6 lucruri pe care trebuie să le arunci din casă la început de an

6 lucruri pe care trebuie să le arunci din casă la început de an

Bianca Onofrei

Curățenia în casă va fi eficientă în luna ianuarie. Pentru cei mai mulţi este un nou început, şi o şansă la un an nou fericit, plin de noi provocări şi reuşite. Societatea în care trăieşti te constrânge deseori să fii în continuă mişcare. În timp ce te ocupi de o anumită sarcină, deja te gândeşti la urmatoarea, astfel nu este de mirare că începi să te simti din ce în ce mai stresată şi copleşită de responsabilităţi.
Aşa cum pentru spirit ai nevoie de momente de linişte, în care să te poţi relaxa, şi mediul în care trăieşti este important să fie unul organizat, curat, care să te inspire şi să te motiveze să fii activă.

Probabil că ţi-ai propus, aşa cum faci în fiecare an, că cel nou care a venit să fie unul extraordinar, să te autodepăşeşti, să fii mai ambiţioasă, să ai mai mult succes şi să te bucuri mai mult de ceea ce îţi oferă viaţa. Ei bine, poţi începe cu lucruri mărunte, pentru a duce la bun sfârşit toate planurile tale. Pentru a face loc lucrurilor minunate pe care urmează să le aduci în viaţa ta, trebuie să scapi de cele vechi, inutile, care nu doar că îţi aglomerează viata, dar îţi pot ameninţa starea de sănătate şi pe cea de spirit.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le arunci din casă, în acest început de an:

1. Produsele vechi de machiaj

Anumite produse de machiaj au un termen de valabilitate îndelungat, altele nu. Dacă nu respecţi acest lucru, nu doar calitatea machiajului va fi afectată, ci şi sănătatea ta. Un tub de mascara nu trebuie păstrat mai mult de 2-3 luni. Pentru că este un produs umed, de fiecare dată când scoţi periuţa din recipient, aerul pătrunde în interiorul tubului, inclusiv bacteriile. Fondul de ten, în cazul în care nu este păstrat într-un loc umed, cum ar fi baia, şi este dotat cu o pompiţă, poate fi folosit pentru o perioadă mai îndelungată. Fardurile fiind sub formă de pulbere sau pudră compactă, şi ele pot fi folosite o perioadă îndelungată, dar nu mai mult de 2 ani.
În cazul în care nu te machiezi foarte des, cu siguranţă îţi este greu să arunci aceste produse, pe care poate abia le-ai folosit. Tocmai de aceea este mai practic să cumperi doar câteva produse de calitate, pe care să le păstrezi cu grijă, nu mai mult decât este sigur pentru sănătatea ta.
Scapă de toate gloss-urile pentru buze, care şi-au schimbat vizibil consistenţa, de mascara întărită sau fardurile care nici măcar nu mai colorează corespunzător pielea.
Pentru un look feminin, este suficient să ai un fond de ten de calitate, un ruj într-o nuanţă naturală şi unul într-o nuanţă mai închisă, pentru atunci când ieşi seara în oraş, o paletă de 3-10 culori, cu care să realizezi atât machiaje de zi, cât şi de seară şi o mascara. Toate aceste produse, le poţi achiziţiona la un preţ rezonabil, pentru ca machiajul de bun gust şi rezistent nu trebuie să fie realizat doar cu produse de lux.
Astfel, economiseşti spaţiu, scapi de toate produsele expirate, pe care oricum nu le foloseşti, şi te bucuri de un machiaj proaspăt, de câte ori simţi nevoia.

