Mami, tu cum ai grijă de viitorul meu?

Mami, tu cum ai grijă de viitorul meu?

Gabriela Paladi - Redactor

Creștem o generație de copii care sunt mult mai orientați spre protejarea naturii decât am fost noi vreodată. Șocul cel mare l-am avut când, jucând un joc pe care îl punem aplicare în fiecare seară, am întrebat-o pe fiica mea cum își imaginează ea ca va fi lumea peste 700 de ani. Răspunsul ei m-a zguduit puțin.

În fiecare zi apare o nouă știre, un nou anunț, o nouă avertizare prin care suntem informați că planeta noastră nu mai face față poluării și amprentei pe care umanitatea o lasă zi de zi. Copiii noștri sunt expuși acestor informații și sunt conștienți, pe măsură ce cresc mai mari, de modul în care fiecare decizie a lor afectează natura. Anya, fiica mea de 8 ani, are o sensibilitate sporită în acest sens, pentru ea natura devenind o cauză în sine. Așa că, datorită ei, am început să devenim o familie eco-friendly. Și, este datoria mea și promisiunea făcută Anyei să încerc să vă conving și pe voi să faceți acest pas.

Cum va arăta lumea noastră peste 700 de ani?

Schimbarea majoră a început când Anya a început să citească și a luat la rând toate etichetele produselor de curățenie din casă. Apoi a început să mă întrebe ce este fiecare ingredient și să descopere efectele lor, atât asupra naturii cât și asupra noastră. Apoi am avut această discuție:

- Anya, cum crezi tu că va arăta lumea noastră peste 700 de ani?
- Ce înseamnă 700 de ani? Înseamnă mult, nu-i așa?
- Da, ca și cum ai trăi 7 vieți. Ca o pisicuță.
- Da, nu cred că vor mai fi pisicuțe atunci.
- De ce spui asta?
- Păi, n-ai vazut ce scrie pe etichetele de la spray-ul tău de WC? Că este super-inflamabil și chimic și tot ce e mai rău. Și tu speli wc-ul cu el și apoi chimicalele alea pleacă în apă. Și apa aia este consumată de natură, de animăluțe și copăcei. Și, simt eu așa că este ca anunțul acela de la televizor, că orice exces dăunează grav sănătății. Dacă tu și alte milioane de oameni faceți asta zilnic, excesul ăsta nu îmbolnăvește natura?
- Ba da, cred că da.
- Uite, vezi, noi suntem ca un cancer. Natura n-are nicio șansă dacă nu se apără. Așa că ori noi dispărem, ori ea. Eu cred că noi n-o să mai fim peste 700 de ani, că planeta se va răzbuna pe noi. Așa cum noi tratăm cancerul de ne cade părul, așa o să facă și planeta cu noi. O să ne trateze ca pe un cancer. Eu sper ca peste 700 de ani să nu mai fim noi. Să fie doar natura și să fie totul plin de verdeață și de animale fericite, nu de blocuri și de mașini și de poluare. Poate ar fi bine să ai grijă de viitorul meu, că în condițiile astea cred că nepoții mei nu mai apucă să vadă vreo veveriță în parc cum am văzut noi ieri.

Nu mai are rost să spun că am rămas interzisă și că în acea noapte am decis că este timpul să trecem la următorul pas și să facem mai mult decât să reciclăm. Am început să caut produse prietenoase cu natura, organice, care respectă natura pe toată linia de producție, de la ingrediente la ambalaje. Și, spre surprinderea mea, nu prea am găsit. Din fericire, jobul meu mă ajută să obțin informații ușor și acces la produse. Și am făcut cunoștință cu brandul american Seventh Generation. Coincidență sau nu, 7 generații, 7 vieți, 700 de ani, produsele acestea au intrat în posesia noastră spre testare și ne-au cucerit. Pe Anya cu faptul că respectă natura și că ingredientele lor conțin până la 97% ingrediente derivate din plante, biodegradabile, cu parfumuri din 100% naturale și cu ambalaje reciclabile, produse 99% din plastic reciclat. Uimitor, nu-i așa?

