăr furioasă, frustrată și tristă, iar ei au îndrăznit să îmi spună că fiul meu a fost exclus de la recompensă din cauza absențelor, știind însă bine de ce a fost nevoie să lipsească. Am impresia că acest sistem cu puncte nu face diferențe și nu ține cont de copii. Îmi vine greu să înțeleg cum de l-au implementat, din moment ce unei școli ar trebui să-i pese de elevii ei.”

Școala a venit și ea cu un punct de vedere

După mesajele trimise de mama copilului care s-a întors la școală după ce s-a vindecat de Covid și care a fost exclus de la vizionarea unui film de Crăciun, un reprezentant al „Fowey Primary School” a formulat un punct de vedere. Acesta poate fi văzut și pe site-ul „cornwalllive.com”:

„Prioritatea noastră este siguranța tuturor elevilor care învață la „Fowey Primary School” și, prin urmare, nu putem să venim cu comentarii individuale pentru fiecare copil și/sau în anumite cazuri. 

La „Fowey” avem un sistem un sistem de recompense, cu puncte, care se aplică pentru toată școala, iar acesta include comportamentul și atitudinea. Punctele sunt acordate de cadrele didactice, iar după ce un copil acumulează un anumit număr până la un anumit termen, va primi o recompensă. Fiecare copil are aceleași șanse de a obține puncte și recompensele care i se cuvin. Colaborăm cu părinții și cu cadrele didactice și suntem încântați să discutăm orice probleme pe care le au aceștia.

Suntem foarte mândri și fericiți de viziunea pe care am creat-o la „Fowey Primary School”, dar și de valorile noastre, Colaborare, Aspirație, Respect și Empatie, toate regăsindu-se în ceea ce facem.”

Surse: cornwalllive.com, news.co.au, thesun.co.uk

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
A patra zi de școală și copilul meu a luat deja COVID
A patra zi de școală și copilul meu a luat deja COVID

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fiul meu s-a întors de la școală cu ojă pe unghii. Soțul meu și-a ieșit din fire!
  Fiul meu s-a întors de la școală cu ojă pe unghii. Soțul meu și-a ieșit din fire!

  O mamă de peste hotare mărturisește în mediul online că nu știe cum să gestioneze comportamentul soțului său, care a avut o reacție exagerată la ideea că fiul său poartă...

  Am făcut o fotografie de familie și mi-am exclus fiul vitreg. Noua mea soție este furioasă
  Am făcut o fotografie de familie și mi-am exclus fiul vitreg. Noua mea soție este furioasă

  Să menții un echilibru într-o familie ce include copii proveniți din căsătorii diferite nu este întotdeauna la îndemână. Astfel, chiar dacă micuții ajung să...

  Vecina mi-a lăsat copilul ei în grijă și nu s-a mai întors. L-am crescut ca și cum ar fi fost al meu
  Vecina mi-a lăsat copilul ei în grijă și nu s-a mai întors. L-am crescut ca și cum ar fi fost al meu

  O femeie căreia i s-a spus că nu va putea avea niciodată copii a crescut un băiețel ca fiind al ei, după ce vecina ei l-a părăsit și nu s-a mai întors. Rosalinda, care acum...

  „Fostul meu soț a rupt orice contact cu mine și fiul meu, după ce copilul a mărturisit că este gay”
  „Fostul meu soț a rupt orice contact cu mine și fiul meu, după ce copilul a mărturisit că este gay”

  Un bărbat a rupt legătura cu fosta sa parteneră și cu fiul lui de 15 ani, după ce a aflat că acesta este gay.

  Drama unui tată singur: „Fiul meu de 12 vrea să poarte rochii la școală, iar eu nu știu ce să fac”
  Drama unui tată singur: „Fiul meu de 12 vrea să poarte rochii la școală, iar eu nu știu ce să fac”

  Orice părinte își dorește să vadă cum copilul său își construiește amintiri minunate în anii de școală. De altfel, este o bucurie să știi că micuțul tău se...

  Fiul meu doarme în uniforma de la școala și toți îl acuză că este leneș
  Fiul meu doarme în uniforma de la școala și toți îl acuză că este leneș

  O celebră creatoare de conținut pe TikTok împărtășește urmăritorilor ei un truc pe care îl folosește zilnic pentru ca băiatul ei să nu întârzie la școală....

  „E ok să fii gras!” Fiul meu mi-a scris acest mesaj și a fost ca o palmă dureroasă
  „E ok să fii gras!” Fiul meu mi-a scris acest mesaj și a fost ca o palmă dureroasă

  O femeie din Australia vorbește despre felul în care un singur desen al fiului ei a impulsionat-o să își schimbe stilul de viață. Ea a reușit să slăbească jumătate din...

  Fiul meu a primit diagnosticul de care eu nu voiam să aud. Am fost devastată, nu mai puteam fugi nicăieri
  Fiul meu a primit diagnosticul de care eu nu voiam să aud. Am fost devastată, nu mai puteam fugi nicăieri

  Împreună putem REDA ZÂMBETUL COPILĂRIEI! Donează la numărul de sms 8845, 2 euro, cu textul REDAU, pentru a reda copilăria înapoi copiilor cu autism!

  © 2023 Qbebe