Machiaj

2. Haine pe care nu le mai porţi

Cu siguranţă în sifonierul tău există haine pentru serviciu, haine casual, pentru ieşirile cu prietenii, haine pentru stat în casă, atunci când vrei să te relaxezi, haine pentru stat în casă atunci când nu te vede nimeni, iar pantalonii sunt cu 2 măsuri mai mari, tricoul este al partenerului, eventual pătat de mâncarea copilului. În realitate, nu ai nevoie de toate aceste teancuri de haine. Important este să ai câteva piese de bază, atât pentru ţinutele pe care le porţi la birou, cât şi în timpul liber. Poţi combina diverse piese vestimentare, bluze, cardigane, astfel încât să recreezi de fiecare dată, un look nou. Hainele care nu îţi mai plac, nu le mai păstra pentru "acele ocazii care sigur o să se ivească". Aştepţi acele ocazii de ani de zile, iar şifonierul tau este plin până la refuz, total inutil. Aruncă toate hainele vechi care nu îţi mai plac şi pe cele pe care tot promiţi că le duci la modificat.
Cât despre hainele pentru stat în casă, subiectul este unul destul de amplu. Dincolo de problema spaţiului ocupat în zadar, există şi o altă motivaţie solidă, pentru aruncatul vechiturilor: starea ta de spirit, felul în care te simţi în propria piele şi chiar fericirea de cuplu! Atunci cănd te îmbraci dezordonat, nu te simti atrăgătoare. Nu trebuie să ai grijă de tine doar atunci când te vede cineva. Fă un duş revigorant, alegeţi piese de lenjerie intimă în care să te simţi bine, dar care să nu fie din perioada în care erai însărcinată, aranjează-ţi părul, aplică puţin machiaj şi astfel, poţi să continui ceea ce ai de făcut prin casă, fără să arăţi de parcă ai supravieţuit unui tsunami. Este suficient să ai 2-3 perechi de pantaloni, colanţi, câteva tricouri şi 2 bluze, pentru zile mai friguroase. Astfel, la categoria "haine pentru casă", te poţi rezuma la un teanc mic. De restul, se pot bucura alte persoane, care chiar au nevoie.

3. Produse de îngrijire

Cu siguranţă îţi place să încerci tot felul de produse de îngrijire. Fie că este vorba de un şampon nou, un tratament de păr revoluţionar, geluri de curăţare, măşti, creme exfoliante, nu ai cum să le foloseşti pe toate, astfel încât baia ta să nu arate precum un supermarket. Analizează bine etichetele şi aruncă toate produsele care sunt în afara termenului de valabilitate. Nu mai cumpăra alte produse de îngrijire, oricât de tentant ar fi, şi consumă-le pe cele pe care le ai. Data viitoare când mergi la cumpărături, documentează-te despre produsele de care ai nevoie, şi cumpără exact ceea ce îţi trebuie. Spaţiul din baie va fi mai aerisit, mai uşor de curăţat, şi în plus, vei putea economisi bani.

produse ingrijire baie

4. Obiecte decorative

Atunci când eşti în magazinele pentru decoraţiuni, foarte multe obiecte ţi se par extrem de frumoase, şi cu siguranţă sunt. Doar că, dupa ce le achiziţionezi şi ajungi cu ele acasa, constaţi că sufrageria ta arată precum un magazin de suveniruri. Zeci de rame foto, vaze, lumânări, cărti, suporturi pentru bijuterii etc. Prin urmare, analizează-le cu atenţie, ia în calcul design-ul casei tale, şi aruncă tot ce nu se potriveşte. Şi mai bine, fă-le cadou. Zicala "mai puţin este mai mult", se aplică şi când vine vorba de design de interior. În plus, recunoaşte că ştersul prafului era un adevărat calvar, din cauza colecţiei impresionante de pe mobila ta.

Decoratiuni casa

5. Recipiente din plastic

Fie că le foloseşti pentru a depozita mâncarea în frigider, fie pentru a lua prânzul la birou, acestea îţi pot afecta sănătatea. Plasticul din care sunt alcătuite conţine Bisfenolul-A (BPA), prezent şi în compoziţia CD-urilor, a DVD-urilor, şi a unor electronice şi dispozitive medicale. Până şi biberoanele sau cutiile de lapte praf pentru copii pot conţine BPA. Substanţa poate pătrunde în alimente, prin încălzirea la cuptorul cu microunde, sau la contactul cu alimente acide. Efectele dăunătoare asupra organismului pot consta în scăderea imunităţii, a puterii de concentrare. Astfel, recomandarea este să arunci recipientele de plastic, şi să transporţi sau să depozitezi mâncarea în recipiente de sticlă sau metal.

