Sfaturi pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra încălțăminte pentru copii

Sfaturi pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra încălțăminte pentru copii

Andreea Constantin

Alegerea pantofilor pentru copii, cum să o faci? Nu este niciodată ușor, nu doar pentru că piciorul lor crește continuu, ci și pentru că fiecare este diferit de celălalt. Iată sfaturile expertului pentru a face primii pași corect.

Încălțăminte pentru copii, lucruri de știut

Să plecăm de la presupunerea că, ca părinți, să fim informați ne face să ne simțim mai bine și a alege mai conștient ne face să ne simțim și mai bine. Cu toții ne dorim să alegem încălțăminte copii cât mai repede după ce copilul începe să meargă, dar știm ce trebuie să alegem? Sau mergem doar pe instinct?

Când vorbim despre creștere și dezvoltare motrică ne întrebăm adesea: „Este normal ca...” sau „Ar trebui să fiu îngrijorat dacă...?”

Acest articol este cu adevărat conceput pentru a vă ușura alegerea și cumpărăturile atunci când vine vorba de cumpărarea de pantofi pentru copii. Punand in practica reguli simple, vei invata de fapt sa impaci estetica pantofului cu functionalitatea acestuia.

Sfaturi pentru alegerea pantofilor pentru copii

Alegerea pantofului copilului si suportul pentru picioare au o influenta importanta asupra intregii posturii in general. Lovirea piciorului dictează modul în care se vor comporta articulațiile gleznei, genunchiului, șoldului și pelvisului. Funcționarea corectă a întregii coloane vertebrale depinde de poziția bazinului (la baza spatelui nostru), până la coloana cervicală.

Iată cele trei sfaturi principale de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de alegerea pantofilor pentru copii:

Fără încălțăminte înainte de a merge copilul

Știu, suntem femei, iar estetica ne este foarte aproape de suflet și mai mult, mai ales spre cele 9-10 luni ale bebelușului, începem să dorim să-l încălțăm și abia așteptăm să meargă. Ca regulă generală, totuși, piciorul trebuie lăsat cât mai liber pentru a se mișca și a experimenta terenul. Amintiți-vă că pantofii nu îi vor face să meargă mai devreme, dimpotrivă.

Un alt aspect fundamental in aceasta perioada este: este interzis sa-i ajutati sa mearga, nu lasati copilul sa mearga in timp ce il tii de mana. Copilului de obicei „îi place” sau așa ni se pare nouă, dar cu siguranță atâta timp cât nu știe să o facă în deplină autonomie este prudent să nu-l ajuți. Vremurile lui trebuie întotdeauna respectate, pe toată durata dezvoltării sale musculo-scheletice.

Când articulațiile, ligamentele, tendoanele, mușchii și echilibrul sunt gata el va începe să meargă și atunci cine îl mai oprește! Prima pereche de pantofi o vei cumpăra copilului tău, alături de el, tocmai când a învățat deja să meargă.

Când începe cu primii pași, acasă, în funcție de anotimp, lasă-l desculț sau cu șosete antiderapante în schimb.

Dacă este posibil, lăsați piciorul gol al copilului să experimenteze diferite tipuri de suprafețe atât în ​​interior, cât și în exterior. Excelente sunt gazonul și nisipul. Chiar și terenul ușor denivelat este perfect pentru stimularea echilibrului și întărirea mușchilor picioarelor și gleznelor.

Fără pantofi super moi

Nu ar trebui ca piciorul să fie susținut un pantof prea moale. Piciorul este alcătuit din aproximativ treizeci de oase care se leagă între ele prin articulații. Cu toate acestea, doar unele dintre aceste articulații sunt foarte mobile și permit mișcări mai mult sau mai puțin mari. Mai exact vorbim de articulația metatarsofalangiană, adică cea dintre degete și restul piciorului, aici are loc principala mișcare de flexie-extensie care ne permite să mergem.

Preferă pantofii plati care lasă glezna liberă

Libertatea gleznei copilului este foarte importantă pentru a nu slăbi mușchii care o susțin. Munca de sprijin trebuie făcută de copil și nu de pantof pentru el. O bună dezvoltare a mușchilor piciorului/gleznei înseamnă scăderea probabilității de entorse a gleznei, precum și o bună formare a arcului.

Aceasta regula este valabila in principal pana cand copilul are un mers consolidata si stabila. Verificați des dacă pantoful este încă de mărimea potrivită, amintiți-vă că piciorul are și pușee de creștere.

Marci de incaltaminte pentru copii

În acest moment știu deja la ce te gândești, dar care este cea mai bună marcă de pantofi pentru copii?

Ar fi prea frumos să vă pot răspunde cu un anumit brand. Realitatea este că chiar și în cadrul aceluiași brand există multe modele cu caracteristici adesea foarte diferite. De aceea ți-am oferit o serie de sfaturi care te vor ajuta să navighezi în lumea încălțămintei și să faci o alegere mai informată care, pe lângă modurile actuale, ține cont și de funcționalitatea și dezvoltarea piciorului copilului .

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știi despre psoriazis la copii
Tot ce trebuie să știi despre psoriazis la copii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă
  9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă

  Ești pe punctul de a deveni mamă vitregă? Uite 9 lucruri de care trebuie să ții cont, pentru a menține o relație bună cu copilul.

  7 adevăruri despre carne pe care nutriționiștii vor să le știi înainte să înceapă sărbătorile
  7 adevăruri despre carne pe care nutriționiștii vor să le știi înainte să înceapă sărbătorile

  Carnea este unul dintre cele mai versatile alimente și de aceea este prezentă adesea în meniul de fiecare zi. Cu atât mai mult de sărbători, când vrei să le oferi...

  De ce bebelușii nu trebuie să poarte niciodată încălțăminte
  De ce bebelușii nu trebuie să poarte niciodată încălțăminte

  Piciorușele unui bebeluș sunt irezistibile și, de aceea, în afara faptului că le-ai mângâia și le-ai săruta cât mai mult, ți-ar plăcea să le...

  Nu-i cumpăra copilului ce ai fi dorit tu să ai. Învață-l ce ai fi vrut tu să știi la vârsta lui
  Nu-i cumpăra copilului ce ai fi dorit tu să ai. Învață-l ce ai fi vrut tu să știi la vârsta lui

  Când vezi progresele pe care le face micuțul tău, când ești uimită de cât de rapid învață lucruri noi, nu te poți abține să nu te gândești la...

  12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!
  12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!

  Lumea noastra pare sa fie din ce in ce mai obsedata de bani. Si, in timp ce se incearca intelegerea aceastei mentalitati, devine greu de acceptat. Da, banii sunt necesari pentru...

  5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie
  5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie

  Școlile se deschid oficial din 8 februarie și toți copiii se vor întoarce în bănci. Dar cum, unde și în ce formă?

  Tot ce trebuie să știi despre testarea IQ la copii
  Tot ce trebuie să știi despre testarea IQ la copii

  Testarea IQ este realizată pentru a măsura inteligența umană. Părinții care bănuiesc că au un copil înzestrat cu un coeficient de inteligență peste medie, pot apela la...

  6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge B (3)
  6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge B (3)

  Ai grupa de sânge B3? Cu siguranță îți dorești să afli cât mai multe informații despre această grupă sanguină, care este și cea mai rară. Știai că doar 9% din...

  © 2023 Qbebe