Știai că imunitatea organismului depinde în mare măsură de sănătatea florei intestinale?

Corina Naftanaila

Dacă rolul florei intestinale în procesul de digestie este bine știut, despre importanța acesteia în întărirea sistemului imunitar s-a vorbit mai puțin, deși acesta depinde în proporție de peste 70% de activitatea tractului digestiv. Mai exact, bacteriile bune care populează flora intestinală contribuie în mod esențial la sănătatea sistemului imunitar al organismului, formând un scut de protecție împotriva diferitelor afecțiuni ce pot apărea din cauza imunității scăzute.

După naștere, tubul digestiv al bebelușului începe să fie populat cu bacterii bune (bacterii lactice), care se dezvoltă și se înmulțesc pe parcursul primilor ani de viață. Bacteriile lactice sunt considerate foarte importante pentru sănătatea copilului și, ulterior, a adultului, având numeroase efecte benefice la nivelul tubului digestiv, și anume:

- reglează motilitatea intestinală și favorizează un tranzit digestiv normal;

- susțin dezvoltarea optimă a sistemului imunitar;

- refac bariera intestinală de apărare a organismului în cazul dezechilibrului apărut după administrarea de antibiotice și ca urmare a acțiunii patogenilor care provoacă diaree;

- mențin integritatea mucoasei intestinale și împiedică absorbția toxinelor implicate în declanșarea alergiilor și a dermatitei atopice.

Atunci când flora intestinală este dezechilibrată, apar numeroase consecințe negative. Nu se dereglează doar tranzitul intestinal, ci scade și imunitatea organismului, crescând astfel riscul de a contracta virusuri și bacterii și de a dezvolta diverse alergii.

bonflor

Printre factorii care perturbă flora intestinală se numără diferite afecțiuni digestive, antibioticele sau stresul. De exemplu, după un tratament de o săptămână cu antibiotice, flora intestinală are nevoie de șase luni pentru a-și reveni.

Asigură-i florei tale intestinale bacteriile bune de care are nevoie

Cu siguranță ai auzit de probiotice, nu-i așa? Mai ales atunci când ai urmat un tratament cu antibiotice, medicul ți-a recomandat să iei și probiotice pentru protejarea florei intestinale.

PRObioticele sunt bacteriile bune, Bifidobacterii sau Lactobacilli, care trebuie să populeze într-un număr cât mai mare intestinul gros pentru a asigura un echilibru între flora intestinală sănătoasă și eventualii patogeni.

Însă, bacteriile bune au nevoie de nutrienți pentru a se dezvolta, a se înmulți și a acționa asupra stării tale de sănătate.

1 Miliard de PRObiotice + FOS fac mai mult decât 5 miliarde de PRObiotice

Pentru ca flora ta intestinală să își recapete echilibrul, nu este suficient să îi oferi doar o cantitate mare de PRObiotice. Dacă PRObioticele nu vor găsi la nivelul tractului digestiv condiții prielnice, adică substratul hrănitor care să le asigure înmulțirea eficientă, vor muri. Însă combinația sinergică dintre PRObiotice și FOS (Fructooligozaharide = PREbiotic) face ca 1 miliard de tulpini benefice să se transforme în 10 miliarde, doar pentru că acestea primesc nutrienții specifici de care au nevoie. Iar "hrana" preferată a probioticelor, conform studiilor, o reprezintă fructoologozaharidele (FOS), care sunt "mâncate" de 4 ori mai repede decât orice alt PREbiotic (ex: insulină), prin urmare și colonizarea florei tele intestinale se va realiza de 4 ori mai repede.

Asocierea dintre PRObiotice și PREbiotice poartă numele de SINBIOTIC.

Bonflor, aport de bacterii lactice benefice florei intestinale sănătoase

Bonflor este o gamă de SINBIOTICE fabricate în România de către Fiterman Pharma în condiții strict controlate și reglementate de: TUV Austria (2012), GMP, TUV Austria (2015) - ștampile.

Gama Bonflor include trei produse, fiecare dezvoltat special, pe categorii de vârstă, pentru a susține sănătatea florei intestinale.

https://www.fitermanpharma.ro/produse/bonflor-imuno-picaturi/ Bonflor Imuno picături este un supliment alimentar pe bază de bacterii lactice (Bifidobacterium animalis lactis) și vitamina D3, care poate fi administrat încă din prima zi de viață a nou-născuților. Are acțiune complexă de susținere a funcției imunitare și a bunei funcționări a sistemului digestiv. Bifidobacterium animalis lactis este una dintre tulpinile de probiotice cel mai intens studiate și sigure, care a fost identificată și izolată din tubul digestiv al sugarilor alăptați la sân.

Bonflor Imuno picături asigură o colonizare eficientă a intestinului la copiii:

- născuți prematur, cu greutate mică la naștere deoarece la acești copii barieră de apărare intestinală

- nu este suficient dezvoltată, aceștia fiind mai sensibili în cazul contactarii unor bacterii rele (patogene) care afectează sănătatea;

- născuți prin cezariană, la care nu are loc contactul bebelușului cu bacteriile lactice benefice din vaginul mamei. La aceștia este necesar un aport suplimentar de Bifidobacterium animalis lactis, cefavorizeaza dezvoltarea unei flore intestinale sănătoase;

- alimentați cu formule de lapte praf sau celor cărora li s-a întrerupt alăptarea la san și li s-a diversificat alimentația;

- care urmează un tratament cu antibiotice.