Ei bine, nu se termină aici. Pentru că o mamă se gândește și la partea practică. Așa că trebuie să testăm și puterea lor de curățare. Mirosul este delicat, exact așa cum trebuie și niciun produs nu pune sănătatea familiei în pericol, mai ales dacă vorbim de o casă cu copii mici, care bagă în guriță tot și se tăvălesc pe podele. Am testat detergenții de rufe, care au scos chiar și pete de cerneală și de afine și detergentul de vase care s-a luptat excelent cu pete imposibile de grăsime. Însă cel care m-a impresionat cu adevărat a fost detergentul pentru utilizare universală care a fost pus la un test suprem - să curețe geamurile noii noastre case, care nu mai fuseseră spălate de vreo 4-5 ani, casa nefiind locuită până ce am luat-o noi. Rezultatul pentru mine a fost spectaculos, pentru că toată murdăria suprafețelor exterioare a fost eliminată foarte ușor.

Faceți cunoștință cu Seventh Generation

Prin urmare, intervine acum responsabilitatea mea de părinte care se gândește la viitorul copilului său, să vă ofer mai multe detalii despre Seventh Generation, un brand care redefinește conceptul de curat și care consideră că cel mai bun mod de a trăi viața este atunci când ai în minte viitorul comun. Pentru că nu poți duce o viață sănătoasă pe o planetă vulnerabilă, nu-i așa?

Puterea plantelor pentru un viitor mai verde și mai curat.

Toate produsele Seventh Generation au:

 • Până la 97% ingrediente derivate din plante
 • Formulă biodegradabilă
 • Parfumuri din 100% uleiuri esențiale obținute din ingrediente naturale
 • Fără parfumuri și înălbitori sintetici, COV (compuși organici volatili) și fără coloranți
 • Până la 99% plastic reciclat și 100% ambalaje reciclabile

Produsele Seventh Generation nu conțin ingrediente de origine animală și au certificare cruelty-free Leaping Bunny (netestat pe animale) și certificare ecologică (EU Ecolabel)

Gama de produse Seventh Generation

detergenti seventh generationDetergent ecologic lichid pentru rufe Seventh Generation Fresh Orange & Blossom Scent, 1L (20 spălări) - Testat pe pete greu de curățat cum ar fi cele de cafea, sos de roșii, vin și ciocolată. 
Detergent ecologic lichid pentru rufe Seventh Generation Free & Clear, 1L (20 spălări) - Conceput pentru utilizatorii cu piele sensibilă.
Detergentul de rufe Seventh Generation Free & Clear Baby - produs care protejează pielea sensibilă a bebelușului.

Detergenti Seventh GenerationDetergent ecologic pentru vase, utilizare manuală Seventh Generation Lavender Flower & Mint, 500ml - Parfumurile de flori de lavandă și mentă sunt din 100% uleiuri esențiale obținute din ingrediente naturale. 
Detergent ecologic pentru vase, utilizare manuală Seventh Generation Fresh Citrus & Ginger, 500ml - Parfumurile de citrice si ghimbir sunt din 100% uleiuri esențiale obținute din ingrediente naturale. 
Detergent ecologic pentru vase, utilizare manuală Seventh Generation Free & Clear, 500ml - Conceput pentru utilizatorii cu pielea sensibilă.

produse de curatare Seventh GenerationDetergent ecologic universal Seventh Generation Free & Clear, 500ml - Conceput pentru utilizatorii cu piele sensibilă, combate și cele mai dificile pete, se poate utiliza în condiții de siguranță pentru suprafețe din: Acril, Alamă, Ceramică, Crom, Corian, Fibră de sticlă, Formica, Sticlă, Granit (tratat sau netratat), Parchet laminat, Marmură (tratată sau netratată), Oglindă, Nichel, Porțelan, Inox, Travertin.