6. Mâncarea nesănătoasă

Dacă tot faci curăţenie în casă şi în viaţa ta, ce este mai important decât să mănânci sănătos? Începe un nou stil de viaţă, prin a face curat în frigiderul tău. Aruncă toate produsele pline de conservanţi, mezelurile, preparatele cu un conţinut ridicat de grăsime, şi mergi la cumpărături. Umple coşul cu legume şi fructe proaspete, legume congelate, pentru zilele în care ai foarte puţin timp dedicat gatitului, carne slabă, peşte, lactate, paste integrale, miere, nuci, cacao. Îţi poţi prepara din toate acestea mese delicioase, şi de ce nu, deserturi sănătoase. Nu doar că vei arăta mai bine, dar vei fi mult mai sănătoasă. Verifică bine și cămara, mai precis termenul de expirare al conservelor. Aruncă tot ceea ce a depăși acest termen. 

Tu cu care dintre aceste lucruri vrei să începi curăţenia de început de an?

 

Articolul urmator
O femeie cu Alzheimer a început să plângă pentru că și-a recunoscut fiul adoptiv, care a avut grijă de ea de când s-a îmbolnăvit
O femeie cu Alzheimer a început să plângă pentru că și-a recunoscut fiul adoptiv, care a avut grijă de ea de când s-a îmbolnăvit

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    9 lucruri pe care sa le arunci daca vrei sa fii sanatos in 2022
    9 lucruri pe care sa le arunci daca vrei sa fii sanatos in 2022

    Intotdeauna se spera ca noul an sa fie macar putin mai bun decat precedentul. Asa se faca ca, in fiecare an, oamenii isi fac tot felul de promisiuni in ceea ce priveste sanatatea lor. Ca si...

    6 lucruri pe care NU trebuie să le spui niciodată unui copil care plânge
    6 lucruri pe care NU trebuie să le spui niciodată unui copil care plânge

    Să îți vezi copilul că plânge este una dintre provocările vieții de părinte. Chiar dacă te îngrijorează, te supără sau pur și simplu este frustrant să-ți vezi...

    9 lucruri aparent ciudate, dar normale, la bebeluși care nu trebuie să te sperie
    9 lucruri aparent ciudate, dar normale, la bebeluși care nu trebuie să te sperie

    Atunci când ai un bebeluș, mai ales dacă este primul, nu știi întotdeauna la ce să te aștepți. E ușor să te îngrijorezi, însă vestea bună este că unele...

    Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă
    Alimente bogate în magneziu: ce nu trebuie să îți lipsească din casă

    Magneziul este unul dintre cele mai cunoscute minerale regăsindu-se, în diverse forme, în corpul uman, în cel al animalelor, în plante, în mare și în...

    Boala gura mana picior. Tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala a copilariei. Atentie, a inceput sezonul!
    Boala gura mana picior. Tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala a copilariei. Atentie, a inceput sezonul!

    Boala gura mana picior este foarte des intalnita, mai ales in randul copiilor din colectivitate. Boala este o infectie virala ce cauzeaza ulcere bucale si bubite pe maini si talpi. Desi nu...

    3 lucruri pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie
    3 lucruri pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie

    Care sunt lucrurile pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie? Ce lucruri vorbim în preajma lui sau cu el, şi nu realizăm că îl pot afecta negativ?

    10 lucruri pe care copilul tău nu trebuie sa le facă înainte de somn
    10 lucruri pe care copilul tău nu trebuie sa le facă înainte de somn

    Printre cele mai frecvente provocări ale unei mame se numără și pregătirea copilului pentru somn. Fie că sunt mai mici, fie că sunt mai mari, în general copiii nu se lasă ușor...

    9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă
    9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă

    Ești pe punctul de a deveni mamă vitregă? Uite 9 lucruri de care trebuie să ții cont, pentru a menține o relație bună cu copilul.

    © 2024 Qbebe