Vitamina D3 este indispensabilă în creșterea și dezvoltarea bebelușului. Esențială în primii ani ai copilăriei, fiind implicată în formarea și consolidarea oaselor și a dinților (prin favorizarea absorbției intestinale a calciului și fosforului) și menținerea normală a funcționalității celulei osoase. De asemenea, este și unul dintre elementele-cheie în dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor.

https://www.fitermanpharma.ro/produse/bonflor-plicuri/ Bonflor plicuri este un supliment alimentar cu acțiune de echilibrare a florei intestinale ce are la bază un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice), prebiotice și vitamina C, fiind recomandat copiilor începând cu vârsta de 1 an. Complexul probiotic din Bonflor plicuri este reprezentat de 3 dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus, izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorită capacității crescute de a adera la mucoasa intestinală și de a secreta substanțe benefice organismului uman.

Complexul prebiotic din compoziția Bonflor plicuri, reprezentat de fructooligozaharide, este substratul hrănitor al bacteriilor lactice. Cantitatea optimă de fructooligozaharide din Bonflor plicuri furnizează nutrienții specifici dezvoltării Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus. Astfel, colonizarea și reechilibrarea florei intestinale se vor realiza într-o perioadă mai scurtă de timp.

Vitamina C este o vitamină esențială în dezvoltarea și bună funcționare a sistemului imunitar al copiilor, fiind implicată, de asemenea, și în creșterea rezistenței organismului la infecții și bună funcționare a pielii.

https://www.fitermanpharma.ro/produse/bonflor-capsule/ Bonflor capsule este un supliment alimentar cu acțiune de echilibrare a florei intestinale ce are la bază un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice) și prebiotice, fiind recomandat atât copiilor, cât și adulților. Complexul probiotic din Bonflor capsule este reprezentat de două dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus, izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorită capacității crescute de a adera la mucoasa intestinală și de a secreta substanțe benefice organismului uman.

Complexul prebiotic din compoziția Bonflor capsule, reprezentat de fructooligozaharide, este substratul hrănitor al bacteriilor lactice. Cantitatea optimă de fructooligozaharide din Bonflor capsule furnizează nutrienții specifici dezvoltării Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus. Astfel, colonizarea și reechilibrarea florei intestinale se vor realiza într-o perioadă mai scurtă de timp.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum protejăm imunitatea copiilor în sezonul rece
  Cum protejăm imunitatea copiilor în sezonul rece

  Suntem convinși că nu greșim atunci când afirmăm că cea mai mare dorința a ta este să îți vezi copiii crescând fericiți și sănătoși. Fiindcă ce părinte nu...

  Imunitatea dobândită la copil: cum ajutăm noi, părinții?
  Imunitatea dobândită la copil: cum ajutăm noi, părinții?

  Suntem în plin sezon de viroze, ceea ce înseamnă că trebuie să ne îngrijim și mai mult de sănătatea copiilor noștri, în special dacă aceștia petrec mult timp...

  Back to school! Cu imunitatea copiilor la control
  Back to school! Cu imunitatea copiilor la control

  Nici bine nu a început noul an școlar că deja micuții noștri s-au întors acasă cu tuse, muci, febră și strănuturi. Parcă toamna se numărau bobocii, nu virozele...

  Back to school! Cum consolidăm imunitatea copiilor înainte de intrarea în colectivitate
  Back to school! Cum consolidăm imunitatea copiilor înainte de intrarea în colectivitate

  Odată cu intrarea sau reîntoarcerea copiilor în colectivitate, pot apărea diverse probleme de sănătate. Virozele respiratorii sunt printre cele mai frecvente în...

  Cum ai grijă de imunitatea copilului în izolare
  Cum ai grijă de imunitatea copilului în izolare

  Statul în casă este activitatea principală la ora actuală, de care părinții și mai ales cei mici nu sunt deloc încântați. Doar un părinte știe cât este de...

  Este oficial, cei mici s-au întors la școală. Ce măsuri de siguranță trebuie să iei pentru imunitatea copilului
  Este oficial, cei mici s-au întors la școală. Ce măsuri de siguranță trebuie să iei pentru imunitatea copilului

  Odată cu eliminarea restricțiilor împotriva COVID-19, micuții noștri au revenit la viața pe care o aveau înainte de starea de alertă. Nu mai sunt obligați să poarte...

  Protecție pentru toată familia! Echipa bacteriilor bune pentru o imunitate puternică
  Protecție pentru toată familia! Echipa bacteriilor bune pentru o imunitate puternică

  În special în această perioadă, avem nevoie de un sistem imunitar puternic, capabil să țînă la distanță bacteriile, virusurile și alte microorganisme care ne-ar...

  © 2023 Qbebe