Detergent ecologic pentru baie Seventh Generation Free & Clear, 500ml - Conceput pentru utilizatorii cu piele sensibilă, nu conține înălbitori pe bază de clor.
Tablete ecologice universale pentru mașina de spălat vase Seventh Generation Free & Clear, 24x20g - Funcționează bine la temperaturi scăzute (45°C)

Fondat in 1988, Seventh Generation este un brand originar din S.U.A cu expertiză de peste 30 de ani in domeniul produselor ecologice. Misiunea brandului este aceea de a te ajuta să protejezi lumea în care trăiești cu produsele  naturale și ecologice pentru o curățenie eficientă, pentru viitor. Seventh Generation își propune să redefinească conceptul de curat! Este timpul să construim baze sănătoase și solide pentru următoarele 7 generații și poate chiar mai multe.

 seventh generation brand

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce copilul meu umblă încalțat doar cu o șosetă. Nu cumva de șoseta asta depinde viitorul nostru?
  De ce copilul meu umblă încalțat doar cu o șosetă. Nu cumva de șoseta asta depinde viitorul nostru?

  E sâmbătă dimineața și, dacă ai un copil, indiferent de ce vârstă, știi că invariabil vei spune: ”du-te și schimbă-te de pijamale”. Nu de alta, dar...

  Vecina mi-a lăsat copilul ei în grijă și nu s-a mai întors. L-am crescut ca și cum ar fi fost al meu
  Vecina mi-a lăsat copilul ei în grijă și nu s-a mai întors. L-am crescut ca și cum ar fi fost al meu

  O femeie căreia i s-a spus că nu va putea avea niciodată copii a crescut un băiețel ca fiind al ei, după ce vecina ei l-a părăsit și nu s-a mai întors. Rosalinda, care acum...

  Medicii mi-au spus că sunt infertilă, dar în aceeași zi mi-a apărut în casă, ca prin vis, un copil. Viitorul meu copil
  Medicii mi-au spus că sunt infertilă, dar în aceeași zi mi-a apărut în casă, ca prin vis, un copil. Viitorul meu copil

  Când doctorii mi-au spus că sunt infertilă, am simțit cum cerul se prăbușește peste mine. Îmi doream cu disperare să fiu mamă. Dar apoi s-a întâmplat ceva...

  Am refuzat să am grijă de nepotul meu când cumnata mea a intrat în travaliu
  Am refuzat să am grijă de nepotul meu când cumnata mea a intrat în travaliu

  O femeie povestește, pe Reddit, că a refuzat să aibă grijă de nepotul ei când cumnata ei a intrat în travaliu două săptămâni mai devreme. Aceasta a explicat că ea...

  "Am avut grijă de afacerea tatălui meu ani la rând, dar el i-a lăsat-o moștenire fratelui meu"
  "Am avut grijă de afacerea tatălui meu ani la rând, dar el i-a lăsat-o moștenire fratelui meu"

  Un tânăr care și-a sacrificat 12 ani din viață pentru afacerea familiei a primit cumplita veste că business-ul urma să revină fratelui lui. Cu sprijinul angajaților alături de...

  Vreau ca soțul meu să mă plătească pentru că am grijă de copilul nostru. Cer prea mult?
  Vreau ca soțul meu să mă plătească pentru că am grijă de copilul nostru. Cer prea mult?

  O proaspătă mămică i-a cerut soțului său bani pentru că are grijă de copilul lor, însă motivul nu e cel la care te gândești. Parcurge articolul pentru toată povestea.

  Soțul meu nu-și ia liber să aibă grijă de copii atunci când eu sunt bolnavă
  Soțul meu nu-și ia liber să aibă grijă de copii atunci când eu sunt bolnavă

  Această mamă, care s-a îmbolnăvit de curând, este deranjată de faptul că soțul ei nu și-a luat liber ca să aibă grijă de copii, cât ea nu poate.

  Da, am refuzat să am grijă de nepotul meu cu sindromul Down pentru că nu am pregătirea necesară
  Da, am refuzat să am grijă de nepotul meu cu sindromul Down pentru că nu am pregătirea necesară

  O femeie a refuzat să aibă grijă de nepotul ei de 3 ani, diagnosticat cu sindrom Down, de teamă că nu se va descurca. Acum, fratele ei, tatăl copilului, s-a supărat pe ea.

  © 2024 Qbebe